ben bir de genç kadın hakim olarak özellikle belirtilmesine takıldım. size yazmamın nedeni sizin bu psikolojik çıkarımlardaki uzmanlığınız.
hani genelde kadın amirle çalışmak zor denir ve o amire yüklenilir ama bazen çalışanlarda sadece kafalarında kurdukları şeyler yüzünden gereksiz suçlamalar yapabiliyorlar. yada anlamsız çekişmelere girebiliyorlar.
belki burada o hakim de bunu farkettiği için mesafe koyuyor ve iyi niyetle yaklaşmak istemiyordur. kaldı ki arkadaşların yazdığı kadarıyla zaten hakimin görevi değilmiş işi öğretmek.
Açıkcası niye hakim için 'genç bir kadın' yazdı konu sahibi bilmiyorum.
Belki 'o da genç, bize iş öğretecek kadar birikimli değil'i vurgulamak istemiştir.
Kadın kelimesi de kaprisli'yi vurgulamak için olabilir.
Bu forumda ve diğer sosyal medya mecralarında herkes birbirinden bir şeyler duyup, öğreniyor.
Mobbing de bunlardan biri.
İşyerinde azıcık zorlanan, beklediği yardım ve desteği alamayan mobbinge uğradığını düşünüyor, muhtemelen bunu savunma mekanizması olarak farkında olmadan kullanıyor.
Kocasının, sevgilisinin bazı tutum ve davranışlarından dertlenen üyelere yazılan;
'seninki narsist, haberin olsun' şeklindeki yorumlara benzetiyorum ben bu durumu.
Psikologlar bile yüzyüze en az 3-4 seans görüşmeden danışanın sorununu tespit edemez biz burda nasıl oluyorsa hemen narsizm teşhisi koyuveriyoruz.
Bilgiye kolay ulaşmanın avantajları olduğu kadar dezavantajları da var.
Herkes, her konuda uzman artık...
Konuyu niye dağıttım?
Ben de bilmiyorum.
Pandemi süresince az insanla konuşmamın yan etkisi sanırım.