misafirinizin evinize davranis bicimi

işte tam da konuşmak istediğim bir konu. ben çocuk çişi diye aman boşver diyemeyeceğim. bence de çocuk eğer tuvalet eğitim dönemindeyse ya bir süre zevklerinden fedakarlık edip evde oturacak, ya da çocuğunun kıçına bez bağlayacak. nefret ederim böyle gittiği yerde kendi evinden daha çok rahat eden insanlardan. misafire hürmet bizim adetlerimizde ve kültürümüzde var ama , misafirin de ev sahibine saygı göstermesi gerekir, aynı adette bu da var.

kandil günü bir komşum evime geldi. çocuklara diyecek hiçbirşeyim yok, çücuk o ne anlasın bizim söylediğimizden ama annedir eğitimi veren. en azından çocuk huysuz da olsa annenin çabalamasını görmek isterim. gelen misafirin 2 yaşında kızı var. elinde çikolata, doğumuma az kalmış, temizliğimi yaptırmışım, eşime bile kızıyorum birşeyleri kirletince. çocuk elindeki çikolatayı koltukların her yerine sürdü, o elleriyle vitrinin çamlarını parmakladı el izleri çıkardı, evin her yerini gezdi, elindeki çikolata ve paketini yatak odasına girip yerdeki halıya sürüp orada bırakmış. annesinin ağzından kızım lafı bile çıkmadı. oh dedim bu ne rahatlık. en son playstationun düğmelerini kurcalıyordu ben de kalkıp tvnin komple fişlerini çıkardım. kadın o durumda ''serap gel'' dedi sadece. çocuğa hiçbirşey demem ama annesi çok şey hak ediyor. böylesini allaha havale ediyorum, içimden de hiç güzel şeyler dilemek gelmiyor.

Ay nasil rahat durdun ben cok patlamistim, en azindan deseydin ya, gel canim ellerini silelim senin bak her yeri cuckulata yaptin ...

ay ben derdim hic takmam vallah beni saymayani ben hic saymam, o utansin vermesi gerekn terbiyeyi baskasi verior diye.

Gunaydin Kizlar,

Asagidaki konuda fikirlerinize ihtiyacim var. İkilem yasadigim bir konu.
Dun aksam misafirim vardi. 2.5 yasinda bir ogullari var. tuvalet egitimi vermeye calisiyorlar ve dün akşam evimde iki yerde idrarini birakti, gördüğüm kadarıyla....
Yere pek düşmedi, pantolunu ve ayakabısına indi.Ailesi üstünü değiştirdi, yerdeki damlalari elbisesiyle sildiler. Bu arada çocuk bütün odaları gezdi, masadan birşeyler düşürdü. Kimseden çıt yok.
Gittiklerinden sonra yerleri sildim, bulaşıkları topladım ve gece uyuyamadim.
Bir yandan idrar ya diyorum, bir yandan da iki damla çocuk idrarı ne olacak diyorum :(
Eşimde ne olacak falan dedi :(
Sizce durum nedir? Annem için idrar çok onemli bir konu ve bir çocuğun evde idrarını bırakması affedilemez. Bu arada Annem namaz kılar belki ondandır diye düşündüm.
Yorumlarınıza ihtiyacim var.

ÇOk haklısın. çocuğun suçu yok. ailesi çocuguna tuvalet eğitimini evinde versin 2 saat bez taksa yada 1 2 hafta bir yere gitmese ölmez herhak-lde ....
bu insanlarla fazla görüşme bence ...pek rahatlar daha çoook sinir ederler seni.....

ÇOk haklısın. çocuğun suçu yok. ailesi çocuguna tuvalet eğitimini evinde versin 2 saat bez taksa yada 1 2 hafta bir yere gitmese ölmez herhak-lde ....
bu insanlarla fazla görüşme bence ...pek rahatlar daha çoook sinir ederler seni.....

Evet canım rahatlar, görüşememe gibi bir durumun olmuyor yakın akraba olunca. Mantık olarak iki damla (umarım iki damladır) ama sanki bütün halılarım evim idararlıymış gibi geliyor, tiksiniyorum böyle.

Ay nasil rahat durdun ben cok patlamistim, en azindan deseydin ya, gel canim ellerini silelim senin bak her yeri cuckulata yaptin ...

ay ben derdim hic takmam vallah beni saymayani ben hic saymam, o utansin vermesi gerekn terbiyeyi baskasi verior diye.

Ama yıllardır bize itelenen misafire hürmet misafire saygı olgusunu çok fazla önemsediğimiz için, birşey demez böyle ikilemlere düşeriz. :(

arkadaşlar bacılar burada söz konusu olan küçük bir çocuğun davranışları değil,arkadaş bundan rahatsız değil ki..sorun annesinin davranışları ve ilgsizliği.insan azıcık dikkat eder değil mi?

Adunulcum evine gelen çocuklar özgür ama anaları da mı bu derece özgür canım ya:1:

bazı arkadaşlar tuvalet eğitiminde gezmeye gidilmesin o zaman demiş ama çocuğumuz var diye evde hapis kalacak değiliz.anne zaten çocuğunun çişinin geldiğini anlar,çocuk bunun sinyallerini veriyor burada iş anneye düşüyor.çocuğunun çişini kıyafetine sildiğine göre sıradışı bir temizlik anlayışı söz konusu burada:9:

Valla Kadesa'cığım bana gelen analarda özgür :)

Hiç kasmam kırılan alınır, kirlenen temizlenir. Hoş benim dana babaya çekmiş ağır oturaklı anaya çekse kuduruk olacaktı o yüzden başka yerde rahatım. Bana gelenlere özgürlük varda, ben gidince özgür olmam oda başka bir konu.

Son düzenleme:

Hiç kasmam kırılan alınır, kirlenen temizlenir. Hoş benim dana babaya çekmiş ağır oturaklı anaya çekse kuduruk olacaktı o yüzden başka yerde rahatım. Bana gelenlere özgürlük varda, ben gidince özgür olmam oda başka bir konu.[/

ibi

hiçte sein gibi düşünmüyorum. 5 sene evvel milyarlık haliıma damlatılan kahve lekelieri hala çıkmadı kimse çıkaramnadı halaa bana bakar durur.manyak kadın çocuğa oynasın diye içi kahveli fincanı vermiş...
herşey o kadar kolay elde edilmiyor.. hem sinir olunan eşyaya olan değil eşşek yerine koyulman yoksa kaza ile olsa kim ne diyebilir...

benimde 2.5 yaşında oğlum var.çok hareketli bir çocuk.kendi evimde bile 2 dk peşini bırakmıyorum kaldıki başka bi yerde böyle rahat rahat davranacağım mümkün değil..biz nasıl yetiştik benim çocuğumda öyle yetişecek.zaten yavrumda çekindiğinden ben izin vermeden kalkmaz yanımdan..
çocuk idrarı sterildir ama ben olsam bende çok rahatsız olurdum bu durumdan..hele birde idrarı pantolonla sildiğini görükten sonra...bence nekadar yakın olursan ol biraz mesafe koy yada çocuğa sen anlat evinin kurallarını.

hiçte sein gibi düşünmüyorum. 5 sene evvel milyarlık haliıma damlatılan kahve lekelieri hala çıkmadı kimse çıkaramnadı halaa bana bakar durur.manyak kadın çocuğa oynasın diye içi kahveli fincanı vermiş...
herşey o kadar kolay elde edilmiyor.. hem sinir olunan eşyaya olan değil eşşek yerine koyulman yoksa kaza ile olsa kim ne diyebilir...

Tabi ki düşünmeyebilirsiniz , ben kendi evim için söylüyorum millete böyle yapın mı demiyorum ki.

Son düzenleme:
benimde 2.5 yaşında oğlum var.çok hareketli bir çocuk.kendi evimde bile 2 dk peşini bırakmıyorum kaldıki başka bi yerde böyle rahat rahat davranacağım mümkün değil..biz nasıl yetiştik benim çocuğumda öyle yetişecek.zaten yavrumda çekindiğinden ben izin vermeden kalkmaz yanımdan..
çocuk idrarı sterildir ama ben olsam bende çok rahatsız olurdum bu durumdan..hele birde idrarı pantolonla sildiğini görükten sonra...bence nekadar yakın olursan ol biraz mesafe koy yada çocuğa sen anlat evinin kurallarını.

keşke herkes sizin gibi çocuğuna sahip çıksa. şimdi moda çocuğa sadece yapma yavrum demek.

düşüncesiz insanları hiç sevmiyorum.

Cocuktur yapar eder ama anneye takildim cocuguna mudahale etmemesine degil yeri kiyafetle silmesine burda temizlik konusunda sikintili bir insan sanirim

fakat cocuk tuvalet egitimindeyse evinde otursun bez baglasin diyip mangalda kul birakmayanlarin ya cocugu yok ya da cocugunu boyle yetistiren annelerdisonra da cocugum tuvalet egitimini kazanamiyor diye feryat figan edenlerdir

cocuga terbiye ( bu kelimeden de nefret ederim) ogretilmeli evet ama bunu baskasini rahatsiz edecek diye olmamali

benim evimde de cocuklarim kendisine zarar vermedihi taktirde asla engellenmezler fakat baskasinin evinde de izinsiz bir sey yapilip yapilmayacagini bilirler

simdi burada kinayanlar cocugunuz varsa ya da cocugunuz oldugunda normal gelecek fakat bu tur insanlar baskasinin cocuguna tahammulu olmayanlardir

ha bir de sahsen benim basima boyle bir sey gelse tutup da burada konu acmam

rahatsizsan gorusmezsin olur biter yani

evet bu çocuğun suçu kesinlikle değil burda %100 anne suçlu :20:
benimde böyle bir tanıdığım var kadının 3 çocuğu var başkasının evinde istedğini yapar gıkı çıkmaz sorumsuzun önde gidenlerinden:ssz::ssz:
birgün benim evimdeler bende evi yeni temizlemiştim o 3 çocuk evin altından girip üstünden çıktı çocuklardan birisi tuvalete girip nerdeyse 25 30 dakika çıkmadı ve bu anne kalkıpta ne yapıyosun demedi ben dayanmadım sonunda kalk bir bak dedim tuvaletin herr yerini berbat etmişti tuvalet paspasının üstüne kadar heryer ıslak ve kaka :20:nasıl sinirlendim anlatamam tabi anne ağzını açıp neden böyle yaptın demedi ve etrafa azıcık su döküp çıktı tabi ben daynamadım girdim arkasından sil süpür çamaşır suyuyla ama moral yerlerde anneler bukadar duyarsız olmasalardı çocuklarda ona göre davranırdı herhalde neyse sabah sabha içimi döktüm bende :9::9:

Hiç kasmam kırılan alınır, kirlenen temizlenir. Hoş benim dana babaya çekmiş ağır oturaklı anaya çekse kuduruk olacaktı o yüzden başka yerde rahatım. Bana gelenlere özgürlük varda, ben gidince özgür olmam oda başka bir konu.

o zaman bigün benim yaramazlarla sana gelelim olur mu,özgür olmak istiyorum :).ben bu tür konularda çok hassasım.temizlik takıntımı çocuklar doğruktan sonra yenmeye başladım.

ama iş anne de biter,biz çocuğumuzu nasıl alıştırırsak öyle gider.

ANGELDREAMS msj attım sana,çok meak ediyorum bir ara cevaplar mısın?

Son düzenleme:
o zaman bigün benim yaramazlarla sana gelelim olur mu,özgür olmak istiyorum :).ben bu tür konularda çok hassasım.temizlik takıntımı çocuklar doğruktan sonra yenmeye başladım.

ama iş anne de biter,biz çocuğumuzu nasıl alıştırırsak öyle gider.

ANGELDREAMS msj attım sana,çok meak ediyorum bir ara cevaplar mısın?

buyur gel tabi :) benim temizlik takıntımda çocukla başladı. Ama bu değil ki dağıtmasına , kirletmesine izin vermiyorum.
O yapsın ben temizlerim, anası sırf kıçını yere koymamak için yaptı onu.

Sinir oluyor böyle ebeveynlere ya.. Çocuğun bir suçu yok ama annesinde babasında suç var.. Yere damlayan idrarı giysiyle silmek ne demektir ya, benim bildiğim ev sahibinden bir bez istersin o bezi iyice sabunlayıp damlayan yeri silersin, sonra da yine iyice yıkayıp makinaya atıyorum dersin. Uyuz oluyorum kendi evinde dur, yapma, gebertirim onu ellersen, çekil şurdan deyip; misafirliğe gidince çocukları saldım çayıra mevlam kayıra gibi bırakmalarına..

Bize de gelmişti böyle bir misafir.. İlk defa geldiler, biz zannediyoruz ki sadece eşler gelecekler.. Kadın, kocası, 2 çocuğu, kayınvalidesi ve kayınpederi hep birlikte geldiler.. Tamam başımızın üstünde yerleri var ama insan ilk defa misafirliğe geldiği bir yerde dikkat eder ya.. Kadın bizim antre de çocuğu çırılçıplak soymuş, tuvalete sokmaya çalışıyordu :53: Çocuk dediğim de 5-6 yaşların da erkek çocuğu ve benim de yeğenim (kız, 10 yaşında) evdeydi.. Yeğenimi mutfağa nasıl soktuğumu bilemedim (mutfağa yakındık).. Çocuk ortalığı yıkıyor annesinin sesi çıkmıyor, annem devamlı dur çocuğum yapma etme diyor. Gittikleri zaman ablamla dedik ki " sakın bir daha çağırmayın bu aileyi lütfen", annemde dedi ki" yok çağırır mıyım ya perişan oldum" :27: Evde 2 tane tuvalet var kadın tuvaletleri beğenmedi.. Ablamla aralarında geçen diyalog şu;

Kadın:tuvalet nerede ?
Ablam: Tuvaleti gösteriyor "buyrun"
Kadın: bunlar değil normal tuvalet yok mu(yer tuvaletinden bahsediyor)
ablam: bunlar normal tuvalet, siz nasıl istemiştiniz? :27:
Kadın: Normal tuvalet, bunlardan değil, yok mu?
Ablam: Haa malesef yok, bizde bunlardan mevcut.. :27:

ebrutolga : kadın bizim antre de çocuğu çırılçıplak soymuş, tuvalete sokmaya çalışıyordu Çocuk dediğim de 5-6 yaşların da erkek , yani o sonucda cocuk o yasdaki cocuklar birbirini ciplak görse ne olur , biraz abartmisin.:)

ama kadin cok ilgin sonra gire bildimi tuvalete :))))

cok komik ya...

ebrutolga : kadın bizim antre de çocuğu çırılçıplak soymuş, tuvalete sokmaya çalışıyordu Çocuk dediğim de 5-6 yaşların da erkek , yani o sonucda cocuk o yasdaki cocuklar birbirini ciplak görse ne olur , biraz abartmisin.:)

Abartma değil çok doğru, tam çocukların sorguladıkları yaşlar.

Ben bile kız yeğenimin altını oğlumun yanında değişmiyorum. Buna iç güdüyle kızı kollamak deyin, oğlanın tam merak çağı açıp açıp pipisine bakmasını önlemek deyin. Benimki anlar mı anlamaz, kız anlar mı anlamaz ama olsun cinsel organları onların özelleri. Bunu onların özel hayatlarına saygı gibi görüyorum.

Annesi de bir alemmiş. Yeri kıyafetiyle silmek? İnsan alır bi peçete ıslatır, ıslak mendille falan siler yani. Kendi evinde yapmıyorsan başkasının evinde yap bari. Bence hiç abartmıyorsun, bir kere kadın çocuğunu odadan odaya gezdirmemeli bile. Otur şurada diyecek ne o öyle çocuk kim bilir nerede ne yapıyor? Aile neredeyse çocuk otursun orada, olmadı oturma odasında. Gezen, kurcalayan, pisleten, dağıtan çocuklardan hiç haz etmem. Benim çocuğum aynılarını yapsa ben uslandırana kadar başkasının evine gidip rahatsızlık vermem. O yüzden burada çocuğunuz yok olunca anlarsınız yorumlarına katılmıyorum. Başkasının evinde ev sahibini rahatsız edecek davranışlar yapıyorsa çocuğunuz, ya uslandırın ya da gitmeyin daha iyi... Hem yüzsüzlük hem sorumsuzluk...
Yazdıklarım kendi evim için geçerli değil, başkasının evinde...

Son düzenleme:
Back
X