Misafir pervermisiniz ?

yani yüzünüze karşı söylemesi çok hoş olmamış ama eliniz dolu da gitseniz nihayetinde misafirsiniz. o çayı hazırlamak bile zor gelmiş olabilir, belki gece hiç uyumadı çünkü. bir de yani siz onun için çok alakasız birisiniz, herkes peşine yabancıyı takıp gelse bu kadın hangi birine yetişsin?

Oglum 9 aylik olmak üzere, neredeyse 9 aydir misafir kabul etmiyorum. Lohusaligimda da kabul etmeyerek esimle ne kadar doğru bir karar vermis oldugumuzu her defasinda dile getiriyoruz. Bizim bebe kolikti ustelik. Hala da etkileri devam ediyor. Kimin ne düşündüğü zerre kadar umrumuzda olmadi ne zorluklar yasadik bir biz bir Allah sahit. Arayan soranlara eveleyip gevelemeden doğrudan misafir kabul edemeyecek durumda oldugumuzu çok arzu ederlerse dışarıda uygun mekanda bebegi de alıp 1-2 saat gorusebilecegimizi soyledik oyle de yaptik. Benden sonra birkac arkadasim dogum yapti arayıp tebrik edip kendileri ne zaman isterse bizi o zaman cagirmalarini soyledim hep. Hediyemi de kimine iban uzerinden gonderdim kimine de adresine kargoladim. Hepsi halden anlayan nahif insanlar çok şükür ki.
yazmadan gecemedim.Sizi yargilamayacagim...haddime degil..eve gelmesinler de ne olursa olsun diyorsunuz esiniz de ayni ...bebek icin de birsey diyemem yasamayan bilmez...ama yavas yavas misafir kabul etmeye baslarsaniz daha guzel olur.misafir berekettir.yanlis anlamayin lutfen..

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Gerçekten ben misafir gelicek diye yatıp dinlenemiyodum bile,iş yapayım birileri gelir aman süpürüyorum vs annemle yorgun düşüyorduk hem çocuk hem iş hem yemek.Tabiki insanlarda gelsin ister gelmeseler gelmedi deriz :) fakat ayıp yapmış sizin yanınızda öyle konuşması

Zor bir bebekse maalesef insan kimse olsun istemiyor. Her kafadan bir ses çıkıyor çünkü. İlk haftadan ziyarete gelenler olmuştu. Normal doğum yaptım ve çok dikişim vardı 2 hafta oturamadım ona rağmen misafirlerimi karsıladım. Bebeğim hep ağlıyordu hep memede kalmak istiyordu o sebeple rahat edemedim hiç. Bir de gelenlerin aç bu doymuyor sütün yetmiyor mama ver demelerini dinledim. Gerçekten zor bi süreç anne bıkmış olabilir ama yine de sizin yanınızda öyle konusması hos olmamıs.

yazmadan gecemedim.Sizi yargilamayacagim...haddime degil..eve gelmesinler de ne olursa olsun diyorsunuz esiniz de ayni ...bebek icin de birsey diyemem yasamayan bilmez...ama yavas yavas misafir kabul etmeye baslarsaniz daha guzel olur.misafir berekettir.yanlis anlamayin lutfen..
Yanlis anlamayin lutfen, "ben de yazmadan gecemedim de.. sizi yargilamayacagim, haddime de değil elbet.. evli değilseniz evlenmeyi dusunebilir, evli iseniz de çocuk yapmayı planlayabilirsiniz.. çocuk varsa 2. 3. dusunebilirsiniz.. 4-5-6 mesela... misafir sayinizi 5 e 10 a katlayabilir bereketin dibine vurabilirsiniz. Lakin bir yerde birebir size fikir danisilmiyorsa yazmadan geçmeyi ogreniniz. Had bilmek budur.

Oldu valla butun terbiyesizlikleri lohusa psikolojisi diye yutturalim
Yok yani bunun onla alakasi yok
Eve gelen misafire surat asan, misafirin yaninda off yine mi misafir geliyo diyen insan terbiyesizin dik alasidir.
Bir daha ne giderim ne selam veririm
İnsanlar hatir kiymet bilip hayirli olsuna gelmis tatlisini yapmis hediyesini almis, sen de otur şişir somağini. Valla sinir oldum. Senin nur cemalini gormeye somun ekmek kadar cocugunu minciklamaya gelmedik tebrik etmeye geldik bi kiymet bil dimi :işsiz:

Ben lohusa kadına hak verdim açıkçası. En nefret ettiğim şeydir dogum yapmış insana misafirliğe gitmek. Kadın yatmak istiyor uzanmak uyumak istiyor ki bebek gece boyunca uyumaz doğal olarak anne de uykusuz ve bitkin ama sürekli bitmeyen misafir. Mecbur onlara da cay koy bişeyler yap hizmet et o halde. Bence cok mantıksız Bi adet bu. Zaten 40 gün sonra lohusa mevlidi oluyor ozaman görürsün bebeği. Şuan hamileyim ve inanın bende ne yaparım bilmiyorum. Ve aşırı kalabalık Bi aileyiz 🙄

Oldu valla butun terbiyesizlikleri lohusa psikolojisi diye yutturalim
Yok yani bunun onla alakasi yok
Eve gelen misafire surat asan, misafirin yaninda off yine mi misafir geliyo diyen insan terbiyesizin dik alasidir.
Bir daha ne giderim ne selam veririm
İnsanlar hatir kiymet bilip hayirli olsuna gelmis tatlisini yapmis hediyesini almis, sen de otur şişir somağini. Valla sinir oldum. Senin nur cemalini gormeye somun ekmek kadar cocugunu minciklamaya gelmedik tebrik etmeye geldik bi kiymet bil dimi :işsiz:
Bu ev sahibinin temel hatasi müsait degilim misafir agirlamaya lütfen baska zaman gelin dememek. Bi nevi kirmamak yanlis anlasilmamak adina idare edeyim bitsin gitsin demek ama kimbilir ne kadar suredir idare etmeye çalışmış ki vücut artık hata vermis ve cokkunluk yüzüne ifadelerine yansimis. En basta gelmeyin diyecekti. Madem diyemedi dişini sikacakti samimiyetsizligin dibine vuracakti. Gelenler memnun ama sahte samimiyete ikna bir sekilde ayrilacakti. Ne şiş ne kebap yanmayacakti.

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Lohusalığın etkisi muhakkak vardır. Ayrıca anne yepyeni bir hayata başladı, ilk 3 ay uykuları düzensiz, vücudu yorgun, kendi karnını doyurmaya yetişemeyebiliyor insan. Belki onun bıkkınlığı, yorgunluğudur. Mesela kendimi hatırlıyorum, bir grup arkadaşım vardı gelmeseler diye gözlerinin içine baktığım, birde komşum vardı gelse diye beklediğim. Arkadaşlarım tamam sağolsunlar yapıp getirirlerdi ama normal gün oturması gibi olurdu. Komşum yapamasa bile bana gelir bende yapar, benide kendinide doyurur , çıkardığı bulaşığı toplar giderdi. Müthiş rahatlatırdı beni. O dönem tek ihtiyacınız dilenmenize yardımcı olacak kişiler oluyor. Heleki tanışma amaçlı gitmişsiniz ister istemez sizin için ciddi temizlik yapıp, hazırlanması gerekmiştir.

ay kadın çay çorba muhabbet edecek hava da mı bakalım :rolleyes: Bebek görmeye giden dıdının dıdısı oturur mu çay faslına kadar..

Önceden şu şu kişiler gelicez diye haber vermişler diye anladım, eğer istemiyorsa kabul etmeseydi, çocuk hasta ben sizi müsait olunca çağırayım diyebilirdi. Eve gelen misafire de defol git der gibi davranmak hoş değil.

Bu ev sahibinin temel hatasi müsait degilim misafir agirlamaya lütfen baska zaman gelin dememek. Bi nevi kirmamak yanlis anlasilmamak adina idare edeyim bitsin gitsin demek ama kimbilir ne kadar suredir idare etmeye çalışmış ki vücut artık hata vermis ve cokkunluk yüzüne ifadelerine yansimis. En basta gelmeyin diyecekti. Madem diyemedi dişini sikacakti samimiyetsizligin dibine vuracakti. Gelenler memnun ama sahte samimiyete ikna bir sekilde ayrilacakti. Ne şiş ne kebap yanmayacakti.
valla ben hep pijamayla oturdum gelenlerin yaninda.hatta dikisler sebebiyle sık sık kalktim yanlarindan bebegi emzirdim filan.annem cay koydu ikramlik koydu.yoksa mumkunati yok bisey ikram edecek halim yoktu.ilk birkac ay misafirle sadece koltukta oturup konusmak bile gercekten zor oluyor.lohusalik yasamamis insanlarin bunu anlamasi mumkun degil malesef

Kesinlikle. Tabii ki lohusayken misafir agirlamak kolay degildir zaten bunu iddia etmiyorum asla. Ama gelen misafire surat asmak kovmaktan beter etmek hakikaten terbiyesizliktir.
bir de gelen insanlar senden hicbir sey istememis misafir gibi davranmamis tatlisini bile yapip gelmis sen bi seye zahmet etme demis biz sadece tebrige geliyoruz mesajini da vermis yani insan bunun hatrina suratini asmaya kiyamaz
O kadar abartmasina da gerek yok ya :) 32 dis de agirlamasin yani sahte samimiyet yapmasina da gerek yok ki. Cok yorgunum bebek beni cok yordu falan diyip mutsuz dursaydi kimsenin alinacagini dusunmuyorum. off yine mi misafir biktim misafir agirlamaktan demesi hos degil cok kirici ben olsam orda bozar kalkar giderdim valla lohusaysa lohusa banane bana mi dogurdu sanki :))

Valla ben misafir perverım dıye dusunuyorum bana gelenı bırak asık suratı dunden hazırlık yaparım gelen ıcın. Hatta ben misafirliğe gittiğimde bana telefon geldıgınde sıze gelcez dıe mısafırlılten kalkıp eve geliyorum. Ha kv gorumcelerı kovmak zorunda kaldım evımde kavga cıkardıkları ıcın 1 yıldır gorusmuyoruz ne ben onlara giderim ne onlar buraya geldı tekrar. Bı kp gorusuyorum bana gelıp gider onunlada anlasıyoruz zaten. Ve senın yerındd olsaydım bunca laftan sonra dırel kalkar giderdim tavrımıda gosterırdım. Ayıp yanı

valla ben hep pijamayla oturdum gelenlerin yaninda.hatta dikisler sebebiyle sık sık kalktim yanlarindan bebegi emzirdim filan.annem cay koydu ikramlik koydu.yoksa mumkunati yok bisey ikram edecek halim yoktu.ilk birkac ay misafirle sadece koltukta oturup konusmak bile gercekten zor oluyor.lohusalik yasamamis insanlarin bunu anlamasi mumkun degil malesef
Öyle malesef ancak "biz de lohusa olduk hem de 2 kucuk 1 kundakta amaaaaa kaccc kişi ağırladık yedirdik icirdik kıl tüy.." tayfasi da var canim. Yani toplumda herkes kendince ovundugu ve yine kendince doğru bulduğu seyi dayatmak adina her türlü bildigini okuyor. Sen sensin ben benim.. şunu bi ogrenemediler. Ogrenmeye de niyetleri yok 😀

Bir daha gıtmezsınız o kısıye. Durumdan rahatsız olur da insan, evdeki misafire caktırmaz. Ayıp etmıs.
Ben cat kapı gelen sevdıgım biriyse asla rahatsız olmam, hoslanmadıgım gecerken ugradım diyen biriyse cok rahatsız olurum ama caktırmam. Yaparım kahvesini ıcer gider.

Bi bize misafir bereketsiz demekki.
Her misafir gelişi bana nerden baksan yüz liraya patlıyor.
Hele yatışı misafir gelince o ay kredi kartı patlıyor. Kahvaltısı, akşam yemeği çayı nerden baksan beş yüz lira o da üç dört gün kalsa.

Back
X