Monna sanslı !

MONNA

Dilini ısır dilini :)
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
2.413
2.879
358
Arkadaşlar dert mi diyenler olabilir ama ben de başlarda dert etmesem de şimdilerde dert oldu. Ben 6 aylık evliyim sevdiğim insanla evlendim. Okul hayatımda hep başarılıydim çünkü çok çalıştım. Liseyi üniversiteyi hep sene kaybetmeden kazandım üniversitede de derece sayılacak puanla mezun oldum. Üniversite son senemde hergün 5 6 saat uykuyla çalıştım ve ilk kpss ye girişimde atandim.1 sene sonra güzel bi evlilik yaptim. Şimdi insanlar ( ki buna annem de dahildir) bana hep sen şanslısin deyip duruyorlar.sende ki şans herkes de yok falan filan. Bazı akrabalar bizim çocuklar böyle şanslı doğmadi diyor ve bu konuşmalar hoşuma gitmiyor. Ne yapmalıyım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cok basit hic takmayin, gülüp gecin.
Onlar sizin herseyi kolayca elde ettiginizi düsündügü icin sans diyorlar.
Masallah diyin nazar edeceksiniz diyip gülüp gecin ve hayatinizin tadini cikarin.

Çalışıp kazanmışsınız şansla ne alakası var ki. Bunu söyleyen aile üyelerinizin maddi durumu sizden kötü mü acaba? Ondan kaynaklı da olabilir bu cümleleri

Salla başarılı olmak için ne çektiğimi ben biliyorum. Milletın ne dediğini önemseme.
bende aynı şeyleri yaşıyorum,

Arkadaşlar dert mi diyenler olabilir ama ben de başlarda dert etmesem de şimdilerde dert oldu. Ben 6 aylık evliyim sevdiğim insanla evlendim. Okul hayatımda hep başarılıydim çünkü çok çalıştım. Liseyi üniversiteyi hep sene kaybetmeden kazandım üniversitede de derece sayılacak puanla mezun oldum. Üniversite son senemde hergün 5 6 saat uykuyla çalıştım ve ilk kpss ye girişimde atandim.1 sene sonra güzel bi evlilik yaptim. Şimdi insanlar ( ki buna annem de dahildir) bana hep sen şanslısin deyip duruyorlar.sende ki şans herkes de yok falan filan. Bazı akrabalar bizim çocuklar böyle şanslı doğmadi diyor ve bu konuşmalar hoşuma gitmiyor. Ne yapmalıyım

Anlayabiliyorum seni ama şans gerçekten çok önemli bir faktör. Akrabaların konuşmalarının seni ne kadar sinir ettiğini görebiliyorum çok da haklısın da. Herkesin çocuğu laylaylom gençliğini yaşarken sen dirsek çürüttün.

Ama şurdan bak bir de. İstanbulun en iyi anadolu liselerinden birinden mezunum. itüde mühendislik okudum. Şu an itüde doktoramı yapıyorum. Gerçekten çok çalıştım çok yoruldum. Ama şu sıralar gerçekten düşünüyorum şans yüzüme gülmemiş benim hiç. Evliliğim çok güzel gibi duruyorm ama eşimle 2 yıldır ayrıyız yurtdışında çalışıyor maddi sebeplerden dolayı. üniversitede çalışıyorum aldığım maaş üç kuruş bir şey zaten doktorayla uğraşıyorum daha çok. Her şeyi bırak full time işe ara desen. İşe giremiyorum. Çünkü özel sektörde çalışacak tip değilim ben. Gerçi bakıyorum çok gereksiz saçma sapan diyebileceğim insanlar rahatça iş buldu ben bulamıyorum bir türlü. Gittiğim tüm iş görüşmeleri olumsuz. Neden? Gerekçe fazla sakinsin. Artık şansa vurdum ben işi. Ne biliyim iki kelimeyi bir araya getiremeyen arkadaşlarım işe girdi. Benim hiç şansım gitmedi o yönde.

Evliliği de söyledim zaten sana. Uzaktan yürütmeye çalışıyoruz. Dubaide adam. Yanıma gel çalışma burada yaşayalım diyor. Yediremiyorum kendime. Evet şans önemli canım. En basidinden evlilik tamamen kumar. aynı eve girdikten sonra ne çıkacağını hiçbir zaman bilemiyorsun.

Yıllarca sinir stres kafa patlattım lise sınavları üniversite sınavları yüksek lisans doktora. Eeee sonuç. Elde var hiçbir şey gibiyim bu günlerde. Annen söyleyince alınma canım o eminim ki bunları kastediyordur.

Ama akrabaların iyi niyetle konuştuğuna kesinlikle inanmıyorum. Kendi çocuklarıyla kıyaslama yapılmasın diye senin tüm başarılarını şansa yorarlar. Biliyorum bana da oluyor ailenin tek üniversitelisi olduğum için. hoooop birden şans diye tüm çabalarını gölgelerler. Sen o zaman gerekencevabı ver. sizin çocuklarınız gezip tozarken ben çalışıyordum en güzel çağlarımda diyiver.

oyhhh dolmuşum ben de :17::1:

Valla tuhaf olan annenizin de bunları söylemiş olması. Emeklerinize en çok onun şahit olması lazım. Bir daha böyle söyleyen olursa. "Valla eşek gibi çalışmanın adı ne zamandan beri şans oldu ki" dersin olur biter :)

Siz de ben şansımı kendim yarattım deyip gülüp gecin.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.[/QUOTE

Onları da düşün belki gerçekten onlarında içinde çalışan ama senin geldiğin yerlere gelemeyen de vardır. İnan bana şans diye birşey var ama bu senin elinde olan birşey değil ne yazıkki. Peri tozu gibi :1: ama hayat bu. Onların senin yerinde olmamalarınında bir sebebi vardır. Elindekilere sahip çık değerini, hakkını ver yeter gerisi gelir .

Nazar etmeyin maşaALLAH(C.C) deyin diye söyle... :34:

Takma , bu arada bunca başarın için ve mutlu evliliğin için tebrik edeyim seni... Bir maşaALLAH(C.C) da benden sana :16::16::16:

bence siz buraya hava atmaya gelmissiniz
"bana şanslı diyolar napıyım" diye bi sorun da hiç duymamıstım

şanslı diyolar diye neden moralin bozuluyo onu anlamadım? benim de şanslı bi arkadaşım var benim paşıma pişmiş tavuğun başına gelmeyen gelirken hep o kurtulur, mesela mezun olduk diploma puanlarımız bile aynı tüm dersler aynı çalışma saatlerimiz aynı o atandı hemen ben 2.5 yıl sonra atandım mesela bişey bekler hemen olur ben beklerim bi türlü olmaz aksilik hep beni bulur işler onun kolayına gider. bu arkadaşım bariz şanslı, o da aynı şeyi düşünüyomu acaba ben şanslıyım her daim der güler ama senin gibi alınıyo mu merak ettim.

Canım gül geç, çok şükür, Allah kimseye dert vermesin de. Ben olsam bol felak nas, Ayetel kürsü de okurum ama. Ne bu böyle, nazarları deymesin insanların.
.

Arkadaşlar teşekkür ederim cevaplarınız için. Kötü niyetle söyleyenleri yada çocuklarının tembelliklerini örtbas etmek için bütün çabalarıma şans faktörüymüş gibi bakanları diğerlerinden ayırabiliyorum.zaten sinirlenmem de o yüzden.burda bazı arkadaşlar da hava atmak için demiş.doğrusu şaşırıyorum YAŞLARI KAÇ ACABA? Ben burdaki kimseyi tanımıyorum kime neyin havasını atayım ? Kaldı ki bi öğretmenim ordinaryus değilim. Çok şükür halime ben memnunum ama HAVA ATACAK (!) bi halim de yok zaten...

ben de benzer şeyleri yaşıyorum. herkes çok şanslısın der durur. ben de " şans değil, çalışarak geldim bugünlere" derim. "doğru" diye cevap alırım, başka cevap almadım henüz. :34:

Anlayabiliyorum seni ama şans gerçekten çok önemli bir faktör. Akrabaların konuşmalarının seni ne kadar sinir ettiğini görebiliyorum çok da haklısın da. Herkesin çocuğu laylaylom gençliğini yaşarken sen dirsek çürüttün.

Ama şurdan bak bir de. İstanbulun en iyi anadolu liselerinden birinden mezunum. itüde mühendislik okudum. Şu an itüde doktoramı yapıyorum. Gerçekten çok çalıştım çok yoruldum. Ama şu sıralar gerçekten düşünüyorum şans yüzüme gülmemiş benim hiç. Evliliğim çok güzel gibi duruyorm ama eşimle 2 yıldır ayrıyız yurtdışında çalışıyor maddi sebeplerden dolayı. üniversitede çalışıyorum aldığım maaş üç kuruş bir şey zaten doktorayla uğraşıyorum daha çok. Her şeyi bırak full time işe ara desen. İşe giremiyorum. Çünkü özel sektörde çalışacak tip değilim ben. Gerçi bakıyorum çok gereksiz saçma sapan diyebileceğim insanlar rahatça iş buldu ben bulamıyorum bir türlü. Gittiğim tüm iş görüşmeleri olumsuz. Neden? Gerekçe fazla sakinsin. Artık şansa vurdum ben işi. Ne biliyim iki kelimeyi bir araya getiremeyen arkadaşlarım işe girdi. Benim hiç şansım gitmedi o yönde.

Evliliği de söyledim zaten sana. Uzaktan yürütmeye çalışıyoruz. Dubaide adam. Yanıma gel çalışma burada yaşayalım diyor. Yediremiyorum kendime. Evet şans önemli canım. En basidinden evlilik tamamen kumar. aynı eve girdikten sonra ne çıkacağını hiçbir zaman bilemiyorsun.

Yıllarca sinir stres kafa patlattım lise sınavları üniversite sınavları yüksek lisans doktora. Eeee sonuç. Elde var hiçbir şey gibiyim bu günlerde. Annen söyleyince alınma canım o eminim ki bunları kastediyordur.

Ama akrabaların iyi niyetle konuştuğuna kesinlikle inanmıyorum. Kendi çocuklarıyla kıyaslama yapılmasın diye senin tüm başarılarını şansa yorarlar. Biliyorum bana da oluyor ailenin tek üniversitelisi olduğum için. hoooop birden şans diye tüm çabalarını gölgelerler. Sen o zaman gerekencevabı ver. sizin çocuklarınız gezip tozarken ben çalışıyordum en güzel çağlarımda diyiver.

oyhhh dolmuşum ben de :17::1:

Canım sanki seni tanıyormuşum ,yakın arkadaşımmışsın gibi üzüldüm anlattıklarına.Senin yanında benim başarımın lafı bile olmaz.İTÜ de mühendislik herkesin harcı değil.Ne dersin bilmiyorum ama benden sana tavsiye özel sektörde olsa bence çalış.Amcam İTÜ den olmasa da:34: mühendis ve 4 bin 500 maaşla çalışıyor.yurt dışı teklifi var kabul ederse 6000 dolar maaş alacak.Bunlar az paralar değil. Doktoranı yapıyormuşsun ne güzel.ama insan belli bi zamandan sonra emeğinin karşılığını maddi olarak da almak istiyor.Hatta eşin gibi dubai de bi projede çalışsan hem ayrı kalmamış, hem de çalışmış olursun.bunlar benim düşüncelerim tabi

inan kötü biri falan değilim ama şuan çok zor nefes alabilen biri olarak seni öldüresim geldi arkadaşım. nolur kusuruma bakma :47:

şanslı diyolar diye neden moralin bozuluyo onu anlamadım? benim de şanslı bi arkadaşım var benim paşıma pişmiş tavuğun başına gelmeyen gelirken hep o kurtulur, mesela mezun olduk diploma puanlarımız bile aynı tüm dersler aynı çalışma saatlerimiz aynı o atandı hemen ben 2.5 yıl sonra atandım mesela bişey bekler hemen olur ben beklerim bi türlü olmaz aksilik hep beni bulur işler onun kolayına gider. bu arkadaşım bariz şanslı, o da aynı şeyi düşünüyomu acaba ben şanslıyım her daim der güler ama senin gibi alınıyo mu merak ettim.

Arkadaşın bozuluyor mu bilemem ama mesela senin verdiğin örnekten yola çıkacak olursak arkadaşın atanmış.İşi ünvanı ne hangi sınavla atandı bilmiyorum ama kpss ye girdiniz diyelim.o sizden önce atandıysa ya sizinkilerden daha düşük puanlı yerleri tercih etmiş yada sizden daha yüksek puan almıştır.sizden daha düşük yerleri tercih ettiyse bu şans değil tercihdir.Sizden daha yüksek puan yapmışsa daha çok çalışmıştır. (Tabi sallamadıysa). Ben böyle sınavlarda sırf sallayarak başarılı olanı da görmedim açıkcası

Sizi anlıyorum . özellikle cahil insanlar totonuzun üstünde oturarak oralara geldiğinizi düşünürler.

Benim kaynana da hele bir de cuma günleri onlara gittiysek ne güzel zlmm ' e yarın tatil , yok zlmm'in işi rahat. halbuki alakası yok iş yerim o kadar kötüki memur olmasam kapıyı çarpıp çıkacağım sinir hastası olacağım burda. Ben alnımın teriyle bu günlere geldim dediğim de cevabı hazır . Benim oğlum kafasını sana taktığı için memur olamadı diyor. İnsan sinir oluyor ya:47:

Back
X