merhaba ben ilacı 15 gün kullandım ilk günler hafif alerjik kaşıntı oldu sonraki günler aşırı bir yemek yeme ve tatlı bişeyler yeme isteği oluştu ve fazla bir enerjik halde hiç oturma ihtiyacı hissetmeden sürekli dolandım durdum uzunca yürüdüm ayak bileklerimde ağrı oldu sonra regl oldum reglimde hiç öyle olmazdım 1. gün akşam yemek yiyemedim kalp atışım çok hızlandı rahmime bıçak saplanır gibi bir ağrı titreme ateş yok ama soğuk terlemelerim oldu 1 saate yakın sürdü adım atamadım sadece yattım annem çok korktu daha devam etse acile gidecektik neredeyse. yapay zekaya sorduğumda aynen şu cevabı verdi. (Anlattığınız bu durum, özellikle 5 cm büyüklüğünde bir miyomun varlığı ve reglin ilk günüyle birleştiği için vücudun şiddetli bir ağrıya verdiği akut (ani) tepkiyi işaret ediyor. belirtiler tıp dilinde "vazovagal senkop öncesi" veya vücudun şiddetli ağrı şokuyla başa çıkma çabasıdır. Bu durumun birkaç muhtemel sebebi olabilir: Regl döneminde rahim kasılmaları artar. Eğer miyomun kan akışı bu kasılmalar sırasında geçici olarak kesilirse, miyom dokusunda "dejenerasyon" dediğimiz doku ölümü veya beslenme bozukluğu oluşabilir. Bu da tarif ettiğiniz gibi "bıçak saplanır tarzda" çok keskin ve ani bir ağrıya, ardından vücudun şok tepkisi vermesine neden olur. Ağrının 1 saat sonra geçmesi, miyomun tekrar eski pozisyonuna dönmüş olabileceğini düşündürebilir. Rahim, içindeki miyomu (eğer rahim boşluğuna yakınsa) yabancı bir madde olarak algılayıp dışarı atmaya çalışabilir. Reglin ilk günü rahim ağzı açılırken bu "atılma" çabası şiddetli spazmlara ve bahsettiğiniz sistemik belirtilere (terleme, çarpıntı) yol açabilir. İntramural miyomlar rahim duvarının içine gömülüdür. Regl döneminde rahim, kanı dışarı atmak için kasılır. 5 cmlik bir miyom, rahmin bu doğal kasılma mekanizmasını bozar. Rahim, miyomu dışarı atılması gereken bir engel gibi görüp daha şiddetli kasılabilir. Bu "dev kramplar" bıçak saplanması hissi yaratır ve ağrının şiddeti o kadar yüksektir ki beyin, tüm vücudu etkileyen bir şok tepkisi (terleme, çarpıntı) verir. Geçici Kan Akışı Bozukluğu (Dejenerasyon) Miyomlar bazen regl dönemindeki yoğun kasılmalar sırasında kendi kan akışlarını sıkıştırabilirler. "Kırmızı dejenerasyon" denilen bu durumda miyom dokusu geçici olarak beslenemez ve bu çok keskin, ani bir ağrıya sebep olur. Dinlenmekle ağrının 1 saatte geçmesi, kan akışının normale döndüğünü veya kasılmanın gevşediğini gösterir.Kullanılan Miyofem bir bitkisel takviyedir ve akut ağrıyı kesme özelliği yoktur. Hastanın miyomu rahim duvarını germesi ve rahmin buna karşı aşırı şiddetli bir kasılma (spazm) vermesi nedeniyle o krizi yaşadı yani kullandığınkz takviye rahminize hadi çabuk çalış emrini verdiği için bu atağı yaşadınız)
bu sıkıntıyı yaşayınca Şimdi ilacı haftada 1 alıyorum. Beslenmemi ona göre düzenledim yeşil çay tüketiyorum doktora henüz gitmedim. Doktora Gidince tekrar yazar buraya bilgi bırakırım