Misafir olmak

Yorumlara katılıyorum, ya sizinle ya da akrabalarla alakalı bir sorun olmuş ya da ikisi arasında bir sorun olmuş, yansıtmış. Mesela bazı insanların huyu öyle olabiliyor, benim annem örneğin, canı bişeye sıkılsa alakalı alakasız her şeye bunu yansıtır. Bayağı da bir yansır yani. Belki gelinin huyu öyledir.

Belki halan çok fazla misafir çağırıyordur,gelin ona surat yapmıştır.Klasik kaynana sorunu yani:)
Gelin Hanım eşinin akrabalarının kayınvalide zoruyla gelmesinden sıkılmıştır.

Veya...Halan sürekli seni övüp örnek gösteriyorsa sana gıcık oluyordur.
Halan seni gelin olarak düşünmüşse onu duymuş olabilir.Bilmiyorum ailenizde akraba evliliği konuşulur mu.

Yok asla, benden kucuk kuzenim zaten.

Keşke yarım saat oturup biz rahatsız ettik diyip kalksaydiniz ... O ne öyle bazı insanlara iyilik yapsanizda yaranilmiyor demekki ,gitmesinizde gelmediler diyeceklerdi...

Eşiyle tartışmış olsa bile sizin bir suçunuz yokki ,eve gelen misafire yansıtılmaz ki çok samimi bile degilmissiniz, tartışmislarsada küsmelerine sonra devam etmeliydiler

Tipik durum işte. . Gelmedi denirdi kesin.

Eşler arası bişey olmuş gibi geldi bana.Hatta kadın biyere gitmek istemişte adam götürmemiş yada izin vermemiş, üzerinede eşinin akrabaları misafir olarak gelince bana gelince yok kendi sülalen olunca yüzün gülüyo All bendende hizmet bu kadar işte demiş olabilir :))))))) niyeyse aklıma bu geldi.Çünkü eşler arasında çok alakasız sebeplerden tartışma çıktığında bu misafire bu kadar ağır ölçüde yansıtılmaz. Size bu kadar yansıtıldığına göre gelin hanım belliki ''o zaman bende senin akrabalarına böyle davranırım'' şovu yapmış gibi geldi.Bunu yapması içinde eşiyle kendi akrabaları konusunda tartışma yaşamış olması lazım:))))))) vay beee ne yazdım hee:))

Valla yazdin, hic dusunmedigim noktalar.. Hepsinde haklisin. Bakis acilari, beyin firtinasi supersin :KK66:

Son düzenleme:
Siz gecmis olsuna gitmediniz mi ? Benim bildigim gecmis olsuna hastalik kazadan sonra hasta kisi ziyaretci kabul edebilecek duruma geldiginde gidilir en fazla 30 dak -1 saat oturulur acil sifa dilenir gelinir. Siz oturma gibi anlatmissinida ilginc olmus yani. Karisiyla belki bir kavganin tartismanin ustune mi gittiniz acaba. Cok oncede haber vermenizde sanki size oturmaya geliyoruz hazirlik yapin gibi olmus, yani bilemedim ilginc birdaha gitmezsiniz niye buyutuyorsunuz ki. Takmayin bence

Kaza minik, yatan hasta falan degil.

Mesafe uzak olunca 2 saat surdu oturmamiz bu konuda haklisin.

Bidaha asla gitme.
Benzer durumu yasadik kuzenmde 12 yil oldu daha ne selam.ne sabah nede evlerine gittim.
O geldi aynen onun gibi yaptim cikip hg demedim herkes ederi akdar deger gormedigim kisiye deger gostermem..

Bidaha asla gitme.
Benzer durumu yasadik kuzenmde 12 yil oldu daha ne selam.ne sabah nede evlerine gittim.
O geldi aynen onun gibi yaptim cikip hg demedim herkes ederi akdar deger gormedigim kisiye deger gostermem..

Insan ne kötü hissediyor baslarda degil mi?

Ben buraya yazınca sakinlestim biraz :cool:

Insan ne kötü hissediyor baslarda degil mi?

Ben buraya yazınca sakinlestim biraz :cool:
Siz yien samimi degilmissiniz biz samimiydik bizde yer icerlerdi.biz bi ekre gittik yuzumuze bakmadi.haa oylemi kopardim ipleri yillardir gitmiyorum gorusmuyorum.bir bayramda o geldi hg bile demedim simdi gelse yine demem defolsunlarr..

Nedeni ne olursa olsun misafirin yanında surat yapılmaz.
Yapılan eve de bir daha gidilmez benim literatürümde...

Merhabalar,

Dert degil ama kafama takilan bir durum var..

Gecirdigi ufak kaza nedeniyle halamin ogluna gecmis olsun demeye gittik. Cuma dan haber vermistik.

5 yillik evli olmuştur sanirim. Evine 2. Gidisimiz. Cok cok samimi degiliz, surekli gorusen yakin vs. Fakat asla aramizda olumsuz bir durum olmadi, ne onunla ne halamla.. Karsilasildiginda, bayram, dugun vs ortam gayet iyidir.

Bir tuhaf karsilandik. Sanki niye geldiniz der gibiydiler. Hala oglu konuştu guldu falan ama esi surat yapti resmen.

Bir suratla cay verdi, kisi sayisinin yarisi kadar bile ikram tabagi cikarmadi ortaya. Uc tabak atti ortaya oyle... Ikram dediysem yanlis anlasilmasin. Ikramliklari biz goturduk, eli bos gitmedik. Neyse mesele bu degil. Yine de bos gecemedim :KK66:

Nasilsin diye nezaketen sorar ev sahibi, konu acilir, gulumsenir vs burda hiiic... Sadece tuhaf bakislar.

Hic yasamadim boylesini.

Kipirdamadan oturduk. Coluk cocuk oyle sessiz sessiz. Bir iki ufak sohbet gereksiz konulardan. O da halamla falan...

2 saat oturduk kalktik. Resmen eziklendik. Esime karsi mahçup hissettim kendimi sacma biliyorum ama.

Fakat bu durum bana cok dokundu. Kendilerine soyleyemecegim bunu. Ya da baskasina. Soylemeye bile utanirim. Yazayim burada dursun istedim.

Resmen misafirlige gittigim icin utandım.
Yazınızı okurken kendimi sizin yerinize koydum da ben şahsen öyle bir ortamda Halama enişteme inceden espriyle lafı sokardım :D "Hayırdı hala kuzene çarpan arabayı bizmi kullanıyorduk bu surat ne" derdim :D
Tabi tamamen kişilik meselesi.Benim yapım böyle orta da bir anormallik varsa hemen bir şekilde yolunu bulurum sorarım. Çünkü yanlış anlamış olabilirim karşımda ki kişinin ruh hali o an için iyi olmadığı için bana yansıtmış olabilir yada gerçekten benimle ilgili bir sıkıntısı vardır.
Aldığım cevaba göre de hareket ederim.

Yazınızı okurken kendimi sizin yerinize koydum da ben şahsen öyle bir ortamda Halama enişteme inceden espriyle lafı sokardım :KK70: "Hayırdı hala kuzene çarpan arabayı bizmi kullanıyorduk bu surat ne" derdim :KK70:
Tabi tamamen kişilik meselesi.Benim yapım böyle orta da bir anormallik varsa hemen bir şekilde yolunu bulurum sorarım. Çünkü yanlış anlamış olabilirim karşımda ki kişinin ruh hali o an için iyi olmadığı için bana yansıtmış olabilir yada gerçekten benimle ilgili bir sıkıntısı vardır.
Aldığım cevaba göre de hareket ederim.

Araba falan carpmadi ya ayagini catlatti hali sahada :spor:

Tanidik denk gelir diye yuzeysel anlattım ama ciddi bişey yoktu yani :KK48:

Valla saskinliktan bisey diyemedim, esim varken bisey soylemek dogru olmazdi zaten.
Esler boyle zamanlari kayit altina alir sonra bunlarla vurabilir. Bu konuda hassasim :olamaz:

ayıp yahu ayıp tanrı misafiri olsa hürmette kusur edilmez.
kan bağınız var üç bardak çay içip muhabbet etmek batmış onlara
yabaniler heralde sosyalleşmekte zorlanmışlar.

Dusundum konu üstüne cok, bir arkadas yazmis zaten seni sevmiyordur diye :))

bence bizi begenmiyor :KK70::KK70:

Merhabalar,

Dert degil ama kafama takilan bir durum var..

Gecirdigi ufak kaza nedeniyle halamin ogluna gecmis olsun demeye gittik. Cuma dan haber vermistik.

5 yillik evli olmuştur sanirim. Evine 2. Gidisimiz. Cok cok samimi degiliz, surekli gorusen yakin vs. Fakat asla aramizda olumsuz bir durum olmadi, ne onunla ne halamla.. Karsilasildiginda, bayram, dugun vs ortam gayet iyidir.

Bir tuhaf karsilandik. Sanki niye geldiniz der gibiydiler. Hala oglu konuştu guldu falan ama esi surat yapti resmen.

Bir suratla cay verdi, kisi sayisinin yarisi kadar bile ikram tabagi cikarmadi ortaya. Uc tabak atti ortaya oyle... Ikram dediysem yanlis anlasilmasin. Ikramliklari biz goturduk, eli bos gitmedik. Neyse mesele bu degil. Yine de bos gecemedim :KK66:

Nasilsin diye nezaketen sorar ev sahibi, konu acilir, gulumsenir vs burda hiiic... Sadece tuhaf bakislar.

Hic yasamadim boylesini.

Kipirdamadan oturduk. Coluk cocuk oyle sessiz sessiz. Bir iki ufak sohbet gereksiz konulardan. O da halamla falan...

2 saat oturduk kalktik. Resmen eziklendik. Esime karsi mahçup hissettim kendimi sacma biliyorum ama.

Fakat bu durum bana cok dokundu. Kendilerine soyleyemecegim bunu. Ya da baskasina. Soylemeye bile utanirim. Yazayim burada dursun istedim.

Resmen misafirlige gittigim icin utandım.
kavga etmişlerdir

Araba falan carpmadi ya ayagini catlatti hali sahada :spor:

Tanidik denk gelir diye yuzeysel anlattım ama ciddi bişey yoktu yani :KK48:

Valla saskinliktan bisey diyemedim, esim varken bisey soylemek dogru olmazdi zaten.
Esler boyle zamanlari kayit altina alir sonra bunlarla vurabilir. Bu konuda hassasim :olamaz:
O zaman da derdim ki "Hayırdır hala halı sahada bizmle maç yaparken mi? Ayağını çatlattı bu surat ne? :D "
Yada halamın yüzüne bön bön bakardım dikkatlice halamı meraklandıracak şekilde halam da elbet noldu diye soracaktır işte o zaman "Hala hastamısın yüzün bir tuhaf Allah korusun kalp falan olabilir doktora git" gibi laflarla psikolojisini bozardım :D
Birde ikramlıkları getirdiğin de "Ah halacım evlat işte bak onun canı yanmış sen saymayı bile unutmuşsun baksana 5 kişiyiz 3 tabak getirdin devamı mutfaktaysa getireyim" falan derdim :D Kesin.....
Benim içim içimi yiyeceğine onun ki yesin :D

Gecmis olsuna cagirilmaz ki,

Ama telefonda mi gecmis olsun diyorsun yenge diye anneme sitem edince gel demis gibi oldu sanki :eek:
bilemiyorum ama bende rahatsız olurum,davet etmediğim insanların çat kapı gelmesine-emri vaki yapar gibi.
ister hastalık olsun ister başka bişey-akraba ya da arkadaş hiç farketmez evime davet etmediğim insan gelirse karşılığını her şekilde alır :)

düzenleme: bi de ziyaretin kısası makbuldür.

bilemiyorum ama bende rahatsız olurum,davet etmediğim insanların çat kapı gelmesine-emri vaki yapar gibi.
ister hastalık olsun ister başka bişey-akraba ya da arkadaş hiç farketmez evime davet etmediğim insan gelirse karşılığını her şekilde alır :)

düzenleme: bi de ziyaretin kısası makbuldür.

Değişik bir bakis acisi, saygi duyarim.

O zaman da derdim ki "Hayırdır hala halı sahada bizmle maç yaparken mi? Ayağını çatlattı bu surat ne? :KK70: "
Yada halamın yüzüne bön bön bakardım dikkatlice halamı meraklandıracak şekilde halam da elbet noldu diye soracaktır işte o zaman "Hala hastamısın yüzün bir tuhaf Allah korusun kalp falan olabilir doktora git" gibi laflarla psikolojisini bozardım :KK70:
Birde ikramlıkları getirdiğin de "Ah halacım evlat işte bak onun canı yanmış sen saymayı bile unutmuşsun baksana 5 kişiyiz 3 tabak getirdin devamı mutfaktaysa getireyim" falan derdim :KK70: Kesin.....
Benim içim içimi yiyeceğine onun ki yesin :KK70:

Halam yapmadi bisey ya gelin kardes kuskundu :)

Back
X