Miras meselesi güncellenen sorun

Babannemin baba kapısından kalan arsa bu. Bize ulaşan kişide babaannemin erkek kardeşinin oğlu. 8 dönüm arazide sizinde yarı hissenin var diyo. Yani 4 dönüm. Babam tek çocuktu bir tek biz üç kardeşe kaldı yani bu hak, babam vefat ettiği için.

Şimdi şöyle. Benim Babannemin baba kapısından kalan arsa bu. 8 dönüm toplam yarısı babaanneme aitmiş söylenene göre. Ama bilmiyoruz tabi bakmadık ne nedir ne değildir. Tapuda gözükmüyor. Bizden isteyen kişi babaannemin erkek kardeşinin oğlu. Babam tek çocuktu doğal olarak hak bölünmeden bzie devredildi. Üvey kız kardeş te bizden isteyen kişinin yani babaannemin erkek kardeşinin kızı. O adamın üvey kardeşi. Zamanında babaannemin erkek kardeşi diğer kardeşlerden yerleri almış bir tek babaannem kalmış oda uzakta irtibat kopuk olunca mallar bize kadar geldi.

Babannenize ait olan mal,erkek kardeşine kalmaz ki direkt oğluna kalır bence.
Siz babannenin tapusu kaç dönüm onu öğrenin bir şekilde

Ekleme yapmak istiyorum.

Izaleyi suyu davalarinda artik ederinde rakamlar cikartiliyor.

Su an devam eden 3 davam var, ucunden de cikan rakamlar rayic degerde. Biri baya ucra bi koyluk olmasina ragmen.

Şimdi şöyle kısaca bir kez daha özetliyim. Babaannemin baba kapısından bize bir arsa kaldı. Bu arsa 8 dönüm toplamda o arsada bizimde hakkımız varmış. Arsa içinde bir eski bir yeni ev. Yeni evi babaannemin yeğeni yapmış yani abisinin oğlu. Bizi arayanda bu yeğen zaten. Babaannem erken yaşta evden ayrılmış evlenmiş ve irtibatı kopmuş aileyle ölene kadarda görüşmedi. Sonra bu yeğen bizi buldu ve bizden arsayı istiyor özetle. Babaannemin abisi diğer kardeşlerden almış haklarını babaannem uzakta olduğu için kalmış. Babam tek kardeş ve hayatta olmadığı için mal bize kaldı. Dava eden kişide abisinin kızı yani bizden mal isteyenin üvey kardeşi. Mallarda benimde hakkım var diyerek dava açmış bir kere kazanmış bu yeğen şimdi tekrar kadın dava açmış. Ama hak alsa bile babane in erkek kardeşine düşen haktan alır bizden değil. Ama arazi hisseli bütün bir arazi olduğu ve davada olduğu için işlem yapılamıyor dedi babaannemin yeğeni. Bende bu davadan bağımsız çözüp hakkımı bir an önce alabilir miyim diye düşünüyorum.

Merhaba 10 bin etmez diye bilerek söylenmiş. Benn Boluluyum. Bizim oralar istimlak oldu ve 30 hisseli araziler satıldı düşünün 30 hisseden bahsediyorum. Herkes ev bile aldı istanbuldan. Kesinlikle hakkınıza sahip çıkın. Ölüm hak miras helal

Yani 8 donum arazi babanne ve abiye bolunmus (abi diger kardeslerden mali toplamis)

Yani malin 4 donumu sizin.

Dogru mu anladim?

Baba vefat edince mal babaanne ve erkek kardeşe kalmış yani o zaman, üvey kardeş sizin malinizdan değil,abisine kalan haktan pay alır o zaman 2+2 onlara,4 size tapu kimin üstüne peki,diğer erkek kardeşe vefat etti o zaman

Bu arazi ekilebilir arazi degilse, uzerinde tarla vs yoksa, mal bolusturme / tapu ayirma davasi da acabilirsiniz. Kalan 4 donumuyle o yasli amca ve uvey kiz kardes napiyorsa yapsin.

Boylece istediginiz zaman elinizden cikarirsiniz araziyi ya da kendiniz birseyler yapabilirsiniz.

Ustte bahsettigim mal bolusturme / tapu ayirma olayinin adi baska olabilir.

Ama siz avukat tutsaniz iyi olur.

Onların aradı daki dava sizi ilgilendirmez ki onların sorunu o. Bir kere bu kalan yer tapuda kimin üstünde gözüküyor, babaannenizin mi babasının mı?

Babaanne ve abisi öldü. Şu an hissedar abinin oğlu ve babamdan dolayı biziz. Tapu hisseli. Ama e devlet vs gözükmüyor üstümüze veraset ilamıyla babaannneden düşürmemiz lazımmış.

Peki dava sürecinde yapılabilir mi bu işlemler? Evet arazi üstünde iki ev var ama ne kadarı arsa ne kadarı bahçe tarla vs gözüküyor bilmiyorum. Ama diğer eski ev yerine ev yapın dediğine göre iskan durumu mevcut.

Babaanne ve abisi öldü. Şu an hissedar abinin oğlu ve babamdan dolayı biziz. Tapu hisseli. Ama e devlet vs gözükmüyor üstümüze veraset ilamıyla babaannneden düşürmemiz lazımmış.
Babaannenizin veraset ilamını çıkarmamız lazım, tapu babaannenizin üzerine ise babanız da vefat ettiği için sizlere intikali ve oranı açıkça gözükür. Babaannenizin üzerinde değilse tapu, babaannenin babasının veraset ilamını çıkarmanız gerekir

Veraset ilamını çıkarıp tapuyu üstünüze almadan hiçbişey yapamazsınız

Siz once su tapulari bi ustunuze alin, sonra da tez vakitte avukatla gorusun. Veraset ilaminizi alip, tapu dairesini gidip, bu sorularin yanitlarini daha temiz alabilirsiniz.

Veraset ilamını çıkarıp tapuyu üstünüze almadan hiçbişey yapamazsınız
Arsa davalık olduğu için adam hiç bir işlem yapamazsınız deyip kestirip attı biz ondan sonra uğraşmayı bıraktık. Davada çok uzun sürer dedikleri için.

Siz niye veraset ilamını almadınız? Babanızın maaşı falan da mı yoktu hiç mi üzerine fatura yoktu aktarılması gereken. Babam öldü, evin elektrik mevzusu vardı, bir daha ilk 10 günde gittik veraseti aldık ki elektrik bağlansın. Yani verasetsiz hiç bir iş yürümüyor.
Veraseti alınca edevletinizde görürsünüz, arsa nerede, ne kadar büyük, kaç hissesi var. Ona göre uğraşılmay değerse uğraşırsınız.
Ben hiç görmedim bu işin öbür dünyası var diye gelin size para vereyim diyen adam. Vardır bir çıkarı ya da çakallığı. Asla inanmam iyi niyetli sizinle iletişim halinde olduğuna.

Karadenizde yer meseleleri çok uzun sürüyor. Kayınvalidemlerin var bir yane mesela yıllardır sürüp gidiyor detayı kayınvalidem bile bilmiyor yeğeni avukat o takip ediyor . Bu tarz konularda avukattan fikir almak daha doğolur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…