Bu dönem yeni bir okula başladım.
Ortamdan da pek hoşlanmadım fazla haremlik-selamlık geldi bana. Kadınlar kendi aralarında whatsapp grubu falan kurmuşlar beni de eklediler ama hiç benim tarzım değil.
Ne yaptım?
Her teneffüs açıyorum mis gibi kitabımı okuyorum. Selam verenden alır selamımı veririm, idareyle işim olunca onlarla görüşürüm, gerisi de hiiiç umrumda olmaz.
Yani düşünüyorum herhangi bir iş arkadaşım bana nasıl mobbing uygulayabilir? Kural belli yönetmelik belli, alt belli üst belli, yemişim vermediği selamı, fark bile etmem büyük ihtimalle. Neden? Çünkü ilgilenmiyorum :)
Dersime giriyorum, nöbetimi tutuyorum, sorumluluğumu aksatmıyorum, isterse bakan gelsin her türlü herkese cevap verebilirim.
İş ortamından arkadaş yapmak bana çok amatörce geliyor, üstelik kendiniz söylüyorsunuz odadan çıkanın arkasından konuşuluyor diye, sizin de mi yüzünüze gülünüp arkadan konuşulsun?
Bana ilk hafta "Yeni gelen arkadaşların evine gidilir bizde" gibisinden konuştu okulun gediklisi olduğu belli biri, "Ya öyle mi, hayırlısı inşallah" dedim, cidden bu soğukluğuma karşın evime gelip dedikodu malzemesi toplama talepleri olursa kesinlikle kabul etmeyeceğim, iş arkadaşı iş yerinde kalır.
Size tavsiyem kendi kendinize yetmeyi öğrenin. Her gelenle de doğru düzgün tanımadan gereksiz samimiyetlere girmeyin zararlı çıkarsını