Misafir pervermisiniz ?

Ben misafir severim çok da mutlu olurim ama lohusa iken gelenlerden bıkmıştim onlrin da suçu yoktu elbette ama lohusa psikolojisi çok farklı üstünüze alinmayin. Sürekli ağlayan gazı olan bı bebek, eğer varsa karışan bı sürü insan, emzirme mama verme sorunu.. gitseler de düzenime dönsem diyo insan.
15 günlükken yılbaşı kutlamasına eşimin akrabası cumhur cemaat gelmişti onlar iyi niyetle geldi ama o yılbaşı bana zehir oldu çocuk elden ele dolasiyo o gurultude , eşimin umuru değil çok mutlu bebeğini gösterdiği için ben kafayı yiyodum. Bu de 1 aylıkken eşimin arkadaşlari gelmişti onlar fazla durmadı ama o kadar uykusuzdum ki önlerinde uyudum adeta onlar da anladı erken kalktılar :)

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Şimdi lohusa ve misafir perverlik deyince aklıma geldi

Kaynanam 5 kişi nin geleceğini söylemişti toplanıp 14 kişi misafir geldi evime ne olduğunu şaşırmıştım

Kadın uykusu olabilir eşiyle sorun yaşamış olabilir misafir yüzünden çocuğa ilgiisi azalıyor olabilir yansıtmamasi gerekiyordu sadece size ..

Eğer misafir istemiyorsa zaten sizede gelmeyecektir bir daha gelmesin diye ...

Misafiri çok severim.evi bereketlendirir misafir.
sevmeyenlere saygi duyuyorum ama surat asmak da çok çok büyük görgüsüzlük.
Evet lohusalık da zor misafir ağırlamak ama bunu belli edip dile getirmesi çok ayıp olmuş.bir daha gitmeyin evine.

Bir yili geckindir evliyim, yatili misafirim annem disinda olmadi henuz. Annemi cok severim,canim annem❤🤭🤭 saka bi yana annem babam disinda hicbir yatili misafiri istemem, davet de etmiyorum zaten. Ben de hicbir akrabama gidip kalmam yatili, esim de sevmez. Bir isimiz icin sehir disina gitmistik gecenlerde ve gittigimiz sehirde en az 10 ayri akrabamiz vardi, kimseyi arayip biz burdayiz demedik, otelde kaldik. Bunun disi da kayinvalidemler zaten bize 5 dk mesafede, o yuzden yatili kalma sorunu yok.

Gundelik misafir konusuna gelince, kim oldugu benim icin onemli. Sadece kiymet verdigim insanlarin evime gelmesini isterim. Cat kapiyi hic sevmem. Onceden haber verilsin ki hazirligimi yapayim. Sozgelimi kayinvalidemleri davet ederim bir gun onceden. Evin guzelce temizligini yaparim ve en az uc cesit ikramlik hazirlarim cayin yanina, en guzel tabaklarimi pecetelerimi cikaririm. Yakin mesafede olmamiza ragmen zirt pirt gelme huyu yoktur, o da benim sayemde. Basta o mesafeyi koydum ve korudum.

Sizin konunuza gelince. Ev sahibinin surat asmasi hos olmamis tabi ama lohusa oldugu icin anlayabiliyorum. Hep bahsedilen lohusalik gercekten de zor bir donem. Ayrica bebek daha cok kucuk ve mikrop kapmasindan korkmus olabilir. Kendi kisisel bakimini yapamamis olabilir, kimsenin kendisini boyle gormesini istememis olabilir. Ruh hali gelgitli olabilir. Bir suru etken var. Kisisel algilamayin bence.

Pek de önemli bir dert değil ama bugün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Binadan komşumun arkadaşına Bebek görmeye gittik arkadaşım tek gitmeyim yanımda arkadaş ol dedi bir gün öncesinden haber verdi bu kişiye. Bende 1 2 defa komsumda denk geldim. Özellikle 40cikmadan gitmeyelim dedim bebek 2aylik olunca gidelim ddm. Neyse kadına yük olmayalım diye bir tepsi tatlı yaptim. Arkadaşıma da söyledim hazırlık yapmasın biz biseyler götürelim diye. Yine tekrardan kıyafet yerine bir miktar ücret veriyim ihtiyacını alır dedim. Asıl konuya geliyorum bu kişinin evine yiyip içmeye gitmedik tanışıp sohbet amaçlı gittim. Kadın pek hoş güler yüzlü davranmadi çayı zor koydu onumuze , sürekli gelen giden oluyor bıktım gibisinden konuştu. Sohbet arasında Arkadasi aradı eyvah yine mi misafir geliyor diye yüzünü buruşturdu. Bu durumu lohusaligina verdim yada tüm bebekli annenlere misafir ağır mi geliyor? Benim çocuğum olmadığı için anlamayabilirim. Bu arada misafirlik konusunda, bende habersiz misafiri pek haz etmem öncesinden haber verilirse elimden geldiğince hazırlık yaparım. Sevmedigim biri bile gelse güzel güler yüzlü agirlamya çalışırım. Özellikle sıkılmasnlar diye süreklili konu açarım. Kimi anneler çocuklarını çok salıyor kirsalar dokseler sesini çıkarmıyor , yinede tatlı tatlı uyarıyorum. İlla insanlarla sıkı fiki olmama gerek yok evime gelen kişiler sayılıdir fakat gelen kisileride güler yyzlu ağırlarim. Sizle nasılsınız peki evinize gelen kişilere misafir sevmediginizi hissettirirmisiniz
Yaptığı ayıp bence eşi akşam gelince 10 dakikada bı kek bari yapabilirdi yada hazır aldirirdi biseyler eşine onceden haber vermişsiniz üstelik...Tatlinizla gitmissiniz çayı zor getirmiş önünüze bazı insanlar böyle millete gideyim hizmet etsinler yiyim iciyim bana gelinmesin...Böyle zihniyetle olanlarla gorusmuyorum ben sizede tavsiye ederim

Back
X