misafir geleceğinde telaş basan varmı aranızda???

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
kızlar ben misafiri çok seven, sürekli misafir ağırlamak gidip gelmez sohbet muhabbet etmeyi çok seven biriyim.. hele ki yemeğe misafir davet etmek, hem sevap işlemek için hem de dostluğumuz muhabbetimiz yada yeni insanlarla kaynaşmak açısından en sevdiğim hobilerimdendir...
gel gelelim aşırı telaşlı ve evhamlı oluyorum misafir geleceğinde... gelecekleri anı duyar duymaz, koşturmaca başlıyor, yersiz bir telaş biliyorum ama elimde değil aklımdan atamıyorum...gece yatarken bile ertesi gün gelecek misafire yok şunu mu yapsam, yok şurayı temizledim mi, yok şunu mu pişirsem diye vesvese edip duruyorum... nedense saçma bir telaş ile kendimi yoruyorum... temizlik olsun, yemek olsun hazırlık aşaması falan, hem seviyorum hem evhamdan ölüyorum... nasıl yenebilirim ki bunu...varmı aranızda benim gibi olan?

kızlar ben misafiri çok seven, sürekli misafir ağırlamak gidip gelmez sohbet muhabbet etmeyi çok seven biriyim.. hele ki yemeğe misafir davet etmek, hem sevap işlemek için hem de dostluğumuz muhabbetimiz yada yeni insanlarla kaynaşmak açısından en sevdiğim hobilerimdendir...
gel gelelim aşırı telaşlı ve evhamlı oluyorum misafir geleceğinde... gelecekleri anı duyar duymaz, koşturmaca başlıyor, yersiz bir telaş biliyorum ama elimde değil aklımdan atamıyorum...gece yatarken bile ertesi gün gelecek misafire yok şunu mu yapsam, yok şurayı temizledim mi, yok şunu mu pişirsem diye vesvese edip duruyorum... nedense saçma bir telaş ile kendimi yoruyorum... temizlik olsun, yemek olsun hazırlık aşaması falan, hem seviyorum hem evhamdan ölüyorum... nasıl yenebilirim ki bunu...varmı aranızda benim gibi olan?
kadınların bir çoğu böyledir ki .
Ben yeni yeni çözmeye başladım bu sıkıntıyı
Ne kadar panik yaparsam işler o kadar ters gider.
Hiçç sallamıyorum artık ,herşey kendiliğinden gelişiyor.
Planlı programlı olunca sıkıntı olmuyor .

ben yeni evliyken öyleydim

şimdi ise tatlı bi telaş oluyor tabi

rahat ol

rahat olunca herşeyin daha kolay ve güzel olacağına inan

akışına bırak besmeleni çek gir mutfağa :KK66:

Var, ben varim :KK53:
Yarim saat caya gelecek misafir icin gunlerce temizlik yaparim, 3 kisiye 10 kisilik ikram hazilarim ya yetmezse diye, yemege misafir gelecekse kac cesit yapacagimi sasirir birbirinden alakasiz birsuru sey yaparim. Normalde harika yaptigim seyleri panikten tutturamam, kekim kabarmaz, pilavim tane tane olmaz falan iyice cinnet geciririm. Yatiya misafir gelecek diye yeni yikanmis utulenmis temiz carsaflari tekrar yikar parfumlerim falan, elim ayagima dolanir. Kendimi ne kadar hirpaladigimi gorse kimse gelmez evimeo_O

ay bende böyleyim boşuna yoruyoruz kendimizi, beynimizi. çok büyütüyoruz gözümüzde

hemde nasıl, ani misafir gelmesi en büyük korkum kabusum resmen :) illaki önceden haberim olacak evi sil süpür bal dök yala konumuna getirecem, yiyecek bişeyler hazır edecem ondan sonra gelecek :)

kadınların bir çoğu böyledir ki .
Ben yeni yeni çözmeye başladım bu sıkıntıyı
Ne kadar panik yaparsam işler o kadar ters gider.
Hiçç sallamıyorum artık ,herşey kendiliğinden gelişiyor.
Planlı programlı olunca sıkıntı olmuyor .

o planı programı kafaya oturtabilmek zaten büyük problem... :)

Ben Varım tamda anlattığın gibi yatakta yatamıyorum yarın yapacaklarımı düşünmekten

yarın gelecek misafire şuandan çalışmaya başlıyorum inan, hem bedenen hem ruhen çöküyorum yarına kadar yoruluyorum ..

Yarim saat caya gelecek misafir icin gunlerce temizlik yaparim, 3 kisiye 10 kisilik ikram hazilarim ya yetmezse diye, yemege misafir gelecekse kac cesit yapacagimi sasirir birbirinden alakasiz birsuru sey yaparim. Normalde harika yaptigim seyleri panikten tutturamam, kekim kabarmaz, pilavim tane tane olmaz falan iyice cinnet geciririm. Yatiya misafir gelecek diye yeni yikanmis utulenmis temiz carsaflari tekrar yikar parfumlerim falan, elim ayagima dolanir. Kendimi ne kadar hirpaladigimi gorse kimse gelmez evimeo_O

aynı cümleyi eşim de söyledi bana :) kendini bu kadar harap ettiğini bilseler valla gelmezle diye :KK70:
bırak rahat ol allah ne verdiyse yer giderler... misafir ne bulsa onu yer temzimiş pismiş diye evini mi kontrol edecekler diyor ama gel de bunu bana anlat :)

Az once esim aradi yemek fazlaysa yanimda calisan cocugu getircem yemege dedi.yemegim fazla ewim derli toplu cayin yanina ikramlarimda var zaten hep olur ewimde amaaaa benim kalp atislarim uzaktan duyulur resmen o derece telasliyim.mideme agri girdi istahim kacti acayip bi telas sardi beni.offf nefret ediyorum bu huyumdan yaaa

ya konu sahibi .Abartma o kadar .
Mutfağını tuvaletini temiz tut .Toz olmasın sağ sol .Yeter ya .
Daha ne olacak .Herkes misafir yokken nasılsa öyle karşılamak lazım .
Fazladan bir abartı göstermek de bana samimi gelmiyor .

Ben cok panik olurum ve cok titizlenirim aman su da olsun aman bu da olsun diye. Ne gerek varsa

Ve de kendi halimizeyken çok guzel yaptığım seyleri misafire yapmayi beceremem bi turlu daha da sinir olurum

Az once esim aradi yemek fazlaysa yanimda calisan cocugu getircem yemege dedi.yemegim fazla ewim derli toplu cayin yanina ikramlarimda var zaten hep olur ewimde amaaaa benim kalp atislarim uzaktan duyulur resmen o derece telasliyim.mideme agri girdi istahim kacti acayip bi telas sardi beni.offf nefret ediyorum bu huyumdan yaaa

sen mi benmi?
deliriyorum yeminle.. kızıyorum kendime.. sanki önemli bir olaymış gibi telaşımı bi görsen deli danalar gibi sağa sola koşuyorum, yemek desen ayrı sıkıntı yapıyorum ona...
en sevdiğim misafirlik olayı bende çok stresli bir şey halini aldı, geçmiyor da her geçen gün artıyor bu huyum...

aynı cümleyi eşim de söyledi bana :) kendini bu kadar harap ettiğini bilseler valla gelmezle diye :KK70:
bırak rahat ol allah ne verdiyse yer giderler... misafir ne bulsa onu yer temzimiş pismiş diye evini mi kontrol edecekler diyor ama gel de bunu bana anlat :)

Degismiyor o ya, ben 10 senelik evliyim hala ayniyim. Mesela arkadaslar ogleden sonra arar bazen aksam kahve icmeye gelicez diye, ben kuyrugu yanmis kedi gibi kostururum evde, ki 15 senelik arkadaslarim yani...
Bi gun esim napiyosun girmis ebeveyn banyosunu domestosluyorsun millet banyomuza mi girecek dedi, olur ya biri diger banyodayken tuvaleti gelen olur buraya girer hem yatak odasini hem ebeveyn banyosunu temizlemeliyim dedim :KK70:
Ozellikle ayni gun haber verdilerse misafir geldiginde ben pert olmus oluyorum zaten ölü balik gibi bakiyorum bir sure :confused:

ya konu sahibi .Abartma o kadar .
Mutfağını tuvaletini temiz tut .Toz olmasın sağ sol .Yeter ya .
Daha ne olacak .Herkes misafir yokken nasılsa öyle karşılamak lazım .
Fazladan bir abartı göstermek de bana samimi gelmiyor .

işt elde olan bir şey değil o.. içimi sıkıyor bişey sürekli dürtüklüyor şunu da yap bunu da yap diye hastalık gibi bişey belki de...

eşim beni gördüğünde :KK47:
senin yüzünden eve misafir gelcek diye korkuyorum der

ben artık bana göre normalim ama

o hiç normal olduğumu düşünmüyor:KK53::KK53:

aynısı başımıza geldi geçenlerde, akşam üzeri eşim bi arkadaşıyla karşılaşmış, eve gelince anlatıyordu, işte şunu gördüm yolda lafladık falan dedi, eee davet etseydin akşam gelin diye dedim, aman sen şimdi zilleri takınırsın diye gözüm yemedi diyor :KK70:

Ben cok panik olurum ve cok titizlenirim aman su da olsun aman bu da olsun diye. Ne gerek varsa

Ve de kendi halimizeyken çok guzel yaptığım seyleri misafire yapmayi beceremem bi turlu daha da sinir olurum

aynen başka zaman mis gibi olan yemekler misafir geleceğinde berbat olur...
artık delir delirebildiğin kadar...

Şu yaptığın hazırlıklardan sonra ben gelirim valla :KK6:
Geliyim mi :KK55:

Degismiyor o ya, ben 10 senelik evliyim hala ayniyim. Mesela arkadaslar ogleden sonra arar bazen aksam kahve icmeye gelicez diye, ben kuyrugu yanmis kedi gibi kostururum evde, ki 15 senelik arkadaslarim yani...
Bi gun esim napiyosun girmis ebeveyn banyosunu domestosluyorsun millet banyomuza mi girecek dedi, olur ya biri diger banyodayken tuvaleti gelen olur buraya girer hem yatak odasini hem ebeveyn banyosunu temizlemeliyim dedim :KK70:
Ozellikle ayni gun haber verdilerse misafir geldiginde ben pert olmus oluyorum zaten ölü balik gibi bakiyorum bir sure :confused:

aynı ben yaa aynı ben yeminle... :KK70: nolacak halimiz böyle bilmiyorum...
bazıları için misafirlik monoton sıradan klasik bir şey iken, benim için devlet meselesi mübarek :KK70:

X