Mobbing

o insanlar selam vermesin boşver. ben direk mobbingi idareden görüyorum napayım. kötü program kötü sınıflar kötü saatler sürekli bana laf sokulması kötü kötü bakılması açığın aranması...

Mobbing boyle birsey degil ki.. :) 4 sene bankacilik yaptim,mobbingin alasini yasadim.

Hem takma onlari bu kadar,gittigin heryerde boyle insanlar olabilir,gozun gormeyecek,illa anlasacagin birileri vardir.

Is ortamin sonucta gunun vogu orda geciyor..ama bu kdr yipratmaya degmez kendini inan

Mobbing boyle birsey degil ki.. :) 4 sene bankacilik yaptim,mobbingin alasini yasadim.

Hem takma onlari bu kadar,gittigin heryerde boyle insanlar olabilir,gozun gormeyecek,illa anlasacagin birileri vardir.
Canim yeni gelen arkadaslar oldu.onlarla yakinlik kurayim dedim.bi baktim kendi saflarina cekmisler .ve bu kisiler birden bana karsi soguk davranmaya basladilar.ne diyorlar ne konusuyorlar bilmiyorum. Kendimi geri cekince de o oyle gulmez konusmaz icine kapanik alingan.mutsuzum ve oyuzden yuzum gulmuyor.bunu be kullaniyorlar

Bu dönem yeni bir okula başladım.

Ortamdan da pek hoşlanmadım fazla haremlik-selamlık geldi bana. Kadınlar kendi aralarında whatsapp grubu falan kurmuşlar beni de eklediler ama hiç benim tarzım değil.

Ne yaptım?

Her teneffüs açıyorum mis gibi kitabımı okuyorum. Selam verenden alır selamımı veririm, idareyle işim olunca onlarla görüşürüm, gerisi de hiiiç umrumda olmaz.

Yani düşünüyorum herhangi bir iş arkadaşım bana nasıl mobbing uygulayabilir? Kural belli yönetmelik belli, alt belli üst belli, yemişim vermediği selamı, fark bile etmem büyük ihtimalle. Neden? Çünkü ilgilenmiyorum :)

Dersime giriyorum, nöbetimi tutuyorum, sorumluluğumu aksatmıyorum, isterse bakan gelsin her türlü herkese cevap verebilirim.

İş ortamından arkadaş yapmak bana çok amatörce geliyor, üstelik kendiniz söylüyorsunuz odadan çıkanın arkasından konuşuluyor diye, sizin de mi yüzünüze gülünüp arkadan konuşulsun?

Bana ilk hafta "Yeni gelen arkadaşların evine gidilir bizde" gibisinden konuştu okulun gediklisi olduğu belli biri, "Ya öyle mi, hayırlısı inşallah" dedim, cidden bu soğukluğuma karşın evime gelip dedikodu malzemesi toplama talepleri olursa kesinlikle kabul etmeyeceğim, iş arkadaşı iş yerinde kalır.

Size tavsiyem kendi kendinize yetmeyi öğrenin. Her gelenle de doğru düzgün tanımadan gereksiz samimiyetlere girmeyin zararlı çıkarsınız.

Sence kendimi nasil motive edebilirim.cunku bu kisiler ozelde de gorusuyorlar yakin iliskileri var yada disariya oyle goruntu veriyorlar.bu insanlarla nasil gecer gunler bilmiyorum.iki yuzlu olmak dedikodu yapmadan.bugun birisi ogretmenler odasindan cikti hemen arkasindan konusmaya basladilar.kimse de cikip demiyor ki ayiptir dedikodu yapmayalim.biri birsey diyor digeri ona destek oluyor.sessiz kaliyorum ben

Ben derslerime odaklandim öğrenciler ile beraberdim motivasyon ancak bu şekilde olabilir.. gorme duyma gülümse inatla günaydın demeye devam et.. zamanla çok daha iyi olacaktır.. sakin kavga etme.. eğitim kurumunda kabul edilemez bir durum çünkü.. Bi bakmışsın kendi kendine bağırdı durumuna düşersin.. ses tonunu da yükseltme.. hep pozitif ol..

Eğer mobbing i uygulayan amirin pozisyonunda biri değilse haline şükret ve kendi işine bak,yaptıklarının seni yipratip uzdugunu onlara asla belli etme çünkü zevk alıp uygulamaya devam edeceklerdir.. aylarca uykusuz kalsanda, hayatın zindana donsede bunu onlar anlamamalı..etkilenmediğini düşünürlerse ara verirler.. zulmü bırakmazlar yöntem değiştirirler... He eğer mobbingi uygulayan amirinse bunun tek sebebi vardir.. deger yargilariniz ayni degildir.. onun beklentileri senin iş ahlakina, vicdanina uymiyordur.. zaten kimseye derdini anlatamazsin, anlatsanda sen dururken amire kimse bulasmaz(enteresan ama usul böyle) kilifina uydurulur sürgünü yersin..Allah boyleleriyle karsilastirmasin insanı..ya bunlara uymazsin dünyanı dar ederler, yada uyarsin ahiretinden olursun..Bu dünya geçici,Allah ahirette huzur versin..ben böyle güç buluyorum.. uzun oldu kusura bakma, ama aslında kısa bile oldu..

Bir de gel benim çalıştığım yerde 1 hafta kal bakalım :D Onlar size selam vermiyorsa siz de onlara vermeyin. Öğrencilerinizle ilgilenin. 3te işten çıkıyormuşsunuz, neredeyse bütün gün sizin zaten, iş sonrası gezin eğlenin tüm sinirinizi stresinizi atın. Teneffüs arasında 10 dakika gördüğünüz insanlarla çok da muhattap olmanıza gerek yok.

He, öyle geleni sürdürme olayı falan varsa, kendinizi tehdit altında hissediyorsanız,alttan alttan size ters gelen şeylerin kaydını tutmayı ihmal etmeyin. İşin içine siyaset,görüş ayrılığı falan girince işler sarpa sarabilir. Elinizin altında bir şey olsun, sonra rahat rahat takılın.

Eğer mobbing i uygulayan amirin pozisyonunda biri değilse haline şükret ve kendi işine bak,yaptıklarının seni yipratip uzdugunu onlara asla belli etme çünkü zevk alıp uygulamaya devam edeceklerdir.. aylarca uykusuz kalsanda, hayatın zindana donsede bunu onlar anlamamalı..etkilenmediğini düşünürlerse ara verirler.. zulmü bırakmazlar yöntem değiştirirler... He eğer mobbingi uygulayan amirinse bunun tek sebebi vardir.. deger yargilariniz ayni degildir.. onun beklentileri senin iş ahlakina, vicdanina uymiyordur.. zaten kimseye derdini anlatamazsin, anlatsanda sen dururken amire kimse bulasmaz(enteresan ama usul böyle) kilifina uydurulur sürgünü yersin..Allah boyleleriyle karsilastirmasin insanı..ya bunlara uymazsin dünyanı dar ederler, yada uyarsin ahiretinden olursun..Bu dünya geçici,Allah ahirette huzur versin..ben böyle güç buluyorum.. uzun oldu kusura bakma, ama aslında kısa bile oldu..
Cok tesekkurler.yazdiklariniz bir nebze de olsa rahatlatti.peki daha once yaptiklarinin beni uzdugunu anladilar ve yapmaya devam ettiler.bundan sonra takmiyor gibi yapmamin bir anlami olur mu sence.

Cok tesekkurler.yazdiklariniz bir nebze de olsa rahatlatti.peki daha once yaptiklarinin beni uzdugunu anladilar ve yapmaya devam ettiler.bundan sonra takmiyor gibi yapmamin bir anlami olur mu sence.
Tabiki olur..sana bunu yapmalarinin özel o bir nedeni yoksa yani karakter olarak her gelene böyle yapıyorlarsa senin etkilenmediğini gördüklerinde bir süre sonra vazgecerler,ama ozel bir nedeni varsa seni yildirmak istiyorlarsa ( ki sanmiyirum,bunu genelde amir pozisyonundaki zulumculer yapar,cunku amac seni gonderip kendi cikarina hizmet edecek birini getirmektir,dayanmak çok zordur,zaten amacına da ulaşırlar...) o zaman yontem degistirirler..yani aynı görev ve yetkideysen, basit bir mobbingtir,keyfidir... seninle uğraşmaktan zevk alamadıklarında bunu yapmaya son vereceklerdir... Allah sabır versin.. Allah başka bir dertlerle sınamasın.. böyle düşün güçlü ol..gül geç.

Kizlar cok zorlaniyorum gercekten.20 senedir ayni okulda olanlar emeklisi gelmis olanlar.onlarin icinde kendim olarak kalmak istiyorum.guclu olmak istiyirum.iclerinde birtanesi var her geleni gondermis mobbing uygulamis bana da memur soyledi boslukta bulundu yoksa soylemezdi.birtane yakin arkadasim yok ve bu beni uzuyor.bende mi bir sorun var diyorum kendi kendime.baska okula gitsem ordada olur mu diyorum.guvenecegim tek bir insan yok.cok yipraniyorum.
boşver dıyenlerı hakıkaten anlamıyorum.bellıkı sorun var aynısını yaşıyorum takılmıcak birşey değil bıldığın varlığın yok sayılıyor.gormezden gelıyolar.iş yeri gunun 5inden sekızıne kadar berabersınız nasıl bosverebılırsınız.eve yatmay gıt işe gel hergun aynı davranışlar ınsan yıprnıyor sorduğunda alıngan oluyosun.ben nasıl huzursuz oluyorum o zaman delımıyım kendıme durduk yere sıkıntı edeyım. suç bendemı boşvermediğim için.cekıp gtmek çare değil.gtsen ayrı bır dert kalsan ayrı dert.gıtmem oynamam bıryere kendımı sındırmem.sızde oyle yapın.zamanla anlaşılacaksınız. gulerek laf gydırın

Bu dönem yeni bir okula başladım.

Ortamdan da pek hoşlanmadım fazla haremlik-selamlık geldi bana. Kadınlar kendi aralarında whatsapp grubu falan kurmuşlar beni de eklediler ama hiç benim tarzım değil.

Ne yaptım?

Her teneffüs açıyorum mis gibi kitabımı okuyorum. Selam verenden alır selamımı veririm, idareyle işim olunca onlarla görüşürüm, gerisi de hiiiç umrumda olmaz.

Yani düşünüyorum herhangi bir iş arkadaşım bana nasıl mobbing uygulayabilir? Kural belli yönetmelik belli, alt belli üst belli, yemişim vermediği selamı, fark bile etmem büyük ihtimalle. Neden? Çünkü ilgilenmiyorum :)

Dersime giriyorum, nöbetimi tutuyorum, sorumluluğumu aksatmıyorum, isterse bakan gelsin her türlü herkese cevap verebilirim.

İş ortamından arkadaş yapmak bana çok amatörce geliyor, üstelik kendiniz söylüyorsunuz odadan çıkanın arkasından konuşuluyor diye, sizin de mi yüzünüze gülünüp arkadan konuşulsun?

Bana ilk hafta "Yeni gelen arkadaşların evine gidilir bizde" gibisinden konuştu okulun gediklisi olduğu belli biri, "Ya öyle mi, hayırlısı inşallah" dedim, cidden bu soğukluğuma karşın evime gelip dedikodu malzemesi toplama talepleri olursa kesinlikle kabul etmeyeceğim, iş arkadaşı iş yerinde kalır.

Size tavsiyem kendi kendinize yetmeyi öğrenin. Her gelenle de doğru düzgün tanımadan gereksiz samimiyetlere girmeyin zararlı çıkarsını

ilk başta ben de oyleydım alışınca takılıyor malesef baştan o samımıyetı vermıceksın gı adam gıbı davrancaklar ıpın ucu kaçtı.maalesef

Herkese iyi aksamlar.is yerinde yasadigim birtakim sorunlar beni cok geriyor.bazen kendimi cok yalniz hissediyorum.calistigim okul cok kalabalik fakat cogunluk ayni siyasi goruse sahip.ben ise kimsenin etlisine sutlusune karismam her ne kadar ayni siyasi goruste olmasam da.fakat alttan alttan mobbing uygulaniyor sanki.yanimdan gecerken burnunu havaya dikip merhaba diyecekken kafasini baska tarafa ceviren arkadaslar var.neden boyle yapiyorlar anlamiyorum.cok uzuluyorum.bir sorun mu var diye sordugumda sen cok alingansin niye boylesin yok birsey diyip gecistiriyorlar.bu tutum karsisinda nasil davranayim bunun adi nedir.cikmaza girdim.tayim hakkim olsa tayin isticem ama daha 2 senem var.tecrubesi olanlar yol gosterebilir mi.ben mi abartiyorum kizlar.ogretmenler odasina gigmek istemiyorum ama mecbur girmek zorundayim.
Ben de benzer şeylerden şu an da hastayım çözüm bulunmuyor meslekten soğuyor insan nasıl öğretmenler var diyorum meslektaşlarımız hele böyle kutsal bir görevi icra eden bizler. Tek derdi eğitim olan insanlar bizler ne yapacağız bilmiyorum

herkes yazmış ben de yazayım, mobbing böyle bir şey değil.

yaşadığınız çok sıkıntı verici değil bence, hatta başka bir bakış açısıyla bakabilirseniz komik bile sayılır.
düşünsenize kaç yaşına gelmiş meslek sahibi insanlar ilkokuldaki çocuklar gibi birini dışlıyorlar küstük biz sana diyorlar falan. komik değil mi yaptıkları, gülün geçin siz de.

Yaa benimkiler ayarsızzz bi gün kuzumm canımm günaydınn. Bi gün selam yok :))
Ben gelince kibarca günaydım diyipp çantamı montumu bırakıp oturuyorum masaya muhabbet sararsa konuşuyorum sarmazsa telefondan bir şeye bakıyorum. Evrak işim varsa bilgisayarda okulda onları hallediyorum :)

Ama sadece günaydın- afiyet olsun- merhaba- iyi tatiller seviyesine alışmışımm kii günaydın diyip oturdum kız tatlılıkk olsunn diyee pişşssstt naberrr??? Diyince boş bulunup GÜNAYDIN DEDİM YA demiştim hala hatırlarr gülerim :)))

Back
X