• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

misafirler

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.705
448
banım yeni açıldı herkese merhaba :KK50:

bu benim bilgisizliğimmi yoksa kültür çatışmasımı? uzun süre yurtdışında kaldığım için bazı şeyleri eksik biliyor olabilirim. ama bu benim için gerçekten bir sıkıntı olmaya başladı çünkü misafirden soğumaya başladığımı hissediyorum.
sanırım burda adet böyle : birini kahvaltıya davet edersin gelir kahvaltı yapar, oturur.öğlen yemeğini yer, oturur, akşam yemeğini yer, oturur, akşam 11 oldumu evine gider.
öğlen yemeğine çağırırsın aynısı. akşam yemeğine çağırdınmı 12 den önce gitmez.
sırf oturmaya çağırırsın bi çay içemeye aynı şekilde. 11-12 den önce gitmezler.
ben artık birilerini eve davet etmeye korkar oldum. hoş benimde çok arkadaşım yok, kendi arkadaşlarım geldiklerinde zaten 2 saatten fzla durmuyolar. ama konu komşu, akrabalardan böyle oluyor yaa. uzaktanda gelmiyolar, yan sokaktan.ve sık geliyorlar.
bir insan neden komşusunun evinde , kahvaltıya çağırılmasına rağmen, gece 11-12 ye kadar durmak isterki? ben birini kahvaltıya çağırdığımda o gün başka hiçbişey yapmıyorum. o gün komple yanıyo benim için. bundan sonra galiba herkesi sadece akşam yemeğine çağıracam...

Misafirlerin gitmek bilmediğine göre çok güzel ağırlıyorsun

normal ağırlıyorum işte, sohbetimde güzeldir, ama yorucu oluyor benim için artık
mesela beni birisi kahvaltıya çağırdığında giderim kahvaltıyı yaparız, 1 saat daha otururum kalkarım. yada diğer öğünlerdede öyle. sıkılıyorum çünkü..

Senin yaptığın normal olanı aslında :) kimseyi çağırdığına pişman etmemek lazım.

kız carrie hosgeldın sekerım
benden sana tavsıye madem her turlu12 kadar o turuyorlar
aksam yemegınden sonra cagır

hoşbulduk şekerim :KK60::KK60:
akşam yemeğine çağırabilirim ancak çünkü akşam yemeğinden sonra bi iki defa çağırdım gelmediler, geç diyolar, yarın gelelimde geldiğimizden oturduğumuzdan bişey anlayalım diyorlar
adet böylemi türkiyede yoksa sadece benim çevremmi böyle?

Ayy hic sevmem oyle misafiri. Hic sıkılmazlar mi acep milletin evinde?

ben çok sıkılıyorum ve sevmiyorum başkasının evinde oturmaya. misafirliğe gittiğimdede taş çatlasa en samimi arkadaşımda 3 saatten fazla durmam oda çok ısrar ederse . dışarda buluşmayı tercih ediyorum

Kahvaltıya çağırdığında öğleden sonraya başka işin olsun. 2'de hastane randevum var gitmem lazım ya da alışverişe çıkıcaz bugün ama kahvaltıyı birlikte yapalım istedim diyebilirsin. Böyle böyle alışırlar zamanında gitmeye.

Bir komşumuz vardı bizim böyle. Kadın akşam çaya gelir koltukta uyurdu. Annem en sonunda x hanım uykun varsa yatağı açayım demeye başladı. Birkaç kereden sonra artık uyku vakti gelince evine gitmeye başladı.

Bi kere de az bi kek yapmistim gorumcemle esimin babannesini cagirdim, butun sulale teker teker bana geldi is cikisi. Haber yayilmis yaseminlere kek yemeye gidiyoz diye:KK53:
Ben de misafirligin b.kunu cikaranlari hic sevmem.
Gittigim yerde de fazla can sikmadan vakitlice kalkmayi severim.

hoşbulduk şekerim :KK60::KK60:
akşam yemeğine çağırabilirim ancak çünkü akşam yemeğinden sonra bi iki defa çağırdım gelmediler, geç diyolar, yarın gelelimde geldiğimizden oturduğumuzdan bişey anlayalım diyorlar
adet böylemi türkiyede yoksa sadece benim çevremmi böyle?
ne bileyim sekerım bızde aksam yemegınden sonra turk kahvesı olur
türkiyede çay ıcıyorlar uzatıyorlar işi
hem sen neden sureklı konu komsuyu aksam yemegıne cagrıasınkı :D

Yahu bazen benimde sabahtan kendimi bi yere atıp sabah-öğlen-akşamı çıkarasım geliyo :KK50:

Ama size her gelen bunu istiyo anladığım kadarıyla...

Bulunduğunuz yere has birşey olabilir belki :KK24:

Böyle misafir de ilk defa duyuyorum farklı şehirden gelse neyse de bir günü misafirlikte geçirmek nedir? Bence görgüsüzlük valla kusura bakmayın. İnsan düşünmez mi bu kadın hep bana mı bakacak işi gücü vardır diye?

Back
X