misafirlerin çocukları

new smiles

*kavuşmamıza az kaldı miniğim*
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2015
3.640
1.830
merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.

En sinir olduğum anne tipi.. kendi evinde çocuk özgür olmalı ama başkasının evinde bunun bir sınırı olmalı..
Çocuk mesela kumandayı alıp yere vuruyor, annesi de bişey demiyor, "tatlım, bu oyuncak değil, kirilabilir, gel sana oyuncak veriyim" falan diyebilirsin.. ben hiç yaşamadım böyle bir durum ama öyle bişey yapardım sanırım.
Kibar ve tatlı dille uyarirdim, çocuğun suçu yok sonuçta, onu öyle yetiştiren anne babada

nasıl söyleyebilirim kırmadan ? ben de çok korkarım birini kırmaya

aynısı olsa onlar korkmazlar ama
gayet net ve kibar bir tondan böyle bir durum olduğunda konusunu açarsın
"kızlar ben çiçeklerimi çok seviyorum çocuklar da şunu şunu kırmıştı, çiçeklerim bozulmuştu, biraz dikkat edelim olur mu" dersin laf arasında

kesinlikle öyle insanlara bende kızıyorum ama malesef birşey denilmiyor...oyüzden çocuklu misafir gelince kırılcak olan eşyaları göz önüne yada onların ulaşabileceği yerlere koymayın...sorumsuz anne çok var çünkü :KK20:

kızardım ben hiç sabrım yoktur sorumsuz insanlara.
misafirliğe gittiysen annesıde gözüyle takıp edecek evladını.
gözü önünde olup bişey dememesine kızıyorum aslında. tamam gözden kaçar neyse de, ama görünüyor yani, ben zor tutyorum kendimi söylememk için, annenin umru değil.
En sinir olduğum anne tipi.. kendi evinde çocuk özgür olmalı ama başkasının evinde bunun bir sınırı olmalı..
Çocuk mesela kumandayı alıp yere vuruyor, annesi de bişey demiyor, "tatlım, bu oyuncak değil, kirilabilir, gel sana oyuncak veriyim" falan diyebilirsin.. ben hiç yaşamadım böyle bir durum ama öyle bişey yapardım sanırım.
Kibar ve tatlı dille uyarirdim, çocuğun suçu yok sonuçta, onu öyle yetiştiren anne babada
artık söyleme zamanı geldi sanırım, kırılırsa kırılsın annesi gerçekten, kendi evlerinde hiç te rahat değiller aslında çocuklar. en çokta bi çiçeğime üzülmüştüm, öyle güzel açmıştıki ama kopardı güzelim çiçeğimi, annesinin gözü önünde.

kesinlikle öyle insanlara bende kızıyorum ama malesef birşey denilmiyor...oyüzden çocuklu misafir gelince kırılcak olan eşyaları göz önüne yada onların ulaşabileceği yerlere koymayın...sorumsuz anne çok var çünkü :KK20:
bunu denedim aslında ama annesi eline verdi bu defa alıp :)

Vay anasını bazı anneler kadar rahat olamadım gitti. Bir yere gidiyorum diken üstünde gibiyim sürekli oğlumun peşinde. Kırılacak eşyaları almasına nasıl müsaade ediyor anlamıyorum ki. Hem evsahibinin evindeki eşyaya zarar vermiş oluyor, hem de allah korusun kırılıp çocuğun bir yerine batsa ya da bir parçası gözüne filan gelse hiç mi tedirgin olmuyor bu insanlar.

geldiklerinde kırılıcak eşyaları kaldırın çicekleri de başka odaya götürüp kapıyı kitleyin çocuklarda rahat rahat oynasınlar, böyle konuşucaksanız da misafir kabul etmeyin , ben şahsen karışmam arkamdan da misafiri konuşturmam, sonuçta çaresi var, ailesinin vermediği terbiyeyi 2 saatte biz veremeyeceğimize göre , alttan almak en doğrusu.

merhabalar,
arkadaşlar evinize gelen misafir çocuklara nasıl davranıyorsunuz ? ben hiç bişi diyemiyorum maalesef alınacaklar diye. bazı insanlar, kırılacak eşyaları çocuklara veriyor, benim içim gidiyor bişi olacak diye. ya da hiç bir şey demiyor yapma etme diye, eskiden rahatsız olmazdım bu kadar, ama şimdi rahatsız oluyorum. çünkü artık eşyalarım ve özellikle çok sevdiğim çiçeklerim zarar görüyor. ve umursamaz annelere kimse kusura bakmasın sinir oluyorum. tabi ki bazen gözden kaçar bişi olur hiç bişi demiyorum. annenin gözü önünde mesela çiçeği koparıyor ve anne bişi demiyor. yoksa kazara olan şeylere sözüm yok.

sen böyle gidersen daha çok sinir olursun, uygun bir şekilde uyar, öyle şey mi olur

Aynen bende cok sinir oluyorum ama hic bişey diyemiyorum.benim cocuklar büyük oldugu icin kücük cocuklularla fazla görüşmeme kızıyorlar rahatsız oluyorlar.onların rahatı için kabul etmiyorum görüşmeyi

bunu denedim aslında ama annesi eline verdi bu defa alıp :)

eee gerçekten yuhhh....annesiyle arkadaşlığını gözden geçir bence :) gerçekten çok ayıp..ozaman birdaha aynı kişiler geldiğinde herşeyi ortadan kaldır ozaman anlar belki..yada kırcağını anladığın zaman canım kırılır bir yerine batar falan deyip elinden alın...

geldiklerinde kırılıcak eşyaları kaldırın çicekleri de başka odaya götürüp kapıyı kitleyin çocuklarda rahat rahat oynasınlar, böyle konuşucaksanız da misafir kabul etmeyin , ben şahsen karışmam arkamdan da misafiri konuşturmam, sonuçta çaresi var, ailesinin vermediği terbiyeyi 2 saatte biz veremeyeceğimize göre , alttan almak en doğrusu.
zaten alttan almasam konuyu açmazdım. ben kırmaktan korkuyorum insanları ve nasıl kibarca söylerim diyorum. yanlış anladınız sanırım. misafir neden kabul etmeyeyim, gayet te severim misafiri sadece rahatsız olduğum bişi anlattım ve bu tek kişi, şimdi tek kişi için misfiri toptan mı kabul etmicez :)

merhabalar,

Kırılacak şeyi elinden alıp "bak ablacım bu kırılır bunu ver gel şununla oynayalım" de, kırılmayacak birşey ver. Çiçeği koparınca, yine söyle, bak canım bu koparılmaz sevilir gibi. Anneside rahatsız olup çocuğuna bakıversin bir zahmet.:63:

Onlar gelmeden kaldır o eşyaları olmaz mı yada bi kaç oyuncak al misafir çocuklarına geldiklerinde ver bizim evde küçük çocuk yok ama oyuncak poşeti var annem gelen çocuklara veriyo oyalanıyolar :p

Suç çocuklarda değil dur demeyen annelerde.
Şimdi bana bu şekilde misafir gelmiyor çevremizden uzakta yaşıyoruz.
Ama ben fazla dobra bir insanım ve çocuklarını engellemeyen ebeveynlere çok sinirleniyorum.
Ben açıkça söylerdim alınan alınsın.

bizim bi gelinimiz var böyle hiç bakmaz çocuğuna, çocuk koca vitrinin camını kırdı ödümüz patladı cocuğa bişi olucak diye rengimiz attı sonuçta evimizde eli yüzü kesilir bişey olur çok üzülürdük.. kadın arkamızdan laf etmiş yüzleri değişti bi cam için filan diye.. bende senin gibi çok kızıorum böyle annelere, yapacağın bişey yok bence kendini bilen insan zaten cocuğa sahip çıkar bilmeyen de sen istersen tavır yap istersen gelme de anlamaz..

arkadaşımın bir kızı var cafede garsonlara vuruyor saksılardaki toprakları cafede her yere saçalıyor evlerdeki zaiyatını hiç anlatmayayım. annesi hiç tepki vermiyor hiççç! bizim evlerde çocuk kırar döker yerler hep yemek artığı kendi evinde yere bir örtü sermiş çocuk onun dışına bir kırıntı dökerse vay haline! açıkçası ben de diğer arkadaşlar gibi misafirlikte çocuğunu sürekli takip edip zarar vereceği şeyleri ortadan yok eden bir anne olduğum için önce bahsettiğim arkadaşla ev oturmasını kestim (çok yoğunum kendiliğinden gelişti) dışarda buluşulduğunda da teklifin birini değerlendiriyorsam üçünü reddediyorum. arkadaşlarımla stres atmak mutlu olmak için görüşmek isterim. bilmiyorum siz ne düşünürsünüz?

X