Montessori Anneleri ve Minikleri

Freedom;eline emegıne saglık.tum haftasonunu bunlara harcadın ama cokcana degmiş.cok sogol.umarım pekçok anne faydalanır.mınıklerın 1 yıllık aktıvıtelerı cıktı;):54::16:

Freedom;eline emegıne saglık.tum haftasonunu bunlara harcadın ama cokcana degmiş.cok sogol.umarım pekçok anne faydalanır.mınıklerın 1 yıllık aktıvıtelerı cıktı;):54::16:

evdeki kitapları yırtmaya başladı bizimki, bunlar pek işime yarayacak. bayramda Ankaraya gidip dedeye dijital baskı yaptırtıcam. o zamana kadar bi kaç şey daha ayarlarım. uzun bi müddet işimi görür bunlar. umarım herkes için çok çok faydalı olur :)

Dün akşam ve bu günkü aktiviteleri;
-Sabah omlet için 4 yumurta kırdı :16: sonrada çırptı
-Şekiller bul-tak ları yerleştirme
-Hayvanlar bul-takları yerleştirme
-3 parçalı pazıl birleştirme

bu üçünde inanılmaz başarılıydı, resmen babaya şov yaptı. emeğimin boşa gitmediğini görmek çok sevindirdi beni.

-Şekiller, hayvanlar, alfabe, sayılar ve renkler kitabı tekrar edildi.
-top havuzunda oynandı
-duyu şişeleriyle oynandı (mutfak camının onüne koyuyorum cam biraz alçak. simler falan güneşle parlıyor ilgisini çekiyor)
-2 kısa masal okundu
-müzik açıp dans ettik
-örtünün altında saklanbaç (bu aralar başına örtü geçirip saklanmaktan hoşlanıyor bende buluyorum :) )

Kalkınca kapıya yapıştırdığım bantlara 3 farklı boyutta top yapıştırıp sökmesini istiycem. büyük küçük kavramları için..

bizde haftasonu yaptıklarımızı sayalım..
-keçe almıştım hafta sonu, aklımdayken 'button snake' yaptım..
henüz erken biliyorum ama azramın ilgilenmesi bile yetti benim için:)
$Fotoðraf2436.webp

-meyve eşleştirme kartlarını tekrarladık..
-gülçin öğretmen at alkışı oyununu oynadık.. hemen hemen tüm hareketleri severek yapıyor artık..
heleki ağzıyla bir lok lok yapışı var ki görülmeye değer:)
-kule yaptık..
-renk çalışması yaptık
materyalimiz bu:
$Fotoðraf2472.webp
çok amaçlı bir uygulama oldu bizim için..
hem aktarma çalışması yapmış olduk, doldurup boşattık..
hem renklere göre gruplandırma yaptık..
hem de mamiii (mavi), tımızıııı (kırmızı) demeyi öğrendik.
-bebe nerde oyunu oynadık..(yerli ismiyle bul karayı al parayı :)
3 bardağın içine eskiden magnet olan bebeğimizin kafasını güzel kızım koparınca benimde aklıma bu geldi..
enteresandır hiç kaçırmadı :)
$Fotoðraf2444.webp
-ve tabiki kitap okuduk, pastel boyayla tanıştık :nazar:

Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin | Boyut Yayın Grubu

kızlar belki haberiniz vardır feysten paylaşılmıştı ama yinede yazmak istedim..
sabiha keskin paktunanın kitap hediyesi geliyor burdaki formu doldurunca.
banada bu sabah geldi. yalnızca kargo ücreti ödedim..
bilginize:34:

Hamileyken bı form doldurmuştum kitabı gelmişti gelmesine de aylarca arayıp arayıp bişiyler satmaya calışmışlardı;)
Hangı face grubunda paylaşıldıgını gormedım ilk senden goruyorum cok tesekkurler paylaştıgın için.hangı kıtabı getırttın?

evdeki kitapları yırtmaya başladı bizimki, bunlar pek işime yarayacak. bayramda Ankaraya gidip dedeye dijital baskı yaptırtıcam. o zamana kadar bi kaç şey daha ayarlarım. uzun bi müddet işimi görür bunlar. umarım herkes için çok çok faydalı olur :)

Dün akşam ve bu günkü aktiviteleri;
-Sabah omlet için 4 yumurta kırdı :16: sonrada çırptı
-Şekiller bul-tak ları yerleştirme
-Hayvanlar bul-takları yerleştirme
-3 parçalı pazıl birleştirme

bu üçünde inanılmaz başarılıydı, resmen babaya şov yaptı. emeğimin boşa gitmediğini görmek çok sevindirdi beni.

-Şekiller, hayvanlar, alfabe, sayılar ve renkler kitabı tekrar edildi.
-top havuzunda oynandı
-duyu şişeleriyle oynandı (mutfak camının onüne koyuyorum cam biraz alçak. simler falan güneşle parlıyor ilgisini çekiyor)
-2 kısa masal okundu
-müzik açıp dans ettik
-örtünün altında saklanbaç (bu aralar başına örtü geçirip saklanmaktan hoşlanıyor bende buluyorum :) )

Kalkınca kapıya yapıştırdığım bantlara 3 farklı boyutta top yapıştırıp sökmesini istiycem. büyük küçük kavramları için..

Bayram zamanııkımızde yokuz desene;)
Ne kadar cok aktıvıte yapmışsınız maşallah
Bız bugun asıyız pazartesı sendromundayız onune ne koydumsa fırlatıp bitttiiiii diyo.canı istemiomuş oyun oynamak bız de parka cıktık...su sıra oyun değil mıncıklanmak sevılıp okşanmak ıstıyo eserıklı kızım;)bolcana yanyana yatıp birbirimizi öpup keyıf yapıyoruz.
Oyuzden aktıvıtemiz yok ki aktıvıte fotomuz olsun su gunler....;)

Eki Görüntüle 818345

-gülçin öğretmen at alkışı oyununu oynadık.. hemen hemen tüm hareketleri severek yapıyor artık..
-kule yaptık..
-renk çalışması yaptık
materyalimiz bu:
Eki Görüntüle 818352
3 bardağın içine eskiden magnet olan bebeğimizin kafasını güzel kızım koparınca benimde aklıma bu geldi..
Eki Görüntüle 818355

Button snake aktıvıtenız nasıl gıttı benım de aklımda da koca bı düğme yok evde...siz renkleri baya baya öğrenmeye başlamışsınız maşallah o yuzden bu sıra renklere yoğunlaşın kı pekişsin...biz de daha iş yok renk menk...
Bul karayı al parayı olayını dede buldu bızde oyuzden sadece onunla oynuyolar;)
Pastel boya ya dıkkat;)anneye not:loc koltuktakı lekelerı cıkarıyo;))

Lok lok yapan agzını severı m gıttıkce tatlı oluyo bunlar ya

Hamileyken bı form doldurmuştum kitabı gelmişti gelmesine de aylarca arayıp arayıp bişiyler satmaya calışmışlardı;)
Hangı face grubunda paylaşıldıgını gormedım ilk senden goruyorum cok tesekkurler paylaştıgın için.hangı kıtabı getırttın?

evet malesef öyleymiş.. bizim 2012 mayıs anneleri topiğinde de yararlanmak isteyen olur belki diye yazdım ama kızlar naptın bambucan yandın sen dediler:) malesef ben daha önce hiç böyle bir şeye denk gelmemiştim.. feyste paylaşılmıştı bende ordan görmüştüm, ya çocuğumla evde neler yapabilirim grubundan, yada 2010-2013 annelerinin motessori uygulamaları sayfasından..
neyse olan oldu artık napalım.
davranışlara söz geçirmek kitabını aldım..

düğmeyi eline aldı.. tabi ben rol model olarak gösterdim bi kaç kez turladım dikkatlice izledi..
arkasından verdim.. delikten geçirirmişcesine keçeleri alıp tek tek aşağı indirdi. benim dizdiklerimi çıkardı :)
bende renkleri tekrar ettim..
renkleri söylemeyi evet öğrendi ama tam olarak renkleri bilmiyor..elimizdeki o renk küplerini ben gruplandırıyorum..
azraya verdiğimde her zaman tutturamıyor ama seninde dediğin gibi hergün mutlaka uygulayacağız..
loc leke çıkarıcı için teşekkürler:) yeni yıkanmış halılarımı lekeledi bile:)

bizde eşleştirme konusunda sıkıntı yaşıyoruz..
tam konsantre olamıyor sanırım.. meyveleri verdiğimde sırf yapmış olmak için hepsini bi karta koyup kaçıyor..
aktivitelerimiz biraz kısa sürüyor malesef..
ama biliyorum hata bende.. akşama kadar yalnız olmanın bahanesine sığınıp, tv izlemekten çekinmedim..:ssz:

Son düzenleme:
Eki Görüntüle 817548 ritim duyusu için

Eki Görüntüle 817552 kipa bloklar...her bırınde rakam bultak sekıl ve hayvan var

Eki Görüntüle 817554 bultaklar...suan sadece kıyafet gıydırılen kız ılgısını cekiyo ve oynuyo.bunun erkek versıyonu da var.oyuncak annesinden bu ve sebze kesme...

Bırde boncuk labırentı var ama onun resım yuklemesı sırasında sıstem hep hata verdıgınden yukleme yapamadım onu da gıttıgıdıyor dan almıştım ıkea larda var...oyuncak annesınde de ceşitleri var

çok teşekkür ederim. bu Oyuncaklarin cogu var ahsap puzzle siparisini yeni yaptim oyuncak annesinden tunel cok hosuma gitti ama ikea icin bayrami beklemem gerek. cok iyi fikir oldu saol ferezya.

Eki Görüntüle 811239

en çok kullandığım kitaplar bunlar, küçük olan 4 kitapta yatmadan önce okunanlar. bende kitapcıya sordum, ufak çocuklara göre pek fazla kitap yok "genelde okumaya yeni başlayan çocuklar için kitaplar var o reyondan bakın" dedi. büyük olan renkler şekiller sayılar harfler olanı özdilekten aldım, baskısı çok güzel ayrıca içindeki resimleri poster olarakta veriyor duvarına asabilirsin. fiyat olarakta çok uygun..

o kadar çok seçenek var ki aslında bizim bir sürü kitabımız var hikaye için yky, redhousekıdz, bilge kültür ve kırçiçeği yayınları müthiştir, karton kitaptaysa sınır yok, çoğu da resim değil fotoğraf kullanıyor
hobi doğan egmont yapa yumurcak bizdekilerin bazıları
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151754787532769&set=oa.146397628866827&type=3&theater

Canım eşleştirme kartlarının çıktısını nasıl alabilirim. ? Bi de acaba hazırları var mıdır? Arıyorum ama hiç rastlamadım....

Eki Görüntüle 818345

-kule yaptık..
-renk çalışması yaptık
materyalimiz bu:
Eki Görüntüle 818352
Eki Görüntüle 818355
ben kuruboya almıştım uzun kalın olanlardan, en iyisini aldım ama pastel gibi olmuyor. dikdörtgen üzerinde geometrik şekiller olan cetvelin içini boyatıyorum. hem şekilleride öğreniyor. bi ara gidip pastelde alıcam :27: bu aralar en çok üstünde durduğum renkler. isimleri biz söyleyince tekrarlıyor, tabi kendi dilinde ;) renkten anladığı falan yok :9:

Bayram zamanııkımızde yokuz desene;)
Ne kadar cok aktıvıte yapmışsınız maşallah
Bız bugun asıyız pazartesı sendromundayız onune ne koydumsa fırlatıp bitttiiiii diyo.canı istemiomuş oyun oynamak bız de parka cıktık...su sıra oyun değil mıncıklanmak sevılıp okşanmak ıstıyo eserıklı kızım;)bolcana yanyana yatıp birbirimizi öpup keyıf yapıyoruz.
Oyuzden aktıvıtemiz yok ki aktıvıte fotomuz olsun su gunler....;)

Button snake aktıvıtenız nasıl gıttı benım de aklımda da koca bı düğme yok evde...siz renkleri baya baya öğrenmeye başlamışsınız maşallah o yuzden bu sıra renklere yoğunlaşın kı pekişsin...biz de daha iş yok renk menk...
Bul karayı al parayı olayını dede buldu bızde oyuzden sadece onunla oynuyolar;)
Pastel boya ya dıkkat;)anneye not:loc koltuktakı lekelerı cıkarıyo;))

Lok lok yapan agzını severı m gıttıkce tatlı oluyo bunlar ya

hatırlarsan bizimkide eline geçeni fırlatıyordu, mama sandalyesinden attıklarına dustuuu diyordu. montessorinin aktivitelerini yaptıramıyordum. hiç tepki gösterme, ne sevin ne üzül 2 haftaya geçiyor ;)

o kadar çok seçenek var ki aslında bizim bir sürü kitabımız var hikaye için yky, redhousekıdz, bilge kültür ve kırçiçeği yayınları müthiştir, karton kitaptaysa sınır yok, çoğu da resim değil fotoğraf kullanıyor
hobi doğan egmont yapa yumurcak bizdekilerin bazıları
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151754787532769&set=oa.146397628866827&type=3&theater
Ankaraya gidince bol bol kitap alıcam, gerçekten burada birşey bulamıyorum :( bizim kızda inanılmaz kitap seviyor. bi kere ortaya çıktımı kaldıramıyoruz. tekrar tekrar oku anlat dur :1:

Canım eşleştirme kartlarının çıktısını nasıl alabilirim. ? Bi de acaba hazırları var mıdır? Arıyorum ama hiç rastlamadım....

henüz denemedim ama renkli çıktı alınabilir. a4 kagıdına uygun hepsi. hazırları var diye biliyorum, netten görüyorum ama içlerini hiç görmedim.

unnadoda çıkıyor arada, bi bak istersen
Abc Yayınları | unnado

Burdaki resimleri pc ne kaydedıp varsa flashdıske aktarıp yoksa kendı face ne mesaj olarak gonderıp reklı cıktı alınan bı internet cafeden çıkarttırabılırsın.sayfası 1 tl burda ben oyle yapıyorum...
Onun dısında d&r veya mothercare de bulabılırsın kartların benzer versiyonlarını...

ben kuruboya

hatırlarsan bizimkide eline geçeni fırlatıyordu, mama sandalyesinden attıklarına dustuuu diyordu. montessorinin aktivitelerini yaptıramıyordum. hiç tepki gösterme, ne sevin ne üzül 2 haftaya geçiyor ;)[/url]

Mum boya dene bız onu kullanıoz pastel cok etraf batırıyo ve yeme olasılıgı yuksek;)20. Aya sakla bence;)

Biz sanırım bi atak evresı gecırıyoruz,hatırlarsan 2. Yas erken sendromunu paylaşmıştım....?oyle bıseye de gırmiş olabılırız....:s
Gectıgımız hafta 4-5 gun wc konusunda da ınatlastı.wc ye gıtmek ıstemedı ki bu yuzden resmen kabız oldu.dunden beri tekrar eskıye dondu wc konusunda şükür boylelıkle wc ıletışımınde ılk atagımızı da yasamıs olduk...sımdı sanırım sıra oyun konusunda...onu da akışına bıraktım...sadece kucagımda olmak sarılmak öpülmek ıstıyosa onu da yapıyoruz,netıce de nasıl mutlu oluyosa oyle ...;)

$image.webp $image.webp

Köpuk tabaka ustune gecırdım mum altlıklarının ustune pınpon topu ve pon pon koyup ufleyerek dusurduk ama bunu sıkıcı ve zahmetlı buldugumuzdan topları bı kenara koyup,mum altlıklarını çekiçle derınlere sokmaya gectık kı bunu daha cok sevdık:)malum su sıralar streslı bıraz kızım ,böylelıkle sinirini boşalttı:27:

$image.webp $image.webp $image.webp

Bundan da sıkılan kızıma yenı oyun sundum;

Daha once marangozda bır cıft yaptırmış oldugum,dığerini çorap gıydırme duzenegınde kullandıgımız çubukları ıstedıgımız yone gıden basıt bı ahsap sıstem...bunu da bowling oyunu hazırlamak ıçın bırıktırdıgım kefir şişelerını gecırmek için kullandık...

Bı sure sonra bundan da sıkılıp yıne sıse ve pınpon toplarıyla gooool oynadık,bununlada stres attı:27:

Kac zamandır hazırlamak ısteyıp de üşendiğim duyusal balonları yaptım nıhayet;

$image.webp

1-su
2-tuz
3- pirinç
4- mercımek
5- fasulye

$image.webp $image.webp

Eylül den daha cok benım hoşuma gıttı:37::23:

Eki Görüntüle 819548 Eki Görüntüle 819549

Köpuk tabaka ustune gecırdım mum altlıklarının ustune pınpon topu ve pon pon koyup ufleyerek dusurduk ama bunu sıkıcı ve zahmetlı buldugumuzdan topları bı kenara koyup,mum altlıklarını çekiçle derınlere sokmaya gectık kı bunu daha cok sevdık:)malum su sıralar streslı bıraz kızım ,böylelıkle sinirini boşalttı:27:

Eki Görüntüle 819551 Eki Görüntüle 819552 Eki Görüntüle 819553

Bundan da sıkılan kızıma yenı oyun sundum;

Eki Görüntüle 819554 Eki Görüntüle 819555 Eki Görüntüle 819556

Daha once marangozda bır cıft yaptırmış oldugum,dığerini çorap gıydırme duzenegınde kullandıgımız çubukları ıstedıgımız yone gıden basıt bı ahsap sıstem...bunu da bowling oyunu hazırlamak ıçın bırıktırdıgım kefir şişelerını gecırmek için kullandık...

Bı sure sonra bundan da sıkılıp yıne sıse ve pınpon toplarıyla gooool oynadık,bununlada stres attı:27:

Eki Görüntüle 819557 Eki Görüntüle 819558 Eki Görüntüle 819558
oooff ne güzel bi sürü aktivite, iz parka çıktık biraz hava esiyordu fazla kalamadık. uyudu şimdi. akşama bişiler planlicam artık. köpük fikri harika yanlız bu oyunun sonunu söyleyeyim. yerde en ufacık kırıntı, toz ne varsa hepsine eğilip üfleniyor :27:

bende çekiçle bişiler çaksın istiyodum iyi düşünmüssün, hemen köpük temin edicem ;)

elimdeki işler bitsin bende yeni aktiviteler sunucam :16:

oooff ne güzel bi sürü aktivite, iz parka çıktık biraz hava esiyordu fazla kalamadık. uyudu şimdi. akşama bişiler planlicam artık. köpük fikri harika yanlız bu oyunun sonunu söyleyeyim. yerde en ufacık kırıntı, toz ne varsa hepsine eğilip üfleniyor :27:

bende çekiçle bişiler çaksın istiyodum iyi düşünmüssün, hemen köpük temin edicem ;)

elimdeki işler bitsin bende yeni aktiviteler sunucam :16:

Biz son guzel havayı dun değerlendirmişiz,bugun kış geldı resmen kapandık eve:(

Bızımlı su sıra yerlerden tavuk gıbı pislik topluyo:37: yerlere çekirdek doksem de kap verıp eline toplatma mı yapsam dıyorum...:23:ama sonra düşünüp ya toplamazsaaaa dıyorum:27:sonra supur ferezya:37:

Elinde ne iş var,kartlarımı bırlestırıon?

Biz son guzel havayı dun değerlendirmişiz,bugun kış geldı resmen kapandık eve:(

Bızımlı su sıra yerlerden tavuk gıbı pislik topluyo:37: yerlere çekirdek doksem de kap verıp eline toplatma mı yapsam dıyorum...:23:ama sonra düşünüp ya toplamazsaaaa dıyorum:27:sonra supur ferezya:37:

Elinde ne iş var,kartlarımı bırlestırıon?
bende hergün ev süpürüyorum, ne buksa ağzına atıyodu şimdi uflüyor. Level atlıyo sanki :27::27::27::27::27:

$alfabe.webp $alfabeçalışma2.webp $alfabeçalışma3.webp

Alfabe karları, netten ingilizce buldum Türkçe yapıyorum :8:

Hava bozdu dışarı cıkmayalım dedim ama bu cocuklar hep guneşi mi tanıcak?yagmuru da tanısın dedim ve yuruyuse cıktık iyiki de cıkmışız...bana da cok iyi geldi kızımla bırlıkte herzaman aslında gordugum fakat dıkkat etmedıgım seylere dıkkat eder ve bu küçük seylerle mutlu olur oldum...
Bi bahçenın yola uzanan dalından nar topladık 4 yıldır oturdugum evın bahcesinde biberiye varmış ılkkez kokladık kızımla ve bu duyu hoşuna gıttı O nun .sonrada toplayıp eve getırdık yemek yapcaz...

$image.webp

fena halde yağmur yağıyor, ev aktivitelerini çogaltmak lazım :6::6::6:

canım ellerine sağlık.. flash kartlarından çıktı alıp kızımla eşleştirme yapmaya başladım bile..
bu konuda geride olduğumuzu ve üstüne gitmemiz gerektiğini düşündüğüm anda imdada yetiştin, çokta güzel oldu..
en kısa zamanda yüklicem..

gerçekten havalar soğudu bol bol aktivite bulup yapmalı..

Back
X