Anlayabiliyorum seni ama şans gerçekten çok önemli bir faktör. Akrabaların konuşmalarının seni ne kadar sinir ettiğini görebiliyorum çok da haklısın da. Herkesin çocuğu laylaylom gençliğini yaşarken sen dirsek çürüttün.
Ama şurdan bak bir de. İstanbulun en iyi anadolu liselerinden birinden mezunum. itüde mühendislik okudum. Şu an itüde doktoramı yapıyorum. Gerçekten çok çalıştım çok yoruldum. Ama şu sıralar gerçekten düşünüyorum şans yüzüme gülmemiş benim hiç. Evliliğim çok güzel gibi duruyorm ama eşimle 2 yıldır ayrıyız yurtdışında çalışıyor maddi sebeplerden dolayı. üniversitede çalışıyorum aldığım maaş üç kuruş bir şey zaten doktorayla uğraşıyorum daha çok. Her şeyi bırak full time işe ara desen. İşe giremiyorum. Çünkü özel sektörde çalışacak tip değilim ben. Gerçi bakıyorum çok gereksiz saçma sapan diyebileceğim insanlar rahatça iş buldu ben bulamıyorum bir türlü. Gittiğim tüm iş görüşmeleri olumsuz. Neden? Gerekçe fazla sakinsin. Artık şansa vurdum ben işi. Ne biliyim iki kelimeyi bir araya getiremeyen arkadaşlarım işe girdi. Benim hiç şansım gitmedi o yönde.
Evliliği de söyledim zaten sana. Uzaktan yürütmeye çalışıyoruz. Dubaide adam. Yanıma gel çalışma burada yaşayalım diyor. Yediremiyorum kendime. Evet şans önemli canım. En basidinden evlilik tamamen kumar. aynı eve girdikten sonra ne çıkacağını hiçbir zaman bilemiyorsun.
Yıllarca sinir stres kafa patlattım lise sınavları üniversite sınavları yüksek lisans doktora. Eeee sonuç. Elde var hiçbir şey gibiyim bu günlerde. Annen söyleyince alınma canım o eminim ki bunları kastediyordur.
Ama akrabaların iyi niyetle konuştuğuna kesinlikle inanmıyorum. Kendi çocuklarıyla kıyaslama yapılmasın diye senin tüm başarılarını şansa yorarlar. Biliyorum bana da oluyor ailenin tek üniversitelisi olduğum için. hoooop birden şans diye tüm çabalarını gölgelerler. Sen o zaman gerekencevabı ver. sizin çocuklarınız gezip tozarken ben çalışıyordum en güzel çağlarımda diyiver.
oyhhh dolmuşum ben de