Misafirperver misiniz?

viyole

N & E & A
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.796
1
356
Muğla

Kim sevmez misafiri? İşte biz de onu öğrenmeye çalışıyoruz. Malum bu ülke halkı misafirperverliğiyle çok övünür. Ama bir yandan da modern hayat koşulları var. İnsan her misafiri aynı koşulda kabul edemiyor. Daha da önemlisi yalnız kalmak, ev ahalisiyle baş başa olmak da bir ihtiyaç. Öte yandan ev şenliği, can şenliği. Eş-dost da lazım. Sözün kısası misafir karşısındaki tutumumuz çok katmanlı değişkenlere bağlı. Sorularımızı cevaplayın, size gerçek misafirperverlik biçiminizi söyleyelim. Testimiz bilimin misafiri olmak bir yana, yanından bile geçmez…

Misafirperver misiniz?

hadi kızlar kim daha çok misafirperver görelim....yerimseniben
ben yaptım...zemuszemus
Konukseversiniz
Konukseverlik, misafirperverliğin modern tanımı diyerek iki kategori arasındaki farkı koyalım evvela. Misafir seviyorsunuz ama koşulları siz belirlemelisiniz. Örneğin parti sonrası bütün bulaşıkların size kalacağı bir duruma gönül rahatlığıyla katlanamıyorsunuz. Hem haftanın her günü, günün her saati misafir kabul etmek gibi bir durumunuz da yok. Öncelikle kendi rahatınızı gözetiyorsunuz, çünkü biliyorsunuz ki ancak kendiniz rahat ederseniz misafirinizi de huzurlu bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Misafiriniz geldiği zaman da elden gelen yerine, olabileceğin en uygununu ikram ediyorsunuz. Misafirlerinizle mesafeli bir ilişkiniz var. Ama zaten zaman da böyle olması gerektiğini söylemiyor mu?

Konukseversiniz
Konukseverlik, misafirperverliğin modern tanımı diyerek iki kategori arasındaki farkı koyalım evvela. Misafir seviyorsunuz ama koşulları siz belirlemelisiniz. Örneğin parti sonrası bütün bulaşıkların size kalacağı bir duruma gönül rahatlığıyla katlanamıyorsunuz. Hem haftanın her günü, günün her saati misafir kabul etmek gibi bir durumunuz da yok. Öncelikle kendi rahatınızı gözetiyorsunuz, çünkü biliyorsunuz ki ancak kendiniz rahat ederseniz misafirinizi de huzurlu bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Misafiriniz geldiği zaman da elden gelen yerine, olabileceğin en uygununu ikram ediyorsunuz. Misafirlerinizle mesafeli bir ilişkiniz var. Ama zaten zaman da böyle olması gerektiğini söylemiyor mu?

Vallahi bu kadar doğru çıkacağını tahmin etmiyordum:delphin:

Misafirsavarsınız
Yok, siz misafir sevmiyorsunuz. Eş, dost, yakın arkadaş tamam da, uzak ve mesafeli ilişkiler kurduğunuz insanlarla evinizde yakınlaşmak pek size göre değil. Evinizin müdavimleri var, ama zaten onlar aileden gibiler. Onlarla rahatsınız ve misafir hukuku gözetmiyorsunuz. Gidip dolapları karıştırıp karınlarını doyurmak, sonra da bulaşıklarını yıkamak durumundalar. Bir de sizi gündelik işlerinizden alıkoymuyorlarsa ne ala. İstedikleri kadar barınabilirler hayatınızda. Öbür türlü misafirleri hayatınızdan çıkarmak için gerekirse kabalaşmayı bile göze alıyorsunuz. “Hadi arkadaşlar, geç oldu artık” bitiriş cümlesi olabiliyor ev sohbetlerinin. Aman canım, herkes de misafir sevmek zorunda değil… Takılan varsa bu duruma, evinize gelmez olur biter…

Aynen öyle.... :delphin:

kim sevmez misafiri ama bazen eve dadanıp hiç gitmek istemiyenler var hep sende olayım ama ben kabul etmiyeyim diyen tipler var bunlarda malesef bizleri sıcak ilişkilerden uzaklaştırıyor

aslında kaynanamda az kalsa severimde gelince çook uzun kalıyor ya birde her işe karışmasa...

ha misafirlerime özen gösteriirm hemde çok, herşey tertemiz düzenli ve çeşit çeşit olacak mutlaka...
onların rahat etmesine özen gösteririm.
türklerin zaten misfirperverlikleri çok meşhurdur.

ha misafirlerime özen gösteriirm hemde çok, herşey tertemiz düzenli ve çeşit çeşit olacak mutlaka...
onların rahat etmesine özen gösteririm.
türklerin zaten misfirperverlikleri çok meşhurdur.

Konukseversiniz

Çalıştığım işin haftanın her günü misafir kabul etmem mümkün değil zaten.Çat kapı gelen misafirleri hiç sevmem.

ben çok seviyorum hele kafaysa hiç gitsinler istemiyorum

sewerim ama sınav günleri gelmesinler pek ağırlayamam :)

Misafirsiniz
Siz misafirperver değil ama misafirsiniz. Kalıcı bir mekânınız olmuyor kolay kolay. Sık sık yer değiştirmeyi tercih ediyorsunuz. Kendi evlerinizde de misafir gibisiniz bu yüzden. Gelen gidenle aynı statüdesiniz. Sizin evinizde, aynı koşullarda bir yabancı aylarca sizinle birlikte yaşayabilir. Hiç gücünüze gitmez bu durum. Tabii ki yalnız olmayı tercih edersiniz, ama etrafta başkaları varken de yalnız kalmayı becerdiğiniz için sorun yok. Başkalarına hizmet etmek, sırf ev ahalisinden değiller diye gönüllerini hoş tutmaya çalışmak pek sizin tarzınız değil. Neyseniz osunuz, misafire özel bir tutum takınmıyorsunuz. Rahat geldiniz rahat gideceksiniz… Sizden alası ev sahibinin hası…

doğru valla rahat geldim rahat gidicemnkaydirigubbakcemile3

Back
X