Misafirlikte annelerin rahat tavirlari...

eflinam

Guru
Pro Üye
7 Haziran 2012
5.022
1.624
40
Bayanlar ben 20 haftalik hamile bir bayanim
1,5 senelikte evliyim ve evimde bu zaman zarfinda cok misafir agirladim ama boyle birsey hic gormedim ve sinirden oldum resmen...
Dun esim aradi universiteden arkadasi esi ile gelmek istemisler bende buyursun gelsinler dedim...
Bu halmle evimi temizledim,hazirlik yaptim vs vs
Esim geldi yemek yedik topladik derken misafirlerimiz geldi
Bu arada evimn her yeri halilari ve mobilyalarim beyaz benim ...
Gelen ailenin 17 aylik bir oglu vardi inanir misdiniz ben ki cocuklari cok severim ifrit geldi cocuktan degil ama annesinden...
Gelir gelmez annesi cips ve kraker getirmis gelirken ya sen ilk defa geliyordun bu eve cocuk her yere doktu,ellerini suruyor,her yere giriyor cikiyor,annesi her istedigini vetiyo eline...
Ben elimde islak mendille bu halimle silmeye calisiyorum kadindan tik yok...
Sonra cantasindan cikolata cikardi cocugun eline verdi sikti onuda cocuk eridi baktim acmaya calisiyor jadin yedircek cocuga bende aldim elinden bir apazda baktim surecek her yere kadin bir bozuldu boyle ama ne yapabilirim ki
Esim zaten sohbette gormuyor hicbirsey arkadasi ile ben sinirden oldum icim sisti saatleri saydim tresmen
Bu arada kadin surekli aaa evin cok guzel esyalarin beyaz hemen kirlenir temiz tutman lazim,ben seni cocuk olunca gorurum vs vs
En sinunda saksimdaki topraklari cocuk yere dokmeye basladi bende kalktim diyorki,birak doksun ben toplarim bende orda sarteller artti esime bakis attim kadinda gordu bunu biz kalkalim dedi esine
Bu arada surekli edimin arkadasi sik sik goruselim gidip gelelim diyor
Esimde olur cok iyi olur diyor..
Bunlar gittiler ikram faslini soylemiyorum bile dokulmefik,parcalanmadik,minciklanmadik mama kalmadi artik...
Esime dedim ki kesinlikle ben istemiyorum gorusmek falan ben siniur kupu oldum bu halmle diye esimde diyor ki ayip mi oldu acaba
Defim kadinin yaptigi ayip degil mi benim yaptigim mi ayip
Evime istemiyorum sen git gorus dedim
Sonrada gece yatinxa uzuldum,kirdim dite ama dayanamadim kizlar...
Egilemiyorum karnim belim agriyor.silecek,yikayacak halim yok
Aksamdan beri icim coj tuhaf oldu misafiri kirdim diye
Sizce davranisim dogru mu yada kotu mu yapmisim

Kınamayın lütfen,kendi çocuğunuz da aynı şekilde olur. Ayrıca abartmamışsınız tabiki,kızım 2 yaşında,bir yere gittiğimde diken üstünde oluyorum.O yüzden aynı yaşta çocukları olan arkadaşlarımla görüşüyorum en çok. Çocuklar oyun oynarken rahat nefes alabiliyorum.O bayanın rahatlığı beni bile sinirlendirdi

merhabaa.. kızım 3 yaslarındayken bir arkadasa mısafırlıge gıtmıstık dedıgınız gibi salon bemmbeyazzzz... ben kalkana kadar kızımın peşinde koşmaktan gına gelmişti.. nihayetinde cocuk ve anlamıyor.. bir yere bişey dökecek bulaştıracak diye inanın hala o arkadasa çok gitmek istemiyorum..ama sunuda unutmamak lazım sızınde cocugunuz boyle olabılır... ben kınadıgım ne varsa kızımda yaşadım bu yuzdende artık sadece boyle durumlarda allah annesıne yardım etsın dıyorum sadece... hoşş çok rahat olan annelere bende gıcık oluyorum :KK62:

Siz doğru olanı yapmissiniz az bile yapmissiniz. 17 aylık çocuk birşey bilmez biseyden anlamaz ona annesi sınır koyacak eğitecek öğretecek hem o kadar küçük çocuğa cips çikolata vermekte nedir boşver bu yaptiklarinizdan dolayı kimse sizi ayiplamaz emin olun ben olsaydım açık açık soylerdim . " ayyy canım kusura bakma hamileyim ayrım oluyor yapamiyorum bunlari çocuğun elinden alirmisin hem bunlar zararlı yedirme" gibi şeyler onları getirene kadar 1-2 tane sevdiği oyuncaklardan getirseymiss taa ben sinir oldum ya o ne öyle. Allah'im bizimde evlatlarimiz var sen hayırlı eyleee (amin)

hiç üzülmeyin.toprağı döksün ben toplarımda ne demek.ozaman alsın evine bi kova toprak döksün odasının ortasına çocuk kendi evinde rahat rahat oynasın.öyle çocuğunu salan insanlara bende sinir olurum.benim annem biz büyüyene kadar bir yere gitmemiş.hatırlarım misafirliğe gittikmi koca kadınlar gibi oturur kalkardık gözümüz annemin yüzünde olurdu ama evde oturur bizimle oynardı.bahçede çamurlarla oynardık birlikte.sizde o kadınla içli dışlı olmayın derim ben

1,5 senelikte evliyim ve evimde bu zaman zarfinda cok misafir agirladim ama boyle birsey hic gormedim ve sinirden oldum resmen...
Dun esim aradi universiteden arkadasi esi ile gelmek istemisler bende buyursun gelsinler dedim...
Gelen ailenin 17 aylik bir oglu vardi inanir misdiniz ben ki cocuklari cok severim ifrit geldi cocuktan degil ama annesinden...
Gelir gelmez annesi cips ve kraker getirmis gelirken ya sen ilk defa geliyordun bu eve cocuk her yere doktu,ellerini suruyor,her yere giriyor cikiyor,annesi her istedigini vetiyo eline...
Sonra cantasindan cikolata cikardi cocugun eline verdi sikti onuda cocuk eridi baktim acmaya calisiyor jadin yedircek cocuga bende aldim elinden bir apazda baktim surecek her yere kadin bir bozuldu boyle ama ne yapabilirim ki
Esim zaten sohbette gormuyor hicbirsey arkadasi ile ben sinirden oldum icim sisti saatleri saydim tresmen
Bu arada kadin surekli aaa evin cok guzel esyalarin beyaz hemen kirlenir temiz tutman lazim,ben seni cocuk olunca gorurum vs vs
En sinunda saksimdaki topraklari cocuk yere dokmeye basladi bende kalktim diyorki,birak doksun ben toplarim bende orda sarteller artti esime bakis attim kadinda gordu bunu biz kalkalim dedi esine
Bunlar gittiler ikram faslini soylemiyorum bile dokulmefik,parcalanmadik,minciklanmadik mama kalmadi artik...
Esime dedim ki kesinlikle ben istemiyorum gorusmek falan ben siniur kupu oldum bu halmle diye esimde diyor ki ayip mi oldu acaba
gaaaayet haklısınız hanımefendi..çocuğun günahı yok annesi sıkıntılı...bağırıp çağırmadınız ya tavrınız gayet yerinde olmuş utansın da daha gelmesin..

Pess ne kadar rahat kadın ya. Ki sen de hamilesin dediğin gibi yapmaya zorlanacaksın..
Annenin bu rahatlıgı nerden geliyor acaba,
Çoçuk yapar yani karıştırır merak eder, ama annenin gözü üstünde olması lazım
Ki ilk defa girdiğin bir evde fazla samimi davranış...
Üzülmee sen canım karşı taraf düşüncesiz...

genel anlamda haklı olsan da;
1. beyaz koltukları olan eve kimsenin girmemsi lazım o zaman. Senin de çocuğun olacak yarın ne kadar kontrol edebileceksin beyaz koltukların içinde? Bu seni ilgilendirir tabi en azından gelen misafirlerin de dikkat etmesi gerekirken senin de beyaz koltuk bahaneni sunman bana gereksiz geldi.
2. hamileler de misafir alıyorlar eve. tamam insan daha yorgun oluyor ama gelenler için de evini temizliyorsan zaten genel bir temizliğe ihtiyacın vardır. Bu vesileyle aradan çıkmış oldu. İkramlıklar için de aynı şekilde alırsın dışarından bir kaç bir şey tamamdır. Onlar da beğenmiyorsa bir daha gelmez.
Annesinin çocuğuna dikkat etmesi gerekirdi orası da tartışmasız doğru.

Çocuk o bir şeyden anlamaz onu eğitecek nerede ne yapılmaması gerektiğini öğretecek insan annedir, sizin tavrınızda ben problem görmedim sertte çıkmamışsınız ki doğru olanı yapmışsınız, benim asıl takıldığım yer 17 aylık bir çocuğa cipsler çikolatalar nedir yahu :KK12:

O rahat anne benim. O nedenle cocugun olsa asla misafirlige onla gitmem.

terbiyesiz resmen.
ben 25 yaşına geldim hala misafirliğe gittiğim yerde ev sahibinden izin almadan mutfakta yardıma bile çekinirim. tuvaletini bile kullanırken izin isterim. bu yeni nesil annelerin bazıları neden böyle rahat???????
bende 29 yaşındayım aynen sizin gibi davranıyorum.kendi abimin ablamın dostumun evine bile gidince dolabını açamam.benim bi arkadaşım evimize ilk kez gelmişti önce o aykkabılarını çıkarıp içeri girdi ayyy çok susadım dolapta su varmı diyerek dirak mutfağa girmişti dolabı açtı.ki ilk gelişi evime ve ben sinirden kudurmuştum.hiç sevmem öyle rahatlığı

benzer durumu ben yaşadım evim beyaz bir tanıdığımızın çocuğu elinde vişne suyu olan biberonuyla dolaştı evin içinde birde biberonu sallayıp durdu annesi bişi demedi onlar gitti bende halıyı temizledim hamile halimle boyle bişi olur mu insanlar ne kadar sorumsuz

Kınamayın lütfen,kendi çocuğunuz da aynı şekilde olur. Ayrıca abartmamışsınız tabiki,kızım 2 yaşında,bir yere gittiğimde diken üstünde oluyorum.O yüzden aynı yaşta çocukları olan arkadaşlarımla görüşüyorum en çok. Çocuklar oyun oynarken rahat nefes alabiliyorum.O bayanın rahatlığı beni bile sinirlendirdi

Canim ben kinamadim ki
Farkinda isen ayinida yazdim bebej daha ben cocugu kinamam ki annesine sinir oldum sadece ...
Cocuk anlamaz ki misafirlikmis,esyaymis,kirilir,dokulurmus...
Ben annenin rahat tavrina sikildim sadece
Kinamaj tobe ne haddime

genel anlamda haklı olsan da;
1. beyaz koltukları olan eve kimsenin girmemsi lazım o zaman. Senin de çocuğun olacak yarın ne kadar kontrol edebileceksin beyaz koltukların içinde? Bu seni ilgilendirir tabi en azından gelen misafirlerin de dikkat etmesi gerekirken senin de beyaz koltuk bahaneni sunman bana gereksiz geldi.

2. hamileler de misafir alıyorlar eve. tamam insan daha
yorgun oluyor ama gelenler için de evini temizliyorsan
zaten genel bir temizliğe ihtiyacın vardır. Bu vesileyle
aradan çıkmış oldu. İkramlıklar için de aynı şekilde alırsın
dışarından bir kaç bir şey tamamdır. Onlar da
beğenmiyorsa bir daha gelmez.
Annesinin çocuğuna dikkat etmesi gerekirdi orası da tartışmasız doğru.

Canim konu beyaz esya beyaz koltuk degil ki
Benim dedigim kadinin rahat tavirlari
Cocuk bu anlamaz yapmasi normal
Topragi alip dokmeye calisinca annedide birak doksun ben toplarim deyince sok oldum
Toprak bu hem pis hemde camur yani ne gerek var ki...
Tabiki evime misafir gelecek agirlarim ki ben annemden oyle gordum ama sabirda bir yere kadar..
Kendi cocugum olunca ins artik ortu ile orterim,kaldiririm bir caresine bakmaya calisirim ins
Ama gorerekte kendi cocuguma topragi dokturmem sanirim

çok iyi yapmışsın herkesin evi düzeni var hiç sevmem böylelerini. birde çikolata çıkartıyor ne kadar bencillik hiç üzülme sen onu kendine getirdin hiç deilse başkasının evinde yapmasın

Eflinamcım kadının rahatlığına sinir olman konusunda sana sonuna kadar katılıyorum ama olan olmuşken keşke o kadar belli etmeseydin.

Beni yeni doğum yaptığımda meraklı bir arkadaşım ve 1 yaşındaki canavar kızı 10 günlük kızımı görmeye geldiler. Cocuk elindeki cikolatalı kurabiye ile halılarımın her yerine patates baskısı yaptı, heryer ikramlıklarla doldu. Anası da bana annelik taslamaya calıstı. Bir iki saat sıktım dişimi. Onlar gidince evi temizledim o dikişli halimle, halılarımı temizlemeye gönderdim. Bir daha da asla ama asla kabul etmem.

Ben cocukta hata bulmam, annesini de silerim :)

X