• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Misafirden nefret ediyorum...

Misafir sevmeyen insanı farkettiğimde bir daha gitmiyorum. Dilerim arada farketmediğim yoktur. Kusur arayan misafire bende bayılmam ama misafir severim.

Sen yine iyisin canım ya,bizimkiler bir gelmelerinde dikkat ettim de evde açılmadık çekmece kalmadı,çocuklar önde büyükler arka da birde pişkin pişkin burası dağınıkmış burayı da bi ara topla diyorlar(inan dondum kaldım cevap bile veremedim tabi sonradan kendime çooook kızdım ama)Ne dersin ne yaparsın bunlara.Ama arkadaşlarımı ağırlamayı severim
Eh işte sevilmeyen tipler hep aynı.
Ya teftişe gelirler ya çocuklarını salacak yer ararlar ya kendilerini överler. Rahat, 10 çeşitten az olunca dert etmeyecek, tuvalet çamaşır suyu kokmayınca temizlememiş diye düşünmeyecek insanlar gelsin. Hoş ben kimin ne olduğunu bilip çağırmıyorum bile ama bir kısım zorla kendilerini davet ettiriyor ona da yapacak bir şey kalmıyor.

Ben hem istiyorum misafirler gelsin onlarla iyi vakit geçiriyim, hemde aman kimseyi istemiyorum diyorum bu iki zıtlık beni yoruyor.

canım bende oyleydim ama inan bu durum eşlerimizi cok uzuyor.eşim uzulmesin diye yavas yavas duzelttim kendimi..bu asosyallikten kaynaklanmıyor senin dediğin gibi 3.kişilere ihtiyaç duymamak ve sadece kendi ailene onem verdiğin için oluyor.
ben kendi ailem hep gelsin gitsin isterim cunku insan aile içinde rahat yalın olabiliyor ama eşimin ailesi onun arkadaşları falan geldiğinde inanılmaz geriliyordum bi telaşe alıyordu beni.sonucta goz onundesin ve sanki bi acıgını bulacaklarda arkadandan konusacaklar gibi geliyor onun dısınada aileden biri olmadıkları için senin için luzumsuz oluyor onları evinde gormek.yaptıgın hersey ekstra yorgunluk hissettiriyor.mesela anne baban kardeslerin gelse onlar için yaptıgın hiçbirsey yorgunluk vermiyor hatta daha da cok yapmak istiyorsun..
kısaca bu duyguyu iyi biliyorum.ama aile olmanın yolu misafir agırlamaktan da geçiyormus.hemde insanların sana onem verdiğinide gosteriyor.
eşinde ılımlı konusarak sana yardımcı olursa seninde aşabileceğini dusunuyorum

Ben de eşime yalvarıyorum arkadaşlarını çağırsın eşleriyle tanışayım biraz sosyal olalım diye. Büyük ihtimalle mükemmelliyetçisiniz. Biraz relaks olun bence genel ev derli toplu olsun banyo tuvalet temiz olsun bi tatlı bi tuzlu bi de salata yapın yeter. Yetişmeyeni misafirle hazırlarsınız nolcak? Pastaneye yada lokantaya gitmiyor ki insanlar sizle sohbet edip güzel Zaman geçirmeye geliyorlar. Ben çok severim misafiri gel gör ki işte evde kedim var benim arkadaşlarım korkup iğreniyorlar :KK43: eşim de ev gezmelerini sevmiyor. Ne kimseye gidiyoruz ne de gelen var :KK14:

yine siz hanımlar benden iyisiniz
ben evde tek
pantolon bir yerde dünden içilen kahve kupası bir yerde karmakarışık oluyor bazen bilgisayarda ki ara bul oyunları gibi oluyor o karmaşa da kapı zilinin çalması nasıl bir kabus anlatamam
tabiki arada temizlik yapıyorum ama dağınık olabiliyorum

bir de kadınları zorla gerdiriyorlar evi temiz mi değil mi eşyaları nasıl düzmüş bu koltuk hiç bu tv sehpasıyla olmuş mu
yemeğe çağırdı da üç çeşit yapmış insan beş çeşit yapar
üff laf söyletmeme derdiyle beş şart ev temizleyip on çeşit pasta börek hazırlıyorsun
onlar geldiğinde doğru düzgün çay bile içemiyorsun

ama benim arkadaşlarım o konu da iyi sadece kahveye ve pudinge gelmek gibi bir çözüm bulmuştuk bir ara sonra sinema buluşmaları çok iyi oluyor o türlü

Valla aynı ruh ikizimsin galiba :) inan bende aynı sen gibiyim malesef diyorum yani çevremde evde oturamayanlar veya oturduklarinda tek başına oturamayanlar bile oluyor ama bende yalnız gezmeyi yalnız kalmayı daha tercih ederim yani bizim gibi olanlar vardır sanırım her insan aynı olmuyor canım ne yapalım bizimde bu huyumuz...

Misafir geleceği zaman o kadar gerilip, mutsuz oluyorum ki,etrafı toplama, yemek yapma telaşı sarıyor beni, cok yoruluyorum,evimde misafir ağırlamak işkence gibi geliyor,içe dönüğüm, eşimde tam tersi çok sosyal, bundan ötürü çok tartışır olduk...Yoksa ben asosyal miyim? diye düşünür oldum
merhaba konuyu ben açsam bu kadar olmazdı sanırım :) bende sizin gibiyim bütün gün işte o kadar çeşit insanla muhatabım ki akşam eve gelip kabuğuma çekilmek istiyorum heleki sorunlarım varsa. ama eşim tam tersi. aylardır sorunlarımız var diyor, benimle ilgilenmiyordu meğerse tek sebep buymuş. evimize nadiren misafir gelmesi. şok oldum resmen. eşim için bende değişme sözü verdim huzursuz olacağımıza. erkeklerin bu konuyu bu kadar önemsediğini hiç bilmezdim.

Bende misafir agırlamayı beceremıyorum..

Tabakları bıtınce bir daha almaları için ısrar edemiyorum..

Gıtmek için ayaklandıklarında,aa valla salmam az daha oturun dıyemıyorum..

Gıtmek ısteyen gıder,yemek ıstemeyen yemez..

Eşimse tam tersi..surekli ısrar,ısrar..

Böyle olunca bana mısafır geldığınde değil de ben misafır olduğum da daha rahat ediyorum niyeyse..

Maalesef aynı problem bende de var bende pek misafir sevmem eşimde gidip gelelim ister hatta birazdan kaynanamgil gelecek içimdeki sıkıntıyı anlatamam asosyallikse bu maalesef öyşeyiz canım bende insanlardan uzak olmak isterim hep :110:

Benim kardesim de sizin gibi aynen :) ben daha insancilimdir ararim sorarim kardesim yanimda surat asip bana laf soyler durur. Eve misafir gelir ben agirlarim kardesim isim vardi deyip evden kacar sirf hizmet ederken eli ayagina karisiyor diye :) sadece hizmet panigiyse mesele agirlaya agirlaya alisabilirsiniz. Ama insan gormemekse o da yapi meselesi :)

Misafir severim ben, biraz eski jenerasyondan olduğumdan sanırım=)
Evin bereketidir misafir, kaynaşmadır
Şükür ki kötü niyetlisine rastlamadım
Çalışmama rağmen, gocunmam misafir gelmesinden, bazen temizlik biraz sorun olabiliyor ama dert etmiyorum
İstanbul şartlarında insanlar onca yoldan beni ve eşimi sayıp gelmişse seve seve ağırlarım

Bu kadar zorlanıyorsanız neden çaya değil de yemeğe davet ediyorsunuz?

Aileler dışında hiç yemekli misafirim olmadı.

Çaya da gelenlere ikram ettiklerimizin yarısı hazırdır.
Hatta çok sık görüştüğümüz arkadaşlarımız gelecekse bi tatlı alırız, yanına çay bu kadar.

Buna rağmen temizlik bile geriyor beni, yemekli misafiri düşünemiyorum sık sık.

Rahatlığa alışmışsın da ondan. Ben de çok yorulurum misafir geleceği zaman ama çok da mutlu olurum. Misafir evin bereketidir kuzum nefret etme, çok alışık değilsin de ondan. Bak bi alışsan boş kaldıkça sıkılırsın. Bizim nesil 20-30 yaşlar yani evlenip evlerimize çekilip, gurbet hayatı yaşadığımız ve çalıştığımız için misafire alışık değiliz ama iyi gelir insana misafir. Ben eşime de bana da çok iyi geldiğini düşünüyorum misafirin, havamız değişiyor, mutlu oluyoruz. Allah eksik etmesin kapımızın zili durmasın, gelenimiz gidenimiz eksik olmasın inşallah

Misafir berekettir. .:21:

Acaba psikolojik destek mi alsanız? :KK64:

Yorumları okumadım ama gurbetteyim çok fazla çevremiz yok herkes memlekette. .Keşke herzaman misafir olsa masalar hazirlasam diye içimden de iç gecirmedim değil. .neyse yapabileceginiz bişey yokki herkesin karakteri farklı istemiyorsaniz istemezsiniz esiniz arkadaslariyla dışarda gorussun

Bilmiyorum benim karşı olduğum birşey , ev hanımı olan kişi sürekli hizmet halinde ve yorgun oluyor . Sohbet , muhabbetten zevk almıyor . Genelde de hep aynı kişiler çağırıyor sırası ile olmuyor .

Amaç misafir ile nasıl güzel zaman geçirilirden çıkıp kim daha güzel sofra hazırlıyora geçiyor .

Artık kadınlar çalıştığı için eski güzel yemekli misafirlik adetini bir kenara bırakmalıyız .

Bütün yemekleri eşinin yapıp , bulasiklari onun toplamasını ve evi düzenlemesini iste bir seferlik .O zaman seni anlar ve sorun çözülür.
İnsanlar sohbetimize , bizi görmeye geliyor, varsın ev temiz olmasın, varsın sadece bir çeşit yemek olsun, amannn boşver önemli olan bir arada olmamız diyor:)ben ise evim temiz olsun, yemeğim 2-3 çeşit olsun istiyorum dolayısıyla anlaşamıyoruz

Valla şu bayram günü bile kimseyi göresim yok, insanlara tahammül edemez oldum iyice, napayım bilmiyorum ki
Dönemsel birsey olabilir ben misafir çok severim yedirim icirim en güzel şekilde agirliyim ama bazen de kimseyi görmek istemiyorum

Back
X