• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miras meselesi

dedem geçtiğimiz kurban bayramı vefat etti bir evi var babaannem ve halam yaşıyor orada eğer annem veya yengelerimden biri o evin derdine düşse
babam ve amcamlara kalmadan ağzının payını ben verirdim o ev sizi zengin etmez ama daha insanlar ölmeden bunun derdine düşmeniz sizi kötü biri yapar

Ailemden de ev olmasa sorun değil parayı değilim. Çok şükür kimseye muhtaç değiliz. Slm bile vermeyen kardeşine verecekmiş ona bozuldum asıl sebebi bu. Ama haklısınız karışmamam lazım.

dedem geçtiğimiz kurban bayramı vefat etti bir evi var babaannem ve halam yaşıyor orada eğer annem veya yengelerimden biri o evin derdine düşse
babam ve amcamlara kalmadan ağzının payını ben verirdim o ev sizi zengin etmez ama daha insanlar ölmeden bunun derdine düşmeniz sizi kötü biri yapar
Dışardan öyle göründüğünü fark ettim tşkler

Oğlunuz kaç yaşında

Bu mal kaygısı biraz fazla gibi

Yani önce oğlum eğitim görsün vs deyin

Ailemin evi ben 16 yaşında iken oldu hiç bana kalsın diye almadılar oturalım diye aldılar sonra onu sattılar başka aldılar ama hala oturuyorlar yani

Ben geldim 40 ıma onlardan bana ev kalmasını mı bekleyeyim hala

Çalıştım çabaladım aldım evi oturuyorum

Bu şartlarda oğlumun eğitimini düşünüyorum bir ev daha alayım da o otursun fikri şu an çok uzak

Eşim 4 kardeş

Banasının evinin bekar ablasına kalması bence uygun ama onlar ne yapar bilemem

Önce anne baba vefat etsin sonra bakarlar o aşamada fikrimi sorarsa söylerim

durun bakalım etme bulma dünyası evime sokmam dediğiniz kişilere muhtaç eder Allah görürsünüz hastalık yaşlılar için mi ya biz muhtaç olursak bir de oğlun da merak etme senin kaynana düşündüğün kırk katını düşündürecek birisine düşer hayat böyle ne ekersen onu biçersin.Ayrıca hayatta olan ve istemediğiniz insanların malına göz dikmeniz de ayrıca eğreti duruyor şansınız var ki çok iyi bi eşe düşmüşsünüz zira çoğu insan annesine babasına o lafları dedirtmez.

durun bakalım etme bulma dünyası evime sokmam dediğiniz kişilere muhtaç eder Allah görürsünüz hastalık yaşlılar için mi ya biz muhtaç olursak bir de oğlun da merak etme senin kaynana düşündüğün kırk katını düşündürecek birisine düşer hayat böyle ne ekersen onu biçersin.Ayrıca hayatta olan ve istemediğiniz insanların malına göz dikmeniz de ayrıca eğreti duruyor şansınız var ki çok iyi bi eşe düşmüşsünüz zira çoğu insan annesine babasına o lafları dedirtmez.
Ben de iyi birisiyim o yüzden iyi birine düştüm.ektiğimi biçtim

Zaten hiç kötu elk almadı, sizden sadece adaletsizlikit canınızı sıkmiş, amin
Asıl canımı sıkan yukarıda da yazdım slm sabah vermeyen kardeşine verecekmiş. Ama dışardan detaylar ve geçmiş yaşanılanlar görünmediği ve kısa olsun diye yazmadığım için aç gözlü,paracı oldum. Ama dışardan öyle görünüyormuş sayenizde fark ettim

Hatasini anlayip ozelestiri yapan konu sahiplerini seviyorum
Yorumlarinizi okudum o yuzden diger arkadaslarin yazdiklarini tekrar etmeyecegim
Siz anlamissiniz zaten hatanizi

Eşinde sende resmen pazarlığa girmişsiniz . Kim öle kim kala hiç belli olmaz o işler .... Saçma bira atışma yaşamışsınız.
Kız kardeşi küçük mü , evlenmiş mi ? Hassas bir dönem olabilir .

Bence miras eşit dağıtılmalı eşiniz de pay almalı, ben mesela anneme daha çok katkım oldu diye ablamın hakkını yemem, evin tamamını almam, o da aynı durumda olsa tamamını istemez, eşit verilsin isteriz, eşim için de geçerli o da zaten eşit dağıtılsın ister, burda insanlar 'aaa ne ayıp tü kaka' demesin boşuna, miras meselelerinde hep sorun çıkar, konu sahibi biraz abartmış olabilir tepkisini,o ayrı ama tüm evi kardeşe vermek nedir ya resmen kul hakkı, ne tamamını alırım ne de tamamını veririm , olmaz böyle şey. Zaten tüm mirası cuppalayanlardan bir şekilde çıkıyor, hayrını göremiyolar. Bence zamanla eşiniz de fikrinizi değiştirir emin olun.

Asıl canımı sıkan yukarıda da yazdım slm sabah vermeyen kardeşine verecekmiş. Ama dışardan detaylar ve geçmiş yaşanılanlar görünmediği ve kısa olsun diye yazmadığım için aç gözlü,paracı oldum. Ama dışardan öyle görünüyormuş sayenizde fark ettim

onları yazsanız bile herkes aynısını yazacaktı çünkü sevmediğiniz bi aile var karşınızda o mal umrunuzda olmamalı sadece siz eşinizin öyle düşünmesine takılmışsınız ama işte her ne kadar takılsanız da o mal varlığı size ait değil nasıl düşünürse düşünsün kimin olursa olsun umursamayın

Bence bu tamamen eşinizle ilgili bir konu, hani durumunuz kötüyse sizi rahatlatacaksa eşiniz düşüncesiz yaklaşıyor derim ama yine de eşinizin kararı, demek ki hiç umurunda değil o para, miras da olsa hak da olsa dışarıdan hazır gelen bir para, hiç olmayabilirdi de.

Bunlar ne çirkin konuşmalar.
Valla sizin yerinize utandım burada :KK43:

Etraflıca yorum yapmayacağım da sunu söylemeden geçemeyeceğim..

Kendi ailenden 'sana' kalan yada kalmasi muhtemel olan bi mal icin esin böyle hesaplar yapsaydı, onun hakkında ne düşünürdün kim bilir..

Son düzenleme:
Sizinle Aynı fikirdeyim bence abartmıyorsunuz.. Sonuçta miras Herkese hak şekilde düşmeli ne kadar ölen kalan olmasa da şu an herkesi hakkını tam olarak vermek gerekiyor

Back
X