- 23 Temmuz 2017
- 752
- 1.075
- 63
- 27
malesef vicda işte öyle derimde öyle yapabilir miyim anneme bilmiyorumkime verirse versin
umrumda olmaz
ama kimse de benim kapıma düşmesin
annem de dahil
yani annem böyle dese böyle derdim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
malesef vicda işte öyle derimde öyle yapabilir miyim anneme bilmiyorumkime verirse versin
umrumda olmaz
ama kimse de benim kapıma düşmesin
annem de dahil
yani annem böyle dese böyle derdim
Ay bosver bence hic cekilmez ... sen öldükten sonra ben evi napiyim de gec ...üstelik erkek kardeşlerine ve anneanneme süekli maddi acıdan destek olur kendisi hiç erkek egemenliğinde yaşamadı yani babam annemi hiç sıkmazdı ee sen dediğini uygulamıyorsun diyince ben farklıyım diyor
teşekkür ederim, eminim vcdanım el vermez yine ben bakarımŞeriatla yönetilmediğimize göre böyle bir şey mümkün değil. Çok kafanız atarsa “Mirastan 2 pay alan erkeklerin anne-baba yaşlanınca bakması gerekiyormuş. Oğulların yaşlanınca sana baksın, hastayken ilgilensin de öyle dağıt malını. Sonra ortada kalma” deyin.
bilmiyorum sanki tüm erkek evlatlar hayırlıymış gibi öve öve bitirememeler benim aslan gibi oğlum var demelerÜzerine malı geçirmediyse satış yapmış gibi,ölürse hukuken veraset çıktığı gibi herşey eşit bölünüyor kardeşler arası.
Anneniz kardeşinize mal verse bile,saklı miras hakkınızdan alabilirsiniz.
Anneye ve babaya kız evlattan başka kol kanat gerip bakanda görmedim,nedir bu annelerin erkek çocuk merakı anlamıyorum.
oda onun bakacağını düşünüyor işteAnnen istediği kadar öyle söylesin. Medeni hukuk mirası eşit dağıtıyor. Bana sürekli bunu söyleyen anneye de yaşlanınca oğulcuğun bakar o zaman bende de böyle derim.
sizin adınızacok sevindim ama sanırım siz küçüktünüz veortada kapatılması gereken bir borç vardı değil mi?
doğru diyorsun mesleğim var calısırım en azından kendi paramı huzurla yerimAy bosver bence hic cekilmez ... sen öldükten sonra ben evi napiyim de gec ...
onlarda durum ne?Biz Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığımıza göre bizim kanunlarımıza göre bölünür .insanlar işlerine nasıl gelirse öyle konuşuyor.bu aralar aynı durum çevremizde de var
doğru olan ana babaya kim bakarsa onun hakkı olması yani?Bizim.herseyimiz yarim oldugu gibi buda oyle evet dinde 2 erkek 1 kadin ama sebebi su erkek evlat anaya babaya bakmasi icin 2 hisse veriliyor yoksa baska artisi yok normal hisselerinizi alabilirsiniz
doğru diyorsun mesleğim var calısırım en azından kendi paramı huzurla yerim
Bence dogru olan yari uariya ama abiniz annenize bakmis ona kalsin derseniz bu kendi iradenizdoğru olan ana babaya kim bakarsa onun hakkı olması yani?
sizin maneviyatınız var abinizle abiniz babanız olmuş adeta kendi hayatını size adamış cocukları gibi çok sanslısınız kıymetini bilinBen 22 yaşındaydım universite okuyordum. Kucuk kardeşim de okuyordu. Abim bizi okuttu meslek sahibi etti evlendirdi Allah razı olsun babamızın yokluğunu hissettirmedi. Babamdan 1 ev kalmıştı ve toplam kaç TL olduğunu bilmediğimiz bir de borç vardı. Abim hepsini halletti. Öyle fedakar bir insan ki ben bir trilyonum olsun hiç düşünmeden ona veririm. Keşke babam sağ olsaydı da ne ev olsaydı ne araba... Şimdi annemin üstüne bir mal varlığı yok ama olsaydı da annem gittikten sonra ben ne edeyim dünya malını? Kime lazımsa ona verirdim tüm payımı yine...
O konu bayağı karmaşıktı galibaBu miras olayi anne bir baba ayri olunca nasil oluyor?bilem varmi?
konuyu açan annemin kendisi ben değil o düşünüyor düzgün okursanızEvi terketmek ne alaka anlamadım onun babasının mirası sizi neden ilgilendiriyor ya da daha anneniz yaşarken miras mı düşünüyorsunuz yani. Dini olarak evet erkeğe daha çok pay düşüyor ama hukuki olarak eşit bölünür zaten neyin kaygısını yaşıyorsunuz şimdiden yani evi terketmek tek başına hayat kolay mı? sonuç olarak o aile okutmadı mı bu yaşa getirmedi mi sizi? iyi bir mesleğiniz olacaksa tek başınıza mı okuyup olacaksınız sanki