• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir sevmez mi oldum yoksa enerjim mi yok ?

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.246
7.034
398
Arkadas grubumuzla genelde evde toplaniyorduk ama 5 6 tane kadin hepsinde 2 ser cocuk olunca olan gürültüyü tahmin edersiniz.Eskiden gelsinler dağılsın toplanır diye düsünüyordum ama 2 cocuklu olunca kafam hic kaldırmıyor hazirligi temizligi sonrasinda evin daginikligi oyuncak toplama falan düsünürken bile yoruluyorum o yüzden dısarıda toplaniyoruz genelde ayri ayri hepsini davet etmek istiyorum gelsinler oturalim sonra vazgeciyorum yok diyorum leylos sen otur cocuklarinla is arama basina.
Ama bir arkadasim var grubumdan ayri görüstüğüm sürekli görüselim diyor kendisi 2 cocuklu en son geldiginde benim 2 numara daha yeni dogmustu simdi 2 numara cocugum da hareketli temizlik yemek falan firsat kollaya kollaya yapiyorum misafir cocugunun daginikligini toplayacak vaktim de kafam da yok.
En son arkadas geldi mesela aslinda benim gitmem lazım onun davet etmesi lazim ama etmiyor disarıda bulusmaya da yanasmiyor sana gelsem diyor ben de acikcasi hep atlatiyorum sonra vicdan yapiyorum arkadasin o senin diye ama gelince cocuklarina bakmiyor pek gercekten kafam kaldirmiyor normal mi bu ya ? Yas ilerledikce mi böyle olunuyor yoksa artik gözüm mü acıldı 32 yasina geldim artik önemsedigim seyleri bile amaan diyip geciyorum dogum günümdü gecen hafta eskiden olsa arkadaslar gelir surpriz yaparlardi bu sefer kimse gelmesin de evde sakin sakin oturayim dedim ilk defa kendimi taniyamiyorum

Samimiyete bağlı bence.
Benim ailecek görüştüğüm arkadaşlarım var hepimizde tek çocuk var gerçi de evde görüştüğümüz de oluyor. Rahatsızlık duymuyorum. Hatta bazen çocuğu tek gönderdikleri de oluyor. Ama ben çok ikrama evin tertemiz olmasına takılan biri değilimdir. Dağılırsa dağılır aman kafasındayım.
Annem sizin gibi ay o evin o haline insan mı çağırdın der hatta. Ama samimiyet olunca arada ben takılmam.
Yapı meselesi. Düzeni titizliği çok seven insan olsam ben de sevmezdim sanırım.
Artık yaz geliyor parkta bahçede sosyalleşmesin çocuklar. Akran iletişimi de önemli çocuklar için çünkü

Arkadas grubumuzla genelde evde toplaniyorduk ama 5 6 tane kadin hepsinde 2 ser cocuk olunca olan gürültüyü tahmin edersiniz.Eskiden gelsinler dağılsın toplanır diye düsünüyordum ama 2 cocuklu olunca kafam hic kaldırmıyor hazirligi temizligi sonrasinda evin daginikligi oyuncak toplama falan düsünürken bile yoruluyorum o yüzden dısarıda toplaniyoruz genelde ayri ayri hepsini davet etmek istiyorum gelsinler oturalim sonra vazgeciyorum yok diyorum leylos sen otur cocuklarinla is arama basina.
Ama bir arkadasim var grubumdan ayri görüstüğüm sürekli görüselim diyor kendisi 2 cocuklu en son geldiginde benim 2 numara daha yeni dogmustu simdi 2 numara cocugum da hareketli temizlik yemek falan firsat kollaya kollaya yapiyorum misafir cocugunun daginikligini toplayacak vaktim de kafam da yok.
En son arkadas geldi mesela aslinda benim gitmem lazım onun davet etmesi lazim ama etmiyor disarıda bulusmaya da yanasmiyor sana gelsem diyor ben de acikcasi hep atlatiyorum sonra vicdan yapiyorum arkadasin o senin diye ama gelince cocuklarina bakmiyor pek gercekten kafam kaldirmiyor normal mi bu ya ? Yas ilerledikce mi böyle olunuyor yoksa artik gözüm mü acıldı
Ne güzel sosyalleşecek arkadaşlarınız var. Ev dağılır toplanır, nedir ki yani? Bırakın dağınık kalsın. Evinize gelip toplu mu değil mi diye bakacak insanlarla görüşmeyin zaten. Eşiniz yardım eder, bi süpürge tutarsınız olur biter. Çocuklarınız kaç yaşında? Birinci çocuk yaşça büyükse oyuncak toplama konusunda onu da işe dahil edin ya da gün sonunda misafir çocuklarına toplatın hem de aktivite olur. Yani gözünüzde büyütmeyin bu kadar. Bırakın biraz da dağınık kalsın. Yemeği de önceden yaparsınız, buzluktan yaparsınız, dışardan söylersiniz bir günlüğüne.

Ne güzel sosyalleşecek arkadaşlarınız var. Ev dağılır toplanır, nedir ki yani? Bırakın dağınık kalsın. Evinize gelip toplu mu değil mi diye bakacak insanlarla görüşmeyin zaten. Eşiniz yardım eder, bi süpürge tutarsınız olur biter. Çocuklarınız kaç yaşında? Birinci çocuk yaşça büyükse oyuncak toplama konusunda onu da işe dahil edin ya da gün sonunda misafir çocuklarına toplatın hem de aktivite olur. Yani gözünüzde büyütmeyin bu kadar. Bırakın biraz da dağınık kalsın. Yemeği de önceden yaparsınız, buzluktan yaparsınız, dışardan söylersiniz bir günlüğüne.
Ilk cocugum 4 bucuk yasinda ikinci 9 aylik tam emekleme dis cikarma dönemi cok hareketli pek cok seye yetisemiyorum zihnim yorgun belki de ondan böyleyim geceler zaten uykusuz.Ilk cocugum eskiden yani kardesi olmadan önce hep annecim sana yardim edeyim annecim sen yorulma ben toplarim oyuncaklari hadi esyalarimi birlikte katlayalim diyen bir cocuktu kardes gelince biraz kiskancliktan sanirim hepsini birakti oyuncaklarini toplamak istemiyor ben de bir bebegim sen topla diyor ben de üzerine gitmiyorum her ne kadar yanlis oldugunu bilsem de

Son düzenleme:
Samimiyete bağlı bence.
Benim ailecek görüştüğüm arkadaşlarım var hepimizde tek çocuk var gerçi de evde görüştüğümüz de oluyor. Rahatsızlık duymuyorum. Hatta bazen çocuğu tek gönderdikleri de oluyor. Ama ben çok ikrama evin tertemiz olmasına takılan biri değilimdir. Dağılırsa dağılır aman kafasındayım.
Annem sizin gibi ay o evin o haline insan mı çağırdın der hatta. Ama samimiyet olunca arada ben takılmam.
Yapı meselesi. Düzeni titizliği çok seven insan olsam ben de sevmezdim sanırım.
Artık yaz geliyor parkta bahçede sosyalleşmesin çocuklar. Akran iletişimi de önemli çocuklar için çünkü
Ufak bebegim oldugu icin belki bu kadar yoruluyorum inanin gunluk isler icin esimi bekliyorum cogu zaman kiziyorum da kendime sosyallesmek isterken sonra aman otur evde iste derken buluyorum kendimi

Ufak bebegim oldugu icin belki bu kadar yoruluyorum inanin gunluk isler icin esimi bekliyorum cogu zaman kiziyorum da kendime sosyallesmek isterken sonra aman otur evde iste derken buluyorum kendimi
O da mümkün. İki çocuklu hayatı biz tecrübe etmedik eminim daha zordur. Küçük biraz büyüdüğünde belki siz de istersiniz. En iyisi sizin için park bahçe bence bunu arkadaşlarınıza bu şekilde açıklarsanız anlayacaklardır eminim

En son arkadas geldi mesela aslinda benim gitmem lazım onun davet etmesi lazim ama etmiyor disarıda bulusmaya da yanasmiyor sana gelsem diyor ben de acikcasi hep atlatiyorum sonra vicdan yapiyorum arkadasin o senin diye ama gelince cocuklarina bakmiyor pek gercekten kafam kaldirmiyor normal mi bu ya ? Yas ilerledikce mi böyle olunuyor yoksa artik gözüm mü acıldı 32 yasina geldim artik önemsedigim seyleri bile amaan diyip geciyorum dogum günümdü gecen hafta eskiden olsa arkadaslar gelir surpriz yaparlardi bu sefer kimse gelmesin de evde sakin sakin oturayim dedim ilk defa kendimi taniyamiyorum
Buna vicdan yaptığınıza inanamıyorum,bariz kadın bir güzel kullanacak sizi yiyip ,içip,sıçıp gidecek.Çok meraklıysa sizi davet etsin Bu kafada giderseniz ne derdiniz biter ne işiniz akıllı olun. ..

Gerçekten sohbet etmek istiyorsanız çocukları babalarına bırakıp arkadaşınzla dışarda bir kahve içebilirsiniz

Her annenin buna ihtiyacı vardır belirli yaştan sonra çocuk çekilmiyor ben direk çocuklu insanlarla arkadaş olmuyorum 😃
kafam kaldırmıyor zaten ne yediğinizden ne içtiğinizden anlamazssınız

Babaları baksın 2 saat sizde kaliteli vakit geçirin ..

Açıkça söyleyin arkadaşınıza evi hakedemiyorum artık o yüzden dışarıyı tercih ediyorum diye hala kabul etmez veya kendi evine davet etmez ise vicdan yapacağınız bir mesele yok demektir.

Ben de artık istemiyorum misafir çünkü genelde sizin arkadaşınız gibi yapıyorlar evime defalarca gelmiş ama daha hiç evini görmediğim arkadaşlarım var her defasında kendilerini davet ettirip bir kere olsun sende buyur gel demeyen insanlar o yüzden bende artık mesafe koydum çok istiyorlarsa havalar güzel parka bahçeye gidelim diyorum.

Benim de böyle bir arkadaş grubum var 3 kişiyiz hepimizin ikişer çocuğu var ama evlere dağılırken hep birlikte bulaşıklar yıkanır ev oyuncaklar toplanır. Ve hiç kimse kimseden bunu yapar mısın diye istemez, hepimiz kendimiz düşünür söyletmeden yormadan sınır ihlali yapmadan yardımlaşırız.

Ben de artık istemiyorum misafir çünkü genelde sizin arkadaşınız gibi yapıyorlar evime defalarca gelmiş ama daha hiç evini görmediğim arkadaşlarım var her defasında kendilerini davet ettirip bir kere olsun sende buyur gel demeyen insanlar o yüzden bende artık mesafe koydum çok istiyorlarsa havalar güzel parka bahçeye gidelim diyorum.
Mevzu dışı ama kene yüzünden Park bahçe,piknik de yalan oldu

Ben ne gitmek istiyorum nede onlar çağırsin istiyorum.gelenler evin anasını ağlatıyor hazırlık kısmı falan zor değil ama kimse çocuğuna dur demiyor.en iyisi tek başıma takılmak en azından kafam rahat.yazin hep dışarda görüşüyoruz ama ben teklif edersem

Ben ne gitmek istiyorum nede onlar çağırsin istiyorum.gelenler evin anasını ağlatıyor hazırlık kısmı falan zor değil ama kimse çocuğuna dur demiyor.en iyisi tek başıma takılmak en azından kafam rahat.yazin hep dışarda görüşüyoruz ama ben teklif edersem

Yatak odamın şifonyer çekmecesinden kısır temizlediğim zamanlar oldu 😀

ben de geçmişe göre çok az misafir çağırıyorum, hatta sana uğrarım, gelirim görüşürüz vb. emrivaki yapan arkadaşlarıma açık açık 'ben çok yorgun oluyorum, müsait olamayabilirim. ikimiz de uygun olduğumuzda dışarıda görüşelim.' diyorum. eğer bana gelip beni davet etmiyorsa üst üste çağırmıyorum gibi..

artık kimse evine misafir almak istemiyor bence.

Ben de bu şekildeyim. Benim çevrem de mükemmelliyetçi insanlar. Evleri her zaman pırıl pırıl, misafire 8 çeşit ikram hazırlıyorlar falan. Haliyle ben evime davet etmeye çekiniyorum. 8 çeşit ikramı bırak, akşama yemek yapamadığım için dışardan söylediğimiz günler oluyor. 2 çocukla günlük temizliğe zor yetişiyorum. Gelenlerin de bir gözü evde oluyor. Haliyle onları ağırlamayı bıraktım, senede 1 veya 2 kere anca alıyorum.
Temizliği, ikramı dert etmeyen bir kaç yakın arkadaşım var. Onları her an çağırabilirim ama sizinki gibi 6 kişi ve 2şer çocuk olsa, onları da toplu alamazdım herhalde.

Gerçekten bende öyle hissediyorum.. tahammül seviyem azaldı.. eskiden nasilda bıcır bıcır hazırlık yapar ,agirlarmisim herkesi ,şimdi ne halin var ne tahammülüm.. herkes yerinde sağ olsun.. parklar bahçeler güzel ,oynasın çocuklar çılgınca . 😊

Back
X