- 27 Temmuz 2009
- 1.308
- 28
- 163
- Konu Sahibi AskKirintisi
-
Evet aynen yağ konusunda katılıyorum yağı fazla koyunca daha lezzetli oluyor ve bende cam kapaklı teflonda yapıyorum. Teflon temizlik açısından çok rahat.Mısır patlatırken sıvıyağı bol koyarsanız mısır daha güzeloluyor.
Ben cam kapaklı teflonda patlatıyorum meydana gelen tüm olayları görüyorum .
mısırı bende güzel patlatırım çoğu arkadadaşım püf noktasını vermiş..bende başka söliyeyim de mısırınız güzel patlasınmısırı patlatırken kesinlikle çelik tencere kullanmayın temizlik açısından hiç hoş olmuyor daha sonra yağ tuz ve mısırı aynı anda koyup patlamaya başlayana kadar karıştırın bir iki pıt pıt yapmaya başlayınca kapağını kapatın ara ara tencereyi sallayın mısırınız harika patlar... bide arada popuşu sallamayı unutmayın işin rajonu o :111::125:
mısır patlatmayı beceremiyorum.
içleri hep sert kalıyor. varmı güzel mısır patlatırım diyen...
Bizde tam aksine yansın diye beklenir, kocam yanık severde.canım tencereye mümkünse içini görebileceğin cam kapaklı bir tencere olsun örneğin 4 kişi için bir çay fincanından biraz eksik olsun 2 3 kaşık yağ lazım önce sıvı ayçiçek yağı koy zeytinyağ kokar sonra üzerine ısınmadan mısırı dök 2 çay kaşığıda tuz koy ağzını kapat cam kapaklı bir tencere olursa görürsün zaten sonra ara ara tencereyi ateşten al salla koy al salla koy ateşe baktın şişiyor mısırlar ateşin altını kısıver ki diptekiler yanmasın çıtlama sesi kesilince tamamdır hemen al ateşten..afiyet olsun..ahh olsada yesem..
duru kullanıyorum zaten.
önce yağı kızdırıp sonra mısırları atıyordum içleri çok sert kalıyordu. sonra yağ mısır tuz ekleyip ocağı açtığımda daha iyiydi ama tam anlamıyla yumuşacık olmuyor. yağını azaltıp çoğalttığımda oldu ama neden beceremiyorum anlamıyorum yemek yapmasını beceriyorum bu kadar basit birşeyi bilmiyorum
ben gerçekten güzel patlatırım sırrı ise tamamen mısırın cinsinden kaynaklanıyor nemli mısır patlamaz ama şunu keşfettim bimde satılan bi marka var ismini hatırlamıyorum kocama bir arkadaşı tavsiye etmiş denedim gerçektende harika tek bir tane bile patlamamış mısır kalmadı.mısır patlatmayı beceremiyorum.
içleri hep sert kalıyor. varmı güzel mısır patlatırım diyen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?