- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öyle konuşuyosunuz ki sanki gidip kadınla kavga ettim.yazımı dikkatli okumadınız sanırım.kendisine karşı bi saygısızlığım olmadı.hasta konusuna gelince benimde annem kanser.o hiç bi zaman dünyayı boşvermedi.anlamazsın konularına hiç girmeyelim isterseniz.nasılsa kanserim diye çocuğu başından atacak öyle mi ne güzel dünya oh.
Misafir çocuğunu böyle hasarlı yaramazlık yaptıktan sonra hele annesi de iplemiyorsa odaya çekip hafifçe çimdikleyerek korkutmayı mantıklı buluyorumKalmaya devam edeceklerse sende yap. Anne dönüp de tek laf ederse cıngar çıkarırım valla. Annesi ne olursa olsun çocuğa sahip çıkacak. Hastalığı için Allah şifa versin tabi, ama bu çocuğunu boş bırakmak anlamına gelmez.
3 yasindaki cocuktan bahsediyoruz
6 degil 5 degil
sadece 3 yasinda :)
"ben olsam bir kenara ceker cimdiklerdim" diyen zavallilar bile olmus
ben olsam cocugumu bir kenara cekip cimdikleyeni yakalasam
bir guzel benzetirim
bu arada
meme kanseri sadece yaslilari vurmuyor
20 yasindan basliyor 28-45 yas arasi
kadinlarda daha cok goruluyor
ve Allah kimseye gostermesin cok agir travmalara yol aciyor
Anneniz bu durumun verdigi aciyi tahmin edip destek olmak istemis
ama siz uc yasindaki cocugu potansiyel tehlike ilan edip
magdurlari oynuyorsunuz hem uzucu hem komik
geçen bir arkadşın kızına ev görmeye gittik meraklı teyzeleri olarak,5-6 kişilik bir gruptuk.arkadaşımız dediki bu ev hemen hemen ilk kez misafir ağırlıyor yakın akrabalar dışında dedi.çok şaşırmıştım.artık gençlerimiz misafirden hoşlanmıyor.yok eşyam zarar görecek,yok evim pislenecek,yok işim var derken iletişimimiz kopuyor![]()
Bir blogda yazı okumuştum. Hanım bir süre işsiz kalıyor, başvurduğu hiç bir yerden cevap gelmiyor, zor zamanlar geçiriyor vs.
Bir arkadaşının vesilesiyle, çalıştığı yerde ihtiyaç olmamasına rağmen bu arkadaşını yanına aldırıyor düşük maaşla..
Bir kaç hafta sonra başvurduğu yerlerin birinden geri dönüş oluyor ve yüksek maaşla işe alınacağı bildiriliyor..
Bu hanım ikilem arasında...
Eğer gelen teklifi kabul ederse, arkadaşına vefasızlık yapacağını düşünüyor
Kabul etmezse de daha düşük maaşla çalışacak...
Yakın çevresinde kim varsa soruyor sen olsan ne yapardın diye..
İlginç bir sonuca ulaşıyor..
30 yaş altındakiler "tabii ki gelen teklifi hiç düşünmeden değerlendirirdim, arkadaşım da bunu anlardı" diyor..
30 yaş üstündekiler ise, "büyük bir kararsızlık yaşardım, arkadaşıma vefasızlık ettiğimi düşünür zor karar verirdim, belki de çalışmaya devam eder teklifi değerlendirmezdim" diyorlar..
Sanırım yeni nesil vefa duygusunu yitirmiş.. Madde o kadar değer kazanmış ki, her şeyin üstünde tutulur olmuş..
Üzülüyorum...
3 yasindaki cocuktan bahsediyoruz
6 degil 5 degil
sadece 3 yasinda :)
ben olsam cocugumu bir kenara cekip cimdikleyeni yakalasam
bir guzel benzetirim
bu arada
meme kanseri sadece yaslilari vurmuyor
20 yasindan basliyor 28-45 yas arasi
kadinlarda daha cok goruluyor
ve Allah kimseye gostermesin cok agir travmalara yol aciyor
Anneniz bu durumun verdigi aciyi tahmin edip destek olmak istemis
ama siz uc yasindaki cocugu potansiyel tehlike ilan edip
magdurlari oynuyorsunuz hem uzucu hem komik
Kesinlikle katılıyorum.
Tüm yorumları okudum ve annesi meme kanseri yüzünden ölümden dönmüş ve hala tedavi gören bir kadının kızı olarak çok şey yazmak istedim,sonra boşver dedim ta ki,sayfayı kapatırken sizin mesajınızı görene kadar.
Bu yazdığım kesinlikle kimseyi hedef almıyor ama ben de empati yapılabilmesini isterdim.
Kanserin,hayatları nasıl değiştirdiğini,ölümün ne kadar yaklaşabildiğini ve tehdit ettiğini ve hastalık ailenize girdi mi diğer şeylerin ne kadar basit ve değersiz olduğunu az da olsa tahmin edilebilmesini isterdim.
Belki bilinmiyordur diye bilgi vermek isterim; meme kanseri diye nezle gibi bahsedilen,insanın başına gelmemişse 'tedavi olunca geçiyormuş' diye basit bir cümleyle geçiştirilebilecek kolay bir hastalık sanılmasının aksine,bugün en yaygın,en çok kadın ölümlerine neden olan hastalıkların başında olduğudur.
Kansere yakalanan insanların sağlıklıyken ve sağlığını kaybettikten sonraki hayata bakışları değiştiği ve ölüm kaygıları arttığı için onlardan değersiz ve fani şeyler için hassasiyet göstermesini beklemek çok zordur.
Hele ki çocuğu sadece 3 yaşında olan,hayatta kalırsa birkaç kez nüksetme ihtimali çok yüksek olan bir hastalıkla savaşacak genç bir anneden çocuğuna müdehale edemeyecek,düşünemeyecek kadar yorgun ve mutsuz olabileceği aklımıza gelemez mi....
Klişe ama yazmak istiyorum ''Herşeyin başı sağlık'' kaybolan,kırılan tekrar yerine konur,yıkılan yeniden inşa edilir.
Sevgiler...
annesinden gizli bir koseye uc yasindaki cocugu sykistirip
kolunu meymenetsiz penceleriyle cimdikleyen bir canavarmisiniz siz?
evine gelen misafir çocuğunu yaramazlık yaptığı takdirder köşeye çekip cimcikleyecek arkadaşlar, sizden ricam lütfen evinize cocuğu olan bir misafir davet etmeyin
çünkü bu yaparım dediğiniz hareket o küçücük çocuğun zihninde ne kadar büyük bir korku yaratacağını tahmin dahi edemezsiniz
henüz sanıyorum 3-4 yaşlarındaydım. annemin bir akrabasının evine gitmiştik. ve evde gittiğimiz teyzenin evlendikten sonra birlikte yaşadığı gelinleri de vardı. ben sanıyorum çocuk olmanın verdiği heyecanla evin içinde koşuşturmuşum, gelin teyze beni köşeye sıkıştırıp bir daha yerinden kalkmayacaksın demişti ve ben öyle korkmuştum ki, annemin yanına gidip sindiğimde korkudan altıma kaçırmıştım :18:18:
şimdi 27 yaşında olmama rağmen, o kadını her gördüğümde tüylerim diken diken olur
zaten annem de o olaydan sonra o akrabamızın gelini evini ayırana kadar akbaramıza gitmemişti
bu arada cimciklemeyi düşünen arkadaşlara cevap vereyim: annem ne ilgisiz bir anne ne de ben etrafı dağıtıp kıran bir çocuktum
sadece hatırladığım, ortalıkta koşuşturduğum...
işte başıma gelen bu olaydan sonra, evlenip kendi evim olduğunda evime gelen bütün küçük çocuklara ayrı bir ilgim olmuştur
benim evime gelen çocuk ve annesi evlerinde nasıllarsa bende de o derece rahat etmelerini isterim
dolapları açabilirler, perdelerin içinde oynayabilirler vsssss
küçük bir çocuğu cimcikleyecek kadar evinize BÜYÜK ZARARLAR vereceği uzun süreler yalnız bırakmamanızı tavsiye ederim
Konunun başında 3 yaşındaki bir çocuk henüz bebek, laftan anlamayan bir şeydi. Siz yaralardan bahsediyorsunuz. Çocuğum yok, bilemem hangisi doğru hangisi değil. Ama çocuğun annesi ne olursa olsun sahip çıkacak çocuğuna. Çocuk gerekirse ortalıkta dolaşmayacak. Anne çocuğunu kontrol edebilmeli. Başka bir konuda da söylemiştim. Bende çocuk oldum, benim annem "x teyzelerde yanımda hiç kalkma annecim, uslu durursan eve gelince minderlerle savaş yapıcaz" ya da "hiçbir şeyi karıştırmazsan sana yarın akşama balık alırım" derdi. Onun kontrolünde olurdum. Onun öncesinde de benim hatırlamadığım dönemde, anlatılanı söylüyorum evde dantelleri falan çekiştiren bir çocukmuşum ve bana "ama öyle güzel oldu mu? düzeltsene onu" derlermiş. Eğitmek lazım çocuğu. Eğitimini veremeyen anne de misafirliğe falan gitmesin. Psikoloji örneğinizden yola çıkarak genel cevap veriyorum, direk üzerinize alınmayın lütfen. annesinin, babasının eğitemediği çocuğun psikolojisini ben düşünecek değilim.
ortada değil dolaptaydı.ne kadar vicdansiz yorumlar ya ustune ustluk terbiyesiz olan ben oldum : )
benim cocuguma kimse cimdik atamaz buna izin vermez bu beni terbiyesiz yapiyorsa
evet terbiyesizim
konu sahibine gelince
bence cocuk cok guzel yapti ortada birakmasaydiniz
iki gunluk hasta bir misafirin 3 yasindaki cocugu firsattan istifade
bulduklariyla oynamis ne yapsaydi baska?
annesi onu zapt edemez en fikir fikir oldugu yasta
neyseki ilac birakmamissiniz ortaya
ne kadar vicdansiz yorumlar ya ustune ustluk terbiyesiz olan ben oldum : )
benim cocuguma kimse cimdik atamaz buna izin vermez bu beni terbiyesiz yapiyorsa
evet terbiyesizim
konu sahibine gelince
bence cocuk cok guzel yapti ortada birakmasaydiniz
iki gunluk hasta bir misafirin 3 yasindaki cocugu firsattan istifade
bulduklariyla oynamis ne yapsaydi baska?
annesi onu zapt edemez en fikir fikir oldugu yasta
neyseki ilac birakmamissiniz ortaya
anladigim kadariyla sizde misafirlige gittiginizde cocugunuzu saldim cayira mevlam kayira misali birakanlardansiniz?