Misafirlikte ocuuna sahip kmayan kadnlar!

ay bence de canim ya,herkes cocuguna biraz sahip cikmali,kendi evinde yalnizken ne yaptiriyosan yaptir ama gezmede falan kesinlikle ayipliyorum böyle sorumsuz anneleri

benimde küçük kızım 5 yaşında yaramaz bir çocuk daha küçükken
gezme işini bıraktım biraz büyüyünce çıktık gezmelere ama gittiğim yerde asla oturup kalmam sürekli arkasında önünde dolaşırım ne kendine nede gittiğimiz yere zarar
vermesin diye mesela daha küçükken gittiğim yerdeki oyuncağı eve getirmek
isterdi ağlardı ev sahibi alsın götürsün önemli deği derdi ama olmaz benim için önemli
her dediğini yaparsam önüne geçemem hayırı bilmeli bir çocuk oyuncağın onun olmadığını
birdaha bu eve gelince oynayabileceğini güzellikle anlatırım
vede çocuğuyla ilgilenmeyene çok kızarım :kızgın:

benim de yengem cocuğuyla bir yere gittiğinde özellikle biz varsak hiç ilgilenmiyor.nasıl olsa biz dayanamayıp ona bakcaz.oturuor hiç kıpırdamıyor yerinden.seslenmiyor bile.tamam cocuk yaramaz o da bıkmış belki ama kendi cocuğun yani bu kadar rahatlık olmaz.o geldi mi hemen kapanıyorum odama.kapıları kilitliorum.annem de diyor burcak uzanıyor.anneme de yazık bu defa cocuk ona kalıyor.annem bi de yengemden ka yaş büyük.sadece cocukla da değil bu rahatlık.dedeme fln gidiyoruz.herseyi annem yapıyor yemeği temizliği.o hiç elini sürmüyor.insan biraz yardım eder.kışın özellikle oluyor bunlar.mazareti de sobalı eve alışık değilmiş mutfakta üşüyormuş.yazın zaten hiç uğramaz.

ahh ahh yarama tuz bastınız kızım daha 16 aylık 12 ayını doldurup yürümeye başladı başlayalı ne yapsam nafile artık yapma demek yerine yenilen tabakları jet hızıyla topluyorum :CüvCüv: çocuk olmadan malesef ki anlaşılmıyor. İnanın oturup keyif yapıyorum diye sananlar yanılıyor ben o dolaşırken daha çok yoruluyorum.

Ya bu konuda ne desem bilmiyorum aslında... Çünkü henüz anne değilim belki de şu an için fikirlerim net değildir.
Ama ben ne olursa olsun başkasının yüzünden gerilmeyi istemem, öyle bir çocukluk geçirdim ki annem babam gözlerini bir büyütse koltuğun arkasına saklanırdım. Babamın arkadaşları onlara gittiğimizde "Arkadaş bırakta şu çocukları, biraz şımarsınlar" derlerdi. Ama ne kardeşim ne ben gittiğimiz hiç bir yerde kimseye zarar vermedik.
Şimdi ve geçmişte birçok çocuklu misafir aldık evimize almaya da devam ediyoruz, dayımın bir çocuğu var Aman Allah'ım resmen gelince evde herkes gerim gerim geriliyor. Çocuk çay dolu bardak görünce onu alıp dökmek istiyor, hayır dediğinde eline verene kadar susmuyor, herkesi çıldırtıyor. Hadi o çocuk diyelim, annesi neden böyle yapmasına izin veriyor, ben biraz annenin, babanın elinde olduğunu düşünüyorum. Halamında çocukları var üstelik üçü de arka arkaya doğdu ama hiç birisi bi yere gittiğinde annesinin dibinden ayrılmaz. Hiç kimsenin bir başkasının huzurunu, rahatını bozmaya hakkı yok, misafir de olsa, birkaç saatliğine de gelse, bunu yapmamalı. Sonuçta ev sahibine de yazık canım.

sariboceq gel opeyim seni canim Şeniz
Bende bir cocuk annesi ve yakinda da ikinci cocugum olacak biliyorsun ...
ve hayatta benim en sevmedigim seydir annelerin cocuklariyla ilgilenmemesi misafirlik esnasinda ..oysaki daha dikkatli olmalari lazim ...
valla ne yalan soyleyeyim artik ben uyariyiyorum ''hanimlar cocuklarinizla ilgileniyor musunuz yoksa ben mi uyarayim diye ..:)''hic kimse kusura bakmasin .:1rolleyes:.
ben bir misafirlige gittigimde tabiri caizse otuz kere yerimden kalkar ogluma bakarim neler yapiyor diye ...-ki oglum cok uyumlu bir cocuktur -
ama bazi hanimlar oturduklari koltuga zamk gibi yapisiyorlar lak lak laf pesinde :) (cok mu agir oldu ne kaydirigubbakcemile3)

yarami destin sariboceqcigim :)

Son düzenleme:
ayy en sinir olduğum konu .çocuktur tamam yaramaz olabilir onu kabul ediorum fakat anneleri hiçmi bişey demez yahu.ama bize gelen çocuklarda şöle bi huy warki kendi evlerinde böyle akıllı çocuk yok dersiniz.ya koltuklar bozulmasn die yerde oturuolar .bizim ewe gelince canavar kesiliolar.evimizde çocukta olmadığı için hiç alışkın deiliz bu duruma .çocuğa otur diyincede anneleri hemen küsüp gidiolar.o zamn sinirlerim daha çok bozuluo

bende katılıyorum bocuqume..:CüvCüv:
ılgısız anneler cıdden sınır bozucu..
benım de 2.5 yasında bır kızım var..:asigim:
evdeyken bır yere cıkmadan once mutlaka dagılmıs olan oyuncakları toplaması gerektıgını yoksa dısarı cıkamayacagımızı soyledıgım ıcın artık alıskanlık olmus hadı annecım gıdıyoruz dedıgımde once pc yı sonra tv yı kapatıp oyuncaklarını toplayıp o sekılde gıdıyoruz cıcılerını gıymeye..yerimseniben
tum bunları alıskanlık edınmıs yavrum :asigim:gezmeye gıttımız yerde oynadıgı oyuncakları toplamadan cıkmıyor..kaydirigubbakcemile3
annecım toplıyım gıdelım tamam mı dıyor bır de bana donup..:nazar:
ben herseyın annede bıttıgıne ınanıyorum..
cocuk buyutmek baslı basına cok buyuk bır sorumluluk..
konusarak dogru ve yanlıs olanı onun anladıgı sevıyeye ındırgeyerek anlatmak gerekıyor herseyı..:1closedeyes:

benim oğlum oldukça yaramazdır ve bende bu yüzden ev toplantılarına katılmam.çünkü rahat edemiyorum oğlum 1sn.durmuyo ve ben ne konuştuğumu anlıyorum ne yediğimi o yüzden o tarz ev oturmalarına gitmiyorum eşim yanımdayken arkadaş toplantılarını tercih ediyorum akşamları ikimiz anca beşedebiliyoruz çünkü..anne tabiki ilgilenmeliydi çocuğu ile ben olsam bende sinir olurdum o anneye...bazıları rahat işte hiç umursamazlar yanlış tabi ..

Saıböceq ime hak veriyorum .Çocuklar küçükken eve gelen misafirlerin çocuklarından ben de çok çektim . Çocuklarımla çok ilgili olduğum için ,kendi çocuklarımdan yana sorun yaşamadım .Birazda disiplinli bir anneydim sanırım :)
Bana kalırsa küçük çocuğunuz varsa ve bir misafirliğe gidiyorsanız, çocuklarınıza sahip çıkmak zorundasınız .Eğer ben çocuğuma kızamam veya çocuktur elbette yaramazlık yapar düşüncesinde olursak , evde oturmalıyız .Çünkü kimseyi tedirgin veya rahatsız etme hakkımızın olduğunu düşünmüyorum .Çünkü her insan aynı hoşgörüye sahip olmayabilir .Ne ben üzüleyim , ne de karşımdaki üzülsün :)

su sayacını kapadı haa:roflol:vay haylaz:1rolleyes:
neyse konumuza dönersek.
sevgili böcük;henüz anne olmadığın için bu kadar keskin konuşabildiğini düşünüyorum.evet belki haklısın.yani hiç müdahale etmediyse kadın yanlış tabi.ama yapma etme oğlum demekten öte ne yapabilir?herkesin yanında diğer çocukların gözü önünde daha çok tepki verse çocuk daha çok azacak.üstelik gururunun kırıldığını düşündüğü için dahada hırçınlaşacak.belki evde verecektir cezasını.
bu işler çok zor.her yaptığımıza dikkat ediyoruz anneler olarak.ama yinede çocuk kısmı (en uslusu bile) en ummadığımız yerde en ummadığımız şeyi yaparak bizi zor durumda bırakabiliyor.
benim oğlum normalde 2,5 yaşında olmasına rağmen bir bakışımla anlar ne demek istediğimi.yaramazda değildir.ama başka çocuklarla bir araya geldimi zaptedebilene aşkolsun.kızıncada "anne sosyal hayata karışıyorum:bbo:" diye bana velet:sm_confused:
kırsın dizini evinde otursun fikride hoş değil...o çocuğun normalleşebilmesi,artı annen,n kafayı sıyırmaması için insanlarla bir arada bulunması şart.böyle böyle yapmamayı öğrenecek çocuk.bu yüzden daha rahat olabileceği akraba ortamlarını tercih ediyor olabilir kadın...
bu kadar büyütmenize gerek yok.
ben evime gelen çocuklu misafirde yönetimi ele alıyorum.bütün çocuklara ben mani oluyorum.annesini dinlemeyen çocuk yabancı birini çok daha rahat dinleyebiliyor.
yani kısacası sinirlenmekte haklısın ama kendini diğer annenin yerine koymayı denersen sinirin azalacaktır.inan yaraaz bir çocuğa sahip olmak ve o çocuğun diğer insanlarca kınandığını görmek,her ne kadar takmıyor gibi görünsede bir anne için çok acıdır:delphin:

Aslında sende haklısın yaa kır dizini otur bana da acımasız geldi biraz mirmirmirmir
Birde büyük konuşma arkadaşım yaa hamileymişsin Allah hayırlı evlat versin herkese inşallah o kadın da istemez öyle olsun ama bazende aşırı ilgisiz anneler var onlara çok kızıyorum çocuk kırılacak üzülecek diye sesini çıkarmıyormirmirmirmir

ben de bir annenin gittiği yerde evlatlarını takip etmesi taraftarıyım.ne anne mahcup olur aksi bir durumda ne de ev sahibi huzursuzluk duyar .yok ben yapamam oraya rahatça oturmaya gidiyorum dersen evinden çıkmayacaksın.nacizhane fikrim.

bence sakın ama sakın kınama
başına gelirrr
ben bunu gördüm ablamda
neyi kınadıysa öyle bi çocuk başındaa
:D
aman allah korusun

benim oğlumda bir eyre gidince her çocuk gibi evdekinden çok daha farklı oluyor ben zaten bir ev oturmasına gittiğimde (sık gitmemde )çok diken üstünde oluyorum müdahale ediyorum sürekli uyarıyorum falan sonuçta evladım yani ona laf gelsin istemiyorum ve insanlarıda huzursuz etmek istemiyorum. çünkü bende yaramaz olan çocuktur ama işte çocuk ona kusur bulamazsın yada sinirlenemezsinde fakat rahat annelere hiç tahamül olmuyor.

Aslında sende haklısın yaa kır dizini otur bana da acımasız geldi biraz mirmirmirmir
Birde büyük konuşma arkadaşım yaa hamileymişsin Allah hayırlı evlat versin herkese inşallah o kadın da istemez öyle olsun ama bazende aşırı ilgisiz anneler var onlara çok kızıyorum çocuk kırılacak üzülecek diye sesini çıkarmıyormirmirmirmir

bence sakın ama sakın kınama
başına gelirrr
ben bunu gördüm ablamda
neyi kınadıysa öyle bi çocuk başındaa
:D
aman allah korusun

kızlarr çocukda sorun yok..çocuk normal..
normal olmayan anne..kafamçokkarıştı
bayılacam yakında bunu söylemekten vallahi..:ecrin_bebek:
en azından bana göre öyle..
annenin rahatlığıda size normal gelebilir,olabilir..
ne mutlu size..:delphin:

of ya ben okurken sinir oldum çocuğa ve rahat anasına akraba falan demez bozuverirdim milletin içinde ki aklı başına gelsin.

Ay en nefret ettigim seydir gittigi yerde cene yaristirmaktan cocuguyla
ilgilenmeye firsat bulamayan anne !!

bak arkadaşım çocuk büyütmek çok zor sen çocugun olunca anlarsın bazen annenin kontrolündende çıkıyor senin yok henüz olunca anlarsın kimseyi bu konuda yargılama senin dekontrol edemediğin durumlar olur canım

burayı okuyunca komşumun anlattığı olay geldi aklıma paylaşayım dedimmm
komşumun akraba gününde çocuğuyla ilgilenmeyen bir gelin artık birinin canına tak edince çareyi bir pusula yazıp paltosunun cebine koymakta bulmuş ki kim olduğunu komşum hala bilmiyor kadın eve geliyor bir bakıyor not:ya çocuğunla ilgilen ya da bir daha güne katılmaaa:roflol::roflol:
çocuktur tabiki yaramazlık yapacak ama annesi ilgiliyse elinden geleni yapıyorsa kızılmaz arada ufak kazalarda olur hoş görülür ama annesi elinde çayı yada danteli otururken çocuğu gözünün önünde mala ya da diğer çocuklara zarar veriyor anne de buna seyirci kalıyorsa ne dense yeridir o anneyeee:kahve:

Az önce giden misaifrin arkasından otuurp bir posta ağladım 1 haftadır belim koptu temizlik yapmaktan ama sağolsun 4 yaşındaki velet yemek odasındaki halıya kırmızı ojeyi boca etmiş yetmemiş eline verdikleri muzu sürmüş her yere bende nasılsa anne göz kulak oluyor diye ilgilenmedim oysaki anne diğer odada kadınlarla muhabbeti koyultmuş oğluna tek kelime etmedi ağzını açıp öyle içime oturduki rahmetli annem bana ölmeden 1 hafta önce hediye etmişti o halıyı hiç bir şeye yanmıyorum ama manevi değeri çok fazlaydı bende.Pişkinlikleride çabası ne kadarsa parası veririz sadece tek bişey diyebildim herşey parayla olmuyor elimden geldiğince sildim ama sanırım o lekeler aynı yerinde kalıcak sinirden kendimi sıkmaktan hasta oldum bu gece

Back
X