Mirasın Değeri

klbkbr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.689
1.155
333
Merhabalar babaannem 3 yıl önce vefat etti ve dedem de 5 ay önce. mirasçılar babamda dahil olmak üzere 3 kardeşler.Biri yıllardır dedemin olan evde oturuyor öbürü de dükkanda.tabi bizde hiçbir şeyinde (klasik ailenin en zavallısı) fakat sorun şu i 2 amcam küs ve birbirleriyle inatlaşıyorlar. O ben satın alacağı diyor öbürü de hayır ben. babamın da tek isteği parasını almak.
*ilk sorum mirasın değerini öğrenmek için nasıl bir yol izlemeliyiz?? (çünkü 2side satın almak istedikleri için kafalarından belli rakamlar söylüyorlar,ucuza almanın peşindeler ki bunu da açıkça ifade ediyorlar.)

*Hayrı dava açılsa tüm malların ucuza satılacağının hepsi farkında ama bir türlü uzlaşamıyor 2 amcam ben alacağım hayır ben alacağım diye. Bu durumda biz ne yapmalıyız biz sadece satılıp paramızı almak istiyoruz? :/

cevap verirseniz çok sevinirim :)

Merhaba;
Malların değerini öğrenmek için emlakçılardan bilgi alabilirsiniz.
Eğer mallar mahkeme kararıyla paylaştırılırsa değerlerini bilirkişi tespit edecektir. En az rayiç bedelinin %50 ve satış masraları ödenerek satın alınabilecektir. Siz davada ve satış aşamasında malların değerinin yüksek tutulması için gayret gösterebilirsiniz. Veya siz de ihaleye girip yerleri satın alabilirsiniz. Bu arada babanız evde oturan ve dükkanı kullanan hissedarlardan ihtar göndermek suretiyle bundan sonrası için kira bedeli talep edebilir.Eğer daha önce ihtar göndermiş olsaydınız o zamandan itibaren kira bedeli alabilirdiniz.
İyi günler dilerim.

Back