Misafir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tatil bölgede oturanlarin ortak cilesi. Bu yüzden ordan tasinanlari biliyorum. O yüzden gidip kimsenin evinde kalmiyorum.

Dun alanyadan tatilden döndük.boyle bı sıcaklık nem yok asla durulmuyor.bu havada ne misafiri ya orda nefes almak bile zor hele bide misafir
Yedi sene önce Alanya tatili dönüşü Allahım bir daha buraya asla gelmek istemiyorum,bana nasip etme demiştim.Tatil değil işkenceydi resmen.Tatil seçeneklerinde direk elerim şimdi.Otelde her şey hazır önümüze geliyordu , bir de misafir düşünemiyorum.Allah kolaylık versin.

kiz Yok zaten diyet yapıyorduk niye böyle dramatize ediyorsun ama mesela öğlen bisey yeniyoruz akdam yiyoruz onda da salata ve et tabuk şeklinde ama tabiki gelen kişiye biz öğlen yemek yeniyoruz falan dönemiyorsun kaldı ki biz diyeti falan geçtik artık evde ne kaldıysa ondan yapıyorum.cok fazla türk filmi kafası sizdeki niye süsleyeyim allahaşkına kimden kendimi utanayım.kim ki burdakiler beni tanıyan eden mi var te allam
Zehra, Allah aşkına bizi saf yerine koyma. Diyet demek aç kalmak, her öğün azıcık ve aynı şeyleri demek değil. Bilinenin aksine diyet yemekleri daha maliyetlidir. Çünkü eti, tavuğu, sebzesi, meyvesi derken çeşitlilik ister. Bahsettiğin aç kalmaksa zaten o diyet olmuyor.
Ben bugün sabah börülceli chialı bezelyeli bir salataya bir tam avakado doğradım. Yanına protein olsun diye yumurta haşladım. Bak mesela bu bir diyet menüsüdür. Hafif ve dengeli bir öğün oldu. Ama paran olmazsa bu menüyü çıkaramazsın. Doğruya doğru, ekmeğe peynir basmak daha az maliyetli.

Zehra, Allah aşkına bizi saf yerine koyma. Diyet demek aç kalmak, her öğün azıcık ve aynı şeyleri demek değil. Bilinenin aksine diyet yemekleri daha maliyetlidir. Çünkü eti, tavuğu, sebzesi, meyvesi derken çeşitlilik ister. Bahsettiğin aç kalmaksa zaten o diyet olmuyor.
Ben bugün sabah börülceli chialı bezelyeli bir salataya bir tam avakado doğradım. Yanına protein olsun diye yumurta haşladım. Bak mesela bu bir diyet menüsüdür. Hafif ve dengeli bir öğün oldu. Ama paran olmazsa bu menüyü çıkaramazsın. Doğruya doğru, ekmeğe peynir basmak daha az maliyetli.
İşte en çok buna sinir oluyorum bizi salak yerine koymaya çalışıyorlar vitamin alamadığından heralde hep 🤷🏼‍♀️

Eşinizin parası yok yüzüne yeter bu kadar misafirlik diyecek eşinizle konuşun kız abartıyor evet ama eşiniz sessiz kalmayacak eşinizin sorunu bu

kiz Yok zaten diyet yapıyorduk niye böyle dramatize ediyorsun ama mesela öğlen bisey yeniyoruz akdam yiyoruz onda da salata ve et tabuk şeklinde ama tabiki gelen kişiye biz öğlen yemek yeniyoruz falan dönemiyorsun kaldı ki biz diyeti falan geçtik artık evde ne kaldıysa ondan yapıyorum.cok fazla türk filmi kafası sizdeki niye süsleyeyim allahaşkına kimden kendimi utanayım.kim ki burdakiler beni tanıyan eden mi var te allam

Bizim kültürde gerekirse sen ac yatarsın misafir yeterki doysun mantığı ama bi yere kadar misafirlik de yani,, bir de böyle yaptıkça karşı taraf hiç umdu olmuyor daha da yayılıyor onu farkettik

Şuan kimseye ayıracak maddiyatimiz yok eşim ded iyor almayalım yemeyelim diye ama ben bebek emziriyorum hala.esimin bu yeter dediği şey anca 2 kişiye yeter
E ama önceki konuda bunlari yazmışsınız, kimse olayı dramatize etmiyor.
Sizin de utanmanizi gerektirecek bir durum yok, herkesin maddi olarak zorlandığı donemler olabilir.
Kendi icinizde bu problemi asamiyor olabilirsiniz lakin
Size diger konuda ne yapmaniz gerektiği söylendi, orada verilen cevaplari tekrar okuyun isterseniz, burada verilen cevaplar değişmeyecek çünkü

Annem almanyada tmm giderim
Aç kaldık diyen ben değilim kusura bakma. Senin küçük bebeğin yok muydu emzirmiyor musun tek öğünle nasıl olacak? İyiliğin icin yazıyoruz ukalalik yapıyorsun kendin bilirsin misafir kovma evden gitme işsiz koca + yıkıntı kardeşi ile geçinmeye çalış.

Ama sorsan benim yazdıklarımı anlamıyormuş kendisi yaşım kaçmış 🤣 hiç aklınada gelmiyor sorun bende mi acaba diye :27:
Yaşla alakalıysa ben ondan daha gencim. :KK53: Emziren anneysen iyi beslenmen lazım,şu anda bu evde mümkün değil ailenin yanına dön demiştim eski konusunda da. Hala aynı fikirdeyim, tek kendisi olsa inan böyle demezdim. Ama bebek olduğu zaman iş değişir. Kocanı terk et, tavır yap gibisinden demedi zaten kimse, ben de dahil. Hepimiz en azından karnı doyar baba evinde diye dedik.

Ne misafirliğe gitmeyi severim ne de misafir ağırlamayı. Ki kayınvalidemin evinde de elimi çok bir şeye sürmem. Genelde onlar yaparlar. Bana geldiklerinde de ben bir şey yapmalarına müsaade etmem. Onlar otursun ben yaparım ,olduğu kadar. Kendinizi çok paralıyorsunuz gibi geldi bana. Siz hariç herkes pek bir rahatmış,sizde rahat takılın.

Beni yanlış anlamayın ama

Misafire gelme de -olmaz
Yardım iste. -olmaz
Görümceye iş iste. -yok
Anne evine git. -yok
Görümceye git de ona olmaz tabiki.

Biz mi gelip görümce ile konuşalım. Aynı konuyu açtınız amacınız sadece dertleşmek mı çözüm bulmak mi bilmiyorum ama sorunları çözmek için harekete geçmeniz lazım.

Kabul etmeyin yada git deyin. Eşinizde günlük işlerde çalışıyorsa ,Allah kolaylık versin evet iş bulmak zor, daha fazla uğraşacak. Evde bekleyen çocuk var.

Yine bir gelin=hizmetçi algısından kurtulamayan aile vakası. İş yaparken davet edin, hastalanın yada kendi ailenize vs. gidin. Antalya'da yaşıyorsunuz diye otel gibi kullanıyorlardır, hava zaten çok sıcak hiç çekilmez misafir. Siz hizmet etmeyi keserseniz giderler.

Yok gerçek diyet bu Yok oyle olmaz yok boyle olmaz ,herkes kinoali avakadolu yemeyince diyet olmuyor mu sayin bilgili gibi gorunen ama bisey bilmeyen diyeti her öğün bol yemek olduğunu savunan kişi. sakin ol. Sadece tek sebze ve et yiyerek de diyet yapılabiliyor. senin ki değil .şöyle değil bu değil o değil.yav sakin ol sakin. He bi tek senin diyetin dogru. Git avakado kemir biraz daha ...

Agresif insanlara bu lafim .
Gidin azcik evle ilgilenin klavye basında kk bir derdim var da ömrünüz çürüyor. Agresif ,cekilmez her şeye bi laf.... biri konu yazsa da hemen gidip yazalım .
Sana yazdık sana dedik ...Yok sen niye aynı şeyi soruyon . Daha ne diyon aynı konu aynı zıkkım...sana ayrıl dedik sana git ... ile konus dedik. sen bizi dinlemiyon..dediğimizi yapmiyon ..niye aynı mevzuyu yaziyon...
Size ne ben 100 konu acar dertlesirim belki canım çok sıkkın belki sadece konuşmak istedim ulan kartolozlar bi millete huzur verin. Buraya yazanın zaten derdi var... az sakin olun hoş gönüllü olun .belliki cani çok sıkkın degilmi...diyin...
Yok insaf da yok merhamet de yok.ne nane yemeye millete çare oluyorsunuz .. psikolog değilsiniz ama öyle gibi akıllar verip uymazsa hemen iğnelemeye başlıyorsunuz siz kimsiniz be..bu kafadaki herkese yazıyorum.milleti rahat bırakın . Isteyen istedik kadar derdini yazar çizer söyler.yonetici kesiliyorlar başımıza.

Agresif insanlara bu lafim .
Gidin azcik evle ilgilenin klavye basında kk bir derdim var da ömrünüz çürüyor. Agresif ,cekilmez her şeye bi laf.... biri konu yazsa da hemen gidip yazalım .
Sana yazdık sana dedik ...Yok sen niye aynı şeyi soruyon . Daha ne diyon aynı konu aynı zıkkım...sana ayrıl dedik sana git ... ile konus dedik. sen bizi dinlemiyon..dediğimizi yapmiyon ..niye aynı mevzuyu yaziyon...
Size ne ben 100 konu acar dertlesirim belki canım çok sıkkın belki sadece konuşmak istedim ulan kartolozlar bi millete huzur verin. Buraya yazanın zaten derdi var... az sakin olun hoş gönüllü olun .belliki cani çok sıkkın degilmi...diyin...
Yok insaf da yok merhamet de yok.ne nane yemeye millete çare oluyorsunuz .. psikolog değilsiniz ama öyle gibi akıllar verip uymazsa hemen iğnelemeye başlıyorsunuz siz kimsiniz be..bu kafadaki herkese yazıyorum.milleti rahat bırakın . Isteyen istedik kadar derdini yazar çizer söyler.yonetici kesiliyorlar başımıza.
Ne oldu?
Niye gerildin şekerim?

Yok gerçek diyet bu Yok oyle olmaz yok boyle olmaz ,herkes kinoali avakadolu yemeyince diyet olmuyor mu sayin bilgili gibi gorunen ama bisey bilmeyen diyeti her öğün bol yemek olduğunu savunan kişi. sakin ol. Sadece tek sebze ve et yiyerek de diyet yapılabiliyor. senin ki değil .şöyle değil bu değil o değil.yav sakin ol sakin. He bi tek senin diyetin dogru. Git avakado kemir biraz daha ...
Bacım buzdolabı tamtakır yazan sensin, bu da ayıp değil, olabilir kimin yarın ne olacağı belli değil, ama sen bu gidişle kafayı yersin. Eşin abisinin yanında çalışmaya başlamalı bir an önce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X