Misafir ağırlama sorunu

ah keşke, evimizin temizliğine, kaç çeşit ikram çıkardığımıza bakmayan insanlarla muhattap olsak.
Kendi ailem ve akrabalarımda hiç zorlanmıyorum. Beraber de yapıyoruz, onlar da getiriyor. yaptığım şeylere "ekşisi az olmuş, acısı az olmuş, şekeri fazla olmuş" gibi yorumlar da yapmazlar asla:) ikram da azdı diye arkamdan da konuşulmayacağını biliyorum. hatta, niye kendini yordun diye samimi bir sitemleri bile olabiliyor. Çünkü bizim aile olarak misafirlik ikram beklentimiz yok, kültürümüz böyle değil. Bir çay olsun yanına evde ne varsa bir şeyler uydurulabilir diye düşünürüz.
Ama eşimin ailesi ve akrabalarında "gelin" moduna geçiveriyorum hemen ve malesef strese giriyorum. Çünkü benim yanımda başkalarının evi, eşyası, tabağı çanağı, ikramlığı, kıyafeti konuşuluyor. Evinin temizliği veya kirliliğinden bahsediliyor. İkramlar da zaten çok olsa bile lezzetsiz olmuştur.
Arkamdan konuşulmasını umursamadığım gün benim zaferimi ilan ettiğim gün olacak :))
++++++

Sorun ne biliyor musunuz, sorun herkesten aynı şeyin beklenmesinde.
Kimi yemekli misafir ağırlama potansiyeline sahiptir, kimi 2-3 çeşitle çaya çağırma, kimi de bunların hiçbirini yapamaz.
Ama biz xler 10 çeşit yapmış ben 9 yapsam olmaz diye diye herkesi aynı kefeye koyduk, misafirin bereketi kaçtı eziyeti kaldı.

Ben de henüz söylediğimi uygulayamıyorun ama xler 10 çeşit yapmış ben bi 5 yapayım yeter diyorum.

Ramazanda iftar menüm çorba-ana yemek-tavuk-pilav-salata idi.
Meze yok.
Tatlıyı eşim yaparım dedi yoksa hazır alacaktık.
Kuruyemiş dondurma derken oldu bitti.
Daha fazlası da gereksiz ama biz bir gidiyoruz 10-15 çeşit sayarsın.
Herkes gücü yettiğince yapsın, strese girmeye gerek yok.
ya ne kadar güzel demişsiniz hakikaten misafirin bereketi kaçtı eziyeti kaldı :confused:

Zaten esimin ailesi gelen. Cat kapi gece uyurken gelseler dert degil onun icin. O da isyerinde oldukca yogun benden once eve gidemez. Ki gitse de yapmaz. Oyle hazir gida ile gecistirecek kisiler degiller maalesef. Zaten 1 degil 2 degil geldi mi en az 4, 5 kisi geliyorlar :)
Bende misafir geldimi telaşlaniyorum.
Ne hazirlasam cabuk diye beynim patliyor.Dolabimda hiç hazir şeyler olmaz.
Çok misafirim gelmediği icin rutinim yok.
Burda hem çalisip hemende sürekli misafir ağirlayan birde yattiliya bakan hanimlara hayranim.Tebrik ediyorum onlari.Birazda eringeçim tembellim.
Eşim eve pek misafir cağirmaz ,bemim misafir perverliğimi sevmiyormuş.
Hamarat değilmişsim az hizmet ediyormuşsum.
Birazda abarti buluyorum okadar masayi doldurmaya .Ne gerek var.
Yemeğe gelmiyorlarsa yetmiyormu biraz cerez meyve cay kahve .Illaki masa pasta börekle dolmali.

Bende misafir geldimi telaşlaniyorum.
Ne hazirlasam cabuk diye beynim patliyor.Dolabimda hiç hazir şeyler olmaz.
Çok misafirim gelmediği icin rutinim yok.
Burda hem çalisip hemende sürekli misafir ağirlayan birde yattiliya bakan hanimlara hayranim.Tebrik ediyorum onlari.Birazda eringeçim tembellim.
Eşim eve pek misafir cağirmaz ,bemim misafir perverliğimi sevmiyormuş.
Hamarat değilmişsim az hizmet ediyormuşsum.
Birazda abarti buluyorum okadar masayi doldurmaya .Ne gerek var.
Yemeğe gelmiyorlarsa yetmiyormu biraz cerez meyve cay kahve .Illaki masa pasta börekle dolmali.
Bu anlattigin benim iste :) esim de hic bisey ikram etmesem dahi misafir cagirmak istiyor. Ya ben bi de cok insan canlisi degilim. Misafirlige gitmeyi de pek sevmem.

Misafir guler yüz tatli dil hoş sohbet bekler.Gerisi halolur hic panik olmayin.

Temizlik bı gün önceden
Yemek sabah erkenden yapılınca hepsi kusursuz oluyor

Ayni ben :KK70: bir de hani mutfakta bisilerle ugrasinca bi yandan misafir konusmak Iste r ya ikisini bir yapanlara cok ozenirim :KK70:

Misafirine göre zor oluyor ya :) Allahtan bize eşimin samimi arkadaşları geliyor da sıkıntı olmuyor :) veriyoruz bi sandalye hem sohbet hem yemek yapımı :)

Sorun ben de mi bilmiyorum ama kalabalık ya da az misafir gelince çok zorlanıyorum misafir çok severim ama çok stres yapıyorum birkaç çeşit pasta birkaç çeşit yemek yapmaya çalşyrm evim tertemiz olsun istiyorum üstüm başım düzgün olsun bunları yetştrmk çok zor gelyr bunları yapnca da bu sefer misafir geldğnde ilgilenecek enerjim kalmyr bu kadar zor mu misafir ben mi abartyrm
Kalabalık gelmediği sürece zor değil de... eşimin ailesi kalabalık gelmeyi çok seviyor. 30 küsür kişi geldiği de oldu.
evde yere oturunca koca koca adamlar ortada bir sürü çocuk koşturunca zorlanıyorum şahsen.

Misafirine göre zor oluyor ya :) Allahtan bize eşimin samimi arkadaşları geliyor da sıkıntı olmuyor :) veriyoruz bi sandalye hem sohbet hem yemek yapımı :)
Evet es arkadaslari ya da benim arkadaim ve esi geldiginde oh rahatiz ama akraba esimin ailesinden biri gelince pimpirige bagliyorum:eek:

Back
X