Miyom olanlar

Ozlm er

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2018
141
35
98
45
Merhaba 40 yaşındayım bekarım arada kasık agrılarım oluyor onun dışında hiç şikatiyetim yok ( kanama vs yok) rutin muayenede 7 cm miyom görüldü... İlaç tedavisi başlandı 3 ayda bir kontrol edelim dedi. dr istersen gel ameliyat edeyim dedi. Varmı böyle olan. Acil bir durum yaratır mı dedim hayır dedi ama tedirgin oldum.

Merhaba 40 yaşındayım bekarım arada kasık agrılarım oluyor onun dışında hiç şikatiyetim yok ( kanama vs yok) rutin muayenede 7 cm miyom görüldü... İlaç tedavisi başlandı 3 ayda bir kontrol edelim dedi. dr istersen gel ameliyat edeyim dedi. Varmı böyle olan. Acil bir durum yaratır mı dedim hayır dedi ama tedirgin oldum.
Benimde rutin muayene de 7.5 cm miyom çıktı subzeroz miyom emarda göründu rahim sağ arka duvarında , gebeliğe engel değil ve bebeğin oluşacağı yerde olmadığı için ameliyat onerilmedi

Bende ameliyata pek sıcak bakmadım. En azından 3 ay daha beklicem. Açık ameliyat dedi. Kapalı şansım yokmuş. Diane 35 verdi ama onuda kullanmakta kararsızım. Ara kanama vs yapıp beni panik etmesin. Sizede çok geçmiş olsun.

geçmiş olsun 3 kez açık miyom ameliyatı oldum ilk defa sizden duyuyorum ilaç tedavisini burda da bir çok konu açıldı hiç duymadım ama 10 ile 12 cm kadar laparoskopi yada histeroskopi yapıla biliyor açık ameliyatında korkulacak bir yanı yok . miyom adet döneminde ağrı sancı yapıyor ve yoğun geçiyor büyüdüğü zaman ara kanamalar yapıyor maalesef

Mrb. İlaç tedavisi zaten miyomu küçültmek için değil. Benim aksine adet döneminin arası uzamaya ve az gelmeye başladı. 1.2 gün sürüyor ilacı onun için verdi. Miyomu alalım dedi. Ama tek Dr ile kalmak istemiyorum çünkü hiç bir şikayetim yok. Hiç evlenmemiş olduğunuz için kapalı ameliyat önermem dedi. Açık ameliyat olmuşsunuz nasıldı kaç gün sürüyor şikayetler bana 1 gün sıkıntı olabilir hastanede de 1 gün tutarım zaten dedi. Çok agrı oluyor mu sonrasında kanama falan.

Ben de açık oldum ilk gebelikte bana çok sıkıntı çıkardı benim de rahim duvarına gömülü idi . 5cm di benimde .

Arkadaşlar merhaba ben bugün doktora gittim gebelik düşünüyorum dedim ultrasonla bakti . 17 mm çapında kist gibi bişey var solda dedi . Ben de dedimki hocam yumurtlama haftam .yumurta olmasın o dedim .oda evet olabilir ama daha çatlama sıvısı yok 2 gün sonra esinle ilişki yasa dedi. Benim kafam karıştı . Bir doktor yumurta mı kist mi anlamaz mi . Hadi kist varsa bende

Back
X