miyom ve kanal tıkanıklığı

Hulya90

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2015
2.245
1.939
34
Merhabalar,
Bir yıl kadar önce rahim icine büyüyen miyomum olduğunu öğrendim. Bir yıl çocuk yapmayı denedikten sonra hsg çektirdim. Tüplerimin ikisinin de tıkalı olduğunu ve böyle çocuk yapmamın imkansız oldugu soylendi ve Ameliyat karari alindi. Daha önce kist ameliyatı olduğumdan yumurtalıklarımda da sorun olmasından korkuyorum. Tuplerin tikali olmasi miyom nedeniyle olabilir mi? Tuplerde sivi olmasi gibi birseyle karsilasir miyim bilemiyorum. Basina böyle birsey gelen varsa bilgilendirirse sevinirim.

Bendede miyom var 5 tane kadsr 4.2 cm 4.0 cm 3.0 cm 2.0 cm2.0 cm gebeligime engel olmadi ama suan 11 haftsligim surekli kanama dusuk tehlikesi var miyom gebelikte buyuyomus miyomun etrafinda kan var kanama yapiyor miyomun dedi erken dogum tehliken cok fazlaymis bende sizin gibi korkularim oldugundan bebek dusunim dedim bundan 4 ay oncede dusuk yaptim miyom yuzunden yeri cok onemli miyomun tedavi olup hamile kalmanda fayda var iyice arastir dr larda miyomla riskli goruyor gebeligi bende 2009 yilinda miyom ameliyati gecirmistm benimde tupumu tikiyodu 7.0cm 4.0 birsuru miyom cikarildi simdi tekrar bunyem yapmis bence uyi bir dr bulun tedavi olun rabbim hakkjnizda hayrlisini versin gecmis olsun

Sagol tatlim insallah iyi olur. Ameliyat olduktan sonra bebis sahibi olabilirim insallah.

Bilirim o stresi bende ameliyatta rahimim alincak diye cok korkmustum simdi 4 ysinda kizim var sizde moralnizi bozmayin allhin izniyle seninde olur yeterki inancini kaybetme

Evt cok sukur miyom ameliyati sonrasi rabbim nsip etti tedavi gormedim hamile kaldim dr 1 sene gecsin rahimin toparlansin dedi ben 1 sene bekledim 2011 de kixim dunyaya geldi bu ikinci gebeligim tekrar miyom sorunuyla cebelesiyorum allh hayrlisini versin hakkinizda sizde nasp etsin

Miyomlu kaderdaşlarım uzun diye geçmeyin okyun :)
Merhabalar kızlar ben başlayım anlatmaya.evlenmeden önce aşırı adet sancıları evlendikten sonra parçalarla devam eden adet sancıları aşırı kanamala olunca evliliğin üçüncü ayında dr gittim 7 miyomun var dedi o ney be dedim ilk önce dr ameliyat olrusan 2 yıl bekelemn lazım epğer çok kanaman olursa rahmide alırlar dedi. anam dedim ne için gittim neler öğrendim.şok bi şekilde dr odasından çıktım ağlayarak eşime de bişi diyemedim ağlamaktan.sonra araştırdım miyom çoğu kadında varmış.neyse bu dr hemen hamile kal dedi o ay korunmayı bıraktık ertesi ay hamilelik oldu.hemen sevinmeyin.daha yeni başlıyo macera.neyse eşim herkeslere baba oluyorum dedi.edi demesine de bebek bi türlü görünmüyo ama hamilelikta nasıl sancılı aynı adet sancıları.bi gece karnımdan bana bağlı olan bi bağın koptuğunu hisettim düşüğüm başladı ertesinde.bebek düştü nitekim.yükse ihtimalde dış gebelikti.sonra nerdeyse bir seneye yakın denedik bi türlü olmuyıo.gittim hsg çekildim.beceriksiz dr kanalın biri açık diğer, az açık dedi ama rahminde bebeğin yerleşeceği yer var deneyin dedi.neyse bizde rahim filmin bebek oluşumunu çabuklaştırdığını duymuştuk denedik olmadı.sonra bu kadının verdiği cd ve raporu başka dr a gösterince ee burda kanalalr kapalı görünüyo demezmi.bu kadını aradım eee dedim raporda kapalı diyo tamam dedi bende kapaı dedim dedi.hey Allahım ne diyorsun dedim.neyse bi ton kavga ettim kadınla.sonra tüp bebek merkezine gittim.kadın rahmime bi baktı dedi sen bu rahimle nasıl duruyorsun burda bebeğin tutunacağı yer yok bu ağrıyşa nasıl duruyorsun dedi.yani bana kırıssın dedi ameliyat edeceğiz ve gerekirse kanalalrını da bağlayacağız dei.Allahım eşim beni o halde görünce ağladı ben krize girdim kısır olduğum kesinleşti.ameliyat riskide fazla baya bunalıma girdim.prof.iğne vurul dedi ameliyata kadar miyomlar şişsin.eşim ehemn alamya gitti alma dedim .dur kafamı toplıycam.velhasıl kerem eşime ben bu kadına ameliyat olmam dedim ve Prof dr.Fatih şendağa gideklim muayenehanesi tam karşıda oda yok ameliyat oda aynı dedi.ya dedim ne kaybederiz zaten psikopata biağlamışm.neyse gittik yardımcı dr u çekti filmleri hocaya gönderdi.ameliyat günü alındı.sıkı durun kızlar belkide bunu ilk kez ben yazıyorum buraya beş saatlik süren ameliyat sonrasında 25 tam 25 evet 25 miyom alındı bende ve kanalımın biri açılmış diğeri açılamamışmı anlamadım.zaten hocaya soru soramıyorsunuz çünkü çok değişik bi havası var.zatebn sormadan herşeyin cevabunu veriyor.neyse ameliyattan sonra ikinci aydayım üçüncü ayda başlıycaksınız dedi ama bu ay yapşıklık varmı yokmu diye bakmaya gideceğiz bir histereskopi sanırım yapılacak.ne olur dua edin kader ortaklarım inşallah yapışıklık yoktur.Rbbim hepimize acil şifalar versizn.bebişlerimizi alalım kucağımıza.soru sorabilirsiniz arkadaşlar. :*

Sizinle ayni kaderi paylasiyoruz sanirim bende dun oldum ameliyat myom alindi tuplerim tikaliydi doktor 6 ay sonra dedi histeroskopi yapip rahmin durumuna bakicaz tuplerin acilip acilmicana bakip ona gore karar vercez dedi.. rabbim insallah yardim etsin hepimize cok zor bunlari yasamak bir daha olursa diye cok korkuyorum bende allah yardimcimiz olsun insallah.. Dilerimki siz de bir an once bebeginize kavusursunuz

Canım ben hem laparoskopi hemde histereskopiyi aynı anda oldum.ve ameliyat sırasında dr kanalımı da açtı.6 ay uzun bi süre gibi.bana üç ay sonra denemeye başlayın sadece ikinci ayda riske atmamak için her karın ve rahim ameliyatı sonrası yapışıklık durumu oluşabileceği içn kontrol etmemiz gerek dedi.

Benimki acik ameliyatti laparoskopi degilde..rahmimin icinde ve yeri kotuydu onunla ilgili 6 ay demis olabilirla

Miyomlu kaderdaşlarım daha Öncesinde uzunca yazmıştım Serüveni mi yapışıklık bar mı yok mu diye bakacaktı Dr baktı çok şükür rahim güzelmiş yani iyileşmiş maşallah Barekallah şimdi sıra denemelerde herkese Rabbim gönlündekini versin inşallah

Cok sevindim canimm:)) bende kontrole gittigimde bekledigimden cok daha iyi dedi iki ay oluyor ameliyat olali iki ay sonra baslayabilirsindedi:))) insallah hersey gonlumuzce olur hemencik hamile kaliriz ☺️☺️

ÖNEMLİ MİYOM
merhaba arkadaşlar,annem yaklaşık 2 yıl önce doktor saim yılmaz tarafından antalyada embolizasyon ameliyatı oldu,2 yıl boyunca hiç bir şekilde miyomlarında küçülme olmadı hatta dahada artış oldu 3 hafta önce muayenesinden geçen haftadaki muayenesi arasında tam 2 haftada 2 cm büyüme yaptı ve ankaraya gittik muayene için doktor acil ameliyat dedi , eğer miyomları alınca rahminde bir sorun olmazsa sadece miyomları alıcaktı ve miyomlarda bir sorun olmazsada sadece miyomları alıcaktı fakat ameliyatta tüm rahmini aldılar,doktorla konuşmamızda ise antalyadaki yaptığı embolizasyondan dolayı miyomlar deforme olmuş patlamış ve hatta miyomu patolojiye gönderdiler kanser teşhisi için , saim yılmaz yüzünden annem rahminden oldu ve kanser şüphesi var çok merak ediyorum nasıl verecek öbür dünyada bunun hesabını,şimdi gidip sağlık bakanlığına başbakanlığa v.s şikayet etsek napıcaklar insan hayatı ile oynamak sırf para için bu kadar kolaymı , kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmaz inşallah,kesinlikle embolizasyon yaptırmayın iyi hastalere gidin ve iyi araştırın

X