mol gebelik

kalpsizce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
561
107
123
İstanbul
2 buçuk yıl çocuğum olmadı sonra hamile kaldım ilk başta herşey normaldi bebeğin kalp atışlarını duymaya gittim ve karşılığında mol gebelik yaşadığımı öğrendim

Daha yeni küretaj oldum çok korktum ama doktorum çok çok iyiydi beni hiç korkutmadı ve çok iyi davrandı.9 ay-1 yıl korunmalısın dedi.bu zaman nasıl geçicek bilmiyorum

Mol gebelikte bizim yediklerimizden de kaynaklanıp gelişen bir durum olabilir mi ilk gittiğimde kan değerim normaldi,kese gözükmüştü.sonraki gittiğimde kesenin arkasında kanama olmuş dediler,başka doktorda mol gebelik dedi.ayrıca bu mol gebelik az kadında görülüyor yazmışlar ama artık çok sayıda insanda görülmeye başladı ve yediğimiz içtiğimiz şeylerden de kaynaklı olabilir mi

Merhaba ben de mol gebelik geçirdim 12.haftada ve tedavim hala devam ediyor. Yalnız benimki garip bir durummuş öyle dedi doktorlar. Sağlıklı ikiz bebek ve bir de mol kesesi varmış. Moller hızlı bir şekilde rahmi kapladığı için bebekleri kaybettik. Operasyondan çıkınca öksürük krizine girdim kanlı köpüklü kusmaya başlayınca akciğer filmi çekildi ve ciğerler çökmüş dediler. 3 gün yoğun bakımda kaldım çıkınca da 3 gün hastanede kaldım. 3 hafta boyunca normal düşüş yaşandı ama 4. hafta 72binden 86bine yükseldi değerler. Mol tekrarlamış yeniden operasyon geçirdim 15 güne yakın hastanede kaldım. Sonrasında metoteraksat ile kemoterapiye başladılar. 12 hafta kullandım düzenli düştü ama bu hafta 313 ten 441 e yükseldi.medikal onkolojideki doktor tekrar operasyon teklif etti ama onkoloji doktorları kabul etmemiş yaşı genç çocuğu yok rahim zarar görür belki de almak gerekir yazık olur diye(27 yaşındayım ilk gebelikti) şimdi mr ve tomografi sonucuna bakacaklar. Eğer çarşambaya kadar düşmezse değerler çok ağır dozda kemoterapiye başlayacaklar. doktor çok zor günler geçireceksin kendini hazırla dedi. Ama içimde hep bi umut var. İnanıyorum Rabbim bi mucize gösterecek ve gerwk kalmayacak kemoterapiye. Ben çok çok iyi olacağım ve her şey çok güzel olacak. Kemoterapi gerekse bile bunda da bi hayır vardır benim bilmediğim. Rabbimin yanında 2 tane meleğim var ve inanıyorum onlar benim için iyi olmam için üzülmemem için sürekli dua ediyorlar. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bu mol ne baş belası bir şeymiş :( yine tekrarladı ve düşmedi değerler :( bu sefer rahim kaslarının arasında gelişmiş. Operasyon önermedi doktor rahmi kaybederiz diye. Çok ağır dozda kemoterapi başlanacak. Türkiye'de ilaç yok yurt dışından geldi. Kemoterapide de kısırlık riski çok yüksekmiş. Tedbir olsun diye embriyo donduruyoruz. evlilikte 3 yıl dolmadığı için tedaviyi de devlet karşılamıyo. Maddi manevi bittik her türlü. İlaçlar ve operasyon inanılmaz pahalı :( kemoterapi de çok zor olacakmış hastanede kalacakmışım :( ilaç 3 aylık geldi ama inşallah erkenden biter. saçlarım da dökülecekmiş :(( buna üzülünce eşim çok kızıyo ama insan kafaya takıyo işte. Lütfen dua edin bana. Belki hiç tanımadığım birinin duasıyla kurtulurum bu dertten :(

Bu mol ne baş belası bir şeymiş :( yine tekrarladı ve düşmedi değerler :( bu sefer rahim kaslarının arasında gelişmiş. Operasyon önermedi doktor rahmi kaybederiz diye. Çok ağır dozda kemoterapi başlanacak. Türkiye'de ilaç yok yurt dışından geldi. Kemoterapide de kısırlık riski çok yüksekmiş. Tedbir olsun diye embriyo donduruyoruz. evlilikte 3 yıl dolmadığı için tedaviyi de devlet karşılamıyo. Maddi manevi bittik her türlü. İlaçlar ve operasyon inanılmaz pahalı :( kemoterapi de çok zor olacakmış hastanede kalacakmışım :( ilaç 3 aylık geldi ama inşallah erkenden biter. saçlarım da dökülecekmiş :(( buna üzülünce eşim çok kızıyo ama insan kafaya takıyo işte. Lütfen dua edin bana. Belki hiç tanımadığım birinin duasıyla kurtulurum bu dertten :(

çok zor bir süreçten geçmişşsin ve geçiyorsun allah yardımcın olsun. bak eşin güzel destek olmuş sana.. her şeyin başı morall..

Bugün embriyo dondurmak için gittik. Oluşan yumurtalar döküntü şeklindeymiş dondurmaya uygun değilmiş işlem gerçekleşemedi :( yani elimiz bomboş geri döndük. Pazartesi kemoterapi başlayacak ve yan etkisi büyük ihtimalle kısırlık. Hayatta en çok istediğim şey bebeğimin olmasıydı ama ellerimin arasından kayıp gitti bugün :( insan gerçekten en çok istediği şeyle sınav olurmuş benim de öyle oluyo. Sabır inşallah :(( mol tedavisinde hep küçük ihtimalle şöyle böyle olur dedikleri geldi başıma. Kısırlık oluşmaması da küçük ihtimal. Belki yine küçük ihtimal olanı yaşarım :(

Bugün embriyo dondurmak için gittik. Oluşan yumurtalar döküntü şeklindeymiş dondurmaya uygun değilmiş işlem gerçekleşemedi :( yani elimiz bomboş geri döndük. Pazartesi kemoterapi başlayacak ve yan etkisi büyük ihtimalle kısırlık. Hayatta en çok istediğim şey bebeğimin olmasıydı ama ellerimin arasından kayıp gitti bugün :( insan gerçekten en çok istediği şeyle sınav olurmuş benim de öyle oluyo. Sabır inşallah :(( mol tedavisinde hep küçük ihtimalle şöyle böyle olur dedikleri geldi başıma. Kısırlık oluşmaması da küçük ihtimal. Belki yine küçük ihtimal olanı yaşarım :(

çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmaz inşallah

merhaba bende geçen yıl mol gebelik geçirdim.hemde tam mol.11 aydır korunuyorum.1 ay sonra korunma sürem doluyor. çok zor bir süreç.ömrümden ömür gitti.o pataloji sonucunu beklerken

bende hiç inanmamıştım mol olabileceğine,Allah başka dert vermesin doktor bana da 9 ay korunacaksın dedi nasıl geçecek zaman bilmiyorum ,bir buçuk ay oldu artık ama hala sanki dün kürtaj olmuş gibi kötüyüm.Rabbim hayırlısı ile hamile kalmanı nasip eder inşallah

Back
X