mobbing

maalesef durum boyle değil çünkü belirli bir bütçe var benim hakkımı alıp yine doğum yapan bir arkadaşa vermişler sebepte ben fazladan bikaç hafta daha izin yaptım hemen dönmedim diye:KK43: ama bu bir sebep olamaz cunku zamn hakediş olan yılın cogunlugunda bende calısıyordum zaten

O bir kaç haftayı dilekçe ile beyan etmedim mi şirkete? Kafana göre mi kullandın?

Aktif çalışmadığınız için zam yapılmamış olabilir bunu neden patrona sormadınız? ayrıca hamileyken bölüm değiştirilemez diye bir kural mı var bunun neresi mobing oluyor, sizi işten çıkın diye zorlayan yok, ortada bir sorun da yok çalışma şartlarınız çok ağırlaşmamış. Sırf toplantıda doğum izinlerini sevmiyorum dedi diye mobbing davası olmaz. Hiçbir patron sevmez ki zaten izini ama sizi işten çıkarmamış sonuçta gelmiş başlamışsınız.
yukarıda yazdıgımı okumadınız sanırım fazladan birkaç hafta izin aldım diye benim zam hakkım yine aynı dönemde dogum yapan arkadasıma verildi.sebepse fazladan bikaç hafta ücretsiz izin kullanmışım.ayrıca gelir gelmez çıkartılmaya niyetlenildi sırf mobbing korkusundan gerçekleşmedi ve şu an zaman gectiği için bunu yapacaklarını dusunuyorum ayrıca sizce herkesin onunde toplantıda dogum izni kullandım diye azarlanmak sorun değil ve normal öylemi???? doguma 2 ay kala bölümü değiştirip hadi tüm işi öğren demekte cok normal gelmiyor bana acıkcası hiç profesyonel değil.ayrıca hiçbir patron sevmez fikrinize de katılmıyorum dünya kadar şirket çalışan annelere ekstra kolaylıkları seve seve sağlıyor sonuna kadar ücretsiz izin yarım gün çalışma gibi ve hiçbir imada bulunulmuyor.tbirçok arkadşım bu konuda cok rahat tabiki kendimi gözünüzde aklamak gibi çabam yok gerekte yok ama şunuda soyluyim iş konusundada sıkıntılar yaşadım uzun süre fazladan iş verme yada bilgilerimi görmezden gelme gibi....

O bir kaç haftayı dilekçe ile beyan etmedim mi şirkete? Kafana göre mi kullandın?
tabiki beyan ettim hatta kızıma bakacak kişi sorunum vardı ekstradan aradım durumu anlattım ama müdürm işe ihtiyacın var dışarısı soguk gibi üstü kapalı tehditte etti telefonda ama yasal hakkım olduğu içinde pek bişey diyemediler

Herkese merhaba
Gebelik ve doğum içinmobbing için dava açan varmı? Hamileyken bölümüm değiştirildi sonrasında doğum izninden döndükten 7 ay sonra zam ayıydı, diye tüm departmana zam yapılırken bana yapılmadı üstüne işle ilgilide bir dolu sorun cıkartıldı hatta bir toplantıda açıkca yöneticim doğum iznini hiç sevmediğini soyleyerek beni azarladı:/dava açsam nasıl kanıtlar gerekir? illaki davada şahit istiyorlarmı?
bilgisi olan arkadaşlar acil yardım edermisiniz
kamu ve özel kişilere mahsuben açılmış 220 bin mobing davasının 200 ü anca kanıtlanmış .Bilmiyorum mobingi kanıtlamak inanılmaz zor.

Aktif çalışmadığınız için zam yapılmamış olabilir bunu neden patrona sormadınız? ayrıca hamileyken bölüm değiştirilemez diye bir kural mı var bunun neresi mobing oluyor, sizi işten çıkın diye zorlayan yok, ortada bir sorun da yok çalışma şartlarınız çok ağırlaşmamış. Sırf toplantıda doğum izinlerini sevmiyorum dedi diye mobbing davası olmaz. Hiçbir patron sevmez ki zaten izini ama sizi işten çıkarmamış sonuçta gelmiş başlamışsınız.

Yapmayın Allah aşkına. Sanki bilmiyoruz hamile veya küçük bebeği olan kadınlara nasıl zorluk çıkarıldığını, verimli olamazlar diye ilk önce bezdirilmeye çalışıldığını. Bu bir gerçek..

Ben 16 hafta iznim bitince 6 aylık yasal ücretsiz izin hakkımın 1/3'ünü kullanmak için dilekçe verdim de genel müdür yardımcısı (bu kişi bir kadın) dönüşümde çıkışımı vermeyi planlıyordu kulağıma gelmişti. Benim müdürüm izin vermemiş buna.
Bana kalsa tazminat+işsizlik maaşım ile 1 sene evde çocuğuma bakardım ama uzun vadede olan işi bırakmak da istemezdim.
Belki özel sektör çalışanı değilsiniz bilmezsiniz ama daha ne insanlık dışı muameleler var bir bilseniz..

Yapmayın Allah aşkına. Sanki bilmiyoruz hamile veya küçük bebeği olan kadınlara nasıl zorluk çıkarıldığını, verimli olamazlar diye ilk önce bezdirilmeye çalışıldığını. Bu bir gerçek..

Ben 16 hafta iznim bitince 6 aylık yasal ücretsiz izin hakkımın 1/3'ünü kullanmak için dilekçe verdim de genel müdür yardımcısı (bu kişi bir kadın) dönüşümde çıkışımı vermeyi planlıyordu kulağıma gelmişti. Benim müdürüm izin vermemiş buna.
Bana kalsa tazminat+işsizlik maaşım ile 1 sene evde çocuğuma bakardım ama uzun vadede olan işi bırakmak da istemezdim.
Belki özel sektör çalışanı değilsiniz bilmezsiniz ama daha ne insanlık dışı muameleler var bir bilseniz..
yaşamayan bilmez gercekten ve çok kolay yargılayarak yorum yapar şu an çalışıyormusunuz peki? sizde zor zamanlardan geçmişsiniz:(

muhtemelen kötü niyetle açılmışta çok dava vardır ama yinede sayı azmış :KK43:
öncelikle size şahitlik edecek kişiler bulmanız gerekir ki bu çook zor herkes ekmek derdinde en yakın arkadaşınız bile beni karıştırma diyebilir,ikincisi her şeyi geçtim ne olursa olsun karşınızdaki kişilerin yetkileri sizden çooook ama çoook fazla olduğundan o iş yerindeki hayat size daha da zehir olur.zira mobing bir yönetim biçimidir.acı ama gerçek.sistem mobingi teşvik ediyor zaten.

tabiki beyan ettim hatta kızıma bakacak kişi sorunum vardı ekstradan aradım durumu anlattım ama müdürm işe ihtiyacın var dışarısı soguk gibi üstü kapalı tehditte etti telefonda ama yasal hakkım olduğu içinde pek bişey diyemediler

Ben de 16 hafta bitiminde "bebeğim daha 2 buçuk aylık 2 ay daha evde olmak istiyorum" dedim de neler duydum neler. Biraz önce yazdım yukarıda. Dönüşte işten çıkarılacaktım kendi amirim sahip çıkmıştı da öyle kaldım. Ve 2 ay sonra da yapılması gereken zam yapıldı.

Zam yapılmaması yasal değil. Senin hakların şartlı şurtlu belli buna boyun eğme. Gerekirse SGK'ya gidip bilgi al. Çalışma bakanlığını ara şikayet et er geç geliyorlar. Seni direk çağırmasalar bile konuyu bilirler ona yoğunlaşırlar. Genelde isim vermiyor gelen müfettişler..

yaşamayan bilmez gercekten ve çok kolay yargılayarak yorum yapar şu an çalışıyormusunuz peki? sizde zor zamanlardan geçmişsiniz:KK43:

1 senedir aktif olarak çalışıyorum çok şükür.. Ama işten çıkarılsaydım şu anlarda zor durumdaydım çünkü paraya ihtiyacımız olacaktı..

yukarıda yazdıgımı okumadınız sanırım fazladan birkaç hafta izin aldım diye benim zam hakkım yine aynı dönemde dogum yapan arkadasıma verildi.sebepse fazladan bikaç hafta ücretsiz izin kullanmışım.ayrıca gelir gelmez çıkartılmaya niyetlenildi sırf mobbing korkusundan gerçekleşmedi ve şu an zaman gectiği için bunu yapacaklarını dusunuyorum ayrıca sizce herkesin onunde toplantıda dogum izni kullandım diye azarlanmak sorun değil ve normal öylemi???? doguma 2 ay kala bölümü değiştirip hadi tüm işi öğren demekte cok normal gelmiyor bana acıkcası hiç profesyonel değil.ayrıca hiçbir patron sevmez fikrinize de katılmıyorum dünya kadar şirket çalışan annelere ekstra kolaylıkları seve seve sağlıyor sonuna kadar ücretsiz izin yarım gün çalışma gibi ve hiçbir imada bulunulmuyor.tbirçok arkadşım bu konuda cok rahat tabiki kendimi gözünüzde aklamak gibi çabam yok gerekte yok ama şunuda soyluyim iş konusundada sıkıntılar yaşadım uzun süre fazladan iş verme yada bilgilerimi görmezden gelme gibi....
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve sizin de belirttiğiniz gibi bizim ülkemiz hariç tüm dünyada çok iyi davranılıyor
Biz de ise sorunlu personel konumuna sokulup istifa ettirmek içim uğraşılıyor .
Umarım hakkınızı en kısa zamanda alırsınız.

çalışma bakanlığına şikayette bulunun. elinizde doğum belgesi muhakkak vardır gelip inceleme filan başlatırlar muhakkak.

Eşimin iş yerinde de bir çocuk vardı eşim çok yalvardı askerliğine 1 ay kala yada 2 hafta kala çık bak tazminat alacaksın diye söylemiş çocuğa, çocuk da inat etti 2-3 ay önceden kendi isteğiyle çıktı. Buna kim akıl verdiyse çocuk askerdeyken şikayet etmiş eşimi ve iş yerini tazminatımı vermediler diye soruşturmaya geldiler eşim bütün delilleri topladı teslim etti. Akladı kendini.

Sizde elinizde resmi evrak varsa talepde bulunabilirsiniz. herkese zam gelipte size zam gelmemesi çok saçma doğum ve doğum izni en doğal hakkınız bu hak için bile kanunlar esnek tutulurken size böyle davranmaları garip bence...

Eğer zam performansınız ile ölçülüyorsa ve siz yılın büyük bölümünde izindeyseniz Bu şekilde bir savunma yapabilirler. Zira burada olmayan bir çalışanın performansı zam almaya ugun görülmez. Hamileliğiniz ve sonrasında bölümünüz daha sakin be daha rahat bir bölüm ile değiştirilmişse bu da zaten işvereninizin yükümlülüğü. Ama daha stresli ve hamilelik için zararlı bir bölüme geçirdilerse o zaman sonuna kadar haklısınız ve davanızda eliniz kuvvetli. Diğer konular için mobbing davası açıp şahit gösterebilirsiniz. genelde işçiyi haklo bulurlar ama ne kadar sürer bilmiyorum. Gerçi şimdilerde arabuluculuk diye birşey çıktı diyorlar

Herkese merhaba
Gebelik ve doğum içinmobbing için dava açan varmı? Hamileyken bölümüm değiştirildi sonrasında doğum izninden döndükten 7 ay sonra zam ayıydı, diye tüm departmana zam yapılırken bana yapılmadı üstüne işle ilgilide bir dolu sorun cıkartıldı hatta bir toplantıda açıkca yöneticim doğum iznini hiç sevmediğini soyleyerek beni azarladı:/dava açsam nasıl kanıtlar gerekir? illaki davada şahit istiyorlarmı?
bilgisi olan arkadaşlar acil yardım edermisiniz

Bence konuşma başlat ve konuştur video çek dava aç yeterli diye düşünüyorum

İzinsiz görüntü veya ses kaydı almak suç teşkil ediyor. Hak arayayım derken suçlu konuma düşersiniz.
Mobbing davası için şahit şart.

Departman değişikliği için bişey diyemicem de zam performansa göre yapılır siz o senenin en azından büyük bölümünde fiili olarak çalışmadığınız için doğru dürüst bi zam alamamanız normal.

Departman değişikliği için bişey diyemicem de zam performansa göre yapılır siz o senenin en azından büyük bölümünde fiili olarak çalışmadığınız için doğru dürüst bi zam alamamanız normal.
Ama diger dogum izninden gelen arkadas gayet zam aldi ben ucretsiz kullandim diye mimlendim

Back
X