Mobbing

Ezgi-denktas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2018
13
4
1
Herkese iyi aksamlar.is yerinde yasadigim birtakim sorunlar beni cok geriyor.bazen kendimi cok yalniz hissediyorum.calistigim okul cok kalabalik fakat cogunluk ayni siyasi goruse sahip.ben ise kimsenin etlisine sutlusune karismam her ne kadar ayni siyasi goruste olmasam da.fakat alttan alttan mobbing uygulaniyor sanki.yanimdan gecerken burnunu havaya dikip merhaba diyecekken kafasini baska tarafa ceviren arkadaslar var.neden boyle yapiyorlar anlamiyorum.cok uzuluyorum.bir sorun mu var diye sordugumda sen cok alingansin niye boylesin yok birsey diyip gecistiriyorlar.bu tutum karsisinda nasil davranayim bunun adi nedir.cikmaza girdim.tayim hakkim olsa tayin isticem ama daha 2 senem var.tecrubesi olanlar yol gosterebilir mi.ben mi abartiyorum kizlar.ogretmenler odasina gigmek istemiyorum ama mecbur girmek zorundayim.

Kizlar cok zorlaniyorum gercekten.20 senedir ayni okulda olanlar emeklisi gelmis olanlar.onlarin icinde kendim olarak kalmak istiyorum.guclu olmak istiyirum.iclerinde birtanesi var her geleni gondermis mobbing uygulamis bana da memur soyledi boslukta bulundu yoksa soylemezdi.birtane yakin arkadasim yok ve bu beni uzuyor.bende mi bir sorun var diyorum kendi kendime.baska okula gitsem ordada olur mu diyorum.guvenecegim tek bir insan yok.cok yipraniyorum.

Selam vermek kotu birsey mi.benim selamimi alnayacak kadar ne gecti aramizda.bu gibi seyler beni cok yipratiyor.2 sene oldu atanali.cok garip geliyor boyle seyler bana.ben mi buyutuyorum.

Babam da öğretmen. Tayin olduğu bir okulda aynını yapmışlar, hoşgeldin bile demişler, çok bozulmuş. Her yeni öğretmen geldiğinde hemen yanına gidip herkesin duyabileceği sesle"hoşgeldiniz, bizim buradaki öğretmenler çok kabadır kimseye hoşgeldin bile demezler, üzerinize alinmayin, sizle ilgisi yok" diye laf sokuyormus. Yeni gelen ogretmenlerle o şekilde samimi oldu, kendine arkadaş grubu yaptı. Emekli oldu gitti, o eski öğretmenleri hala sokakta görse hemen laf sokar. Sizle alakası yoktur, çok dusunmeyin,kalabalık yerlerde gruplaşma illaki oluyor, yeni kişinin kendini kabullendirmesi zaman alıyor.

Ya bi zahmet iş yerinde yakın arkadaşın olmasın. Kimseyle yakınlık kurulacak yer değil. Profesyonelmol sen de onlar gibi davran. Dışarda selam bile verme

Aslinda hafta sonlari elimden geldigi kadar gezip tozmaya calisiyorum ama gunumun cogu 9_3 okulda geciyor canim
Ben seni anlıyorum. İlk atandığım okulda ortamı hiç sevmiyordum samimi olduğum birileri yoktu. Ama okul dışında ilçede çok samimi bir arkadaşım vardı her akşam onunla görüşüyorduk ve haftasonları ya onunla görüşüyordum ya ailemin yanına gidiyordum. Bu durum okulu takmamamı sağlıyordu. Onların yaptıklarına mobbing diyemeyiz ama bu durumu kafana takman normal.

Tesekkurler yorumlariniz icin.ogrencileri seviyorum isimi seviyorum .ama kalabalik bir ortamda guvenebilevegim yakjn bir arkadasimin olmamasi motivasyonumu dusuruyor.insan istiyor bir tanede olsa yakin arkadas.cok mu gucsuzum diyorum kendi kendime.hepsi bir olup sohbey eferken bir selam vereyim dijorum kimseden tik yok

5 ay önce aynı şeyleri yazabilirdim
Inanın geçecek
Şu an okulda huzurlu ve mutluyum
Yeni ve genelden farklı bir tarzınız varsa biraz soğukluk oluyor başlarda
Derslerinize öğrencilerinize odaklanin zamanla ısınırsınız bence

Sence kendimi nasil motive edebilirim.cunku bu kisiler ozelde de gorusuyorlar yakin iliskileri var yada disariya oyle goruntu veriyorlar.bu insanlarla nasil gecer gunler bilmiyorum.iki yuzlu olmak dedikodu yapmadan.bugun birisi ogretmenler odasindan cikti hemen arkasindan konusmaya basladilar.kimse de cikip demiyor ki ayiptir dedikodu yapmayalim.biri birsey diyor digeri ona destek oluyor.sessiz kaliyorum ben

Cok zor bu yaa.Ben farkli bir kuruma geciyorum.Orda gecici calisiyordum zaten.Memnundum ama bugun bir tanesi birsey dedi.Acaba dedim.Acaba burda da rahat edemeyecek miyim?Buraya gectigime pisman olacak miyim?Gecis surecinde bir ay kendi kurumumda olacam.Seni geri buraya vermezler belki diye bir laf etti.

Selam vermemek mi mobbingbir bankaciyla konusun da her gün nelere maruz kaldiklarini bi anlatsin. Belki insanlarla elektriginiz uyusmamizdir bu her yerde basiniza gelebilir. Bunun icin tayin düsünmeniz pek de olgun bir yaklasim degil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…