Misafir pervermisiniz ?

Belki o gün fazla yorgundu uykusuzdur falan, alınmayın üzerinize. Benim çocuğum yok ama habersiz (yani çat kapı) gelen misafirden çok rahatsız olurum. En samimi olduğum insanların bile en azından bir 15-20 dakika önce bir arayıp "evde misiniz uygun musunuz?" demesini isterim çünkü eşim de ben de dağınık insanlarız biraz. Eğer uygun değilsem de "yarın gelin" falan derim. Evime gelen misafire asla surat asmam, aslında haberli olduktan sonra severim misafiri. Çok özel bir durum yoksa ikram konusunu da dert etmem, önceden haberli olup bir şey yapmaya fırsatım olmadıysa evde ne varsa onu koyarım önlerine.

Misafiri severim. Elimden geldiğince güzel şeyler sunar, iyi bir şekilde ağırlamaya çalışırım. Ama şu an 3.5 aylık bir bebeğim var. Büyük kızım 4.5 yaşında. Cuma gününe arkadaşları çağırasım var ama evi temizleyip ikram hazırlığını nasıl yaparım nasıl altından kalkarım bilemiyorum. Bebek uyumak istiyor. Emmek istiyor. Kucakta gezmek istiyor. İstiyor da istiyor. İlk zamanlar çok gelen giden oldu. Özellikle bir gün başımın ağrısından duramıyordum. Gelen misafire ben de gelen gidenden dinlenemiyorum diye dert yanmıştım. Konuşurken toparlamaya çalıştım da işe yaradı mı bilmem. Olur öyle. Çok da kafaya takmayın.

Bende misafir pek sevmem ama evimin kapısından içeri girildiği an istersem yüzünü görmek istemiyim yine de güler yüzlü davranırım, hürmette kusur etmem. Evimde oturan insanlara surat asmak yakışıksız geliyor. Size yapılan misafir sevmemek değil düpedüz nezaketsizlik

Ben misafir sevmem, çağırmam oyle aman aman . Neden? Iki küçük cocuk, is hayati kendime zor yetiyorum. Ama gelene de asla kaba davranmam.

Öncesinde severdim. Ozellike esimin kardeslerini kendi kardeslerimi hep toplardim guzel sofralar guzel sohbetler vs.

Şu yasadigin hissi yakin bir zamanda yasadim. Bir tanidigimiz bebek mevlidine çağırdı. Cocuklar kucuk durmaz dedim. Telefon etti muhakkak bekliyorum diye iki kez. Bu israrin sebebini biliyorum aslinda da yazmak hoş olmaz.

Neyse mevlitten sonra yarim saat ugrarim dedim. Nitekim de o sekilde gittim. Asık bir surat, yerler hep pilav oldu diye soylenmeler. Taktim hediyesini kalktim. Yasattigi his cok cirkindi.
Bundan sonra gidecegimi de sanmiyorum.

Bir derdi varsa imali tavirlar yerine acikca derdini soyleyebilirdi.

Vallahi bende sevmiyorum misafiri özellikle de bebeğim olduktan sonra bebeğime zor bakıyorum bir de misafirle uğraşamam yani zor geliyor.

Misafirden hoslanmamakla birlikte surat asla asmam,laf da sokmam ayiptir yani. Madem oyle yapacakmis hic evine kabul etmeseymis.

Gelen misafire iyi davranırım.
Elimden geldiğince yemek va Yaparım sevdiği şeyleri.
Ama o kadın belki bunalmıştır.
Gelen gideni bilmiyordur.
Bebekte yeniyse yorgun düşmüştür. Lohusa hali de var tabi.
Ondan takmayın.
Zaten tanıdığınız biri de değil Anladığım.

Q

Zahmete sokucak hazırlık yaptirmadik. Çocuğa da arkadaşım baktı ben korktuğum için elime alamadım. Konuşmaya çalışıyordu ama samimi bulamadım nedense
sizinkisi misafirlige gitmek olarak dusunmeyin.lohusa kadin dogum yapmis sonucta.agrisi sizisi vardir.geceleri uykusuz kaliyordur.emzirmekten memeleri yara olmustur.sütüm geldi mi gelecek mi stresi, tuvalete banyoya gidebilmek, karnini doyuracak yemek yapabilmek bunlar oyle zor ki ilk zamanlar.bi de gelen gidene guleryuzu gosterememesi cok normal.bi yandan dikislerim acirken uykusuzum meme uclarim aciyor açım bitkinim surekli terliyorum gunde 4 agri kesici almazsam acidan agliyorum ilk zamanlar boyleydi.kaldi ki bicok kisiye gore gene iyidir bu hal.o yuzden sizin anlayisli olmaniz gerekir.

sizinkisi misafirlige gitmek olarak dusunmeyin.lohusa kadin dogum yapmis sonucta.agrisi sizisi vardir.geceleri uykusuz kaliyordur.emzirmekten memeleri yara olmustur.sütüm geldi mi gelecek mi stresi, tuvalete banyoya gidebilmek, karnini doyuracak yemek yapabilmek bunlar oyle zor ki ilk zamanlar.bi de gelen gidene guleryuzu gosterememesi cok normal.bi yandan dikislerim acirken uykusuzum meme uclarim aciyor açım bitkinim surekli terliyorum gunde 4 agri kesici almazsam acidan agliyorum ilk zamanlar boyleydi.kaldi ki bicok kisiye gore gene iyidir bu hal.o yuzden sizin anlayisli olmaniz gerekir.
Şükür ki durumu az cok detaylandirip anlatan biri olmuş. Agziniza sağlık.

Bebek ufakken gidilmesini hiç sevmiyordum.
Aşırı uykusuz oluyorsun, yeni hayata adapte olamıyorsun bir de sohbet muhabbet insan istemiyorsun. Evde uyuklamak dinlenmek istiyor insan.
Bir de hele çok samimi değilsek ev oturmasını sevmiyorum. Önce bir tanışalım kaynaşalım seversem gelsin diyorum. Siz daha samimi değilken muhabbet için çok yorgun bir isnana giderseniz tabii suratını asar.
Normal yani tavrı.
Bem yatılı misafir sevmem. Öncesinde büyük temizlik sonrasında temizlik, nevresimleri baştan yıka, bi ton çeşit yemek yap işkence. Bitmeli bu yatılı işi bence de.

Biraz empati.
Bebeğiniz var,uykusuzluk yorgunluk had safhada. Memeden düşmüyor, çocuk gogusteki agri bir yandan, meme ucu yaralari bir yandan, birikmiş sütün baskisi bir yandan... gunlerce yikanmamissin, vücudun hayatinda ilk defa bu kadar cirkin-aynaya bakmaktan nefret ettigin bir donemdesin. Gunlerce uyuyamamaktan sinirler harap-algilarin bozulmus. Cogu zaman evini bok götürüyor, aylardir yemek niyetine makarna yiyorsunuz.
Derken misafir ariyor,gelecegim diye. Evi süpür - ayna karsisinda insana benze,ikide bir milletin yaninda mahremini ac bebegini besle. Ya da elin kadinini salonda birak baska odaya bebegini emzir ...bir ton is. Hadi neyse arkadastir iki muhabbet ederiz,daginikliga da cok takilmaz diye düşündüğün anda bak ki alakasiz-tanımadığın etmedigin kadinin tekini de peşine takmis.
Yani bu kadin nasil guler yuz gostersin?
Yine de sanslisiniz. Benim ablam ya da annem gibi tabiati pis bir insan olsaydi eve bile almazdi kadin sizi. Ablam sirf misafir gelip gitmesin. Tek seferde gelsin tek seferde gitsinler diye birkac ay icinde mevlut yapti. Arayip gelmek isteyene "yok simdi gelmeyin. Su ay mevludumuz var o gun gelin" dedi.
Evet siz kendi tatlinizi yapmissiniz,para takmissiniz. Kendinizce çok dusunceli davrammissiniz ama empati yapin. 4 gun ustuste bölük pörçük uyuyun, ertesi gun can dostunuzu misafirlige cagirin. Bakalim gozunun icine bakiyor musunuz gitsin diye :)

Ben de sevmem misafir, hele doğumdan sonra çok zor oluyor. İnsanın kalkıp bir şeyler yapacak enerjisi kalmıyor. Ama yüzünüze söylemesi hoş olmamış.

Ayıp ama ya. Misafir berekettir öyle yada böyle evine gelmiş en iyi hizmeti ederim ben elimden geldiğince. Çok da severim misafir.

Sadece aman şurası şöyle burası böyle kusur bulanlara beğenmemezlik yapanlara asla tahammül edemem. Nefret ederim. Gelmişsin evimde ne varsa önüne koymuşum yemişsin helali hoş olsun dedikodu peşinde koşmak nedir Allah sorar yani. Neyse. Bence çok ayıp yaptığı. Misafirin yanında öyle davranmak “ayy yine mi misafir gelecek” demek falan düşünürken dahi utandım Allah göstermesin

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Misafir tadında severim. Az gelsin öz gelsin. Hoşlanmıyorum çok geldikleri zaman . Hissettirmem tabiiki gelirse

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz

Misafirperverliğim moduma, durumuma, şartlara göre değişir.
Eşimin kuzenlerini evimde keyifle yatılı ağırlamış, milleti "Hadi sinema gecesi yapalım" diye toplayıp toplayıp bilmem nerelere kadar saçılan mısır patlakları hiç gözünde olmamış, eğlenmiş-sevinmiş insanım, kim gelirse gelsin bir şeyler yedirip içirmeden evimden döndürmeyen, ayaklarından terliği, yüzümden gülücüğü ve ağzımdan muhabbeti eksik etmeyen kadınım ve aynı zamanda loğusayken evden annemi, kayın validemi misafirleri toptan kovmuş kadınım da.

Yani minnak bebekle, full gülücükler beklemeyin insanlardan.
Kolik bebeyse zaten yazık kadıncağız bir miktar delirmiştir zaten. :)

Misafiri çok severim. Ama misafire yorulup da takatimin kalmamasını sevmem. O yüzden birlikte yapılıp yenilebilecek şeyler yapıyoruz arkadaşlarla. Daha uzak misafirlereyse kolay ama misafirlik bir menü hazırlarım genelde. İkramların, temizliğin abartılmasını sevmem sevilen evde de rahat edemem.

Yeni doğum yapmış biri olarak bence lohusa kadını misafirperverlikten muaf tutmak gerekiyor 8 ay oldu ancak kendime gelebiliyorum o da misafir ağırlamıyorum emzirme ve bebeğe alışma sürecinden bahsediyorum. Evime gelen kimseye surat asmadım ama ne kadar asmasamda uykusuzum memeye bağımlı bir bebeğim var ve o zamanlar odada emzirdim hep bebek uyuyunca bende uyurdum.

İlk zamanlar gündem çok farklı oluyor meme ucu yarası, süt gelmeyebiliyor bebeğimin uzayan sarılığı vardı sırf 4 ay tek elle yemek yedim kolik bi bebeğim vardı tabii bunları gelenlerin anlaması imkansız

Bence zaman geçtikten sonra tekrar biraraya gelirseniz değerlendirin şimdi sağlıklı bir karar olmaz.

Back
X