Misafirlige gitmeden ne kadar zaman once haber verirsiniz

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.396
15.716
198
esimin ailesi cok ilgisiz anlatsam hadi canım falan dersiniz o derece yani herneyse abisinin kızı evli dugunumuze tesrif etmediler ustelik 3 ay olmasına ragmen evleneli acıp bir tebrik dahi edilmedi tanımam etmem hic gormedim az once esim dediki aksama oturmaya gelceklermiş oha oldum ya aksama dedigi iki saat var surda ve ben sizi hic gormemişim ilk defa evime gelceksiniz benim hergun gorustugum insanmısınızda aksama oturmaya gelcez diye gun icinde haber veriyorsunuz ya cok sinirlendim insanlar ne kadar anlayıssız her turlu halim olur ki zaten birsey hazırlamıycam hem vaktim yok hemde karın agrım var biraz bide sinirliyim tabi gelince nasıl hos karsılıycam bilemedim ama bu yapılan yanlıs degilmi

Oha olmak nasıl bir şey?
Konuya gelince samimiyet derecesine göre değişir, ama her ne olursa olsun evime gelene surat asmam elimden gelen ikramı yaparım.
Evde yapacak vaktim yoksa hazır alırım, yada eşime aldırırım.
Asla geleni boş kaldırmam ikramda bulunurum.
Ama uygun olanı bir gün öncede haber verilmesi tabii ki.

1 hafta en az 2-3 gun onceden haber vermeye calısırım. kendımde aynısını ısterım bı gun once arayıp yarın sıze gelcez dıyenı cok nadır kabul ederım bısey sallar atlatırım. en uyuz oldugum konudur. tabı cok gıcık olurum ama asla surat yapmam yapamam

Oha olmak nasıl bir şey?
Konuya gelince samimiyet derecesine göre değişir, ama her ne olursa olsun evime gelene surat asmam elimden gelen ikramı yaparım.
Evde yapacak vaktim yoksa hazır alırım, yada eşime aldırırım.
Asla geleni boş kaldırmam ikramda bulunurum.
Ama uygun olanı bir gün öncede haber verilmesi tabii ki.

oldugunuz zaman anlarsınız:)

1 hafta en az 2-3 gun onceden haber vermeye calısırım. kendımde aynısını ısterım bı gun once arayıp yarın sıze gelcez dıyenı cok nadır kabul ederım bısey sallar atlatırım. en uyuz oldugum konudur. tabı cok gıcık olurum ama asla surat yapmam yapamam
yok yapmadım zaten surat falan ama insan ne yapıcagını sasırıyor evin durumuda maalesef herzaman musait olmuyor ama gecti gitti ama bundan sonra aynı sey olursa kabul etmem sanırım:)

esimin ailesi cok ilgisiz anlatsam hadi canım falan dersiniz o derece yani herneyse abisinin kızı evli dugunumuze tesrif etmediler ustelik 3 ay olmasına ragmen evleneli acıp bir tebrik dahi edilmedi tanımam etmem hic gormedim az once esim dediki aksama oturmaya gelceklermiş oha oldum ya aksama dedigi iki saat var surda ve ben sizi hic gormemişim ilk defa evime gelceksiniz benim hergun gorustugum insanmısınızda aksama oturmaya gelcez diye gun icinde haber veriyorsunuz ya cok sinirlendim insanlar ne kadar anlayıssız her turlu halim olur ki zaten birsey hazırlamıycam hem vaktim yok hemde karın agrım var biraz bide sinirliyim tabi gelince nasıl hos karsılıycam bilemedim ama bu yapılan yanlıs degilmi

konu misafir gelmeden ne kadar süre önce haber verirden ziyade evin hanımına sorulmadan gelinmesi.. eşin seni arayıp şu kişi gelecek demek yerine canım şunlar gelmek istiyor müsait miyiz ne dersin diye sana sorup öyle cevap vermeli.. ev müsait olur/olmaz, kadın müsait olur/olmaz bunu eşinin düşünmesi lazım..
hatta eşlerin birbirini araması lazım.. sana da sorsalar sen de bi eşimle görüşeyim haber vereyim demen lazım..
yakında oturan tanıdığın olur arar müsait misiniz diye müsaitiz dersin 10 dk önce bile olsa olur ama bunların yaptığı emrivaki olmuş..

Bende hiç sevmem emirvaki ki çok sık yapılır hemde gelindi mi bana öyle 2-3 kişi değil hiç unutmuyorum yeni evlendiğimde ev görmesine akşama misafir gelecek aşkım diye eşim beni aradığında 3-5 kişi bekledim 22 kişi geldi oturacak yer kalmadı evde o zaman anladım beni neyin beklediğini :)))) şimdi çarşıya çıkıp tuvaleti gelen bana geliyo desem yeri :))

Back
X