Misafir icin bi gun onceden

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
slm kizlar yarin misafirlerim gelecek caya gunduzden oglanin doktor randevusu var. bugunden kiymali borek, peynirli milfoy cubugu hazirlayip pisirmek uzere dolaba koymayi
Kek, patates salatasi, havuc tarator, kisir veya mercimek koftesi, mor lahana mezesi yapmayi dusunuyorum.
Bi gun sonraya bunlarda bozulma olur mu? Tesekkurler saygilar

patates, kek aynı gün içinde yapılmazsa tadı değişiyor.
kısır ve mercimek köftesinin içerisindeki bulgur da bunları şişiriyor görüntü de tat da bi acaip oluyor.
tavsiyem yapıp koymalı değil malzemeleri önceden hazırlayıp misafir gelmeye yakın birleştirmeli başka tarifler bulmanız.

börekleri hazırlayıp bir gece dolapta bekletin sabah pişirirsin eve geldiğinde taze taze. kısırın da yeşilliğini hazırla dolaba koy bulguru yarın koyarsın 10 dakikada şişer zaten. Havuç ve patates salatası bayatlar ama.

Salata için patatesi haşlayın, havuç tarator içinde havuçları kavurun ama malzemeleri karıştırmayın. Karıştırma işini yarın yapın. Kısır kokar ertesi güne, mercimek köftesi de kurur. Yarın oyalar derseniz tamamen iptal edin, sabah yapmanız lazım. Mor lahanayı önceki günden yapabilirsiniz sosunu daha iyi çeker hatta. Kek de bence ertesi güne sıkıntılı ama gece geç saatte yapın, kek ganisinde muhafaza edin. O zaman çok sorun olmaz sanki. Börekleri sarıp buzdolabında bir gece bekletirseniz daha güzel olur. Onlarda bir sıkıntı olmaz.

Kolay gelsin işler çok karışmış.

patates salatası kısır mercimek köftesi .. bunların 3 ünü bence aynı anda yapma.
kekin de tadı değişiyor. mercimek köftesi içinde soğan falan olunca acaip değişiyor sabahki akşamına bile değişiyor.

slm kizlar yarin misafirlerim gelecek caya gunduzden oglanin doktor randevusu var. bugunden kiymali borek, peynirli milfoy cubugu hazirlayip pisirmek uzere dolaba koymayi
Kek, patates salatasi, havuc tarator, kisir veya mercimek koftesi, mor lahana mezesi yapmayi dusunuyorum.
Bi gun sonraya bunlarda bozulma olur mu? Tesekkurler saygilar
Kıymayı kavurun tavada dolaba koyun. Yarın yufkayı yayıp fırına atarsınız. O sırada keki çarparsınız ama tabi alır zaman. Patatesleri bugun haşlayıp soysanız yarın doğraması kalır. Yada sabah çok erken uyanıp yapın derim. Mesela sabah 6 da börek kek pişse mezeler çok sürmez

Kıymalı börek için önceki gün dolaba konulabilir yazdım ama ben kavurup yapıyorum. Çiğ kıyma için bir şey diyemem.

Karışmak gibi olmasında.. kısır, mercimek köftesi, patates salatası bunların 3 ü aynı anda olmasa daha iyi olur sankio_O
3 üde aynı türden değil mi? bende çok anlamam ama şuan öyle geldi.
Sanırım kısır ya da mercimek köftesi yapacak. Hangisi olur diye sormuş ;)

böreği peynirli yaparsınız, 1 gün dolapta bekletilince daha güzel oluyor, patates salatası için patatesi haşlayıp malzemelerini koymazsınız. Makarna salatasını tavsiye ederim, kuru nane ve az sarımsakla böreğin yanına çok yakışıyor , onu da haşlarsınız önceden . Kek e bişey olmuyor portakal sulu cevizli tarçınlı kışın süper . Bide 1 gün önceden yapılıyor zaten etimekten profiterol yada bisküviden pasta ..muz, hindistan cevizi ,çikolata sosuyla zenginleştirilmiş ...Acıktım:confused:

böreği peynirli yaparsınız, 1 gün dolapta bekletilince daha güzel oluyor, patates salatası için patatesi haşlayıp malzemelerini koymazsınız. Makarna salatasını tavsiye ederim, kuru nane ve az sarımsakla böreğin yanına çok yakışıyor , onu da haşlarsınız önceden . Kek e bişey olmuyor portakal sulu cevizli tarçınlı kışın süper . Bide 1 gün önceden yapılıyor zaten etimekten profiterol yada bisküviden pasta ..muz, hindistan cevizi ,çikolata sosuyla zenginleştirilmiş ...Acıktım:confused:
Ay menü çok güzel. Ben de yapsam mı kalkıp acaba :kk77:

Back
X