Herkese merhabalar ; hamileliğimden önce öğrendiğim 3 adet miyomum vardı . Dr hamile kalmama ve bebeğe engel olmayacak yerde olduklarını söylediği için ameliyat olmadan hamile kaldım . Gebeliğimle birlikte büyüyen miyomlarım 4-6-7 cm boyutlarına ulaştılar. Saplı olan 6cm boyutundaki miyomum 20 haftalıkken çok ağrılı geçen bi gecenin ardından bana söylenen kadarıyla miyom dejenerasyonu olmuş. 24 haftalıkken yani bu hafta ise diğer miyomum 7 cm'lik olan 2 gece hiç uyutmayan inanılmaz derecede şiddetli ağrılarla beni öldürdü resmen . Bütün karnımda delirten bi ağrı ve kasılmayla hastaneye yattım serum ,ağrı kesici , kas gevşetici vurulduğum halde hiç bir değişiklik olmadı . Makattan alınan kuvvetli bir ağrı kesici ile dayanmaya çalışıyorum . Drlar net birşey söylemiyor ve ağrı. bir haftadır hiç azalmadı sürekli sırt üstü yatıyorum buda bel ağrısı yapıyor oturamıyorum yürüyemiyorum ve artık çok korkuyorum . Çok uzattım özür dilerim ama öyle büyük acılar yaşıyorum ki ağlıyorum gergin resmen benim gibi miyom dejenerasyonu yaşayan yada miyomları ağrı yapan var mı ? Kimse yaşasın istemem ama yalnız değilsem bunu bilmek en azından biraz olsun içimi rahatlatacak .
Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Ben de 28 haftalık hamileyim. Bu hafta ağrılarım inaılmaz arttı. Yatarken bile ağrıyor. Sizin nasıl oldu? Doğuma kadar böyle ağrımadından çok korkuyorum. Doktorum parol ve magnorm isimli iki ilaç verdi ama fayda etmiyor. Moralim de çok bozuk. Lütfen bu ağrıyı çekip doğum yapmış anneler birşeyler yazabilir mi?Merhaba ben de 22 haftalık hamileyim miyomum var dayanamıyorum artık sanciya sizin ne zaman geçti sanciniz
Benimde 19 haftada ağrılar başladı ağrılar yüzünden moralim keyfim iştahım kalmadı dayanilmaz bir ağrı.Bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum Inş devam etmezMerhaba ben de 22 haftalık hamileyim miyomum var dayanamıyorum artık sanciya sizin ne zaman geçti sanciniz
Benimde 19 haftada ağrılar başladı ağrılar yüzünden moralim keyfim iştahım
kalmadı dayanilmaz bir ağrı.Bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum Inş devam etmez
Herkese merhabalar ; hamileliğimden önce öğrendiğim 3 adet miyomum vardı . Dr hamile kalmama ve bebeğe engel olmayacak yerde olduklarını söylediği için ameliyat olmadan hamile kaldım . Gebeliğimle birlikte büyüyen miyomlarım 4-6-7 cm boyutlarına ulaştılar. Saplı olan 6cm boyutundaki miyomum 20 haftalıkken çok ağrılı geçen bi gecenin ardından bana söylenen kadarıyla miyom dejenerasyonu olmuş. 24 haftalıkken yani bu hafta ise diğer miyomum 7 cm'lik olan 2 gece hiç uyutmayan inanılmaz derecede şiddetli ağrılarla beni öldürdü resmen . Bütün karnımda delirten bi ağrı ve kasılmayla hastaneye yattım serum ,ağrı kesici , kas gevşetici vurulduğum halde hiç bir değişiklik olmadı . Makattan alınan kuvvetli bir ağrı kesici ile dayanmaya çalışıyorum . Drlar net birşey söylemiyor ve ağrı. bir haftadır hiç azalmadı sürekli sırt üstü yatıyorum buda bel ağrısı yapıyor oturamıyorum yürüyemiyorum ve artık çok korkuyorum . Çok uzattım özür dilerim ama öyle büyük acılar yaşıyorum ki ağlıyorum gergin resmen benim gibi miyom dejenerasyonu yaşayan yada miyomları ağrı yapan var mı ? Kimse yaşasın istemem ama yalnız değilsem bunu bilmek en azından biraz olsun içimi rahatlatacak .
18 haftalık hamileyim 16. haftanın sonlarındayken aynı ağrılarla hastaneye yatırdılar beni. Apandist diye düşündiler doktorlar ancak miyom dejenerasyonu denildi. Saplı miyom ve dejenerasyon. çıldıracak kadar çok ağrım oluyor, dediğiniz gibi fitil kullandığımda bir nebze hafiliyor, onun dışında hiçbir şekilde geçmedi. Hala ağrıları yaşıyorum. 24 saat geçmeyen ağrılar. Bu durum az görülen bi durummuş, öyle dedi doktorum. Yapacak bişey yok dedi. Ben sizin durumunuzu merak ettim, umarım cevap verirsiniz bana. Ağrılarınız geçti mi? Bebeğinizi kucağınıza aldınız mı?Doğum yaptıysanız normal mi sezeryan mı oldu? Ben de çok korkuyorum kötü bişey olacak diye. Sürekli ağrıyla yaşamak psikolojimi de olumsuz etkiledi. Bebeğime odaklanamıyorum.
Merhaba ben de 22 haftalık hamileyim miyomum var dayanamıyorum artık sanciya sizin ne zaman geçti sanciniz
Merhaba geçmiş olsun öncelikle. Ben de 28 haftalık hamileyim. Bu hafta ağrılarım inaılmaz arttı. Yatarken bile ağrıyor. Sizin nasıl oldu? Doğuma kadar böyle ağrımadından çok korkuyorum. Doktorum parol ve magnorm isimli iki ilaç verdi ama fayda etmiyor. Moralim de çok bozuk. Lütfen bu ağrıyı çekip doğum yapmış anneler birşeyler yazabilir mi?
Benimde 19 haftada ağrılar başladı ağrılar yüzünden moralim keyfim iştahım kalmadı dayanilmaz bir ağrı.Bu ne zamana kadar devam edecek bilmiyorum Inş devam etmez
Hanımlar merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama trcfubelerinize ihtiyacım var benimde hızla büyüyen bir miyomum var ve şuan 9 haftalık hamileyim miyomum 8 cm. Sürekli sancılarım var hiç bir şekilde uyku uyuyamıyorum ilk defa kanamam oldu şiddetli ve hastanede yatıyorum. Ruhuma kadar acı çekiyorum.sizler doğum yaptınız mı süreci nasıl yaşadınız bebekleriniz sağlıklı mı miyomlar ne oldu , doğum normal mi sezaryen mi ??? Umarım cevap verebilirsinizBende 24 haftalik gebeyım inanılmaz miyom ağrısı çekiyorum evde serumlarla uzanıyorm ama faydasız doğuma kadar böyle mi devam edecek bilen varsa söyle sin çok kötü çünkü
Merhabalar.. kimse sonucunu yazmamis bende 29 haftalik gebeyim ve 14 cmHanımlar merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama trcfubelerinize ihtiyacım var benimde hızla büyüyen bir miyomum var ve şuan 9 haftalık hamileyim miyomum 8 cm. Sürekli sancılarım var hiç bir şekilde uyku uyuyamıyorum ilk defa kanamam oldu şiddetli ve hastanede yatıyorum. Ruhuma kadar acı çekiyorum.sizler doğum yaptınız mı süreci nasıl yaşadınız bebekleriniz sağlıklı mı miyomlar ne oldu , doğum normal mi sezaryen mi ??? Umarım cevap verebilirsiniz
Size tavsiyem mumkun oldugunca bebek gelisimini yukarda tutmaya calisin bebek ne kadar guclu olursa o kadar faydasiHanımlar merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama trcfubelerinize ihtiyacım var benimde hızla büyüyen bir miyomum var ve şuan 9 haftalık hamileyim miyomum 8 cm. Sürekli sancılarım var hiç bir şekilde uyku uyuyamıyorum ilk defa kanamam oldu şiddetli ve hastanede yatıyorum. Ruhuma kadar acı çekiyorum.sizler doğum yaptınız mı süreci nasıl yaşadınız bebekleriniz sağlıklı mı miyomlar ne oldu , doğum normal mi sezaryen mi ??? Umarım cevap verebilirsiniz
Ben öğrendiğim günden beri her hafta takip ettiriyorum bazen 1 cm bazen 1.3 cm kadar büyüyor haftada. Geçen hafta 8 cm di bu hafta henüz gitmedim . Geçen hafta yoğun sancilardan sonra bi kanama yaşadım hastanede yattım kanamadan sonra sancılarım hafifledi biraz daha rahatladım bundan sonraki süreçte de takip edicem şuan 10 haftalık hamileyim . Paylastiginiz için teşekkürler benim doğum şekline karar vermek için şuan çok erken Rabbim herkese şifa versin tüm hamilelere de kolay doğumlar nasip etsinMerhabalar.. kimse sonucunu yazmamis bende 29 haftalik gebeyim ve 14 cm
Myom var.sorulariniza elimden geldigince cevap vereyim normal dogum mj sezeryan mj olduguna myom yeri belirliyor benimki rahim
Agzini kapatigi icin kesinlikle sezeryan ama
Sizinki kapatmamissa myomla birlikte normal
Doguran cok insan var. aci azaliyormu derseniz azalmiyor ve daha da siddetlendi benimki gittikce buyudu.erken dogum riskimiz cok yuksek ciger gelistirici vuracaklar. Ameliayta eger skintili yerde degilse myom alabilirler eger skintili yerdeyse myom dokunmuyorlar.ben doktorumla konustm dokunmayacak ve dogumdan sonra myom kuculmesi beklenicek e tabi buyurken agritan kivrandiran myom kuculurken de kivrandircak.dogumdan 6 ay sonrada kismet olursa ameliyatla aldiricam. Yani myom yeri konumu cok onemli. Icinizi ferah tutmaya calisin atlaticaz Allah in izniyle
Bunu nasıl yapabilirim ki ben sadece dua ediyorum başka çarem olduğunu bilmiyodum . Siz gelişimi yukarda tutmak için neler yaptınızSize tavsiyem mumkun oldugunca bebek gelisimini yukarda tutmaya calisin bebek ne kadar guclu olursa o kadar faydasi
Oluyor. Benim gelisim 2 hafta onde.erken doguma karsi bebegin guclu durmasi cok etkili
Merhabalar.. kimse sonucunu yazmamis bende 29 haftalik gebeyim ve 14 cm
Myom var.sorulariniza elimden geldigince cevap vereyim normal dogum mj sezeryan mj olduguna myom yeri belirliyor benimki rahim
Agzini kapatigi icin kesinlikle sezeryan ama
Sizinki kapatmamissa myomla birlikte normal
Doguran cok insan var. aci azaliyormu derseniz azalmiyor ve daha da siddetlendi benimki gittikce buyudu.erken dogum riskimiz cok yuksek ciger gelistirici vuracaklar. Ameliayta eger skintili yerde degilse myom alabilirler eger skintili yerdeyse myom dokunmuyorlar.ben doktorumla konustm dokunmayacak ve dogumdan sonra myom kuculmesi beklenicek e tabi buyurken agritan kivrandiran myom kuculurken de kivrandircak.dogumdan 6 ay sonrada kismet olursa ameliyatla aldiricam. Yani myom yeri konumu cok onemli. Icinizi ferah tutmaya calisin atlaticaz Allah in izniyle
Merhaba, gebelikle beraber 13 cm miyom oldugunu ogrendim. Ilk kontol eden doktor dehsete kapildi ve hemen ilacla gebeligin sonlandirilip miyomu aldirmam gerektigini soyledi ve ayni gun 3 doktor, 8. haftama kadar onlarca doktorla gorustum.Genel kani gebeligimin riskli oldugu, miyom boyutu sebebiyle bebegimin beslenemeyecegi, erken dogum ve dusuk riskinin yuksek oldugu, dogum sirasinda asiri kan kaybedecegim, dogumun kesinlikle sezeryan olacagi yonundeydi.Ve ben bu surecte korkunc bir stresin, umutsuzlugun icine dustugumu farkettim.Tum bu stresten kurtulmak icin kucuk sakin bir ilcede yasayan yakinimin yanina yerlestim ve burada tonton bir kadin dogumcu bulup (gebeligim riskli oldugu icin haftalik izlem onermislerdi) aylik kontrollere gelmeye basladim.Istanbulda o buyuk hastanelerde yasadigim stres,tahliller,tetkikler,sonu hep kotu biten ongoruler bir anda cikti hayatimdan. Doktorumdan da rica ettim, kontrol esnasinda miyomla ilgili bilmem gereken onemli bir degisim yoksa lutfen bana onunla ilgili bilgi vermeyi sadece bebegimi anlatin diye :) Boylelikle miyomu unutturdum kendime, 2 kez ciddi sanci yasadim dinlenerek atlattim, doguma kadar spor yapmaya, yuzmeye devam ettim. 35. haftamda dogumu gerceklestirecegim hastane ve doktorumu buldum, kan kaybi ihtimaline karsi kan alabilecegim yakinlarimi bilgilendirdim, tum hazirliklarimi tamamladim ve 40+1 de, bebegimi mudahalesiz dogal dogumla kucagima aldim. Yani size tavsiyem; bedeninize guvenin, kendinize guvenin, bebeginize guvenin. Miyomu bu surecte yok sayin, gormezden gelin ve cevrenizde kimsenin size hatirlatmasina izin vermeyin. Dilerim siz de saglikla kavusursunuz bebeginizeHanımlar merhaba üzerinden yıllar geçmiş ama trcfubelerinize ihtiyacım var benimde hızla büyüyen bir miyomum var ve şuan 9 haftalık hamileyim miyomum 8 cm. Sürekli sancılarım var hiç bir şekilde uyku uyuyamıyorum ilk defa kanamam oldu şiddetli ve hastanede yatıyorum. Ruhuma kadar acı çekiyorum.sizler doğum yaptınız mı süreci nasıl yaşadınız bebekleriniz sağlıklı mı miyomlar ne oldu , doğum normal mi sezaryen mi ??? Umarım cevap verebilirsiniz
Adınıza çok çok sevindim Rabbim sağlıkla sıhhatle buyutmenizi nasip etsinMerhaba, gebelikle beraber 13 cm miyom oldugunu ogrendim. Ilk kontol eden doktor dehsete kapildi ve hemen ilacla gebeligin sonlandirilip miyomu aldirmam gerektigini soyledi ve ayni gun 3 doktor, 8. haftama kadar onlarca doktorla gorustum.Genel kani gebeligimin riskli oldugu, miyom boyutu sebebiyle bebegimin beslenemeyecegi, erken dogum ve dusuk riskinin yuksek oldugu, dogum sirasinda asiri kan kaybedecegim, dogumun kesinlikle sezeryan olacagi yonundeydi.Ve ben bu surecte korkunc bir stresin, umutsuzlugun icine dustugumu farkettim.Tum bu stresten kurtulmak icin kucuk sakin bir ilcede yasayan yakinimin yanina yerlestim ve burada tonton bir kadin dogumcu bulup (gebeligim riskli oldugu icin haftalik izlem onermislerdi) aylik kontrollere gelmeye basladim.Istanbulda o buyuk hastanelerde yasadigim stres,tahliller,tetkikler,sonu hep kotu biten ongoruler bir anda cikti hayatimdan. Doktorumdan da rica ettim, kontrol esnasinda miyomla ilgili bilmem gereken onemli bir degisim yoksa lutfen bana onunla ilgili bilgi vermeyi sadece bebegimi anlatin diye :) Boylelikle miyomu unutturdum kendime, 2 kez ciddi sanci yasadim dinlenerek atlattim, doguma kadar spor yapmaya, yuzmeye devam ettim. 35. haftamda dogumu gerceklestirecegim hastane ve doktorumu buldum, kan kaybi ihtimaline karsi kan alabilecegim yakinlarimi bilgilendirdim, tum hazirliklarimi tamamladim ve 40+1 de, bebegimi mudahalesiz dogal dogumla kucagima aldim. Yani size tavsiyem; bedeninize guvenin, kendinize guvenin, bebeginize guvenin. Miyomu bu surecte yok sayin, gormezden gelin ve cevrenizde kimsenin size hatirlatmasina izin vermeyin. Dilerim siz de saglikla kavusursunuz bebeginize
Tesekkur ederim. Dogum yapali 9 ay oldu, 2. ay kontrolumde yerli yerinde duruyordu :)bir daha da gitmedim. Adet doneminde yogun kanama, bazen kabizliga sebep oluyor ama simdilik ameliyat dusunmuyorum cunku tekrarlama ihtimali yuksek ve bu gozumu korkutuyor.Adınıza çok çok sevindim Rabbim sağlıkla sıhhatle buyutmenizi nasip etsin
Şuan miyom ne durum da ?
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. İnşallah kendi kendine kaybolurTesekkur ederim. Dogum yapali 9 ay oldu, 2. ay kontrolumde yerli yerinde duruyordu :)bir daha da gitmedim. Adet doneminde yogun kanama, bazen kabizliga sebep oluyor ama simdilik ameliyat dusunmuyorum cunku tekrarlama ihtimali yuksek ve bu gozumu korkutuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?