Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Dinimizce erkege kızdan cok düşüyor annene neye göre bu kararı aldıgını sorarsan bu cevabı alabılırsın . Ama kanunen hakkını aramakta serbestsın .
Herseyi getirip dine baglamazsaniz olmaz yani. Turkiyede hukuk var ve turkiye bir hukuk devletidir. Kanunlar bu yonde isler. Bakiyorumda dinimizde herseyin iki kati erkege dusuyor. Yok gayri muslumle erkek evlenebilir, kadin evlenemez. Bunlar kurani kerimdemi yazili? Yaziliysa hangi ayette yazili. Yoksa kulaktan dolmami duyulmus seyler?biz kadinlar neyiz insan degilmiyiz yani: (( boyle diyip butun miras erkek kardeslerime verildi. Encok emek veren kiz kardeslerde avucunu yaladi. Konu sahibi lutfen bir avukatla gorus ve kanuni haklarini ogren herseyden once. Aile icinde evlat ayrimciligindan nefret ediyorum. Sakin sen benim yaptigim hatayi yapma ve herseyden once bir insan ve birey olarak kanuni hakkini ara lutfen. ...Dinimizce erkege kızdan cok düşüyor annene neye göre bu kararı aldıgını sorarsan bu cevabı alabılırsın . Ama kanunen hakkını aramakta serbestsın .
Herseyi getirip dine baglamazsaniz olmaz yani. Turkiyede hukuk var ve turkiye bir hukuk devletidir. Kanunlar bu yonde isler. Bakiyorumda dinimizde herseyin iki kati erkege dusuyor. Yok gayri muslumle erkek evlenebilir, kadin evlenemez. Bunlar kurani kerimdemi yazili? Yaziliysa hangi ayette yazili. Yoksa kulaktan dolmami duyulmus seyler?biz kadinlar neyiz insan degilmiyiz yani: (( boyle diyip butun miras erkek kardeslerime verildi. Encok emek veren kiz kardeslerde avucunu yaladi. Konu sahibi lutfen bir avukatla gorus ve kanuni haklarini ogren herseyden once. Aile icinde evlat ayrimciligindan nefret ediyorum. Sakin sen benim yaptigim hatayi yapma ve herseyden once bir insan ve birey olarak kanuni hakkini ara lutfen. ...
Benim inanamadigim sey kadinlar nasil oluyorda kendilerini ikinci vatandas statusunde gorebiliyorlar. Bir kadin olarak anlamis degilim ve anlamiyacagimda. Canim memleketimdeki son zamanda gordugum zihnyetten sonra yabanci bir ulkede yasadigim ve herseyden once kendimi bir insan ve birey olarak gordugum ve goruldugum icin sukrediyorum.sünni zihniyetin zarar verdiği bir aile daha.
demek medeni kanun olmasa kadınların hemen hepsi haklarından mahrum olacaktı.. hani beğenmeyenler var ya ondan diyorum.
Benim inanamadigim sey kadinlar nasil oluyorda kendilerini ikinci vatandas statusunde gorebiliyorlar. Bir kadin olarak anlamis degilim ve anlamiyacagimda. Canim memleketimdeki son zamanda gordugum zihnyetten sonra yabanci bir ulkede yasadigim ve herseyden once kendimi bir insan ve birey olarak gordugum ve goruldugum icin sukrediyorum.
Aslinda tezatlik biz kadinlarda. Cunku biz kadinlar herseyden once birbirimizi cekemiyor ve birbirimize baski uyguluyoruz. Erkeklerin hicbirsey umurlarinda degil. Sadece cikarlarini kolluyorlar. Mirasi esit paylasmayan bir kadin ve bir erkegin hakkini kolluyor. Yani suc yine biz kadinlarda. Kendimizi ozgur bir birey olarak goremiyoruz birturlu. Toplumun bize reva gordugu ikinci sinif vatandasligi kendimize layik gouyoruz. Din vicdandir ve icte yasanir. Kul ile Allah arasinda! !! Turkiye hukuk devletidir. Fakat soz konusu miras olunca toplum ve din kurallari isliyor nedense. Erkeklerin isine geliyor cunku. Kadini din ve toplum baskisi altina alarak cahil birakiliyor ve eziyorlar. Yabanci ulkelerin cogunda din ve toplum baskisi olmadigi veya cok az oldugu icin burda yasayan kadinlar kendilerini yetistirip birer mutlu birey olarak gorebiliyorlar. Tabi istisnalar haric. Hala tanigim bazi kisiler burdada turkiyede ki mantigi yasiyorlar. Ben yadamadigim icin cok cok mutluyum bir kadim olarak:)))zaten müslüman kadınlar hep müslüman olmayan ülkelerde mutlu kendi dininin yaşandığı yerde mutlu olamıyorlar ne büyük tezat değilmi?