- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
Çok misafir aldığım söylenemez ama ben de yemekli misafir almaya sinir oluyorum. Çok hamarat olmadığım için sanırım biraz tedirginliğim oluyor. Ne pişirmem gerektiğine bir türlü karar veremiyorum Çünkü biz sağlıklı az kalorili yağsız karbonhidratsız besleneceğiz diye evde pilav çorba kızartma ağır yemek tarzı şeyler yemiyoruz. Et, tavuk, sebze sote, salata balık falan bu şekilde besleniyoruz. Misafire ise çorba, sulu yemek et pilav tatlı tuzlu üstüne meyve çay kahve kuruyemiş falan filan beni bayıyor ve yoruyor. Eksik olmasından hoşlanmıyorum, ayıp gibi geliyor. Bir çay bile verilmeyen misafirliklere gittiğim oldu. Veya ne bileyim sadece Mısır patlatan veya bi elma doğrayıp yollayan. öyle insanlar varken her şey olsun diye abarttığımı düşünüyorum ama içime sinmiyor. Çok ikram yapmayanları kınamıyorum da imreniyorum aslında, ben de o kadar rahat olabilsem diye. Gelen çaya geleceğiz diye üstümden yük alsa neyse. Zaten çaya bile geleceğiz deseler yine ikramlıklar karın doyuracak kadar oluyor.
Mutfağa git gel git gel. Ben de sevmiyorum misafir almayı. Hele bir de sabahtan geldi ise kahvaltıya falan eyvah. Öğleye akşama ya kalırsa diye bir de tüm günlük yemek yapmalısın.
En iyi misafir akşam yemekten sonra çaya gelen misafirdir. O zaman herkes gelebilir.
Mutfağa git gel git gel. Ben de sevmiyorum misafir almayı. Hele bir de sabahtan geldi ise kahvaltıya falan eyvah. Öğleye akşama ya kalırsa diye bir de tüm günlük yemek yapmalısın.
En iyi misafir akşam yemekten sonra çaya gelen misafirdir. O zaman herkes gelebilir.