- Konu Sahibi bal kavanozu
-
Merhaba,
Bende hamile kalmadan önce myom olduğunu öğrendim ve bir kaç dr. gittim ilk gittiği alınması lazım dedi 1 sene içinde 1 cm büyüde ve 3 cm oldu. Diğer gittiğim dr.larda bir problem olmayacağını günümüzde ve geçmişte nice myom olupta doğum yapanların olduğunu söylediler. Bende şuanda hamileyim 9 haftalık Allah' ıma çok şükür bir sorun yok şuanda yanlız myom ne kadar oldu büyüdümü hiç sormadım dr.uma..
aralık 1 de ikili test yaptıracağım o zaman sorarım bende sana da bilgi veririm.
Bence en önemlisi iiçini rahat tutman canım seninde benimde hepimizin bebeği Allah a emanet.. Allah ım onalrı korusun sağlıklı sıhhatli inşallah kucağımıza almamızı nasip etsin..
Kızlar ne olur yardım edin. Bir haftadır ağlamaktan helak olmuş vaziyetteym 6 haftalık hamileyim ve bende 2 ay önce saptanan 2.5 cmlik bir miyom vardı fakat hamilelik hormonlarıyla şimdi 4 cm bi kaç doktora gittim kimi hiç bişey olmaz dedi kimi düşük olabiliğr dedi progestan adında bi ilaç verdi onu içiyorum şimdi sabah akşam 1 er tane fakat internette bu ilacın bazısında miyomu büyüttüğünü duydum doktora sordum yok öyle bişey dedi ama korkuyorm başına böyle bişey gelen varmı hiç.Sizce bu ilaca devam etmelimiyim herhangi bi düşük tehlikem yok ama işi sağlama almak için verdi doktor ne yapmalıyım çok çaresizim kime inanıcağımı bilmiyorum lütfen yardım edin
SEVGİLİ BAL KAVANOZU
Ben de 13 haftalık tüp bebek hamilesiyim panik yapmana gerek yok.Bende de
gebelikle birlikte miyom ortaya çıktı.Gebelikte salınan hormonlar miyomu tetikliyor.Benim 7. haftamda 4.5 cm idi 11 haftamda ise 3.5 cm indi.Ben de başlangıçta panik yapmıştım dr um iyi bir profösör ve bana söylediği 10 cm miyomla bile doğum yaptırdığım hasta var oldu.
Progestana gelince hiç merak etme ben tam 3 aydır sabah akşam progestan jel kullanıyorum vajinal yoldan 10. kutu jelim ve 150 adet kullanmışım.Eğer progestan miyomu büyütmüş olsaydı inan benimkini büyütürdü.Miyomun saplı miyom mu yoksa rahim içine ekilmiş miyom mu?
İnan bir süre sonra rahatlayacaksın miyomu kafana takma sakın.Bebeğe zararı yok.Çünkü bebek amniyon kesesinin içinde va çok korunaklı bir yerde.
HOŞÇAKAL
Benim hem 11 cm yumurtalığımda kist var, hem de doktor ultrasonda iki miyom gördü. Miyomlar hamilelikte büyüyebiliyor ama bebeğe zararı yok dedi doktor.Merhabalar kızlar 16 haftalik hamileyim bu ayki muayenede miyom görüldü ve bebeğin eşi miyoma yapışmış takip edicez dendi başına gelen oldumu bebekte sıkıntı yaşayan oldumu ilaç da verilmedi çok korkuyorum iki kayıp yaşadım bu miyom nolcak bilmiyorum yardım edin lutfen
Tesekkur ederim siz yasadiniiz mi bebeğim hayirlisiyla sağlıklı doğsun kucağıma alayim herkesle bir. Surekli tedirginimmiyomla düşüksüz doğurabilirsin fakat sezeryanı tercih et.miyomu da aldırmaya çalış yoksa doğumdan sonra açık-kapalı miyom ameliyatı illa olursun.miyomla düşük tehliken yoksa en fazla 15 gün erken doğuruyorsun. yalancı sancıların daha sinsi oluyor.eğer doğumda aldırmazsan daha da büyüyor o miyom.
evet fakat benim ufaktan büyüdü yani bi 3 cm ile başladı gebelikte .doğumdan sonra 5cm ve üstüne çıktı.Tesekkur ederim siz yasadiniiz mi bebeğim hayirlisiyla sağlıklı doğsun kucağıma alayim herkesle bir. Surekli tedirginim
Kanama yaşadınız mi hiç bu süreçte. Miyom neredeydi acabaevet fakat benim ufaktan büyüdü yani bi 3 cm ile başladı gebelikte .doğumdan sonra 5cm ve üstüne çıktı.
Rahim arka duvari.Kanama yaşadınız mi hiç bu süreçte. Miyom neredeydi acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?