Monna sanslı !

Arkadaşlar dert mi diyenler olabilir ama ben de başlarda dert etmesem de şimdilerde dert oldu. Ben 6 aylık evliyim sevdiğim insanla evlendim. Okul hayatımda hep başarılıydim çünkü çok çalıştım. Liseyi üniversiteyi hep sene kaybetmeden kazandım üniversitede de derece sayılacak puanla mezun oldum. Üniversite son senemde hergün 5 6 saat uykuyla çalıştım ve ilk kpss ye girişimde atandim.1 sene sonra güzel bi evlilik yaptim. Şimdi insanlar ( ki buna annem de dahildir) bana hep sen şanslısin deyip duruyorlar.sende ki şans herkes de yok falan filan. Bazı akrabalar bizim çocuklar böyle şanslı doğmadi diyor ve bu konuşmalar hoşuma gitmiyor. Ne yapmalıyım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnsan gerçekten çalışıp didinip kazandığın başarıyı, şans diye lanse etmelerine kızıyor.Kendi çocukları okumaz çalışmaz etmez,ama senin başarını çocuklarınınkiyle kıyaslayıp şanslısın derler.Onlara vercek tek cevabın siz de çalışın,aynı şansı yakalayın.

Ben sizi anlıyorum. Sonuçta çalışıp didinip kazandığınız şeyleri şans diyerek göstermeleri bence de sinir bozucu.
Herkes kendi şansını biraz da kendi yaratır sonuçta. Ama yapılacak ne var? Hiç. Sanırım sadece gülüp geçmek
gerekiyor.

1)Çok şükür büyük bir sağlık sorunum olmadı ama sınava hazırlanırken kafamda yaralar çıktı.tamamen psikolojik ve doktorlar tamamiyle hiç geçmeyeceğini arada azalacağını ama sıkıntıdan hep kalacağını söylediler.
2)Çok şükür genç yaşta sevdim evlendim ama şans değil dualarımın karşılığı
3)Ailem evlenmeme kesinlikle müsaade etmedi çok çaba harcadık ikimizde.evlendik hala arada laf sokar annem.konularımı okuyanlar bilir
4)meslek sahibi olmak için çok çalıştım ve gerisini Allah'a bıraktım. buna da Tevekkül denilir.sonucu nasiptir şans değil.
5)Evlenmeden önce babam için 20 bin tl kredi çektim.Hala da kardeşimin her ay 300 tl dersane parasını veriyorum.bunun dışında da yardımcı oluyorum.konularımda var.

Sadece açıklama ihtiyacı duyduğum için yazdım lütfen yanlış anlamayın. Halime binlerce defa şükürler olsun.Rabbim ağır imtihanlar vermesin inş.ben ŞANS kelimesine takığım sanırım :44:

bence de kesinlikle şanslısınız.:nazar:

ama şanslı olduğunuzu şanssızlık durumunu bilmediğiniz için anlamıyorsunuz. :50:

mesela ben o kadar başarılı olmama rağmen ki sizin gibi insanlardan az var da denmiştir, insanlar sen çabuk iş bulursun derdi yani ciddi başarılıyım:nazar: bunu asla hava atmak anlamında söylemiyorum aylar oldu işim yok bulamıyorum sanki kısmet kapılarım kapanmış. görüşmede olumlu diyen insanlar sonradan almıyorlar. o kadar emek verdim ki iş bulamadığın her gün verdiğim emekleri düşünüp ağlıyorum:14:

sadece çalışmakla dua etmekle olmuyor. benden az çalışan daha az başarılı herkes iş bulurken ben bulamıyorsam bu şanssızlıktır.

bence insanların bu dediklerine takılmayın şanslı olduğunuz için sevinin. iş dışında mesela sevgilim bile yok düşünün. sadece çalışmakla ve dua etmekle olmuyor bazı şeyler. keşke ben de şanslı olsaydım da insanlar öyle deseydi.

şu hayatta en zor olan şeylerden biri emeklerinin karşılığını alamamak ne güzel almışsınız başkası ne diyorsa desin.:34:

ah ben de gönlümdeki gibi bir iş bulayım da inşallah milletin ne dediği umrumda olmaz.:43:

Aslind bu biraz cevrenizdekilerinde bakis acisiyla alakali yani baska cevrede olsaniz ogretmen mi oldun ya baska bisey olamadin mi derler sanssiz sayilirsiniz.en azindan ogretmen olmanizi basari olarak gorup sansli sayiyorlar birde basarisizlik olarak gorselerdi kafayi yerdiniz o zaman neler yazardin bilemiyorum.ama sans faktoru cok onemli bencede deli gibi sinava calisip denemelerde full cekenlerin sinavda dusup bayilmasi yada basina is gelmesi vs hep sanstir.

Arkadaşlar dert mi diyenler olabilir ama ben de başlarda dert etmesem de şimdilerde dert oldu. Ben 6 aylık evliyim sevdiğim insanla evlendim. Okul hayatımda hep başarılıydim çünkü çok çalıştım. Liseyi üniversiteyi hep sene kaybetmeden kazandım üniversitede de derece sayılacak puanla mezun oldum. Üniversite son senemde hergün 5 6 saat uykuyla çalıştım ve ilk kpss ye girişimde atandim.1 sene sonra güzel bi evlilik yaptim. Şimdi insanlar ( ki buna annem de dahildir) bana hep sen şanslısin deyip duruyorlar.sende ki şans herkes de yok falan filan. Bazı akrabalar bizim çocuklar böyle şanslı doğmadi diyor ve bu konuşmalar hoşuma gitmiyor. Ne yapmalıyım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kendi çocuklarının tembelliklerini kapatmak için sana şanslı diyorlar, çok basit.

Ama uyarımı yapayım, çekemeyen akraba tehlikeli olur, onların yanında bir şeyini anlatma.

Aslında ne demek istediğinizi anladım ama bu "şans" (ya da nasip diyelim nasıl isterseniz) olayı çok değişken. Bir arkadaş da demiş siz bazılarına göre çok şanslısınız ama bir kısım insanlara göre de şanssızsınız. Göreceli kavramlar üzerinden bir sonuca varmak imkansız. Şans, başarı vs. bunların net bir tanımını yapabilmek bana göre mümkün değil. Ben kendi adıma konuşmam gerekirse çevremdeki bir çok insana göre çok şanslı olduğumu düşünüyorum, inanın sizden bile şanslıyım başınızdan geçenleri anlattığınız kadarıyla. Ben de "başarılı" bir öğrenciydim, hemen iş buldum. Ama şöyle bir durum da var ki okulda benden çok daha başarılı bir arkadaşım vardı o da hemen iş buldu ama hayatı o kadar zor ki, anlatsam burdaki bir çok insan haline binlerce kere şükreder. Dışardan bakıldığında bahsettiğim kişi çok başarılı, zeki, çalışkan, ama şanslı mı derseniz bir çok kişiye göre şanssız.

Demişsiniz etrafımdaki insanların hangi düşünceyle bana şanslı ya da şanssız gözüyle baktığını anlayabiliyorum diye evet gerçekten bahsettiğiniz kişiler mevcut. Yani çabanızın sonucunda elde ettiğiniz başarıları sadece şans olarak görüyor olabilirler, ama anneniz mesela bence başarılarınızı da görüyordur ama başkalarıyla kıyasladığında şansınızın da hayatınızda çok önemli bir faktör olduğunu es geçmiyordur. Bence sizin biraz şu "şans" kelimesiyle barışmanız gerek. Başarı ve şans kavramlarını ayrı değerlendirirseniz sorun biraz çözülür gibi geliyor. Hem başarılı hem de şanslı olabilir bir insan, nasıl ki hem başarılı hem de şanssız olabiliyorsa.

Sizin sulalede durumlar ilginc demek ki. Bunlar bircok insanin yaptigi seyler. Ben kendi adima daha fazlasini yaptigimi dusundum hatta okuyunca. Hic de sans mans diye yormadim hayatimi. Kimse de sansli mansli demedi, caliskan derler bana. Azim mevzusu

Back
X