• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafir yüzünden eşimle tartıştık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Papatyaaa_09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2017
32
60
88
29
Geçen gün görümcem ve nişanlısını kahvaltıya davet ettim. Ama görümcem haber vermeden diğer kardeşlerini de getirip toplamda dört kişi geldiler. Ben hazırlığı iki kişi için yapmıştım — masa, tabak, sandalye, yiyecek içecek her şey ona göreydi. Görümcem ile normalde aram pek iyi degil. Ama bir jest olsun diye, nisanlisinin yaninda « bak abimlere davetliyiz » desin diye yani onure olsun diye onu dusunerek davet ettim. Bu arada lohusayim, 2 ay önce dogum yaptim.

Kapida 4 kisi gordugumde öyle sinir oldum ki. Her zaman böyleler, habersiz gelip gitmeleri, musaitmiyiz degilmiyiz diye sormadan cat kapi gelmeleri vs vs.

Elimden geldiginde belli etmemeye calistim, yinede ayip olmasin diye güzel agirlamaya calistim. Ama ortamda bi gerginlik oldu dogal olarak, oturacak ne bir sandalye vardi, ne bir yer. Tabak bardak catal bicak hersey 4 kisiye goreydi yani ona gore sofra kurdum. Yiyecekler bile yetmedi, herkes kuş kadar yedi.

Ama herseye ragmen elimden geldigince sicak davranmama ragmen mutsuz ayrildilar. Oturduklari süre boyuncada kalksak da gitsek modundalardi.

Gittiklerinde ise esimle tartismaya sebep oldu. Kendisi buyuk bir ailede buyudugu icin, evlerine giren cikan belli degil, cat kapi bir suru insan gelir, hic bir ozelleri bir mahremiyetleri yok. Bir pazar gunu bile ailecek evde olamazlar illa ki bir hala bir amca bir yenge gelir habersiz, zile bile basmadan direkt kapıyı açar evlerine girer oturur. Bunu normal karsiliyorlar.

Ben ise tek basima buyudum, kardesim yok, sadece annem ile yasadim ve baska bir akrabam yok. Onlarin davranislari bana cok kaba geliyor. Habersiz bir insanin evine gidilir mi? Davet edilmediginiz yere gider misiniz?
Veya siz davet edildiginiz yere, baska insan gotururmusunuz?

Ve bu abinizin evi olsa bile

Kirici olmayan yorumlariniz icin tesekkurler…

yani yanına başkalarını takıp getirecektiyse haber vermeliydi evet ama gelmişler artık bir iki tabak fazla koymaktan da bir şey kaybetmezsiniz,söyleseydiniz,kusura bakmayın Ayşe Fatma’nın da geleceğini bilmediğim için 4 kişilik hazırlık yapmıştım diye..

Canım öncelikle sıkma canını. Lohusaliginda etkisiyle daha çok sinirlenmissin. İlerde bunları mu kafama taktım diyeceksin. Habersiz gelip gitmleri huy olmus. Bosver bebiisn var senin .Ama anlamadığım kısım evde sadece 4 sandalye ve 4 tabak mi var

Siz de benim gibi tek çocuk büyüdüğünüz için doğal olarak bu durum insanı rahatsız ediyor. Evet yapılan yanlış en azından gelmeden sorması gerekirdi ancak gelmişler artık tabak, çatal sorun değilde yemek zor yetmiştir. Maalesef kalabalık ailede büyüyüp sık görüşenler bu durumu pek sorun etmiyor. Annem de öyledir mesela çok sever kalabalığı, eşi dostu. Bense tek çocuğum nadir görüşelim ve mümkünse sadece çağırdığım kişiler gelsin isterim ama karşı taraf bunu düşünmeyince yapıcak bi şey kalmıyor çok kafanızda büyütmeyin boşverin.

Tabi ki sonra onlar için yer ayarladim, mutfaktaki sandalyeleri aldik geldik tabak koyduk vs vs bu tabii ki sorun degil, dedigim gibi elimden geldigince guzel agirladim agirlamaya calistim.

Benim takildigim yer neden haber vermiyorlar, neden söylemiyorlar, neden sormuyorlar? Hersey o kadak eksik kaldi ki, hazirladigim hic birsey yetmedi. Zor durumda kaldim kendimi kotu hissettim. Ve en sinir oldugum sey de habersiz gelmeleri, davet edilmemisler. Ne ayip ya. Ben davet edilmedigim yere gitmem diye dusunuyorum ama onlar abilerinin evi oldugu icin bu hakki buluyorlar kendilerinde.

Iste bunu merak ediyorum
Bana mi anormal geliyor kardesim olmadigi icin mesela? Yoksa normal mi

Hoş olmamış tabi davetsiz misafir. Ama nasıl yettiremediniz? Ben mi aç gözlüyüm anlamadım. Bize iki kişi gelecek bile olsa bi sürü çeşit koyuyoruz on kişi bile doyar. Masada neler vardı ben onu merak ettim.
Yok değilsin ben ve genel olarak bizde öyleyiz merak etme :KK59:

Şimdi arayipta nişanlın ve seni davet ediyorum mu dediniz?yoksa direk bekliyorum mu dediniz?onlarda kardeş muhtemelen sorun olmaz diye düşünmüşlerdir.Ayrica bu duruma almışsaniz iyi edersiniz.Cunku kardeşlere kapımızın her zaman açık olması gerekir.İnsan kardeşinin evine bari cat kapı gidebilmeli

Yani bebişim onlar klan zihniyetinde oldugu icin, klan uyeleri bir anda toplasıyorlar işte🙄🙄Haklısın tabi ki, 4 kişilik yemeği 6ya bölmüşsunüz görümce denen mankafa bunu düşünmeliydi, 2 misafirlik hazırlığa 4 kişi gidemezsin. Baştan klan erkegiyle evlenmemeliydin.

Şimdi arayipta nişanlın ve seni davet ediyorum mu dediniz?yoksa direk bekliyorum mu dediniz?onlarda kardeş muhtemelen sorun olmaz diye düşünmüşlerdir.Ayrica bu duruma almışsaniz iyi edersiniz.Cunku kardeşlere kapımızın her zaman açık olması gerekir.İnsan kardeşinin evine bari cat kapı gidebilmeli
Bu seferde çok şımarıyorlar ve kendi evi gibi girip çıkıyorlar bence çat kapı girilecek bir ev değil orası sonuçta karı koca yaşıyor kadın evinde özgürce yaşayamaz ki böyle.

Valla açıkçası şunu söylemek istiyorum benim kardeşim bana habersiz de gelebilir evde ne varsa beraber yapar yeriz
Hee görümcelerimi sevmem eşim tarafı kalabalıktır benimde yine aynı şekilde habersiz geldilerse keza aynı şekilde onlarıda agırlarım evde ne varsa yaparım o yenilir yani

Ay lohusa halimle kimseyi evime hoş olsun diye davet etmem açıkçası.
Hadi ettiniz ki benim kaynanam da sizin gibi her şeyi kuş kadar yapar nefret ederim. Bayramda seyranda vs hiç yemek yetmez böyle kendisi aşırı cimridir. Siz de öyle misiniz? Kılı kılına 4 kişilik börek mi yaptınız mesela? Ben mesela bol yaparım sonuçta karşıdaki gelen çok aç olabilir. Sevmiş tekrar isteyebilir.
Haber vermeden gelmeleri evet kötü olmuş ama sonuçta zaten misafir gelecekti diye düşünmüşler bence.

Habersiz gelmeleri doğru olmamış. Ancak gerilmelerine sebep olacak ne yaşadınız ki?
Habersiz geldikleri için onlara servis açıp masaya sandalye eklemissiniz.. ne var bunda gerilecek? Yoksa siz belli mi ettiniz bu duruma kizdiginizi?
Kahvaltida yettiremeyecek ne olabilir ki anlamadım. Zeytini taneyle mi koyuyorsunuz mesela? En rahat yetecek ogundur kahvaltı bence. Her sey bol bol olur hele de misafir cagirmissaniz.

Tabi ki sonra onlar için yer ayarladim, mutfaktaki sandalyeleri aldik geldik tabak koyduk vs vs bu tabii ki sorun degil, dedigim gibi elimden geldigince guzel agirladim agirlamaya calistim.

Benim takildigim yer neden haber vermiyorlar, neden söylemiyorlar, neden sormuyorlar? Hersey o kadak eksik kaldi ki, hazirladigim hic birsey yetmedi. Zor durumda kaldim kendimi kotu hissettim. Ve en sinir oldugum sey de habersiz gelmeleri, davet edilmemisler. Ne ayip ya. Ben davet edilmedigim yere gitmem diye dusunuyorum ama onlar abilerinin evi oldugu icin bu hakki buluyorlar kendilerinde.

Iste bunu merak ediyorum
Bana mi anormal geliyor kardesim olmadigi icin mesela? Yoksa normal mi
Sen niye tepki vermiyorsun ki? Cat kapı gelemezler sen böyle güler yüz gösterdikce de anlamazlar. Aaa bana kardeşlerini çağıracagini söylemedin ben ona göre hazırlık yaptım demedin mi? 2 aylık bebeğin var ne ugrasiyosun görümce falan ya çağırma bırak. Kaşınıyorsunuz bazen kusura bakmayın da...

Habersiz anne baba evine bile gidilmez dingonun ahirina mi giriyoruz? Edep adap diye bir şey var insanlar her saniye bizi ağırlamaya hazır olmak zorunda değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X