Misafir pervermisiniz ?

gelen kişiye göre değişir. anlayışsız her zaman gelen birileriyse çat kapı huyları falan varsa belli ederim istemediğimi. yüz vermemeye çalışırım. ama anlayışlı veya her zaman gelen birileri değilse belli etmem güler yüz hoş sohbet uğurlarım

Ve şu zamanda aile harici yatılı misafiri asla istemem. Kimin ne oldugu belirsiz. Coluk cocuk olunca ozellikle. Allah beterinden korususn neler okuyoruz izliyoruz. Karısına göz diken kocasına kızına ogluna göz diken. Aile de olsa herkes evinde barkında kalsın.

Misafir sevmem, özellikle yatılıysa hiç sevmem. Ama evime gelene asla surat asmam, en güzel şekilde ağırlamaya çalışırım. Onun yaptığı terbiyesizlik, bide çocuk olunca artık iyice sıkılmış olabilir ama yinede size yansıtması yanlış tabiki.

Yakin tanidigim kendi evinde misafiri sevmez ama gelmeye bayilir ..eee oyle de olunca biryere kadar..ozaman gelme gitme...kabul ediyorsa duzgun davranacak .siz tanimiyorsunuz ya belki hep oyle birisidir
.insan rahatsiz olur.mecbur degilse gorusmeyin

...

Habersiz misafiri sevmem.
Küçük çocukluyum, hatta şimdi yeni bebekliyim, sıkça bebek görmeye gelen oluyor. Her geleni de müsait oldukça kabul ettim. Saymış sevmiş geliyorlar.
Kimi zaman az kimi zaman çok, yardımlı, yardımsız ağırlarım muhakkak. Kimseye surat asmadım. Asılacak insanlar da geldi ama asmadım, ayıp bulurum misafire surat asmayı.

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Oglum 9 aylik olmak üzere, neredeyse 9 aydir misafir kabul etmiyorum. Lohusaligimda da kabul etmeyerek esimle ne kadar doğru bir karar vermis oldugumuzu her defasinda dile getiriyoruz. Bizim bebe kolikti ustelik. Hala da etkileri devam ediyor. Kimin ne düşündüğü zerre kadar umrumuzda olmadi ne zorluklar yasadik bir biz bir Allah sahit. Arayan soranlara eveleyip gevelemeden doğrudan misafir kabul edemeyecek durumda oldugumuzu çok arzu ederlerse dışarıda uygun mekanda bebegi de alıp 1-2 saat gorusebilecegimizi soyledik oyle de yaptik. Benden sonra birkac arkadasim dogum yapti arayıp tebrik edip kendileri ne zaman isterse bizi o zaman cagirmalarini soyledim hep. Hediyemi de kimine iban uzerinden gonderdim kimine de adresine kargoladim. Hepsi halden anlayan nahif insanlar çok şükür ki.

Hiç sevmiyorum misafir. Yemeklerim iki kişiliktir. Sürekli pasta börek yapmıyorum boşuna kilo oluyor hem de besleyici şeyler değil vücudumuzun ihtiyacı yok . Misafir gelmeden önce temizlik , gittikten sonra temizlik . Sonra kadınlar birbiriyle yarışıyor pasta börek konusunda. Hizmet etmekten ben sohbet edemiyorum ki.

Oglum 9 aylik olmak üzere, neredeyse 9 aydir misafir kabul etmiyorum. Lohusaligimda da kabul etmeyerek esimle ne kadar doğru bir karar vermis oldugumuzu her defasinda dile getiriyoruz. Bizim bebe kolikti ustelik. Hala da etkileri devam ediyor. Kimin ne düşündüğü zerre kadar umrumuzda olmadi ne zorluklar yasadik bir biz bir Allah sahit. Arayan soranlara eveleyip gevelemeden doğrudan misafir kabul edemeyecek durumda oldugumuzu çok arzu ederlerse dışarıda uygun mekanda bebegi de alıp 1-2 saat gorusebilecegimizi soyledik oyle de yaptik. Benden sonra birkac arkadasim dogum yapti arayıp tebrik edip kendileri ne zaman isterse bizi o zaman cagirmalarini soyledim hep. Hediyemi de kimine iban uzerinden gonderdim kimine de adresine kargoladim. Hepsi halden anlayan nahif insanlar çok şükür ki.
Çok şükür. Ben bebekten ziyade arkadaşımı merak eder, görmek isterim. Ama sizinki noktaymış, tebrikler.

Bebek ile misafir ağırlamak çok zor heleki ilk 3 4 ay ..
Misfiri çok severim yatılı kalsınlar kalmasınlar farketmez her zaman çok eglenirim elimde ne var ne yok dökerim ortaya ama bunlar bebekle çok zor hatta hiç mümkün değil.
Benim bebeğim kalabalığı sevmesine, kalabalıkta sakinlesmesine rağmen misafir geldiğinde zorlanirdim.
Ha sürat asmadim laf sokmadim bir iş yaparken erinmedim ama cidden çok yorucu ve zor zamnlar oluyor..
Bir de insan o zamanlar kendi dagnikligini zor toplarken bir de misafirin daginikligi olması insanı psikolojik olarak bile etkiliyor

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Misafir evin bereketidir çok severim ama çatkapı olmazsa
Kadın ayıp etmis lohusada olsa böyle olmamali diye dusunuyorum
Gelmek isteyen misafiri reddetse daha az kırıcı olur bence bu şekilde daha kotu

Haberli ya da habersiz severim misafiri, çünkü biliyorum ki Allah için niyet edip hizmet edersem yarın Ahiret'te ihtiyacım olan sevabı kazanacağım. Misafirlerimin çoğu habersizdir. 30 küsur insanı bir seferde misafir ettiğim oldu birkaç kez. Çok becerikli bir insanda değilim, evlendikten sonra öğrendim yemek ,pasta vs. Bekarken de gelen gidenimiz çok olurdu ama o zamanlar sohbet dışında hiçbir şey yapmazdım😊 Hatta babam turisti dahi alıp getirirdi, günlerce yatılı kalırdı. Gelen misafire hediye dahi veririz. Böyle bir güzellikte büyüdüğüm için ne kadar hamd etsem az.

Lohusa uykusuz yorgun olur, duş alamamis olabilir. Misafirden once evi bi temizlemek gerekir vakti olmamistir. Lohusanin halinden anlamak lazim. Bikmistir normal, o donemde sohbet muhabbet degil de biraz yardim ariyor insan. Bebege biraz bakacak, evi bi toplayiverecek insanlar yani. Zaten bebek gormek bana cok sacma geliyor. Bebek iste neyini goreceksin

Bir ay kadar once yeni doğum yapmış arkadaşıma kapıdan yemek bıraktım.
Gerçekten kapıdan:) ayakkabılarımı bile çıkarmadım.
Bebeğini hic görmedim
Ona sarildim, bir ihtiyacın olursa haber et yeter dedim, vereceğimi verdim gittim
Geçen haftasonu aradım, evde sıkılmışsındır, bize gelin diye, bizde toplandık. Bebeği bizde gördüm, hediyesini de burada verdim.
Keşke biri benim için lohusayken yapsaydı dediklerimi şimdi sevdiklerime yapıyorum :)
Bebektendir, alınganlık yapmayın. Hele ilk bebekse, çok normal :)

Bebek görme olayı tamamen kalksa keşke. Yeni doğan bir bebek, her mikropa hastalığa açık. Sürekli uykusuz bir anne,habire emzir,gaz çıkar,uyut vs vs. Yani üzerinize alınmayın ilk aylarda çoğu anne böyledir. Birde extra duygusallık çöküyor insana.

Back
X