• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

miras paylasimi

Sibel80

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2007
1.265
214
698
Diğer
Mrb arkadaslar.benim annemde babamda sag cok sükur.annem ve teyzelerim kendi annesinden hep evlat ayrimi gördü her konuda erkek evlat kiymetlidir.anneannem rahmetli olunca anneme 1.5 daire düstü.kendisi medeni kanuna göre aldi.hayatta olmalarina ragmen miras paylastiracam diyo ve erkek kardeşime cok veriyor.ben itiraz.edince kardeşimde annemde bana düsman oldu.cok sikintidayim

O nasıl bişey ya.. Anneye bak evlat ayrılır mı hangi devirdeyiz.Bu durumda bildiğim kadarıyla kardeşine cok verip sana az veremez ilerde dava açıp hakkını alabiliyorsun yani annen yaparsa da yapsın ama kardeşinle aran bozulur işte ilerde..

hukuki olarak ne yapılabilir bilmiyorum ama keşke karışmasaymışsın sonuçta hala hayattalar ve düşman olacakları varmış karışman bahaneleri olmuş gibime geldi

Mrb arkadaslar.benim annemde babamda sag cok sükur.annem ve teyzelerim kendi annesinden hep evlat ayrimi gördü her konuda erkek evlat kiymetlidir.anneannem rahmetli olunca anneme 1.5 daire düstü.kendisi medeni kanuna göre aldi.hayatta olmalarina ragmen miras paylastiracam diyo ve erkek kardeşime cok veriyor.ben itiraz.edince kardeşimde annemde bana düsman oldu.cok sikintidayim
Dinimizce erkege kızdan cok düşüyor annene neye göre bu kararı aldıgını sorarsan bu cevabı alabılırsın . Ama kanunen hakkını aramakta serbestsın .

Yaslaninca annen senin evinde mi kalacak kardeşinin mi? Yaslilar bunları düşünerek pay dagitiyor genelde

Ayni anne kendi annesinden bunlari gördü.ve ben ilk cocuktum.bekarken üni. kazandim beni okutmadi.tek cocugum sen misin seni okutursam hepsini okutmam lazim dedi.ben su an üni 3. Siniftayim.tanede cocugum var.o kadar icimde uhdeydiki.ama erkek kardeşimi okuttular.annem kendi medeni kanuna göre aldi bize seriata göre verecekmis

Senin imzan olmadan senin hakkiniveremez
70YAs uzeriyse tapuyu zaten devremez
Mallar babanin uzerineyse kendi analik hakkini alir gerisine mudahale edemez.kendi hakkinida dedigim gibi70yas uzeriyse devir edemez.
Sozle vasiyet etmesi anlam ifade etmez öldukten sonra miras esit dagilir ama yasarken devrediyorsa orada sikinti var iste

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

50 yasinda su an.daireyi erkek kardeşimin üzerine yapip bize kardeşim bedelini verecekmis.daire 110milyarlik annem 90milyar üzerinden pay belirliyor.böylece oglu daha az ödeyecek.su zamanda böyle bir art niyetle yaklasildasi beni incitiyor

Kanunun size tanıdığı miras payının yarısı saklı payınızdır. Anneniz bunun dışında kalan kısmı dilediği gibi taksim edebilir. Ancak bahsettigim saklı payınıza müdahale ederse dava açarak geri alabilirsiniz. Ama bir kez daha belirtmem gerekir ki hak iddia edebileceğiniz miktar kanunun size tanıdığı payın yarısı kadardır.

Annenin evlatları arasında ayrımcılık yapması üzücü ama kanun hükümleri böyle...

Aileniz yaşarken miras derdine mı dustunuz?

Ailem yasarken miras derdine düsmedim.ben istemedim paylasmayalim dedim.annem sagliginda paylastirip ogluna cok vermeye calisiyor.

Ailem yasarken miras derdine düsmedim.ben istemedim paylasmayalim dedim.annem sagliginda paylastirip ogluna cok vermeye calisiyor.

kabul etme tatlım huzursuzluk çıkacak ama kabul etme. kabul edersen de bir emlakçı b ulun değer biçtirin o zaman kabul ediyorum de. annende olsa abinde olsa hakları yok böyle bir şeye

Bence yapacak birsey yok.
Annenin zihniyeti bu, degismez de. Davalar filan ancak aranizi acar, kavga cikarir. Tam bir miras kavgasi yasanir. Hukuki olarak olayi bilemem, ama ola ki verdiginden daha cok alabiliyorsaniz, zorla almis olacaksiniz ona gore. Zaten kiz evlada deger vermeyen kadin hepten dusman olur size. Hani bunlari goze aliyorsaniz eyvallah. Bence verilene razi olun gitsin. Miras konularinda diretmeyi dogru bulmuyorum. Gonlunden o kadar geciyormus, istese hic vermeyedebilir. Onun tercihi. Bu konularda cekismeler cirkin geliyor bana. :ssz:

Hukuk olarak bilemem, ama ben, ana-baba malini vermek istemiyorsa, evladin da israrla alma hakkinin olmadigini dusunuyorum genel olarak.

isterse malının mülkünün tamamını oğluna versin gram umrumda olmaz...ben kazanmadım hiçbir şeyini bu saatten sonra almasamda olur..bir erkek kardeşim var ondan da olamam..annemle babama yakın zamanda söylediğim budur..3 kuruşluk malın peşine düşecek biri değilim..ha ihtiyacım varsa da her gelen artıdır kardeşten olmaya ne lüzum vardır.:19::19::19::19:

Bence yapacak birsey yok.
Annenin zihniyeti bu, degismez de. Davalar filan ancak aranizi acar, kavga cikarir. Tam bir miras kavgasi yasanir. Hukuki olarak olayi bilemem, ama ola ki verdiginden daha cok alabiliyorsaniz, zorla almis olacaksiniz ona gore. Zaten kiz evlada deger vermeyen kadin hepten dusman olur size. Hani bunlari goze aliyorsaniz eyvallah. Bence verilene razi olun gitsin. Miras konularinda diretmeyi dogru bulmuyorum. Gonlunden o kadar geciyormus, istese hic vermeyedebilir. Onun tercihi. Bu konularda cekismeler cirkin geliyor bana. :ssz:

Hukuk olarak bilemem, ama ben, ana-baba malini vermek istemiyorsa, evladin da israrla alma hakkinin olmadigini dusunuyorum genel olarak.

mallarında gözleri varsa çocuk yapmasınlar..
bizim halkımız çok meraklı benim bir oğlum var ..bana hep diyo çevrem illa yapmalısın yapmalısın..tamamda doğurmakla bitmiyor iş..

isterse malının mülkünün tamamını oğluna versin gram umrumda olmaz...ben kazanmadım hiçbir şeyini bu saatten sonra almasamda olur..bir erkek kardeşim var ondan da olamam..annemle babama yakın zamanda söylediğim budur..3 kuruşluk malın peşine düşecek biri değilim..ha ihtiyacım varsa da her gelen artıdır kardeşten olmaya ne lüzum vardır.:19::19::19::19:

bu saatten sonra bu kardeşelerin arası düzelmez aileler yapıyor bunu genelde onlar büyük olarak çocuklarına güzel davranmaları gerek..

Benim de anneannem dayımın biriyle beraber oturdu, yaşlanınca da o dayımın eşi baktı. Vefat etmeden diğer 4 kardeşin isteği üzerine anneannem evi dayımın üzerine yaptı. Diğer 4 kardeş 5 kuruş almadı.
Sizinki neye göre eşit dağıtmıyor?

Benim de anneannem dayımın biriyle beraber oturdu, yaşlanınca da o dayımın eşi baktı. Vefat etmeden diğer 4 kardeşin isteği üzerine anneannem evi dayımın üzerine yaptı. Diğer 4 kardeş 5 kuruş almadı.
Sizinki neye göre eşit dağıtmıyor?

bencede iyi bir karar olmuş..

Back
X