• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mobilya Sıkıntısı

Kaymakamlıklarda tüketici hakem heyeti var. Mobilyanın tutarı 7500 tl nin altıysa ilçe, üstüyse il tüketici hakem heyetine gidiyorsunuz sözleşmenizle. Onların kararı mahkeme kararı gibi, satıcıya resmî şekilde tebliğ ediliyor.

Bu arada 45 gün mü 45 iş günü mü veya bu süre doldu mu o detaylar önemli ama her türlü yönlendireceklerdir sizi

tüketici hakem heyetine başvurun.
yaptığım her başvuruda çok olumlu sonuç aldım. hatta başvuracağımızı söyleyince bile olumlu sonuçlandı. biri mobilya meselesiydi, mobilya takımının bir parçası kırık geldi, geri gönderdik 15 gün içinde gelecek dendi, ay oldu yok. en son "bu gün mesai bitimine dek getirmezseniz yarın ilk iş tüketici hakem heyetine başvuru yapacağım" diye aradı eşim, 2 saat içinde mobilya kapıdaydı :KK53: hayır madem var niye getirmiyon di mi :olamaz:

ben kızıma kitaplık ve şifoniyer almıştım ekim ayında. sözleşmede 45 gün yazıyordu ama mağaza o kadar uzun sürmez Max. bir aya gelir dedi. 1 ay sonra aradım, yok şöyle böyle bişeyler salladılar. genel merkezi aradım hemen, 45 gün yazarız fazlası olur azı olmaz, mağazaları uyardık kaç defa ürünü satmak için abartıyorlar, bizim canımız sıkılıyor demişti yetkili. 50. günde geldi ürünler. pandemi zamanı çok şaşırmıyorum böyle gecikmelere açıkçası.

Nisan ayında bilinen kurumsal bir markadan koltuk takımı sipariş ettim parası da ödendi. Kağıda 45 gün içinde teslim edileceği yazıldı ama max. bir ay içinde geleceği söylendi. Tabii ki ben de formaliteden yazılıyordur diye düşündüm pek önemsemedim ama bu tarih oldu hala yok iki ayda koltuk gelmez mi anlamıyorum. Her aradığımızda benzeri şeyleri söyleyip salladılar. Hatta 17 günlük kapanmayi bile bahane ettiler ki kapanma imalat sektorunu kapsamıyor. Yani bariz yalan söylüyorlar. En son bugün iyice tartistim en geç Cumartesi getireceklerini söylediler ama tabii ne kadar güvenilirse.
Şimdi ben bunları nereye şikayet etmeliyim ne yapmalıyım bayağı bir zor durumda bıraktılar açıkçası tam da evlilik arifesinde.
45 iş günü olabilir mi o

O kurumsal firma viv.... mi acaba
Benim arkadasimda aldi 4 ay bekledi koltuklarını da satmıştı evdekileri uzun süre minderle idare ettiler evde
ayyy o viv... den bir mobilya aldık.... reklamlarını görünce bile tüylerim diken diken oluyor. bir de çalıştıkları lojistik firma ce.. var ki evlere şenlik. aylar sonra nihayet teslim ettikleri mobilya kırık çıktı.... bir de değişim için bekledik. sonra teslim ettiklerini unutup biz teslimata gelcez diye aradılar, teslim ettiniz dedim tamam dedi. ama ertesi gün yine de bir daha geldiler, ama tabi teslim ettikleri için mobilya araçta yok. bi tutuşmuşlardı ki, kapıda bi şeyler geveliyor ama ne dediği belli değil... ayyy hatırlamak bile sinir bozucu

Cumartesiye kadar sürekli olarak arayın derim. Magazayı arayın, cagrı merkezini arayın sürekli arayın 😐 yıllar önce bir mobilya imalat yerinde calısmıstım çok kısa süreli iş yeri sahibi sürekli arayan gelen kişiler oldugu zaman ugrasmamak için önce onların işini hallederdi.. Böyle gün verdigi ve sabırla gununu bekleyen insanların işini halletmezdi ne yazık ki 🤷‍♀️

Nisan ayında bilinen kurumsal bir markadan koltuk takımı sipariş ettim parası da ödendi. Kağıda 45 gün içinde teslim edileceği yazıldı ama max. bir ay içinde geleceği söylendi. Tabii ki ben de formaliteden yazılıyordur diye düşündüm pek önemsemedim ama bu tarih oldu hala yok iki ayda koltuk gelmez mi anlamıyorum. Her aradığımızda benzeri şeyleri söyleyip salladılar. Hatta 17 günlük kapanmayi bile bahane ettiler ki kapanma imalat sektorunu kapsamıyor. Yani bariz yalan söylüyorlar. En son bugün iyice tartistim en geç Cumartesi getireceklerini söylediler ama tabii ne kadar güvenilirse.
Şimdi ben bunları nereye şikayet etmeliyim ne yapmalıyım bayağı bir zor durumda bıraktılar açıkçası tam da evlilik arifesinde.
Pandemiden dolayı her şey gecikiyor. Bizim cam balkon 3 ayda mı ne yapıldı. İhraç ürün vs bunlar gecikiyor.

Biz bell.. markasıyla teslimat değil ama montaj konusunda ufak sorunlar yaşadık 6 yıl önce. Mağazayı 2, 3 kez aradık gelen giden yok. Markanın kendi web sitesine e posta gönderdik. Ertesi gün mağaza eleman gönderip sorunu çözdü. Bir de bunu deneyin bence.

Biz de 2 ay artı bir hafta bekledik.
Nasipse gelecek bir iki güne.:D
Gerçi bu dönemde sanırım böyle oldu.
Biz de kurumsal bir firmadan almıştık.
Eğer koltuklarınızı verdiyseniz idareten koltuk yollayalım dediler sagolsunlar.
Bize de maksimum 45 gün yazmışlardı sözleşmeye..
Hiçbiri de paranın bir kismini almadan sipariş geçmiyor!
Kaç yere sorduysak öyle dedi.

Bunun bir de 2 ay bekleyip yanlış kaplama ile geleni var
Tam evi yerleştireceğiz, koltuklar bir indi. Alakasız. Hatalı kumaş ve renk.
Deliye döndüm. Neyse dedim yatak var en azından. Onu da bir indirdiler. O da farklı renk.
Ancak salaksan elinde yazan kumaşı okuyamazsın. İki üründe hatalı
Adamlar zor sakinleştirdi beni. Doğruları da bir hafta içinde geldi
Sıkıysa gelmeseydi, düğüne kalmış 3 4 hafta.
Yakardım :D

Istikbal ya da bellonadan aldıysanız en az 2 ayda teslim ediliyor .

Tuketici hakem heyetine basvurun. Siz de onlari pisman edn.

aynisini yaşadık. sözleşmede 45 gun deniyor sanırım 43. gun gelmisti..

O kağıtla beraber tüketici haklarına başvurun kısa bir zamanda hallolur diye düşünüyorum

Back
X