Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence de arayın yapsın.. hem hamileymişsin..Yarın çaya biz de gidelim... kv ye gidecektik bu akşam arayayım da bir kısır yapsın![]()
Ben de çay servisine bakarım.Konu sahibine misafirliğe gidesim geldi siz bunları yaparken ben çocuğa bakarım
Boregi yapablrsn kekte bi gun beklersevdaha guzel oluyo havuc taratorda olur..digerleri olmazslm kizlar yarin misafirlerim gelecek caya gunduzden oglanin doktor randevusu var. bugunden kiymali borek, peynirli milfoy cubugu hazirlayip pisirmek uzere dolaba koymayi
Kek, patates salatasi, havuc tarator, kisir veya mercimek koftesi, mor lahana mezesi yapmayi dusunuyorum.
Bi gun sonraya bunlarda bozulma olur mu? Tesekkurler saygilar
Ne tatlısınız yaYarın çaya biz de gidelim... kv ye gidecektik bu akşam arayayım da bir kısır yapsın![]()
Benim ki yapar ya bide kısırı lezzetlidir. Yemek işini çok yapamıyor ama böyle börekti salataydı eline su dökemez kimse. Tam bir gün mutfağı sanatçısıNe tatlısınız ya
Kayınvalideniz de yaparsa şanslısınız benimkisi önümüze meyve koymaktan acizdi
Benim kısır işi tamam. Akşama kısırrrr varBence de arayın yapsın.. hem hamileymişsin..aklında kalmasın.
![]()
Ben en bayılmak istiyorumben bunları yapmıştım arkadaşlarıma en son hepsi bayıldı
Sabah uyanamam heralde cunku gece cok gec yatiyorum.Kıymayı kavurun tavada dolaba koyun. Yarın yufkayı yayıp fırına atarsınız. O sırada keki çarparsınız ama tabi alır zaman. Patatesleri bugun haşlayıp soysanız yarın doğraması kalır. Yada sabah çok erken uyanıp yapın derim. Mesela sabah 6 da börek kek pişse mezeler çok sürmez
Kisir ya da mercimek dedim zaten. Gelecekler arasinda kisir sevmeyen patates sevmeyen var cesit icinKarışmak gibi olmasında.. kısır, mercimek köftesi, patates salatası bunların 3 ü aynı anda olmasa daha iyi olur sanki
3 üde aynı türden değil mi? bende çok anlamam ama şuan öyle geldi.
Gel buyur en ihtiyacim olan seyKonu sahibine misafirliğe gidesim geldi siz bunları yaparken ben çocuğa bakarım
Sagol canim :) insallah sulanmaz. Yesillikleri karistirmam zatenBence keki geceden yapabilirsin ven genelde öyle yapiyorum öteki güne tam tadında oluyorsoğuduktan sonra kesip saklama kabına koyuyorum ama
mercimek köftesinede birşey olucağını sanmıyorum kısırada ama bunlarıda dolaba koymalısın ve az sulu yap ki yarına sulanmasın iyice
dediğim gibi geceden yaparsan birşey olmaz gündüz yapma
Kek kolaya kactigimdanHuuu çok fazla çeşit, ne kadar anti-hamarat bir insan olduğumu yeniden yeniden öğreniyorum kk sayesinde.
Dolap baya soğuksa bozulma olmuyor da o ilk günkü tat da olmuyor. Senin yerinde olsam malzemeleri hazır eder, misafirler gelmeden yaparım. Böreği falan da pişmeye hazır bir şekilde tepsiyle dolaba koyarım yine.
Kek yapma, sabah sütlü irmik tatlısı yap at dolaba, üzerini de süslersin. Yanına börek ve kısır yeter derim kendim olsam.
Ben de salatalari ayni gun yaparim Ama kek fln yaparim geceden. Bu sefer cidden vaktim yokHerkes misafir geleceği gün hazırlık yapıyor galiba.
Sanırım bende gariplik var.
Börek, kek, makarna salatasının makarnası, çiğ köfte, mercimek köftesi, ıslak kek ve daha pek çok tarlıyı bir gün önceden yaparım.
Kafam rahat olur.
Bi elektrik gitse
Bi su kesilse yanarsın
Insallah oyle olur suzme almistim zaten yogurdu.Havuc taratoru suzme yogurtla yapin, daha da guzel oluyor ertesi gune hatta. Civiklasma sulanma olmuyor.
Sabah uyanamam heralde cunku gece cok gec yatiyorum.
Kisir ya da mercimek dedim zaten. Gelecekler arasinda kisir sevmeyen patates sevmeyen var cesit icin
Gel buyur en ihtiyacim olan sey
Sagol canim :) insallah sulanmaz. Yesillikleri karistirmam zaten
Kek kolaya kactigimdanirmik tarifi versene takimdasim
Bi de kaptanimiz bu konuyu duymasin
Ben de salatalari ayni gun yaparim Ama kek fln yaparim geceden. Bu sefer cidden vaktim yok
Insallah oyle olur suzme almistim zaten yogurdu.
Mayonez katiyor musunuz?
slm kizlar yarin misafirlerim gelecek caya gunduzden oglanin doktor randevusu var. bugunden kiymali borek, peynirli milfoy cubugu hazirlayip pisirmek uzere dolaba koymayi
Kek, patates salatasi, havuc tarator, kisir veya mercimek koftesi, mor lahana mezesi yapmayi dusunuyorum.
Bi gun sonraya bunlarda bozulma olur mu? Tesekkurler saygilar
Top kek yapip uzerine krema surecegimMercimek köftesi buzdolabında bekleyince çok kötü olmuyor aslında ama havuç tarator, mor lahana falan yoğurtluysa bunlar sulanır hiç güzel olmaz. Havucu kavurup dolaba atıp ertesi gün yoğurtlayabilirsiniz. Keki de kremalı falan yapacaksanız o da buzdolabında bekleyince güzel olur ama şu kuru olan keklerdense bir gün bekleyince bayatlıyor. Onu da taze yapmak daha güzel oluyor bence.
Anlamadim ki kimisi sulanir diyor kimisi iyi olur diyor kavurup yarin mi yogurtlayayim yogurtlayip mi atayim karar veremedim :)Yok ben sadece yogurt koyuyorum.
Havucu tavada zeytinyagi ile ceviriyorum, altini kapatir kapatmaz da bir kac dis ezilmis sarmisak ekliyorum. Tavanin sicakligiyla sarmisaklar eriyor,tadlari cok guzel oluyor yagini saldigi icin, koku da yapmiyor. Bir de 1 cay kasigi kimyon. Cok guzel oluyor, deneyin:)
Guzelmis menu. Incirli tatli da cok leziz oluyor :)Bana da perşembe öğlen bebek görmesine gelecekler.Galeta unlu Sodali peynir boregi(buzluga koydum bile),poğaça,patates salatası,kurabiye(yine koydum buzluga), Dr oetker soko kek ve muhallebili incirli tatlı (bunlar bir gün önce yapılınca daha güzel oluyor ) menum....umarım begenirler