• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden nefret ediyorum...

Diger yorumlarınıza bakınca sizde de bi "evini ini gibi görme" durumu var anladığım kadarıyla.

Sizde de diyorum çünkü işin aslı bende de var. :KK48:

Ben insanlarla vakit geçirmeyi çok severim tabi o vakti bizim evde geçirmediğimiz sürece.

Yani bi kafede saatlerce oturabiliriz, hesabı zevkle ödeyerek bi restoranda sevdiklerimi ağırlayabilirim, sinemaya/bi oyun seyretmeye/bowlinge gidebiliriz, yeni yerler keşfedip saçma sapan sokaklarda kaybolabiliriz, birlikte tatile çıkabiliriz...Ama bize gelmesinler arkadaş.

Evim benim mabedim gibi. Tabiri caizse "ayının ini" gibi. O dışarıda çok sevdiğim insanları evimde görünce inine düşman girmiş ayı gibi tedirgin oluyorum ben, rahatsız oluyorum. :KK53:Yüzlerine karşı asla belli etmem, çok da iyi agırlarım ama içim huzursuz.

Kendi evimde ayaklarımı toplayarak oturmak istemiyorum, ne giydiğime dikkat etmek istemiyorum; koltuk minderleri yeterince kabarık mı, tuvalet aynasında hiç su damlası kalmış mı, kaç çesit börek yapılması gerekiyor diye düşünmek istemiyorum.

Kahvemi yapıp bornozumla oturup kitap okumayı daima misafire tercih ederim.
Böyle işte, bi garip hal.

Not:Evde agırlamayı sevdigim bi avuç insan var mesela ama onlar da zihnime nasıl yerlestilerse misafir gibi görünmüyolar bana.:KK19:
yaa bu ne kadar güzel, ne kadar yerine cuk diye oturan bi benzetmedir ::KK19::KK19::KK50::KK74:
"Evim benim mabedim gibi. Tabiri caizse "ayının ini" gibi. O dışarıda çok sevdiğim insanları evimde görünce inine düşman girmiş ayı gibi tedirgin oluyorum ben, rahatsız oluyorum."
İnan bu ayılık hali bende de var!!!!!!

çok misafir gelmesi nefes aldırmaz bıkkınlık verir illa ki

eşin tabi sosyal olur hazırlıkları temizliği o yapmıyor nede olsa

onun için hava hoş

eşim hep yemekli gelsin istiyor ama diğer taraftan çok çeşit yapma, bi iki bişey olsa yeter diyor ama ben rahat edemiyorum öyle olunca

Bilmiyorum benim karşı olduğum birşey , ev hanımı olan kişi sürekli hizmet halinde ve yorgun oluyor . Sohbet , muhabbetten zevk almıyor . Genelde de hep aynı kişiler çağırıyor sırası ile olmuyor .

Amaç misafir ile nasıl güzel zaman geçirilirden çıkıp kim daha güzel sofra hazırlıyora geçiyor .

Artık kadınlar çalıştığı için eski güzel yemekli misafirlik adetini bir kenara bırakmalıyız .

Bütün yemekleri eşinin yapıp , bulasiklari onun toplamasını ve evi düzenlemesini iste bir seferlik .O zaman seni anlar ve sorun çözülür.

Dışarıda düzenli buluşmalar en güzeli.
Biz arkadaş grubumuzdaki kadınlar olarak bu öneriyi sunduk, eşlerimiz hay hay dedi. :)
Şimdi sohbetimizden, yediğimiz içtiğimizden, öncesinden sonrasından zevk alıyoruz.
Evlere en fazla bir kahve içmek için uğruyoruz desem yeri var.
Misafir iyi hoş fakat sürekli olacaksa evde değil, dışarıda bir organizasyon olması en makulü bence.

Ben misafirin kendim gibisini severim :)

Haberli gelen, hazırlık yapmam için en azından bir gün önceden haberli.

Bir de evimin dağınıklığının vs. kusuruna bakmayacak olan,
çocuklarını saldım çayıra, mevlam kayıra bırakmayan, emeklerime, ikramlarıma karşı
güler yüzünü ve şükranlarını gösteren misafirleri severim yani :)

Diğer türlüsünü sevmiyorum valla..:KK14:

Valla misafiri ben de sevmiyorum malesef..
Bazı hanımlar misafir ağırlamayı seviyor hakkını veriyor gerçekten. İmreniyorum. Umarım zamanla değişirimo_O

napacaz peki, çözüm ne :KK51::KK42:bugün bana çok kızdı gene, ben arkadaşlarımla dışarıda görüşeyim, eşleriyle gelip gitme işi olmasın dedi,biri geleceği zaman suratın beş karış oluyor dedi, misafire karşı güleryüzlüsün ama öncesinde burnumdan getiriyorsun, sonrasında ise yoruldum deyip başımın etini yiyosun dedi:KK53: kendimi çok bencil, asosyal hissettim
Been de cok samimi arkadaslarim haric misafir sevmem. Ben adosyal olarak goruyorum kendimi. Gorustugum insan sayisi sinirlidir hemen kaynasamam.
Bu durumdan rahatsiz olmadigim icin sorun degil. Esimle basbasa vakit gecirmek ya da yakin arkadaslarla vakit gecirmek daha iyi geliyor. Sosyalleseyim diye yaninda kasilacagim insanlar sevmem yaninda rahat oldugum tipler de misafir degil benim icin.
Bu arada bi corba yap demekle olmuyo o isler. Kalkip kendi de yardim etsin sofra kurup kaldirmakta ne var ki is mi. Arti illa sizin evde sosyallesilmek zorunda degilsiniz. Insanlara gidin disarida plan yapin.. vs. Ben de cok yoruluyord u m ve misafir benim icin kabus b olmustu cunku simdi arada onlar geliyor arada biz gidiyoruz ve cogu zaman disarda plan yapiyoruz

Misafir geleceği zaman o kadar gerilip, mutsuz oluyorum ki,etrafı toplama, yemek yapma telaşı sarıyor beni, cok yoruluyorum,evimde misafir ağırlamak işkence gibi geliyor,içe dönüğüm, eşimde tam tersi çok sosyal, bundan ötürü çok tartışır olduk...Yoksa ben asosyal miyim? diye düşünür oldum
Ay bende sevmem misafiri...
Kimsenin evine gitmeyi zahmet vermeyi de sevmem. Disarda gorusmek daha hosuma gider.

Ben de misafir sevmem ama çocukluktan kalma bir şey benimki.. Annem aşırı titizdi o zamanlar, misafir geleceği zaman hiçbir yere oturamaz ya da dokunamazdık.

Allah Allah size gelen misafirler mi garip bana gelen misafirler mi garip çözemedim. Şimdiye kadar evime gelen kimse sağa sola bakmadı, evim hakkında tuaf tuaf konuşmadı, hatta kendimi hç hizmetçi gb hissetmedim, çünkü benle beraber çalıştı. Buna kendi çevremde eşimin çevresi de dahil. Ben sadece yeni tanıştığım evime ilk defa gelen misafirden gerilirim o da ilk on dakika. Bana sorulsa ben de dışarıda organizasyon yapmayı tercih ederim ama bence ikisinin yeri ayrı. Ev ortamı daha rahat daha samimi sohbet muhabbette daha elverişli, dışarıdaki organizasyon daha aktiviteye, eğlenmeye yönelik. Bilemedim. Bide hep bana gelmek isteyen ama hç davet etmeyen misafiri sevmem o kadar.

Evet genelde eşimin arkadaşları ya da akrabaları, aslında bi patavatsızlıklarını da görmedim , kötü insanlar diyemem ama onları ağırlamak bana zevk vermiyor
Napsam ,ne koysam,nasi hizmet etsem de beni begenseler, laf soz etmeseler ,mahcup olmayayim diye dusunuyorsun bence..
Sendeki durum bende de var, isterim ki disarda goruselim arkadaslarla ,gezip tozalim..
Evde toz gorsem ayy ev cok pis nasil yapcaz derim. Ne yemek yapsak die tedirgin olurum. Esim bir de demez mi misafir arkadaslarimiza saat gec oldu gitmeyin bizde kalın, yarin kahwaltidan sonra gidersiniz?!!??
Haydi bir de gece vakti yatak yorgan,carsaf cikar(deterjan kokusu olmazsa icime de sinmiyor busefer)
Bizim de oyle gelgitlerimiz var malesef, arkadaslarimiz gelecekse yemek_carsi isini esime yukluyorum, temizlik_evi susleme kismini da kendim yapiyorum.
Tek basima mumkun degil yetistiremem,bir de bunun aksama cay,meyve,cerez hizmeti var. Ben de insanim. Haftaici zaten yoruluyoruz isten. Madem beyfendi istiyor,bi zahmet oda yapsin biseyler..
Sen de bu islerle ugrastigindan misafir agirlamak iskence gibi geliyor.. sonra sen asosyal oluyorsun,senin yuzun asılıyor.

ev temiz olursa_cesit cesit yemek_iyi hizmet_yatak yorgan açılırsa herkes sever misafir agirlamayi ;)
Esine oyle soyle ! Iyiymis bu is valla.
Herseyi devletten beklememek lazim :)

Forumda böyle konular çok açılıyor. Hemen hemen herkesin cevabı " ay bende sevmem " oluyor..
Çok tuhaf geldi. Ne zaman böyle olduk biz ?

Tamam rahatsızlık veren , huzursuzluk getiren kişiler elbette sevilmez ancak diğer türlüsü;sırf hizmet etmemek için sevmiyorum diyenlere şaşırdım. Heleki çocuklu misafir gelmesin diyenler olmuş. Tuhaf.

Buradaki herkes sevmiyorsa herbirimizin gittiği misafirlerde bizi sevmiyor demek ki..

Bundan sonra yemekli davetleri kibarca ret edeyim o zaman. Dışarıda buluşma modası başlamış.

Bunun asosyallikle zerre alakası yok. Ben de misafirden hoşlanmıyorum ama dışarıda buluşmaya koşa koşa giderim. Evde hazırlık yapmak, orayı burayı toplayıp silmek bana zor geliyor çünkü süper kadın değilim. Evim bal dök yala değildir ama bizim kadınların standartları malum. Bir kere çağırdım misafir, eve şöyle bir baktılar dolap içlerine kadar, bir tanesi "yanlış anlama ama ben herhalde kriz geçirirdim fazla titizim bana yetmezdi bu dolaplar" dedi. Bir diğer eşimin akrabası ise kalkmış ev geziyor kendi kendine kapıları açıp bakıyor. Kime sordu acaba gezerken. Böyle misafirler oldukça insan gerilir, dillerinde olmasa da gözlerinde var sevmiyorum süper kadın zihinli misafirleri. Şöyle benim gibi rahat ve açık aramaya değil bir çay içip bir kek yiyip muhabbet etmeye gelecek insan gelsin yatıya kalsın.
Sen yine iyisin canım ya,bizimkiler bir gelmelerinde dikkat ettim de evde açılmadık çekmece kalmadı,çocuklar önde büyükler arka da birde pişkin pişkin burası dağınıkmış burayı da bi ara topla diyorlar(inan dondum kaldım cevap bile veremedim tabi sonradan kendime çooook kızdım ama)Ne dersin ne yaparsın bunlara.Ama arkadaşlarımı ağırlamayı severim

Bayramda zaten temizlik yapılmaz mi ev temiz tutulur .geriye bir yemek kalıyor o da Prarik şeylerle hallolur.

Aynı ben... "Tuvaleti banyoyu geçen gün temizledim ama gene temizleyeyim mi,salonun bi tozunu alayım mı, havluları değiştireyim mi, ne çorbası yapayım, ana yemek ne olsun, güzel olacak mı, tatlı ne yapsam, ayy eksik malzemeyi nasıl gidip alsam diye diye panikleye panikleye bütün gün hazırlık yapıyorum, eşim evdeyse onuda bu paniğin içine sürüklüyorum, bağırıp çağırıyorum,yardım etse bile rahat olamıyorum, misafir geldikten sonrada sürekli bi hizmet hali, yok yemekleri hafif ısıt, masayı kur ve kaldır, çay servisine yetiş, bulaşık makinesine hemen diz bilmem ne bilmem ne, mutlaka eşimde servise yardım ediyor ama sonucta en çok işi yapan benim, misafirler gidince de belim her seferinde ağrıdan kopuyo, bel - boyun fıtığıda var bende, bunu dile getirincede eşim diyor ki "aman gelmesinler o zaman, bıdı bıdın hiç çekilmiyor, direk misafirler gelmesin bize de kurtul diyor":KK53:evet hiç misafir gelmesin istemiyorum da diyemiyorum, kalpsiz taş yürekli bi hanım konumuna düşmek istemem

Ben de çok gerilirim misafir geleceği zaman. Ne yemek yapacağım diye düşünmek, evi temizlemek, ana yemek lezzetsiz olacak mı, yemeği son anda sıkışmamak için ne kadar pratikleştirebilirim, neyi ne zaman yapsam diye düşünmekten misafir ağırlamanın zevkine varamıyorum. İnsanlara yemeği yedikten sonra çok rahatlıyorum. Diğer servisler kolay diye.

Eşim ilk misafirimiz olarak haftaiçi arkadaşını çağırdı. Çalışıyorum ve bana sormadı. Çok gerilip iki gün boyunca söylenmiştim. Kv bile arayıp söylendi eşime.

Valla bu işin çaresi PRATİK YAPMAK.
2 sene önce yeni evlendiğim kadar değilim. Yine çok gerilirim ama kendimi ve eşimi bunaltmıyorum artık. Oda biliyor huyumu.

Eşin senin huyunu biliyor. Madem evde misafir ağırlamayı seviyor birlikte ya boş zamanlarda buzluğa pratik şeyler hazırlayın ya da güzel ev yemekleri yapan restorantlar keşfedin. Bu işin çözümü bu.

Back
X