Montessori Anneleri ve Minikleri

adem güneş sohbetinize ben de katılmak isterim,
çocukluk sırrı kitabını okudum,
montessoriyi eğer iyice araştırmış ve hakimseniz, çok tanıdık gelecek anlatımlar,
radyo programlarından birinde adem güneş in verdiği bir tavsiyeyle epey büyük bir sorunu aşmış bir anne olduğumu da belirteyim.
tavsiye ederim,
sevgiler...

ozellikle hangi kitaplarini okuyosunuz arkadaslar biz 2bucuk yasindayiz ve bian once temin etmek isterim hangi kitaplari tavsiye edersiniz

hepiniz çok güzel anlatmışsınız bende arşivden en baştan itibaren dinliyorum şu an 28. bölümdeyim ve her bölüm bana çok şey katıyor.önemli bulduğum ölümleri eşime dinletiyorum onada bişeyler kattığını düşünüyorum.elimin altında olsun ve eşimle de okumak istedim.evet size katılıyorum bende elimden geldiği kadar çevreme adem güneşi tanıtmaya çalışıyorum.chicro hanım bana sorsanız orhan cemal çok sakin bi bebek gibi geliyordu fotolarda hatta bağrıma basasım geliyo baktığım zaman huzur okunuyor yüzünden.hiç hareketli bi bebek olduğunu bilmiyordum desenize bizimkiler hareketlerinden dolayı kilo almıyorlar.

hanımlar çocuklarla bir tam gününüz nasıl geçiyor?

Bu soruna sanırım ne cvp veremıcem.cunku 1,5 gıttık annemde kaldık orda hayat bambaşkaydı,bu hafta geldık fakat Eylul tek uykuya dusurmeye calışıyo uyku duzenını bu yuzden duzenımız oturmadı spontone yasıoz
Ama genel olarak bahsedersem; uyanınca kahvaltı hazırlıyoruz yıyıp içioz.sonra varsa ufaktan ev işi,oyunlar oyunlar oyunlar,uyku,yemek...hava guzelse dışarısı...babamız erken gelio zten sonrasında daha cok babayla kıtap okumaca kudurmaca vs dıe geciyo.

aslında bir günü çalışan anneler ve çalışmayan şanslı anneler olarak 2 ye ayırmak gerekiyo.ben çalışan bahtsız bedevi olarak oğlumla sabah uyanıp birlikte kahvaltı yapıyoruz.biliyorum ki öğlene kadar bakıcısıyla muhallebisini yiyip 10,30 gibi evimizin yanında olan okul parkına gidiyorlar.12 de ben yanlarına gidiyorum ve oğlumu emzirirken uyutuyorum biz tek uykuya geçeli çok oldu.5 te eve gelip yemek yapıncaya kadar mutfak lavobosunda suyla oynamasına izin veriyorum.sonrada yakalama,öcücülük ve yapboz oynayıp saat 22,30 uyuyoruz.ve oğlumla yeterince kaliteli zaman geçiremediğime üzülüyorum.eminim ev hanımları çok kaliteli geçiriyorlar zaten buradan belli oluyor.benim gibi çalışan anneler sizler neler yapıyorsunuz.

adem güneşi bende temin etmeye çalışayım elimde dogan cüceloğlu savaşcı vardı o bile anne gözüyle farklı şeyleri respit etmeme yardımcı oldu yeterki okuyalım..

o bahtsız bedevilerden biride benim malesef bende çalısan bir anneyim sabah yedi bucukta kızımı bakıcıya teslim ed,yor aksam 17:20de alıyorum gecen bu zamnda canı isterse sadece telefonda sesini duyabiliyorum. aksam eve geliyorum bir 5yada 10 dakikak ona sarılıyorum yatakta bosuyoruz sonra yemek telası yemeğimizi yiyoruz bu arada yarı benim yanımda yarı babasının yanında zaman geciriyor.önceden yemek sonrası bulasık faslına geciyordum ama artık öyle yapmıyorum yapamıyorum kızım 20:30 yada 21:00 gibi uyuyor bu zamndada brilkte kitap okuyor sarkı söylüyor tekerleme okuyoruz. boğusuyoruz oyuncaklart ile oynuyoruz uzun zamndır pek özel bir aktivite yapamıyoruz. bende ona yeteri kadar zaman ayıramadığımdan dolayı üzügüüm ama cok zamndan cok kaliteli zamn gecirmenin daha önemli olduğunu savunanlardanım (yada böyle kendimi avutuyorum sadece) elimden geldiğince ona vakit ayıraya calısıyorum ama ben kamuda muhasebe bölümündeyim hesaplar beynimi cok yoruyor cok enerjim kalmadığını sananrak eve gidiyorum ama onu görünce hersey bitiyor. hafta sonuda olabildiğince dısarı cıkıp gezmeyi tercih ediyoru ama havalarda malum artık aktivitelere gececeğiz

ben evi hala elifnura uygun hala getiremedim ve suan söyle bir krar aldım bazı sorunlar yüzünden evi seklini daha iki ay ertelemk zorundayım bu asamada sadece elimizdeki oyuncak ve belli aktiviteler ile bu 2 ayı tamamlamayı düşünüyorum bu arada yapmak istediğim aktivite ve oyuncakları hazırlayıp herseyi hazır hala getirip onada uygun bir köse hazırladığımda işten geldiğim de her aksam için bir aktivite planlıyorum bakıcısı ile oyun oynayıp kitap okuyorlar geziyorlarda amacım motor gelişimini ve zekasını etkileyecek oyunları aktiviteleri birlikte yapmak serbest zamanı zaten bakıcı ile geciriyor bakalım ortaya neler cıkaracağım ama bir kösesi olmadanda olmuyor ona bir bölüm muhakak olusturmalıyım

ürünler geldi harbiden ufacık ve maalesef kalitesi düşük. tavsiye edemeyecegim. bi çok parçasını buyuyunce kullanabilecek oğlum.

greeneyes resim çekemedinmi ben muallakta kaldım da
ürün hakkındaki yorum ve resimler için çok teşekkür ederim, bende merak ediyordum.

kızlar günaydın
montessori materyalleri yurt dışı daha doğrusu çin sitelerinde çok ucuz.
sizde bu materyallerden var mı? gerçi genel olarak bebişler biraz küçük ama...
Wholesale Montessori - Buy Cheap Montessori from Best Montessori Wholesalers | DHgate

ben buradan takip ediyorum özellikle silindirleri..

hiç üzülme günde bir tane aktivite yapsan bile yeter.
çocuğuyla oturup oyun oynamayan ne ana babalar gördüm ben.
üstüne birde ağlıyor zırlıyor hırçınlık yapıyor diye iki tanede yapıştırıyorlar.
bir sarılmanın, yanağına öpücük kondurmanın, bir baş okşamanın yerini hiç bir şey tutmaz..

uzun zamandır nete giremiyorum, bizim kız hem hasta hem diş çıkarıyor. tek aktivitemiz yatakta sarılmak
sayfalar baya ilerlemiş, kısıtlı bi zaman olduğu için yazıların tümüne göz gezdirdim. yine harika paylaşımlar var

sabah 5-6 gibi, "anneeeaaaa mammaaa" diyerek kalkıyor bizim oğlan. "sana d agünaydın anneciğim "diyerek mutfağpa götürüyorum. sütlü bebe bisküvisini yiyiyor. biraz mandalina da yedirdikten sonra beraber ortalığı topluyoruz. ben sütü kahvemi içiyorum. üstünü giydirip babasıyla anneannesine gidiyor. anneannesinde kahvaltı yaptıktan sonra akşama kadar sokak veya komşu çocuklarıyla oynuyor. akşam babasıyla geliyorlar, yemek hazırlayıp yiyiyoruz. en geç 7'de uyuyor yani haftaiçi çocuğumu pek uyanık göremiyorum ki aktiviteler yapalım. haftasonu da gezmekle geçiyor bazı günler sabah yapboz yapıyoruz. ben yapıyorum o bozuyor

ben ailemden uzakta başka şehirde yaşadığımdan çok boş zamanımız oluyor. sağolsun çok iyi komşularım var düzenli görüştüğüm birinin eceden 10 ay büyük oğlu var. hala tam olarak anlaşamasalar da birbirlerine bayılıyorlar:)) ecenin ilk kelimelerinden biri 2 yaş sendromu geçiren doruktan vermem demek olmuştu:)) bizde de rutin ev işi, yemek yaplardan kalan boş zamanlarda odasında yap boz yapıyoruz, şekil geçirmeceler yapıyoruz, renk grupları, kule yapıp yıkmaca yapıyoruz bol bol. 5 gündür yanımda olan annemden sağolsun bebek kundaklama, sallama, meme vermeyi öğrendi benim cadı:)) annem kızıyor çocuğa hiç bişey öğretmemişim diye:)) ece geçen ay ki meraklı minik dergisindeki eşleştirme kartlarını ilk seferde yapınca ki daha önce hiç alıştırmamız yoktu netten eşleştirme kartları sipariş verdim şimdi heyecanla onu bekliyorum . oyuncak annesindende bayağı alışveriş yaptım daha elime gelmedi. çünkü hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldı bu değişiklikler iyi olacak inşallah. renkli elektrik bantlarından şekiller yapıp renk çalışması yapayım dedim yaptığım şekillerin hepsini söktü çok uzun soluklu bir çalışma olmadı anlıyacağınız:)) renkli ponponlardan almıştım sim gibi tüylü olanlardan anladım ki hata yapmışım bütün tüylerini yolup attı:)) tel kahve fincanlığına renkli saç tokalarını gruplandıralım dedim ama sevmedi daha doğrusu pek anlamadı ısrar etmedim. şimdilik mavi rengi öğrendi. bunada şükür diyorum. lojmanda oturduğum içi bol bol parka çıkıyor. eşim 10 üzerinden 7 alır ilgi bakımından. 3 puanını belli bir zaman sonra oynamaktan sıkılıp pcden açıp video izlettirmeye alıştırmasından kırdım:))çokcana ve karışık yazdım ama genelde böyle geçiyor günlerimiz

çok teşekkür ederim
alayım mı acaba? benim büyük kuzum 3 yaşını geçti, artık zamanı geldi materyallerin,
bütçe meselesinden alamamıştım şimdiye kadar ama bu verdiğiniz linkte uygun fiyatları.
daha önce bir montessori anaokulu gezme fırsatım oldu,
tüm materyalleri alamam ama temel olanları almaya niyetliyim.

Bir uyarıda bulunmak istiyorum. Buradaki silindirler minyatür dikkatinizi çekti mi bilmem. Bende de var oradan biliyorum. Fiyat uygunluğu ve gönderi ücretinin olmaması minyatürlüğnden.
Gerçi oğlum severek oynuyor ama yinede belirteyim dedim.

günaydun güzel annelere ve canlarına
güzel paylaşımlar var sayfada
bu aralar ahşap blok alma araştırmasındayım derken karşıma logy çıktı mıknatıslı blok ama ben önce normal ahşap blokda alacam
benimde oğlumla işten dönünce 10 dk sarılma ile geçiyor. sonra yemek faslı sonrada yürüyüş elimizden tutuyor evin her tarafını gezdiriyor yorulunca oturma oyunu arabasını sürmeden edemez onunla hevesini aldıktan sonra aktiviteye geçiyoruz saatli bultakla eşleştirme kartları bunu( ben hazırladım) oynuyor sonra tekrar elimizden tutup yürümeye geçiyor kucaklaşma gıdıklaşma yerde yuvarlanmaca bu üçünü hergün yapıyoruz sayılır. bu süreler içinde meyve yeme çerezlerden bende bende tutturma huysuzlugu yaşıyoruz saat 9. dan sonrada uymaya geçiyoruz

merhaba arkadaşlar
sıkılmadan sayfaları en başından beri okudum. hepinizi tebrik ediyorum tabi minklerinizide. bende bu eğitimle ilgileniyorum. araştırıyorum. kızım on aylık. net bir sonuca ulaşamadım ama biz ne gibi etkinlikler yapabiliriz ya da erken mi?

cevapları okudum da benzer şeyleri yapıyoruz aslında.
sabah 8-9 civarı kalkıyoruz. kahvaltımızı yapıyoruz. ben etrafı toparlarken oğlum camın önündeki sehpasına çıkıyor ve arkadaşıyla konuşuyor ( arkadaşı ekskavatör :) minik minik etkinliklere başladığımızı söylemiştim bu etkinliklere tamamen oğlum yön veriyor. istediğini koyuyor önümüze ve yapıyoruz. kamyonumuzu sürüyoruz. kitap okuyoruz. hayvanları konuşturuyoruz. 12 civarı uykuya yatıyor. uyandığında yemeğini yiyor. 3e doğru babası geliyor. onunla da bir şeyler yapıyorlar. hava güzelse ki bazen güzel olmasa da askısına koşup hırkasını giymek istiyor yani dışarı çıkıyoruz. dışarda resmen koşuyor. neye bakacağını, neye elleyeceğini şaşırıyor. hiç kısıtlamıyorum çok mutlu oluyor. eve gelince de canı ne isterse onu yapıyoruz bazen yalnız vakit geçiriyor. 9 a doğru da uyuyor kuzucuk :)

bu aralar akşam uyurken eline ya da yanına bir şeyleri almaya başladı ( toka, kamyon, lastik, vb :) ben de onun hoşuna gidecek bi şey yaptım. benzerini can ve cerenin oyun günlüğünde görmüştüm. gerçekten de çok sevdi. yatarken iyi geceler, kalkınca da günaydın diyoruz.

arkalı önlü minik yastığımız.

bir de yakın akrabalardan oluşan bir albüm hazırlıyorum. maalesef yakınımızda değiller. böylelikle hep aklında olurlar. fotoğrafları da çok seviyor. tamamlayınca paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…