- 27 Mayıs 2013
- 4.845
- 8.803
- 248
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
-
Klasiktir çorba mercimek olur genelde.Zeytin yağlı barbunya maydanozla süsleyip ortaya koyarsın.Fırında patatesli köfte.Soya sosuyla marine edilmiş tavuk filetosu veya göğsü(bunlar tavada kızaracak)Ortaya karışık kızartma ama güzel dizayn edip koy sofraya.Yaprak sarması veya biber dolması da güzel oluyor.Salata olarak yeşil salata,sarımsaklı yoğurtlu kavurulup yapılan havuç salatası,Rus salatası,acılı ezme,sirkeli semizotu salatası,Kornişon kühne nin turşusu( hafif tatlımsı oluyor) ve patates püresi.
Ana yemekte oynama yapabilirsin dalyan köfte de güzel oluyor.Yanına pilavla ikram edebilirsin canım afiyet olsun şimdiden😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bi el atın haydin hanımlar
canım benim nereli olduğun da bu konuda önemli şahsen karadenizli olduğum için üsteki menü barbunya falan bana iç açıçı gelmedi o yüzden yardımcı olamıycam :))
canım valla ben en son mısafırıme cok guzel bır balık sofrası yapmıştm bayılmışlardı mercımek corba muhtesem bır levrek yanında baharatlı patates fırınlanmış, mevsım salata ve roka salatası ekstradan yanına meze çeşitleri yapılabılır benm vaktm yoktu çalıştıgım ıcın çok meze çeşidi yapamamıstm
İlk kez ağırlayacağım için balık yapasım yok. İkinci seferde balık yaparım diye düşünüyorum. Kolaya kaçmış gibi görünmemem lazım özellikle bol uğraşmış demeleri lazım. Başka ne olabilir menü?
İki üç gün sonra önemli bir misafirim olacak. Eşimin patronunu karısı ve küçük kızıyla akşam yemeğe davet ettik.
İlk sıkıntım yemekle alakalı. Kadın beni tanımadığı halde doğum günümde hediye yollamıştı, ordan gelen bi mahcubiyetim var.
Şöyle bol bereketli kallavi bi sofra hazırlamak istiyorum.
Şöyle 9-10 çeşit olmalı en az çorba salata meze ara sıcak soğuk derken.
Yemekler tek tek yapmakta sorun yok da. Bu kadar çeşiti birbirine uygun kombinleyemiyorum.
Bana şöyle yiyenlerin taktir edeceği kallavi yemekler söyleyin ama menü şeklinde söyleyin.
Ney neyle iyi gider yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?