Mirasla İlgili Ne olur Yardım Edin Çok Korkuyorum

siyah_melek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
13
0
36
İstanbul
merhabalar;
anemle babam beni 1 haftalıkken evlatlık almışlar beni nüfuslarına kanınlarına uygun geçirmişler
soyadlarını vermişler.19 yaşında oldum ve 2sene önce babamı kaybettim mal varlığı anneme ve küçük bir kısmı bana kaldı 3 tane ev kaldı.Benim Korkum ,annem ölür miras tammammen bana kalınca sonra evlenip ayrılırsam anamdan babamdan kalan miras bölünürmü evlenicek olan kişeyle
yalvarırım cevap lütfem

Hayır canım kalmaz.
Sen evlendikten sonra Allah gecinden versin annen vefat etse bile eşin bir şey alamaz senden.
Bunun dışında imza atana kadar ne kazanıp aldıysan sana ait. Evlilikten sonrasında alınanlar eşitolarak paylaşılır. Am buna miras girmez. O yüzden evlendikten sonra ailenden kalan malları satıp başka şeyler yada mallar almaya kalkma...

merhabalar;
anemle babam beni 1 haftalıkken evlatlık almışlar beni nüfuslarına kanınlarına uygun geçirmişler
soyadlarını vermişler.19 yaşında oldum ve 2sene önce babamı kaybettim mal varlığı anneme ve küçük bir kısmı bana kaldı 3 tane ev kaldı.Benim Korkum ,annem ölür miras tammammen bana kalınca sonra evlenip ayrılırsam anamdan babamdan kalan miras bölünürmü evlenicek olan kişeyle
yalvarırım cevap lütfem

Malvarlığının küçük bir kısmı bana kaldı demişsiniz
oysaki miras bırakanın sağ kalan eşi ve bir çocuğu varsa 1/4'ü eşe, 3/4'ü ise çocuğa kalır
bu durumda sizin annenizden daha fazla mirasa sahip olmanız gerekliydi, bir yanlışlık olmasın?
Boşanma konusuna gelince herhangi bir evlilik sözleşmesi yapmadan evlenir ve boşanırsanız edinilmiş mallara katılım sözkonusu olur
miras da edinilmiş mal kapsamında değildir.

Back
X