Montessori Anneleri ve Minikleri

İyi yolculuklar ıyı tatıller ıyı bayramlar:5:
Benım yolculukta c.tesı:55:yaklasık 1 ay kalıcam istanbulda:32:
Ordakı evımızın karsısı park guzel havalarda tek aktıvıte park olur:23:
Onun dışında cok aktıvıtemız olacagını sanmıyorum bol bol sevılme kucaklasma:27:
Hımm bıde guzel oyuncaklar bulabılmeyı umut edıyorum.bıde bıde vaktım olursa kece alıp kıtap yapmak gıbı bı planım var:21:

teşekkürler, sanada iyi yolculuklar. yolcu olan herkese iyi yolculuklar ve de iyi bayramlar..

ankarada evcil hayvan parkını, akvaryumları falan gezdirmeyi planlıyorum. malum burda hayvan sevmeye petshopa gidiyoruz :27::27::27:

birde oyuncaaaaakkkkk, her yeri talan edicem :27::52::27::55::55::55: :55::55:

$image.webp

Herkesın bıldıgı ilikleme aktivitesının en basıtı ve henuz bızım yapamadıgımız;)

Uzun bi sure yokum
Şimdiden tum annelere ıyı tatıller,mutlu bayramlar...

$image.webp

öncelikle herkese merhabalar. geçmiş bayramınız kutlu mutlu olsun. bu sitenin eski üyelerinden birisiyim. bi zamanlar tüp bebek sayfalarında çok uzun zaman, emek ve göz yaşı harcamışlığım var :) çok şükür şimdi göz yaşlarımın mükafatı 15 aylık bir kız annesiyim..
montessorie ile tanışmamız henüz çok yeni. öğrendiğim şeyleri hayatımıza uygulamaya çalıştım. örneğin oturduğumuz odadaki oyuncaklarını raf sisteminde düzenledik, havlusu, diş fırçası, mama tabakları, ayakkabıları ulaşabileceği yerlerde. henüz tam olarak işlevlerini anlamadan dağıtsa da yakında öğrenecektir diye umuyorum :) her gün 1 etkinlik, 1 kitap okuma ve normal oyuncakları ile oyun oynama şeklinde planladım günümüzü. tabi hava güzelse açık hava keyfini asla kaçırmıyoruz. aslında aktivite sayısını arttırabiliriz diye düşünüyorum ama hangi aktivitenin ne zaman yapılacağı konusunda endişelerim var. yani renkler, eşleştirmeler ve ya sayılar için erken mi bilemiyorum ki sanırım erken. tecrübeli annelerin yorumlarını merak ediyorum. oyuncak annesinden bir kaç sipariş verdim sanırım materyallerimiz gelince daha fazla seçeneğimiz olacaktır. tabi evde yapılabileceğim şeyler içinde kızım uyuduktan sonra tüm sayfaları okuyacağım. fırsat bulduğum zamanlarda size eşlik etmek isterim müsaadenizle.
herkese sevgiler

öncelikle herkese merhabalar. geçmiş bayramınız kutlu mutlu olsun. bu sitenin eski üyelerinden birisiyim. bi zamanlar tüp bebek sayfalarında çok uzun zaman, emek ve göz yaşı harcamışlığım var :) çok şükür şimdi göz yaşlarımın mükafatı 15 aylık bir kız annesiyim..
montessorie ile tanışmamız henüz çok yeni. öğrendiğim şeyleri hayatımıza uygulamaya çalıştım. örneğin oturduğumuz odadaki oyuncaklarını raf sisteminde düzenledik, havlusu, diş fırçası, mama tabakları, ayakkabıları ulaşabileceği yerlerde. henüz tam olarak işlevlerini anlamadan dağıtsa da yakında öğrenecektir diye umuyorum :) her gün 1 etkinlik, 1 kitap okuma ve normal oyuncakları ile oyun oynama şeklinde planladım günümüzü. tabi hava güzelse açık hava keyfini asla kaçırmıyoruz. aslında aktivite sayısını arttırabiliriz diye düşünüyorum ama hangi aktivitenin ne zaman yapılacağı konusunda endişelerim var. yani renkler, eşleştirmeler ve ya sayılar için erken mi bilemiyorum ki sanırım erken. tecrübeli annelerin yorumlarını merak ediyorum. oyuncak annesinden bir kaç sipariş verdim sanırım materyallerimiz gelince daha fazla seçeneğimiz olacaktır. tabi evde yapılabileceğim şeyler içinde kızım uyuduktan sonra tüm sayfaları okuyacağım. fırsat bulduğum zamanlarda size eşlik etmek isterim müsaadenizle.
herkese sevgiler

Aramıza katılmanıza sevındım:)allah ısteyen herkese bı melek nasıp etsın,gercekten hayatımızı guzellestıren nımetler evlatlarımız.bız 14 aylık cıvarı baslamıştık ılk aktıvıtemız de pınpon topu yoluydu:)benım de ılk işim evı duzenlemektı...suan 17 aylıgız ve henuz bızım için de erken esleştırme ve renkler...aktıvıtelerın asıl gıtıcı olanı 18 aydan sonra baslıyo oyuzden şimdilik bıraz eglenceye yonelık ve bırazda temel prensıplere yonelık olmalı aktıvıtelerımız..
Yenı aldıgınız oyuncakların gelmesını bende sabırsızlıkla beklıyorum;)resım payleşırsınız degıl mı gelınce:31:

Kızlar süpersiniz walla çok faydalandık gerçekten özellikle çıktı alınabilecek paylaşımlardan.... Birkaç aktivite de bizden (;
Keyifli günler.....

Full Time Mom: Evde GOLF Keyfi

Full Time Mom: Burkimin Otoparkı

Full Time Mom: Aktivite Kitabımız

Full Time Mom: Renk Çarkı

Full Time Mom: Arabalarla Sayı Eşleştirme

Evımıze doner donmez golf oyununuzu uygulıcam tesekkurler fıkır ıçın...devamlılıgını dılerım paylaşımlarınızın:16:

$image.webp

Anadolu pedegojisi ve montessori aslında aynı şey...adem gunes kıtaplarının 2 sını okudum sıra kalan 3 te...

$image.webp

Tübitak yayınlarının kitabı....rafta gorur gormez vuruldum kıtaba yaldız tek çesıttı bunu aldım bı ıkı ay sonra yagacak olan karla pekiştiririz diye;)tavsıye ederım

$image.webp

İç yazılarını gostermek ıçın bı sayfacık ornek...
Bu serının hepsının çok çok guzel oldugunu sanıyorum...

İstanbuldayım...bu durumda alış veriş kacınılmaz;)

$image.webp

Bunlar yenı oyuncaklarımız...ama hepsını sunmıcam onune,zamanla tek tek cıkartırım

Bunlarda dığer alışverişim,hazır burda annemın yanındayken aktıvıte kıtabı yapmaya nıyetlendım

$image.webp

Aramıza katılmanıza sevındım:)allah ısteyen herkese bı melek nasıp etsın,gercekten hayatımızı guzellestıren nımetler evlatlarımız.bız 14 aylık cıvarı baslamıştık ılk aktıvıtemız de pınpon topu yoluydu:)benım de ılk işim evı duzenlemektı...suan 17 aylıgız ve henuz bızım için de erken esleştırme ve renkler...aktıvıtelerın asıl gıtıcı olanı 18 aydan sonra baslıyo oyuzden şimdilik bıraz eglenceye yonelık ve bırazda temel prensıplere yonelık olmalı aktıvıtelerımız..
Yenı aldıgınız oyuncakların gelmesını bende sabırsızlıkla beklıyorum;)resım payleşırsınız degıl mı gelınce:31:

hoş bulduk . çok şükür Allah'ım kimseyi sınamasın zor bir sınav çok şükür. maşallah kuzuna.
sanırım bizimde 14 aylıktı başlangıcımız ve yanılmıyosam bizde pinpon topuyla başlamıştık :) su şişelerinden yapmıştım kapının arkasına kızım çok sevmişti. belki tekrar deneyebilirim iyi ki hatırlattın kızım büyük bi zevkle söktü çünki sonrasında :)
materyallrimiz gelince seve seve paylaşırım resimleri. daha önce becerememiştim umarım bu sefer becerebilirim yüklemeyi. bu arada aşağıda paylaştığın kitapların hepsi bende de mevcut (adem güneş) sanırım okumanın zamanı geldi ;)

kızıma mutfak blendırlarının oyuncak olanından aldım..kek yapıyoruz:))keke neler konacağını anlattım.bu arada kızım 3 yaşında...süt yoğurt un vs vs vs.....ben küçük karton parçalarına her malzemenin adını yazdım.blendır kabının içine attık pişirdik.bir de mini çöp kovası niyetiyle alınıp hiçbir zaman amacında kullanılmayan mini kutuyu fırın yaptık.20 dakikada piştiğini söyledi tatlım.bu arada et te koymamızı istedi.arzuya göre kakao üzüm etli çilekli kekler yaptık.kızım iki gündür ona yazdığım kağıt parçalarından harfleri öğrenmeye başladı.hatta bazı malzemeleri göz aşinalığından ezbere söyledi...

kekin yanına iki küçük kağıt parçasını sarmış.onlar da sarmaymış...:1:

paylaşmak istedim....şimdi okuyamadığım sayfalara göz gezdireyim....marifetli anneler neler yapmış:16:

Kızlar süpersiniz walla çok faydalandık gerçekten özellikle çıktı alınabilecek paylaşımlardan.... Birkaç aktivite de bizden (;
Keyifli günler.....

Full Time Mom: Evde GOLF Keyfi

Full Time Mom: Burkimin Otoparkı

Full Time Mom: Aktivite Kitabımız

Full Time Mom: Renk Çarkı

Full Time Mom: Arabalarla Sayı Eşleştirme
paylaşım için teşekkürler, zamanı gelince uygulayacağım aktiviteler için sabırsızlanıyorum :)

herkese sevgiler
hoşgeldin :) benim kızda 17. ayında renk ve şekiller öncelikli sırada benim için. onları ögretmeye çalışıyorum.
bu gün uzun zamandır yapmayı planladığım akvaryum çıktısına balık stickerı yapıiştırmak olucak. tatilde dedemiz 9 metre flas kart bastı, bu ay bol bol kart çalışması yaparız artık -tabi ayımıza uygun olanları- :)

$20131014_113455.webp $20131014_114314.webp $20131014_115935.webp $20131014_120327.webp $20131014_120608.webp

öncelikle geçmiş bayramızın mübarek olsun hepinizi özellikle prens ve prensesleri öpüyorum. bayram dolayısıyla pek bir sey yapamadık gerci ameliyattan sonra cok toparlanabildiğim söylenemez ama fırsat buldukca birseyler yapmaya calısyorum . az önce elif için unnadodan oyuncak farezya senin aldığın oyuncaklar gibi 14lü set alldım umarım bunlar ile güzel oyunlar oynarız bayramda balık tutma oyunu için hazırlıklar yaptım balıkları çizip pvc ile kapladım ataçları takıp oltayı hazırlmam lazım.benimde evi düzenlemem lazım bakalım nasıl olcak evi şeklini değiştirmem lazım insallh basaracağız

Biz hala ananedeyız bıkac hafta sonra eve donuşumuz....
Aktıvete yapmıyoruz dıyorum ama asıl ananemız Marıa montessorı imiş de haberımız yokmuş:1: kızımla bırlıkte sofra kuruyolar,dişlerini fırcalıyolar yatak yaparken yastıkları tasıttırıyo ananesı kızıma,eline bez verıp her yeri siliyo;)hayırlı torun olcak kızım ananesıne pek bi yardım edıyo,ananesı de saolsun her işe torununu katıyo:34:yanı su sıra gunluk montessorı aktıvıtesı ıçındeyız;)anane tam bı Marıa,felsefeyı baya benımsemiş;)

Freedom cıktı olayına bayıldım ya bızde daha el atan yok nasıl onca cıktı alıncak bılmıom:(
DenizGeldı gerck keklerı ellerınden yedıgımız gunlerı gorelim inş:16:
Bitanemo sipariş verdiğin oyuncakları gördum unnado da.artık 1 yıl oyuncak almasan yeter onlar;)carsıya eminönune ındım c.tesi gunu...bı suru oyuncak begendım ama o kadarcığını alabıldım.artık her ıstanbul zıyaretınde solugu orda alırım.bılmedıgım hıc sokagına ugramadıgım bı oyuncakcı sokagı buldum hatta hanı;)ayyy aklım hala orda donmeden bı kere daha gıtsem ne super olur:16:
Bır de mobılya aldım.bılıon oturma odasını derme catma kurmuştum montessorıye gore.gozume dagınık geliyodu.kitap jk vari bişey aldım.minik de bır koltuk aldım.sımdı yıne kuçuk bı halı bakıyorum...gözumde canlandırarak bı duzen tasarlamaya çalışıyorum bakalım eve gıdıp de aldıklarımı yerleştırınce sonuç ne cıkçak;)

Biz hala ananedeyız bıkac hafta sonra eve donuşumuz....
Aktıvete yapmıyoruz dıyorum ama asıl ananemız Marıa montessorı imiş de haberımız yokmuş:1: kızımla bırlıkte sofra kuruyolar,dişlerini fırcalıyolar yatak yaparken yastıkları tasıttırıyo ananesı kızıma,eline bez verıp her yeri siliyo;)hayırlı torun olcak kızım ananesıne pek bi yardım edıyo,ananesı de saolsun her işe torununu katıyo:34:yanı su sıra gunluk montessorı aktıvıtesı ıçındeyız;)anane tam bı Marıa,felsefeyı baya benımsemiş;)

Freedom cıktı olayına bayıldım ya bızde daha el atan yok nasıl onca cıktı alıncak bılmıom:(
DenizGeldı gerck keklerı ellerınden yedıgımız gunlerı gorelim inş:16:
Bitanemo sipariş verdiğin oyuncakları gördum unnado da.artık 1 yıl oyuncak almasan yeter onlar;)carsıya eminönune ındım c.tesi gunu...bı suru oyuncak begendım ama o kadarcığını alabıldım.artık her ıstanbul zıyaretınde solugu orda alırım.bılmedıgım hıc sokagına ugramadıgım bı oyuncakcı sokagı buldum hatta hanı;)ayyy aklım hala orda donmeden bı kere daha gıtsem ne super olur:16:
Bır de mobılya aldım.bılıon oturma odasını derme catma kurmuştum montessorıye gore.gozume dagınık geliyodu.kitap jk vari bişey aldım.minik de bır koltuk aldım.sımdı yıne kuçuk bı halı bakıyorum...gözumde canlandırarak bı duzen tasarlamaya çalışıyorum bakalım eve gıdıp de aldıklarımı yerleştırınce sonuç ne cıkçak;)
evet elife artık bir yıl oyuncak yok:) sen şimdi evi cok güzel bir hale getirisin cok emiim bende su ıkeanın masasını alıp işe baslasam iyi olucak bakalım birde materyal alısverişine cıkmam lazım kece ponpon vs. gibi şeyler kitaplık olayını bende düşünüyorum ama söyle raflı bişi yaptırmayı düşünüyorum bakalım neler cıkacak en azından 18 ay dolduğunda montessori için uygun hale gelmiş olacağız sanırım evinizin montessori kösesinin fotolarını sabırsızlıkla bekliyorum..bizde bayram boyunca elifi günlük işlere ortak ettim misaifrlere kolonya vermeye bile tesvik ettik insaalh daha güzellerinide basarırız

Back
X