• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Miyom ve Gebelik Düşüncesi

Arven11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
14
Puanlar
3
Merhaba 10 cm miyom tespit edildi duyduğumda şok oldum çünkü sadece bir baktırayım düşüncesiyle gitmiştim. Hiç şikayetim yoktu. Doktor ameliyat dedi. Fakat ben ameliyatta komplikasyon oluşur zarar verirler hiç olmaz diye korkuyorum. Henüz çocuğum yok. Bu şekilde olup sorunsuz hamilelik geçiren oldu mu :( ameliyat olmak istemiyorum.

Merhaba geçmiş olsun aynı durumdayız. Miyom rahmin dışında mı? Benim de aynı boyutta geçen yıl bir düşüğüm oldu o sıra öğrendim doktor ameliyat dedi ama korktuğum için devlette bir profesöre daha göründüm. Düşüğünün miyomla alakası yok tekrar gebelik dene dedi. Tekrar gebe kalamadım tabi eşimde sperm sorunu olduğu için. Şimdi tüp bebeğe başlıycaz ama doktor miyom ameliyatı olmadan transfer yapamayız diyor. Birkaç doktorun daha fikrini alıp ona göre ameliyat olun. Sorunsuz gebelik yaşayan da çok erken doğum yapan da nasip işi sanırım biraz da. Haziran da ameliyat olucam ve açık olacak ameliyat aşırı korkuyorum.

Merhaba 10 cm miyom tespit edildi duyduğumda şok oldum çünkü sadece bir baktırayım düşüncesiyle gitmiştim. Hiç şikayetim yoktu. Doktor ameliyat dedi. Fakat ben ameliyatta komplikasyon oluşur zarar verirler hiç olmaz diye korkuyorum. Henüz çocuğum yok. Bu şekilde olup sorunsuz hamilelik geçiren oldu mu :( ameliyat olmak istemiyorum.
Merhaba miyom tam olarak nerde? Rahim girişi duvarında biyerdemi yoksa daha derinlerdemi ? Benim evliliğimin başında rahim duvarında girişte biryerdeydi 5 cmdi.

Karbonhidratsız ve şekersiz Beslenmeyle + Doğum kontrol hapıyla erittik onu. Yaklaşık 2 ay sonra mercimek kadar kalmıştı oda gitti öyle.

10 cm tabi biraz daha büyük, öncelikle kötü yada iyi huylu mu onuda öğrendinmi? Doktoruna danışma şansın varsa tekrar, miyomun beslenme ve doğum kontrol ile eriyip erimeyeceğini sor. Genellikle iyi huylu olanlar küçülebiliyor kendiliğinden. Fakat ben olsam miyom problemini çözmeden gebelik planlamazdım. Bebek büyüdükce oda orada baskı yapabilir. Veyatta bebekle birlikte büyüye bilir böyle vakalar duymuştum.

Başka doktordan da görüş alman iyi olur elindeki tahliller veya yazılı raporlarla gitmen görüş almanı kolaylaştırır.

Rahmin dış duvarında. Kötü huylu olmadığını söyledi. Smear testi de yapıldı birkaç doktordan daha görüş almayı planlıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun kurtulmanıza çok sevindim

Merhaba geçmiş olsun aynı durumdayız. Miyom rahmin dışında mı? Benim de aynı boyutta geçen yıl bir düşüğüm oldu o sıra öğrendim doktor ameliyat dedi ama korktuğum için devlette bir profesöre daha göründüm. Düşüğünün miyomla alakası yok tekrar gebelik dene dedi. Tekrar gebe kalamadım tabi eşimde sperm sorunu olduğu için. Şimdi tüp bebeğe başlıycaz ama doktor miyom ameliyatı olmadan transfer yapamayız diyor. Birkaç doktorun daha fikrini alıp ona göre ameliyat olun. Sorunsuz gebelik yaşayan da çok erken doğum yapan da nasip işi sanırım biraz da. Haziran da ameliyat olucam ve açık olacak ameliyat aşırı korkuyorum.
Size de çok geçmiş olsun. Rahmin dış duvarında olduğunu söyledi. Boyut olarak büyük olduğu için hamilelikte zararı olur önce ondan kurtulalım denildi. Başka doktor görüşü de alacağım. Henüz korunmasız denemedik o yüzden oluyor mu onu da bilemiyorum açıkçası ama engel olacağı söylendi bana düşük erken gebelik vs

Size de çok geçmiş olsun. Rahmin dış duvarında olduğunu söyledi. Boyut olarak büyük olduğu için hamilelikte zararı olur önce ondan kurtulalım denildi. Başka doktor görüşü de alacağım. Henüz korunmasız denemedik o yüzden oluyor mu onu da bilemiyorum açıkçası ama engel olacağı söylendi bana düşük erken gebelik vs
Sağ olun benimki de rahmin dışında. 6 ay arayla mr çektirdim büyüme yapmamış korkumdan bir buçuk yıldır erteledim ameliyatı ama sanırım kaçış yok benim için. Ameliyat sonrası da 6 ay gebelik yasakmış.

Sağ olun benimki de rahmin dışında. 6 ay arayla mr çektirdim büyüme yapmamış korkumdan bir buçuk yıldır erteledim ameliyatı ama sanırım kaçış yok benim için. Ameliyat sonrası da 6 ay gebelik yasakmış

:( bana da aynı şeyler söylendi fakat çevremde ameliyatı olup hamile kalamayan var yapışıklık olduğu söylendi. Bu sefer de çocuk olmaması ameliyata bağlanıyor. Kafam çok karışık :s Birkaç doktorla daha görüşeceğim daha fazla büyürse diye de korkum var maalesef. İnşallah sonumuz güzel olur.

Ameliyat olmaya karar verdim kapalı yapacak bir hoca buldum gelişmeleri size de yazacağım

Ameliyat olmanız daha iyi gibi görünüyor benimde 7cm kistim var ve gebeyim zor bir gebelik geçiriyorum büyümeye devam ederse gebeyken ameliyat düşünüyorlar ben kistim oldugunu hamilelikle birlikte öğrendim siz şanslısınız en azından öncesinde biliyordunuz.

Ameliyat olmanız daha iyi gibi görünüyor benimde 7cm kistim var ve gebeyim zor bir gebelik geçiriyorum büyümeye devam ederse gebeyken ameliyat düşünüyorlar ben kistim oldugunu hamilelikle birlikte öğrendim siz şanslısınız en azından öncesinde biliyordunuz.
Maalesef ameliyatın riskleri var o yüzden ben vazgeçtim. Konumu itibariyle rahim içi alanına etki etmeyebilir.

Maalesef ameliyatın riskleri var o yüzden ben vazgeçtim. Konumu itibariyle rahim içi alanına etki etmeyebilir.
Gebelikte daha büyük problem oldugunu söylüyor doktorlar gebelikte ağrılı geçiyor büyümeye devam ediyorsa gebelikte müdahale ediyolar maalesef benimde öyle olacak bu daha sıkıntılı bence karar sizin tabi🙏

Gebelikte daha büyük problem oldugunu söylüyor doktorlar gebelikte ağrılı geçiyor büyümeye devam ediyorsa gebelikte müdahale ediyolar maalesef benimde öyle olacak bu daha sıkıntılı bence karar sizin tabi🙏
Öyle olmaz inşallah iyi düşünelim iyi olsun. Ameliyat yapılıp yapiskanliktan şansını kaybedenler var. O yüzden denemeden karar vermesi çok zor ne yazık ki

Sağlıkla bitirir kucağınıza alırsınız umarım 🥰

Back
X